Page content

Wat is de oorzaak van mijn oogpijn?

 

man met oogpijnDe ene vorm van oogpijn is de andere niet. Een vuiltje in je oog kan even flink prikken, maar de productie van traanvocht zorgt er wel voor dat het probleem snel wordt opgelost. Te lang naar een beeldscherm staren en met een te grote oogspierspanning blijven doorlopen, veroorzaakt eerder een branderige pijn. De ogen beter gaan verzorgen en het doen van specifieke ontspanningsoefeningen zorgt er in dit geval voor dat de ogen zich weer fitter gaan voelen.

Een ding is zeker: pijn is een alarmsignaal van het lichaam. Dus ook oogpijn. Als je hebt besloten dit artikel te lezen, heb je misschien last van meer dan een lichte vorm van oogpijn. Misschien heb je een acute pijnaanval en maak je je zorgen, of constateer je al langer dat je pijn hebt die niet vanzelf overgaat. Het is inderdaad belangrijk oogpijnklachten serieus te nemen. Soms zijn ze immers de symptomen van iets ernstigers. Maar ook als de klacht op zich onschuldig is, vertelt iedere pijn toch zijn eigen verhaal en is het verstandig en respectvol naar het lichaam toe om naar de signalen te luisteren. In dit artikel zet ik de verschillende soorten oogpijn voor je op een rijtje.

Acute oogpijn

Acute pijn is een alarmbel. Pas op, als je plotseling een hevige pijn voelt aan één van beide ogen en dan met name als de pijn aanvoelt als een doffe of stompe pijn, achter of binnenin het oog. Zo’n acute, zogenaamde orbitale oogpijn vraagt om snel handelen en een bezoek aan de dokter. Er bestaat namelijk een kans dat het hier gaat om glaucoom, een gevaarlijke stijging van de druk in de oogbol, die kan leiden tot onherstelbare schade aan het zicht. Er is dus sprake van een spoedgeval. Soms is de pijn zo hevig, dat hij uitstraalt naar het hele hoofd en misselijkheid of braken veroorzaakt. Voordat je naar de dokter gaat, of onderweg ernaartoe, kun je de pijn heel makkelijk verlichten door te palmeren. Hierbij sluit je de gesloten ogen af met de palmen van je handen. De pijn kan dan al direct afnemen. Palmeren is een goede manier om de ogen te ondersteunen op hun weg naar genezing.

Als de acute pijn een zogenaamde oculaire pijn is en meer voelbaar is aan de buitenkant van het oog, controleer dan of er iets in het oog zit. Een vuiltje of een wimper is zo verwijderd of door traanvocht weggespoeld, maar ernstiger wordt het als het om bijvoorbeeld een glassplinter of om chemicaliën gaat. Als je dit soort oorzaken vermoedt, kun je beginnen met het uitspoelen van het oog met lauw water. Daarna even door naar een arts voor controle.

Een hevige pijn die ook uitstraalt naar het hoofd, kan soms veroorzaakt worden door een strontje. Deze infectie komt vaker voor bijsilhouet achter glas jongere mensen, terwijl glaucoom over het algemeen meer bij ouderen voorkomt.

Niet-accute hevige oogpijn

Een hevige pijn die langere tijd aanhoudt, kan wijzen op een ontsteking. Als je deze pijn binnenin het oog voelt, kan het gaan om een inwendige ontsteking als iritis (regenboogvliesontsteking), endophthalmie (ontsteking van het glasvocht) of cyclitis (ontsteking van het straallichaam). Deze oogpijn is hevig, maar komt meer geleidelijk opzetten en verergert langzaam. Symptomen die bij deze vorm van oogpijn horen, zijn onder andere een vernauwde pupil en lichtschuwheid. Als er een ontsteking aan de buitenkant van het oog zit, is dit meestal ook te zien aan andere zaken, zoals roodheid en zwelling. Iedere oogontsteking die erger wordt,  moet behandeld worden. Met name de inwendige vormen van ontsteking. De oogoefeningen die ik je leer, kunnen zeker helpen het proces van de genezing te versnellen.

