Wat kan ik doen tegen glasvochtloslating?

oude mensen en oogkwalenWat kan ik doen tegen glasvochtloslating? Dit is een goede vraag. Want hoewel glasvochtloslating niet direct klachten hoeft te geven, is het wel een oogkwaal waaraan complicaties kunnen kleven. Er kunnen scheurtjes in het netvlies ontstaan en dan ben je verder van huis. In het artikel Wat is glasvochtloslating kon je lezen hoe de afwijking zich ontwikkelt. Artsen gooien het bij dit soort degeneratieve aandoeningen vaak op de leeftijd: de ouderdom komt nu eenmaal met gebreken. Ik vind dat we leeftijd als factor wel erg makkelijk accepteren. Want waarom zouden we niet gezond oud kunnen worden, zonder gezondheidsproblemen die vaak al vanaf middelbare leeftijd de kop opsteken?

Wat kan ik doen tegen glasvochtloslating?

Het glasvocht dat de oogbol vult en aan de oogwand gehecht zit, kan stukje bij beetje beginnen los te laten als het begint te krimpen. Dit gebeurt als de kwaliteit van het glasvocht minder goed wordt en het zijn elastische structuur verliest, onder andere door een gebrek aan collageen. Collageen, een lijmachtig eiwit, geeft stevigheid aan alle bindweefsels. Zo houdt het spieren, gewrichten en ligamenten soepel en Wat kun je doen tegen glasvochtloslating?zorgt het voor een strakke, elastische huid. En ook het glasachtig lichaam in de oogbol blijft letterlijk in vorm dankzij collageenvezels. Naarmate we ouder worden, maakt ons lichaam minder van dit eiwit aan en zullen we zelf meer moeite moeten doen om de ‘productie’ op peil te houden. Dat kan door middel van voeding; ouderen moeten extra goed opletten dat ze de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen.

Bouwstoffen voor het lichaam

Als we zorgen dat we gezond eten, krijgen we alles binnen wat we nodig hebben. Vitaminen, mineralen en eiwitten, maar ook vetten. Al deze stoffen zijn het best opneembaar als we ze uit biologische, dierlijke producten halen. Vooral orgaanvlees en de beenderen van dieren zijn rijk aan allerlei gezonde stoffen. Vroeger wist men bijvoorbeeld heel goed dat je een zieke er weer het snelst bovenop kon helpen door hem te verwennen met een flinke portie bouillon, getrokken van de botten van runderen of kip. Als het lichaam kan putten uit een goede voorraad bouwstoffen, kan het zelf collageen blijven aanmaken. Hoe dit precies zit en wat je het beste kunt eten, lees je in het artikel Glasvochtloslating door gebrek aan collageen.

Oogontspanningsoefeningen en oogkwalen

Glasvochtloslating krijgt geen kans als je ogen gezond en vitaal zijn. Behalve met voeding kun je ook veel doen met de blij door gezonde ogenoogontspanningsoefeningen die je bij VolZicht krijgt aangeleerd. Wie iedere dag dit soort oefeningen doet, voelt spoedig verschil. Niet alleen ga je door de oogspieren te ontspannen beter zien zonder bril, ook allerlei oogklachten nemen af. De oogspieren laten hun spanningen los en geven de ogen ruimte om op een natuurlijke manier te kijken. Het hele oog raakt beter doorbloed en gevoed, zowel met belangrijke bouwstoffen als met energie. Droge ogen, pijnlijke ogen en vermoeide ogen worden weer beter, maar ook echte oogkwalen als glasvochtloslating krijgen minder kans zich te ontwikkelen.Wat kun je dan doen om glasvochtloslating te herstellen of te voorkomen.

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Wie ben ik?

Droge ogenMijn naam is Karin Hogenboom en jouw ogen zijn mijn passie. Al meer dan zeven jaar help ik mensen om goed te gaan zien met hun eigen ogen. Ik heb me gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en ik weet wat ze nodig hebben om hun vitaliteit terug te krijgen. Goede zorg, aandacht en tijd voor jouw ogen, dat is waar ik voor sta.


Hartelijke groeten,

Karin Hogenboom

Specialist in Gezonde Ogen