Kinderboek over het dragen van een bril
11 maart 2013 

Kinderboek over het dragen van een bril

Zaterdag kreeg ik een leuk cadeautje, namelijk een kinderboek over het dragen van een bril: “Olle wist het zeker dat hij geen bril nodig had”.
Als de trein door een groen veld denderde, begon zijn zus (met bril) te gapen.
‘Saai', zei zus. ‘Koeien.’
Maar Olle wist zeker dat het snuivende bizons waren, met horens als torenspitsen en hoeven waaronder zussen in één keer konden verdwijnen. Volgens Olle’s zus is de boot van papa een slome ouwe schuit. Maar Olle wist dat het een piratenschip was, met een boef op het dek en een kaperkapitein aan het roer.

Olle weet het zeker: hij heeft geen bril nodig

Olle weet het zeker: hij heeft géén bril nodig. Maar juf dacht daar heel anders over. Want wees zij met de stok naar de letter A, dan zei Olle: vogel met grote snavel en dan een heleboel. Juf zie Olle, je hebt een bril nodig. Olle was het hier niet mee eens, maar Olles mama, papa en zus vonden het ook. Dat was dus vier tegen één. Je begrijpt wel wie er niet zijn zin kreeg.
Olle kreeg een bril. De wereld werd er door de bril opeens eens stuk saaier van. De snuivende bizons veranderden in saaie koeien, het piratenschip werd een slome schuit en de vogels veranderden direct in letters A.

Olle besluit dat het met bril niet beter is

Olle wist zeker dat hij geen bril nodig hadOlle zet zijn bril weer af en verkiest zijn eigen avontuurlijke kijk op de wereld boven het saaie leven door een bril. Dit prachtige prentenboek geschreven door Joukje Akveld en Sieb Posthuma geeft mooi weer hoe glad, vlak en saai de wereld verandert door een bril. De tekst is kort, krachtig en heel grappig. De tekeningen zijn prachtig en heel beeldend. Knap hoe de gezichtsuitdrukkingen de tekst tot uiting brengen. Alle figuurtjes dragen een bril, behalve Olle. Het is mooi neergezet hoe overtuigd de brildragers zijn van hun gelijk. Knap hoe Olle hier afstand van neemt en lekker de wereld bekijkt zoals hij het leuk vindt.

Olle geniet van de wereld om zich heen

Kinderboek over de brilHet boek is een aanrader voor iedereen die van de bril af wil of juist niet aan de bril wil, terwijl iedereen zegt dat hij er eentje nodig heeft. Olle kan echt helpen als stimulans door te gaan met je eigen pad en je bril zoveel mogelijk niet te dragen, ook al zie je de wereld anders dan de mensen om je heen. Iedere keer als het je niet mee zit en iedereen je voor gek verklaart dat je niet gewoon een bril opzet, kun je even steun zoeken bij Olle. Het eigenwijze varkentje die vol fantasie geniet van de wereld om zich heen.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Wat helpt jou om door te zetten om te leren zien zonder bril Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Eva Grootenhuis
Door

Eva Grootenhuis

op 04 May 2013

Hoi Christina. Begrijp ik het goed, dat je vraag is, of jij ook op latere leeftijd staar of cataract gaat krijgen? In dat geval, denk ik dat het heel goed is dat je nu bezig bent met dit 'ogenonderwerp', en ook al aan het verdiepen bent in mogelijke (reeele) kansen op staar. Een mogelijkheid zou kunnen zijn om een keer een oogopstelling te doen, en wie weet op die manier ook 'erfelijke energetische' belasting van je ouders, terug te geven, zodat jij vrij bent van mogelijke staar/cataract. Karin is nu op vakantie, zij kan je als ze terug is, meer tips geven rondom staar. Ik denk dat je door oefeningen te doen die op de site zijn beschreven (zoals palmeren, zonnen, lichthappen, zwaaien en geen bril/lenzen te dragen), je al een hoop kunt voorkomen! Op 28 juni geef ik een oogopstelling in Amsterdam. Groetjes Eva

Carleer Christina
Door

Carleer Christina

op 04 May 2013

Beste Karin,Ik heb daar heel veel interesse voor en draag momenteel geen lenzen of bril meer (bril was altijd heel af en toe) !! Nu hoor ik wel vaker dat mensen op latere leeftijd last krijgen van staar of cataract en daar ben ik wel een beetje bang voor omdat mijn ouders op latere leeftijd hiervoor een operatie hebben moeten ondergaan....? Vriendelijke groeten. Christina

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 10 May 2013

Hoi Christina, Ook staar heeft te maken met spanning in de ogen en verkeerde voeding voor de ogen. Het hoeft niet zo te zijn dat je staar krijgt, omdat je ouders staar hadden. Zeker niet als je nu goed voor je ogen zorgt, en geen bril dragen is al een hele goede verzorging van de ogen. Je kunt hier meer lezen over de invloed van koolhydraten op staar: https://volzicht.nl/koolhydraten-oorzaak-van-staar/ Palmeren, zonnen en aarden is ook heel goed voor de ogen. groetjes Karin

Juliëtte
Door

Juliëtte

op 22 Mar 2013

Beste Karin,Sinds enkele dagen ben ik gestopt met het dragen van mijn bril. Jarenlang heb ik lenzen gedragen en de afgelopen 2 jaar droeg ik voornamelijk een bril. Ik heb een cilinderafwijking en er zit nogal een groot verschil in de sterkte van mijn ogen. Met lenzen was mijn sterkte -1.75 (links) en -4.25 (rechts), met bril was dat -1.75 (links) en -4.75 (rechts) bij beide ogen was de cilindersterkte -1.75 met bril. Het stoppen met het dragen van mijn bril en lenzen is vanuit een innerlijke drang gegaan. Een aantal dagen geleden kreeg ik de ingeving om mijn bril af te zetten. Toen ben ik op internet gaan kijken of dat goed is voor je ogen. Via via kwam ik bij jou uit. Ik wist niet dat het bestond dat je kon leren beter te zien zonder bril en/of lenzen. Hoe meer ik er over lees hoe enthousiaster ik word. Ik geloof in het 'onmogelijke'.Momenteel ben ik vooral aan het wazig zien aan het wennen. Het valt me niet tegen. Hoewel het beeld wazig is verbaas ik me over het feit dat ik beter zie dan ik dacht. Ik heb mijn bril de hele dag af. Als ik achter het stuur zou moeten heb ik echt een bril nodig maar dat probeer ik voor nu zoveel mogelijk te vermijden. In de 4 dagen dat ik nu bezig ben heb ik 1x mijn bril op gehad om het onderschrift te kunnen lezen van een film (ik kijk heel weinig tv). Ik heb alleen een bril met cilinder maar mijn man heeft een bril zonder cilinder en mindere sterkte dus die kan ik zo nodig dragen als het echt niet anders kan. Naast het afzetten van mijn bril doe ik ook; 2x per dag minimaal 10-15 minuten palmeren, 3x per dag spetteren voor de doorbloeding van mijn ogen, let ik erop dat ik veel knipper, let ik er op dat ik regelmatig mijn ogen beweeg, eet ik weinig tot geen suiker, drink veel water en probeer ik elke zonnestraal mee te pakken die er is. Wat ik tot nu toe al merk is dat ik geen rode en droge ogen meer heb. Hier ben ik al heel blij mee. Nou heb ik nog een paar vragen waar ik graag antwoord op zou hebben.- De dingen die ik tot nu toe doe, kan ik daar al resultaat mee bereiken of zou ik beter dagelijks een schema af kunnen werken met oefeningen (bijv. per dag 5 min. oogyoga, 15 min. licht happen...?- Is er een indicatie te geven van hoe lang het duurt voordat het zicht verbetert? (grove schatting)- Heeft het dragen van een oogmasker hetzelfde effect als het palmeren met de handpalmen of is het juist van belang dat je je handen voor je ogen houdt?Als ik resultaten ga zien in mijn zicht vermeld ik het op je website. Tot slot wil ik je bedanken voor het delen van je ervaringen en inzichten. Erg fijn, ik heb er veel aan.Met vriendelijke groet,Juliëtte

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 22 Mar 2013

Beste Juliette, Leuk dat je het zo van binnen uit voelde om je bril af te zetten.Wat betreft je vragen: Je bent heel goed bezig, als een schema je helpt is dat prima. Maar een schema kan ook spanning geven. Dus voel van binnenuit wat voor jou prettig werkt. Een indicatie is niet zo makkelijk te geven. Ik merkte al heel snel dat ik dichtbij veel beter ging zien, meer kleur, details en diepte. Juist ook door mijn bril helemaal niet meer te dragen. Dan gaat het allemaal wel sneller. Het voordeel van je handen is dat je de energie van je handen naar je ogen toegaat, maar ik wissel het vaak af. Omdat het niet fijn is om heel lang met mijn handen voor mijn ogen te liggen. Dan doe ik eerst mijn handen en daarna een oogkussentje.Veel succes! groetjes Karin

Reactie plaatsen