Ontspannen in donkere tijden

De donkere dagen voor kerst. Ik kan ze nooit zo noemen. Straten zijn juist versierd met kerstverlichting, winkeliers doen flink hun best om hun waren onder de aandacht te brengen en ook huizen en tuinen glimmen in het schijnsel van vele lampjes. ‘De verlichte dagen voor kerst,’ zo zou deze tijd eigenlijk moeten heten. Met zijn allen ontsnappen we aan de donkere dagen. En zorgen we er tegelijkertijd voor dat er geen ontsnappen meer is aan het licht.

De winkels zijn gesloten

Dit jaar schijnen de lichten ook wel, maar het voelt toch heel donker aan als ik door het centrum loop om boodschappen te doen. Veel winkels zijn gesloten. De etalages zien er doods en triest uit. Het feit dat de winkels niet dicht zijn omdat het na sluitingstijd is, maar omdat het ze verboden is om open te zijn, geeft mij een verdrietig gevoel. Naast de al wekenlang verlaten restaurants en cafés bieden ze een troosteloze aanblik.

Een tijd van rust

Het is waar: in essentie komt deze sfeer meer overeen met wat past bij de kerst. De donkere dagen voor kerst horen eigenlijk een tijd van ontspanning te zijn. Het is het moment om je terug te trekken in jezelf, tot rust te komen en te mijmeren over het voorbije jaar. Net zoals dat gaat in de natuur: de bomen staan niet in bloei en ze hebben geen blad. Veel dieren houden een winterslaap. Bollen liggen diep onder de grond te wachten op de lente om weer te kunnen gaan uitlopen.

Staafjes in de duisternis

Geen drukke winkelcentra meer

Nu de winkels dicht zijn en de straten leeg, verlang ik ineens toch terug naar de drukte en gekte. Ik heb erg te doen met al die ondernemers die zonder hun broodnodige inkomsten zitten. Zeker de horecaondernemers. En tegelijkertijd denk ik: kom in opstand en gooi die deuren open!

Met dertig man borrelen

Ik had van de week een afscheidsdienst van een overleden buurman. Na de dienst was er een borrel. Daar zaten we dan, met dertig man gezellig te borrelen. “Hmm", zei een buurvrouw. “Vreemd, toch? Dit mag wel, maar verder moet alles dicht. Ik stel voor dat we een kip braden en deze zaal afhuren om afscheid te nemen van de kip.” Goed plan. Mijn man wordt bijna vijftig; laten we een zaal afhuren om afscheid te nemen van zijn negenenveertigste levensjaar.

Bron van spanning

De donkere dagen voor kerst zijn dit jaar voor veel mensen een extra grote bron van spanning en stress. Families die niet meer bij elkaar komen. Alleenstaanden die zich dit jaar nog eenzamer voelen dan anders, omdat ze weinig tot geen bezoek ontvangen. Ondernemers die slapeloze nachten hebben omdat hun bedrijf stilligt.

Goed zien zonder bril

Open je ogen voor de waarheid

In onze wereld waart een energie rond die niet menselijk is. Een energie die graag angst, dood en verderf zaait en ondertussen ons zoet houdt met propaganda. Voor mij is het helen van mijn ogen essentieel geweest om het spel dat gespeeld wordt te doorzien. Door de waarheid onder ogen te zien, ontstaat heling. En heling biedt vrijheid.

Creëer een ruimer blikveld

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Ik wens je ontspannen, ware kerstdagen toe!

Groetjes Karin

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen