vrouw met hoofdpijn bedekt ogenVaak lossen we hoofdpijn op met een pilletje. Hup, gedachteloos achterover slikken met een glas water en weer overgaan tot de orde van de dag. Op deze manier is de hoofdpijn meestal makkelijk in de kiem te smoren. Moeilijker wordt het als de pijn heel ernstig is. In dat geval helpt een pijnstiller niet meer en lig je al gauw een tijd in het donker op bed, met de gordijnen dicht. Mensen die last hebben van migraine of clusterhoofdpijn weten er alles van. Ook heel vervelend wordt het, als de hoofdpijn heel vaak terugkomt. Ironisch genoeg komt dat niet zelden door het gebruik van…teveel pijnstillers tegen hoofdpijn.

Hoofdpijn en dr. Bates

Eefje is hoofdpijnpatiënt. Ze lijdt aan migraine. Regelmatig moet ze zich ziek melden en dan heeft ze een ellendige dag. Gelukkig heeft ze op dit moment veel minder vaak last en kan ze ervoor zorgen dat een aanval eerder voorbij is. Ze is zielsgelukkig dat ze een manier heeft gevonden om zelf de pijn te bestrijden, zonder terug te vallen op medicijnen. In het artikel Hoofdpijn en ogen vertelt ze hoe ze met de oogontspanningsoefeningen van dr. Bates haar migraine elke keer te slim af is. Gewoon door de genezende kracht van haar eigen handen te gebruiken.

Jezelf “wapenen” tegen hoofdpijn

Leven is spannend. Zeker in deze tijd. De stroom van prikkels en informatie die dagelijks op ons afkomt, is nog nooit in de geschiedenis zo intens geweest. We passen ons dapper aan, maar diep van binnen zijn we nog steeds dezelfde zoogdieren als onze voorouders, die in grotten woonden, een natuurlijk ritme hadden en ’s avonds bij het kampvuur rustig de dag afsloten met verlichten van hoofdpijneen verhaaltje voor het slapengaan. Het is niet gek dat alles ons naar het hoofd stijgt en we last krijgen van spanningshoofdpijn. Maar juist de moderne mens moet zich wapenen met slimme middelen. Zoals de juiste kennis over en de beste tips tegen spanning en stress.

Drie slimme tips

In het artikel Hoe kom ik van mijn hoofdpijn af? lees je hoe de beste formule tegen hoofdpijn eigenlijk op drie pijlers rust. En met alle drie de adviezen kun je vandaag al aan de slag. Als je er serieus werk van maakt kan succes niet uitblijven. Ik geef je op een briefje dat je door de drie slimme tips binnenkort veel minder last van hoofdpijn zult hebben. Laat je via het reactieformulier weten of ik gelijk had?