Lensimplantaten, brrr!!

Ik fietste laatste las een reclamebord waarop stond: Nooit meer een (lees)bril. Dat is grappig, daar ben ik mee bezig, om mensen van hun bril af te helpen komen. Maar in dit geval ging het over lensimplantaten. Getsiederrie dacht ik, wat een griezelig idee. Dan snijden ze je dus in je (gezonde) ogen om daarin een lens te implanteren. Er valt vast een heleboel geld mee te verdienen, dat ze zo’n grote poster hebben hangen.Ik visualiseerde mijn eigen poster: Nooit meer een (lees)bril, moeiteloos kijken zonder bril, lenzen, laseren of lensimplantaten. Zou dat niet mooi zijn.

Laseren?

Toen ik 3,5 jaar geleden besloot van mijn bril af te komen, was ik zelf eerst van plan ze te laten laseren. Het was het laatste jaar dat je dit van de belasting af mocht trekken, dus ik moest snel beslissen met kiezen. Ik had me er helemaal in verdiept, alle operaties bekeken, overwogen of ik er voor naar Turkije zal gaan of niet. Maar na alle officiele informatie ging ik me ook verdiepen in de ervaringen van mensen die hun ogen hadden laten laseren. Vaak waren mensen heel enthousiast, maar niet altijd.

zien zonder bril

Een mevrouw beschreef hoe ze na het laseren heel duizelig was en dat dit wel een paar maanden heeft geduurd. Dat ze eigenlijk niet van de bank af kon. Jeetje, dacht ik, dat moet mij toch niet overkomen, met drie kleine kinderen de bank niet af kunnen. Dan wordt het hier éen grote chaos! Nou ja, dat was het al, maar dan nog groter.

VolZicht methode

Ik kwam op het spoor van gezonde ogen en  natuurlijk leren zien en daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Het grappige is dat toen ik ermee begon, een vriendin bezig was met laseren en lensimplantaten. Omdat ze een grote afwijking had, kon ze niet alleen gelaserd worden, maar moesten er ook lenzen ingebracht. Zij was heel tevreden over het resultaat. Ze mocht wel de eerste dagen niet in haar ogen wrijven, vertelde ze. Ik zie dan meteen voor me dat ik dat dan toch zou doen en Au, brrrr. Nee, ik was toch heel blij met het pad dat ik in was geslagen.

Niet met zulke directe resultaten als laseren of lensimplantaten, waarbij je meteen scherp kunt zien. Maar wel zonder risico’s en het heeft me veel meer gebracht dan helder zicht. Door mijn oogspieren weer te gaan ontspannen ben ik veel beter gaan slapen. Heb nu nooit meer last dat ik niet in kan slapen. Ook heeft het me heelveel rust in mijn hoofd gegeven en ontspanning in mijn lijf en in mijn dagelijkse leven. Kan veel makkelijker omgaan met stressvolle situaties.

Ontspanning

Bij lensimplantaten en laseren halen ze niet de oorzaak weg van slecht zien, namelijk spanning in de oogspieren. Die spanning blijft gewoon en als ik cursisten heb die zich hebben laten laseren merk ik dat ze wel beter zijn gaan zien door het laseren of de lensimplantaten, maar dat ze nog veel last hebben van spanning, vermoeidheid, slecht zicht in het donker, droge ogen, last van hun ogen.

Door mijn ogen te gaan ontspannen is mijn zicht ook veel kleurrijker geworden en zie ik veel meer diepte. De kwaliteit van zien is zo veel verbeterd, ik wilde al snel niet meer terug naar een bril.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Ik waardeer het als je hieronder jouw reactie plaatst.

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om gezond te zijn en goed te zien. Zonder brillen, lenzen of operaties. Sinds 2010 heeft zij meer dan 2850 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen.
iris westerveld
Door

iris westerveld

op 21 Dec 2016

Ja zo kom ik je weer tegen. Zie je nu zonder bril of lenzen. Ik heb multifocale: plus 3 plus 3 lenzen, als ik hoger moet gaan ze niet verder. Een bril gaat t niet worden. Ik doe al jaren oefeningen voor mn oogspieren en oog en nek ontspannings oefeningen, maar mijn ogen zijn niet verbeterd. Ik doe ze zelf, niet van jou geleerd. Meeste van de tijd functioneer ik met 1 lens in.Ga ik werkelijk beter zien?. trouwens zien kan ik wel, t probleem is vooral met lezen. Dan kom ik liever bij jou.

Karin
Door

Karin

op 23 Dec 2016

Beste Iris, Waarom kom je niet naar mijn workshop, zodat je leert wat je ogen echt nodig hebben om goed te gaan zien. Het kan zijn dat je al die jaren toch niet tot de essentie bent gekomen, waardoor je geen verbeteringen merkt. https://volzicht.nl/introductie-workshop/ 1 lens dragen vind ik zelf niet een goed idee bijvoorbeeld. Dan maak je van het ene oog een plus en het andere een min oog en dat geeft verwarrende informatie door aan je hersenen.

Reactie plaatsen