Zeurende, branderige pijn

Pijnklachten die een zeurende, branderige aard hebben, komen verreweg het meest voor in oogpijnland. Deze vorm van pijn is niet ernstig en een bezoek aan een arts is meestal niet nodig. Toch is dat wel wat veel mensen doen om van hun ongemak af te komen: ze vragen de dokter om oogdruppels. De chemische samenstelling van deze medicijnen zorgt misschien wel tijdelijk voor verlichting van de klachten, maar neemt de oorzaak ervan niet weg. Die oorzaak is vaak gelegen in een verkeerde manier van kijken. Een te grote spanning in de oogspieren zorgt ervoor dat de ogen uitgeput raken. Ontspannende oefeningen kunnen de oorzaak wegnemen en ervoor zorgen dat de oogpijn verdwijnt.

Pijn achter de ogen

Pijn achter de ogen kan verschillende oorzaken hebben. Als de pijn niet accuut is en niet al te hevig, gaat het meestal om een te hoge spanning van de oogplaatje blij oog zonder oogpijnspierenmigraine of voorhoofdsholteontsteking. Er kunnen echter ook ernstige oorzaken aan ten grondslag liggen, bijvoorbeeld een hersentumor. Vaak, maar niet altijd, zijn er dan ook andere symptomen, zoals uitvalsverschijnselen of ep
ileptische aanvallen.

Het ontbreken van pijn

In sommige gevallen faalt het ‘alarmsysteem’ van het lichaam. Zo gaan bepaalde inwendige oogaandoeningen totaal niet gepaard met pijn, maar moet er wel actie worden ondernomen. Voorbeelden hiervan zijn een vaatafsluiting, netvliesscheur of zelfs netvliesloslating. Bijkomende symptomen zijn in deze gevallen: opeens vreemde vlekken zien, plotseling heel erg wazig zien of gedeeltelijke blindheid. In het geval van deze aandoeningen moet je direct een arts raadplegen.

Wat kun je dan doen om oogpijn te herstellen of te voorkomen.

In mijn korte krachtige oogcollege leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Meld je via onderstaande link aan voor dit oogcollege en leer:

 • Wat de basisbehoeftes van het oog zijn
 • Hoe je eigen natuur werkt
 • Hoe jouw overtuigingen invloed hebben op goed zicht.

Oogcollege: Gezonde ogen zien perfect

Aan het eind van het oogcollege kun je zien hoe je stappen kunt nemen voor een verder vervolg.

Wie ben ik?

Droge ogenMijn naam is Karin Hogenboom en jouw ogen zijn mijn passie. Al meer dan zeven jaar help ik mensen om goed te gaan zien met hun eigen ogen. Ik heb me gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en ik weet wat ze nodig hebben om hun vitaliteit terug te krijgen. Goede zorg, aandacht en tijd voor jouw ogen, dat is waar ik voor sta.

Ik hoop je terug te zien tijdens het oogcollege, reserveer hier snel je plekje.

Hartelijke groeten,

Karin Hogenboom

Specialist in Gezonde Ogen

  Comment Section

  175 reacties op “Wat is de oorzaak van mijn oogpijn?


  Door marina op 5 mei 2020

  goedendag mevrouw, mijn dochter heeft problemen als zij een fel licht of zonlicht heeft in de ogen dan heeft zij een pijn in de oren. wat zou dat kunnen zijn. de oogarts heeft hier geen verklaring voor. mvg marina


  Door Karin op 6 mei 2020

  Je dochter kan fel licht niet verdragen, alles in je lichaam staat met elkaar in verbinding. Dan kan het zijn dat ze dit in haar oren merkt. Het is belangrijk dat ze goed voor haar ogen en gezondheid zorgt. Je kunt mijn gratis oogcollege bekijken voor meer informatie: https://volzicht.nl/oogcollege/


  Door Merel op 20 maart 2020

  Ik heb sinds gister last van steken in mijn linkeroog. Niet extreem pijnlijk en het is tussendoor ook even gestopt maar wel iets wat ik niet eerder heb gevoeld. Vaak een aantal steken achter elkaar en dan weer even niets. Enig idee wat dit kan zijn? Het oog traant ook een beetje.


  Door Karin op 21 maart 2020

  Om meer inzicht te krijgen in de oorzaak van je klachten en wat je eraan kunt doen, adviseer ik je het VolZicht oogcollege te bekijken:
  https://volzicht.nl/oogcollege/


  Door Sevcan op 2 maart 2020

  Hallo ik heb morgen een afspraak bij de oog neuroloog , maar ik ben zegmaar erg benieuwd wat ik kan hebben wat ik heb is :

  Pijn op mijn linkeroog helemaal bovenin en dan word ik heel erg misselijk en geef ik heel vaak over en dit is al sinds min 3de jaar zo en ik benn nu 12. Het doet zoveel pijn binnen mijn oog, ik ben naar de huisarts geweest hij gaf me een neusspray maar dat werkte niet dus ben ik hierna verwezen.. het doet gewoon teveel pijn en ik zie dan ook wel een beetje wazig en krijg ik ook hoofdpijn. Weet u misschien wat het is zoja, kunt u dan reageren?


  Door Karin op 3 maart 2020

  Er zit waarschijnlijk veel spanning op de oogspieren, waardoor ze niet meer kunnen bewegen.
  Je kunt mijn oogcollege bekijken om te zien wat je hieraan kunt doen:
  https://volzicht.nl/oogcollege/


  Door Jan op 24 februari 2020

  Oogpijn mijn ogen bewegen niet meer oogklachten wat kan het zijn


  Door Karin op 3 maart 2020

  Er zit waarschijnlijk veel spanning op de oogspieren, waardoor ze niet meer kunnen bewegen.
  Je kunt mijn oogcollege bekijken om te zien wat je hieraan kunt doen:
  https://volzicht.nl/oogcollege/


  Door Alain Bos op 10 februari 2020

  Ik heb ergens in 2004 ineens een abnormaal knallende pijn achter mijn rechteroog gekregen. De pijn duurde ongeveer 2 uur en herhaalde zich 2 keer per dag en hield pas na 3 maanden op. Het enige wat ik kon doen was palmeren en rondjes lopen in mijn kamer van 24m2 en mijn hele vocabulaire bestond uit ‘auw, auw, auw auauaauw, auw, auw’ en iedere keerdankte ik God als de pijn weer voorbij was. Ik ben bij mn huisarts geweest, heb allerlei medicijnen geprobeerd en ben uiteindelijk verwezen naar het ziekenhuis waar ik ect, mri, ruggenprik heb gekregen maar niets wees uit naar een oorzaak. Een 2 jaar later weer hetzelfde en weer een 3 maanden lang 2 keer per dag enorme pijn achter mijn rechteroog. En weer een paar jaar later hetzelfde maar ik merkte op dat die keer de pijn al een stuk minder was dan de eerste keer – ook al was het nog steeds ondragelijk !.
  en nu weer… 2020.02 ik heb al ruim 3 weken 1 tot 2 keer last van pijn achter mijn oogbal – orbitale pijn maar de pijn is nu wel erg maar 40 keer minder dan in 2004 en ditmaal palmeer ik het rechter oog nog steeds maar probeer ook tegelijk mindfulness te ademen… en net had ik op youtube een mindfulness-geleide-video over accepteren van pijn en tevreden zijn met je eigen lichaam en binnen 6 -7 minuten was de pijn bijna helemaal weg en na de video van 19 minuten was ik pijnvrij en kwamen er ook een aantal tranen los van verdriet dat ik niet begrijp maar wel in me meedraag….

  je zal zien dat ik over een paar jaar wellicht weer een aantal weken of maanden met dezelfde pijn loop maar ik dank God dat de pijn tegenwoordig behoorlijk te behappen is en in schril contrast staat tot de horror-pijn die mij maandenlang 2×2 uur per dag helemaal door de grond liet zakken.
  1 +puntje toen ik in 2010 op Vlieland weer deze pijn kreeg en een aantal lekkere flesje de Koninck ophad, duurde de pijn geen 2 uur maar 4 uur en ik ben toen gedurende de 3 maanden pijn-lijden geheel gestopt met drinken… en daarna dacht ik hé ? da’s me gelukt en ik ga er gewoon mee door 🙂 Nu 10 jaar later 2020 drink ik nog maar 3 flesjes per maand en niet eens alle maanden en soms een klein flesje wijn bij een maaltijd !
  Pijn is fijn zonder bier en wijn ! (lol)


  Door Karin op 11 februari 2020

  Wat fijn dat de pijn zo sterk is verminderd.


  Door Dusii op 3 augustus 2019

  Ik heb soms bij 1 oog met knipperen pijn, dit blijft dan een tijdje en gaat weer weg. Ik kan gewoon pijnloos in mijn ogen wrijven, ronddraaien enz gaat ook bijna pijnloos. Het is ook niet constant, soms even paar keer pijn, dan weer een tijdje niet.


