wat helpt bij slapeloosheidIedereen ligt wel eens wakker. Soms zijn er gewoon problemen waarover gepiekerd moet worden of gedachten die op een rijtje moeten komen. Het gevolg is een nachtje woelen en om de vijf minuten op de klok kijken. Maar ook een leuk vooruitzicht kan een slapeloze nacht opleveren. De vakantie die eraan komt, een spannende nieuwe baan, een feest. Vul zelf maar in. Als je een nachtje niet slaapt is dat geen ramp. Dat haal je wel weer in.

Slapeloosheid is ongezond

Echte slapeloosheid is een heel ander verhaal. Het nachten achter elkaar niet of veel te weinig slapen is uitputtend, gekmakend en ongezond en daarmee een groot probleem. Ik weet er zelf alles van. Jarenlang had ik moeite met slapen. Halve of hele nachten lag ik te stuiteren in mijn bed, terwijl ik eigenlijk op was van vermoeidheid. Ik was in verwachting van mijn eerste kind en ’s nachts maakte ik in gedachten urenlang iedere keer opnieuw de tocht langs de rijen kinderwagens waaruit we moesten kiezen. Lees in Hoe kom ik van mijn slapeloosheid af? mijn persoonlijke verhaal. Hierin vertel ik je ook hoe ik weer als een roos ging slapen.

Wondermiddel tegen slapeloosheid

Het moment waarop ik van mijn slapeloosheid afkwam staat me nog helder voor de geest. Ik had nooit gedacht dat het mogelijk zou zijn om weer goed te gaanvoldoende slaap voorkomt gezondheidsproblemen slapen, ik had immers alles al geprobeerd. Van yoga tot massages, van kruidentabletten tot slaappillen van de dokter. Niets was afdoende. Maar sinds ik het “wondermiddel” vond, heb ik nooit meer slecht geslapen en als ik toch eens een nachtje lig te draaien, weet ik wat me te doen staat. Anneke, een van mijn cursisten, vertelt in Hoe kom ik van mijn insomnie af? over de twee gouden oefeningen die korte metten maakten met haar slaapproblemen. Als je meteen actie wilt ondernemen en misschien zelfs vanavond al goed wilt slapen, klik dan door naar Wat helpt bij slapeloosheid? Houd je me op de hoogte van je ervaringen?