hond met leesbrilWie slecht ziet, gaat ervan uit dat hij de rest van zijn leven is veroordeeld tot een bril. Brillen en lenzen dragen is zo ingeburgerd dat niemand er ooit vragen bij stelt. Maar waarom eigenlijk niet? Is het niet vreemd dat we massaal accepteren dat we “slechte ogen hebben”? Sommige zaken zijn zo nauw met een cultuur verweven dat ze ons niet eens meer opvallen. Brillen en lenzen dragen is ook zoiets. Ondertussen wordt er in de optiekbranche wel ruim een miljard euro per jaar verdiend. Onze slechte ogen zijn een lucratieve business.

Leg brillen en lenzen maar in de la

Als je “aan een bril moet”, denk je dat dat voor altijd is. Dat dacht ik ook. Ik heb jarenlang brillen en lenzen gedragen, tot mij gelukkig de ogen geopend werden. Want sinds ik in contact ben gekomen met de methode voor natuurlijk zien zonder bril of lenzen, ligt mijn bril stoffig te worden in een la. Ik draag hem al heel lang niet meer en ik zie goed en scherp met mijn eigen ogen. En niet alleen zie ik letterlijk alles beter, ook figuurlijk. De kwaliteit van mijn zicht kan wisselen en hangt samen met hoe ik me voel of met wat er in mijn omgeving aan de hand is. Op het moment dat ik “inzie” waar het aan schort en er iets aan doe, merk ik dat direct aan een verbetering in mijn zien. Het afzetten van de bril heeft me dus behalve een veel vrijer zicht ook persoonlijke groei gebracht.

Begin vandaag nog met afbouwen

Wil jij ook goed gaan zien met je eigen ogen, zonder bril of lenzen, en zelf meer verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van je zicht? Spek vrouw vol levensenergieniet langer de portemonnee van de opticien en ga investeren in jezelf. De methode voor natuurlijk zien leert je een hele reeks oogontspanningsoefeningen, waardoor je scherper gaat zien. Je zult daarnaast merken dat je blikveld verruimt, dat kleuren dieper worden dan ooit tevoren, en dat je de wereld om je heen intenser gaat beleven. Begin gewoon met het afbouwen van je bril, het is helemaal niet moeilijk. Lees in Bril en lenzen afbouwen, hoe doe je dat? welke stappen je vandaag nog kunt zetten. Omdat ik veel vragen krijg over het gebruik van de rasterbril als hulpmiddel bij het afbouwproces, heb ik ook het artikel Hoe gebruik je een rasterbril? toegevoegd.