Ik dacht altijd dat ik gezond at

Ik dacht zelf altijd dat ik gezond at. Ik bereidde mijn avondmaaltijd vers, met veel groenten en niet te veel vlees, at vaak vegetarisch, tempeh,  tofu, een beetje kaas en af en toe yoghurt, maar niet te veel melkproducten. Ik nam twee stuks fruit op een dag en ontbeet met havermoutpap. 's Middags nam ik volkorenbrood met soep of een salade.

Als ik koekjes en chocola at, kocht ik die het liefst bij de natuurwinkel. Als ik ze toch bij de supermarkt haalde, koos ik in ieder geval voor volkorenkoekjes. Als ik chips at, nam ik naturel, dus zonder smaakversterkers. Best goed bezig, toch? Aan mijn voeding kon het niet liggen dat ik slechte ogen had... Inmiddels weet ik beter.

Waarschijnlijk zijn jouw ogen ondervoed

Toen ik zelf begon met mijn ontdekkingstocht naar vol zicht, had ik dus de invloed van voeding nog niet zo in beeld. Aan mijn eetpatroon kon het niet liggen dat ik slechte ogen had. Maar met wat ik nu weet, adviseer ik je om dit onderwerp meteen serieus te nemen, helemaal bij het begin van het traject. Want je zou het misschien niet zeggen, maar de kans is groot dat ook jouw ogen ondervoed zijn.

Gezonde voeding voor de ogen

Wij hebben in onze westerse maatschappij toch geen honger? Dat denk je misschien. Echter, ondervoeding komt in vele gedaanten. Wij eten allang niet meer zoals onze voorouders, die nog in contact waren met oerwijsheid en wisten wat we nodig hadden. Tegenwoordig eten we de verkeerde dingen wél en de goede dingen niet. Hierdoor ontwikkelen we ziekten en afwijkingen. We hongeren onszelf en onze ogen uit.

Je ogen schreeuwen om voeding

Ogen die uitgehongerd zijn, schreeuwen om voeding. De energie is sterk naar buiten gericht – je ogen zijn letterlijk op zoek naar eten. Dit levert spanning op.

Er gaan veel dingen mis in onze voeding, we eten troep uit de fabriek, maar ook als je dat niet doet en biologische eet en zelf kookt, kan het mis gaan. Want we nemen de kringloop niet meer serieus.

Slecht zicht door junkfood

Onderstaand filmpje laat heel mooi zien hoe de kringloop werkt en hoe belangrijk het is om deze serieus te nemen. Met de boodschap dat wij vegetarisch of veganistisch horen te eten, doen we onze eigen kringloop te kort. Met grote gevolgen voor de gezondheid van ons lichaam, onze ogen en ons zicht.

Tijdens de Ogen Voedingsdag pakken we die kringloop weer terug

Wil je meer weten over hoe je echt goed voor jezelf en je ogen zorgt? Op 19 maart organiseer ik weer de jaarlijkse VolZicht Ogen Voedingsdag. Op die dag krijg je een heleboel informatie, oefeningen en adviezen aangereikt die je gaan helpen. Je leert hoe je jouw ogen de voeding geeft die ze nodig hebben en hoe je jezelf ontgift van trauma’s, toxische stoffen en emotionele belasting.

Zodat je ogen weer jong, fris en vitaal worden en goed gaan zien.

T/m vrijdag verkrijgbaar voor de vroegboekprijs. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Je kunt de dag ook online meedoen.

Klik hier voor meer informatie.

Zorg goed voor jezelf!

Geniet van het filmpje, hij is ontroerend, prachtig en hoopvol.

Groetjes Karin
Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen