Ogen geven aan hoe het gaat met onze gezondheid
25 januari 2022 

Ogen geven aan hoe het gaat met onze gezondheid

Ogen geven aan hoe het gaat met onze gezondheid. Fris uit de ogen zien zeggen we als iemand een levenslustige uitstraling heeft.  Bij een vermoeide blik zien we een hele andere uitstraling. Hoe we uit onze ogen kijken zegt veel over hoe we ons voelen. Maar het gaat nog verder. Uit onze ogen kunnen onderzoekers opmaken hoe oud we zijn. 

Het netvlies laat je ware leeftijd zien

Dit blijkt uit Australisch onderzoek dat in de British Journal of Ophthalmology verscheen. Zij vergeleken 130.000 netvlies foto's van deelnemers tussen de 40 en 69 jaar oud. Het netvlies vertelt niet onze biologische leeftijd maar onze "ware" leeftijd. Dit kan dus ouder zijn dan je werkelijk bent. Wat wil zeggen dat je gezondheid niet op orde is. 

Ogen geven aan hoe het gaat met onze gezondheid

Het netvlies is een voorspeller

Volgens hoofdonderzoeker dokter Minguang He biedt het netlies een uniek toegankelijk venster op vasculaire en neurologische ziekten die een verhoogd risico geven op sterfte. Het netvlies is een voorspeller. Om deze details uit de ogen af te lezen maakten de onderzoekers gebruik van een computer. Dit konden de onderzoekers niet zelf met het blote oog zien. 

Dus je hoeft nu niet naar de oogarts of de opticien te rennen om te vragen of ze jouw gezondheid via het netvlies kunnen lezen. Veel belangrijker is om nu stappen te gaan zetten om te zorgen dat jouw netvlies in topconditie komt. En jonger wordt dan je biologische leeftijd. Hoe doe je dat?


Wil je leren goed voor jezelf en voor je ogen te zorgen?

Wil je meer weten over hoe je echt goed voor jezelf en je ogen zorgt? Op 19 maart  organiseer ik weer de jaarlijkse VolZicht Ogen Voedingsdag. Op die dag krijg je een heleboel informatie, oefeningen en adviezen aangereikt die je gaan helpen. Je leert hoe je jouw ogen de voeding geeft die ze nodig hebben en hoe je jezelf ontgift van trauma’s, toxische stoffen en emotionele belasting.

Zodat je netvlies weer jong en fris wordt. 

Deze week, verkrijgbaar voor de vroegboekprijs, beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Klik hier voor meer informatie.

Zorg goed voor jezelf!

Groetjes Karin


        
Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen