Hoe kom ik van mijn insomnie af?

insomnie


Hoe kom ik van mijn insomnie af? Insomnie is een hardnekkige vorm van slapeloosheid en Anneke leed er al jaren aan. Ik zeg leed, want sinds Anneke heeft deelgenomen aan de cursus voor natuurlijk zien, slaapt ze weer als een blok. Anneke kon met de beste wil van de wereld niet in slaap komen. Doodmoe ging ze naar bed, maar al gauw wist ze dat het weer “zo’n nacht” zou worden. Dan lag ze urenlang wakker. Hoe graag ze zich ook wilde overgeven, ze kon de slaap niet vatten. Soms lukte het om tegen de ochtend twee uurtjes te slapen. Anneke was op. Het is dus niet vreemd dat ze tegenwoordig geen dag meer overslaat waarop ze de oefeningen doet die haar van haar insomnie hebben afgeholpen.

Hoe kom ik van mijn insomnie af?

Insomnie is een nare aandoening die de gezondheid ondermijnt. Je moet de gevolgen ervan niet onderschatten. Een gezonde nachtrust is essentieel om goed te kunnen functioneren. Wie slecht slaapt komt in een negatieve spiraal terecht en het is moeilijk om daar weer uit te komen. Mensen die aan chronisch slaapgebrek lijden zijn humeurig, kunnen zich niet concentreren, gaan fouten maken en worden onzeker. Oververmoeidheid, hoofdpijn en spierpijn zijn maar een paar voorbeelden van lichamelijk klachten die kunnen ontstaan. Mensen gaan door het gebrek aan energie minder goed voor zichzelf zorgen en grijpen sneller naar ongezond voedsel, suiker, sigaretten en alcohol. Die werken slapeloosheid alleen maar meer in de hand.

Insomnie, wat is eraan te doen?

Anneke leed aan de vorm van insomnie waarbij het in slaap vallen niet lukt. Anderen die deze stoornis hebben, vallen wel in slaap maar worden na korte tijd weer wakker en kunnen niet meer slapen. Een derde groep wordt heel vroeg wakker en ligt uren Wat helpt bij insomnie?te wachten tot de vogeltjes beginnen te fluiten. Ook extreem licht en onrustig slapen valt onder insomnie.


Anneke: “Ik heb in die tijd zoveel adviezen gehad. De hele trukendoos heb ik opengetrokken. Een beker warme melk drinken, opstaan en rustig een boek gaan lezen, stoppen met koffie en alcohol, of juist een slaapmutsje nemen. Uiteraard zorgde ik ervoor dat ik vlak voor het slapengaan geen televisie meer keek en verduisterde ik mijn slaapkamer zo goed mogelijk. Natuurlijke rustgevers hielpen wel een beetje, maar niet genoeg. Zelfs de slaappillen van de huisarts hielpen maar even. Ik werd echt gek van mijn slapeloosheid.” En hoe gaat het nu? “Ik ben als een kind zo blij! De combinatie zwaaien en palmeren heeft een groot effect op mijn insomnie gehad. Als ik nu in bed lig en ik ben vergeten te zwaaien, dan zwaai ik heen en weer met mijn hoofd en val ik pardoes in slaap."

Insomnie door gespannen oogspieren

Zwaaien en palmeren. Het zijn twee gouden oefeningen. We hebben ze te danken aan dr. Bates, de eigenzinnige oogarts die aan het begin van de vorige eeuw leefde en ontdekte dat vele zo niet alle oogproblemen veroorzaakt worden door een te grote spanning in de oogspieren. We merken er zelf nog maar weinig van, maar lopen vaak jarenlang rond met chronisch gespannen ogen. De klachten die dat oplevert zijn slechtziendheid, hoofdpijn, oogziekten, slapeloosheid en nog veel meer. Dr. Bates ontwikkelde oefeningen die de ogen weer hun normale levendigheid en beweeglijkheid teruggeven. “Zwaaien” en “palmeren” hebben een intens diepe en genezende werking. Wil je er liever wat meer begeleiding bij? Vraag dan het oogontspanningspakket aan, of kijk hier voor het complete aanbod.


Ik mag het natuurlijk niet hardop beloven. Maar mijn cursiste Anneke is slechts een van de velen die door de oefeningen van hun slaapprobleem zijn afgekomen. Sterker nog: ik leed zelf aaGeen insomnie, maar slapen als een babyn insomnie toen de oefeningen van dr. Bates op mijn weg kwamen. Sinds de eerste dag dat ik zwaai en palmeer voor ik naar bed ga, is mijn slapeloosheid als sneeuw voor de zon verdwenen. Echt, probeer het zelf.

De juiste voeding bij insomnie

Dat koffie, suiker en alcohol uit den boze zijn, is wel bekend. Maar wist je dat ons normale hedendaagse voedingspatroon slapeloosheid in de hand werkt? Doordat we teveel koolhydraten en gluten eten, raakt het lichaam van slag. Onderzoekers zijn erachter gekomen dat deze stoffen ontstekingen in de darmen veroorzaken, die voor gezondheidsproblemen zorgen. Waaronder slapeloosheid. Wil je hier meer over weten? Dan kan ik het boek "Het glutengevaar" van David Perlmutter van harte aanbevelen. Toen ik dat had gelezen, ben ik zo goed als volledig gestopt met het eten van brood. Wat je wel moet eten om het lichaam goed te voeden, is biologisch vet vlees en orgaanvlees, aangevuld met bouillon getrokken van biologische beestenbotten. Ook eieren en producten van rauwe melk zouden dagelijks in grote hoeveelheden op het menu moeten staan. Als het lichaam goed gevoed en verzadigd is, hoeft het niet meer van slag te raken. Ontstekingsreacties en hormoonschommelingen zijn dan verleden tijd en het lichaam weet dat het ’s nachts rustig kan gaan slapen.


Wat kun je dan doen om insomnie te herstellen of te voorkomen.

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden


Wie ben ik?

Droge ogenMijn naam is Karin Hogenboom en jouw ogen zijn mijn passie. Al meer dan zeven jaar help ik mensen om goed te gaan zien met hun eigen ogen. Ik heb me gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en ik weet wat ze nodig hebben om hun vitaliteit terug te krijgen. Goede zorg, aandacht en tijd voor jouw ogen, dat is waar ik voor sta.Hartelijke groeten,

Karin Hogenboom

Specialist in Gezonde Ogen