Leuk filmpje: Invloed van oogspieren op het zicht
15 mei 2014 

Leuk filmpje: Invloed van oogspieren op het zicht


Ik heb heel blij en trots op dit mooie filmpje die Paul van Aarle van Animeerwaarde heeft gemaakt voor mij. Op een duidelijke, grappige manier heeft hij de werking van de oogspieren inzichtelijk gemaakt. Hierdoor wordt het veel begrijpelijker wat er gebeurt met de ogen als je wazig ziet. Heel knap gemaakt. Ik wens je veel plezier met het bekijken van het filmpje.

Eenvoudige illustratie van een ingewikkeld proces

Het filmpje is uiteraard een kleine illustratie op een ingewikkeld proces. Er spelen veel spanningsoorzaken mee waardoor de oogspieren in hun spanning schieten.  Het is interessant om bij jezelf te kijken waardoor er bij jou spanning ontstaat in de oogspieren en je dus slechter gaat zien. Ik merk bijvoorbeeld dat ingespannen werken achter de computer spanning geeft in mijn ogen. Ik vind het dan heerlijk om daarna naar buiten te gaan, in de verte te kijken zodat mijn ogen weer kunnen ontspannen. Maar ook stress, bijvoorbeeld omdat ik bang ben ergens te laat te komen, heeft invloed op mijn zicht.

Hoe kun je de ogen weer laten ontspannen?

hoe kom je van je bril afEr zijn veel manieren om de oogspieren weer te laten ontspannen. Ik heb zelf veel baat bij de oefeningen van dr. Bates. Zwaaien en palmeren zijn bijvoorbeeld heerlijke oefeningen om te doen. Ook anders eten heeft mij geholpen in mijn zicht, veel verzadigde vetten eten, beestenbottenbouillon en de levertraan van Vitavie. Als ik met mijn blote voeten op de aarde loop, ga ik altijd direct beter zien, ook al zie ik dan al gewoon goed. Het slapen op aardingslakens helpen mij om ’s nachts tot echt diepe rust te komen, ook mijn ogen. Tenslotte heb ik een hoop spanning in mijn oogspieren opgelost, door emoties vrij te geven in plaats van ze vasthouden.

Wat geeft jou spanning en ontspanning?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Ik ben benieuwd wat jouw spanning geeft aan de ogen, maar vooral wat jou helpt/heeft geholpen om met ontspanning te gaan zien. Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat.

 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
ber10
Door

ber10

op 04 Jun 2014

Eerlijk gezegd begint mijn geduld op te raken....ik wil nu wel eens scherp zien zonder bril!

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 04 Jun 2014

Ja, en het gevoel van ongeduld helpt helaas niet om beter te zien. Geef jezelf de tijd hiervoor, besef dat je ook af moet kicken van het hele scherpe zien dat een bril creëert. Waarschijnlijk vraagt het meer aandacht, heb je wel eens gedacht aan mijn digitale cursus, om hierin begeleid te worden. http://natuurlijkzien.volzicht.nl/

M. Janssen
Door

M. Janssen

op 27 May 2014

Hoi Karin, Dit filmpje is echt fantastisch gemaakt. We blijven alert en gaan rustig door op weg zonder bril. Lieve groet, Marijke

Reactie plaatsen