  Door Rox op 21 september 2018

  Heeft u ook tips voor fixatie disperatie bij volwassene. Bij mij opeens opgetreden na zwangerschap twee jaar geleden. Veel oogpijn, droge ogen,.oogspierpijn, onrustig/dansend beeld gecombineerd met visual snow en door dit beeld erg duizelig. Ik hoor graag van u.


  Door Karin op 21 september 2018

  De VolZicht methode kan je heel goed helpen bij de klachten die je beschrijft.


  Door barbera op 7 april 2018

  Bij de mogelijke oorzaken die u noemt bij pijn in het oog mis ik die van gordelroos. Een aantal jaren geleden heb ik dit zelf gehad en het heeft veel tijd in beslag genomen voordat de artsen mijn kwaal op het spoor waren. Ik ben in totaal bij 4 artsen geweest en pas toen ik ook uitslag kreeg en er een test werd gedaan constateerde men gordelroos. Mede door de late constatering sloeg de medicatie matig aan en ik heb nog steeds het idee dat mijn oog er behoorlijk onder geleden heeft.


  Door Karin op 7 april 2018

  Wat een vervelende gebeurtenis is dat voor je geweest.
  Goed om zorg te gaan dragen voor je ogen. Want die mogelijkheid heb je en dat kun je jezelf geven. Ik kan je aanraden om met mijn Ogen Wellness Pakket aan de slag te gaan om meer rust en ontspanning in je ogen te creëren. https://volzicht.nl/ontspanningsoefeningen-en-voeding-voor-de-ogen/


  Door Tiny op 11 maart 2018

  Ik heb opeens een korte hevige steek in mijn oog. Direct daarna is het over. Dit komt wel vaker voor. Wat zou dit kunnen zijn?


  Door Karin op 12 maart 2018

  Het kan te maken hebben met spanning in de oogspieren.


  Door Anneke op 24 mei 2018

  … die spanning op de oogspier… kan dat ook een soort “kramp” zijn? in het verleden heb ik zo heel af en toe eens gehad dat ik opeens scheel ging kijken en vreselijk pijn had in/achter mijn oog… naar verloop van tijd zakte dat weer af, maar ik vind het een heel griezelige ervaring! het voelde overigens echt als verkramping van een spier en is behoorlijk pijnlijk…


  Door Karin op 24 mei 2018

  De spanning kan zich ook uiten in verkramping, dus ja, dat kan zeker.


  Door FvD op 27 december 2017

  Hallo,

  Gisteravond kwam een drukkende, stekende pijn opzetten achter mijn R oog. Dit veranderde in een hevige, aanhoudende pijn. Palmeren hielp enigszins, maar de volgende ochtend was de pijn er nog steeds. Een uur na het opstaan was de pijn weg.

  Wat kan dit zijn geweest?


  Door Karin op 31 december 2017

  Wat goed dat het palmeren de pijn verlichtte. Door te palmeren kan het heel goed zijn dat de pijn uiteindelijk weg is gegaan. Met zulke heftige pijn kan het sowieso nodig zijn om langer en vaker te palmeren. Wat het precies is geweest, dat weet ik ook niet, belangrijker is dat het weer is weg gegaan.


  Door Karina op 17 februari 2018

  Ik voel al een paar dagen een beetje druk (licht gevoel pijn) aan de rechterkant van mijn hoofd en sinds gisteren voel ik ook mijn rechter oog wat kan het zijn? Ik ben niet verkouden  Door Nina op 26 oktober 2017

  Ik heb een stekende/drukkende pijn achter 1 en soms 2 ogen. Mijn nek zit ook heel erg vast en wanneer ik op mijn rug of zij lig heb ik het idee dat de pijn toeneemt. Ook met naar links of rechts kijken neemt de pijn toe. Mijn huisarts gooit t op spanningshoofdpijn en ben gister voor het eerst naar de chiropractor geweest, maar niet veel verbetering. Wat kan dit zijn? Ik maak me best wel zorgen. Ook heb ik af en toe druk bovenop en aan de zijkant van mijn neus.


  Door Karin op 30 oktober 2017

  Beste Nina,
  Je kunt dit soort problemen heel goed zelf aanpakken met ontspanningsoefeningen. In mijn online training zitten goede oefeningen om de nek los te maken en rust te brengen naar de ogen. Voor meer informatie kun je hier kijken https://volzicht.nl/onlinetraining-op-weg-naar-volzicht


  Door janwiebe op 24 oktober 2017

  mijn rechteroog is veel dikker dan linkeroog keihard en oogpijnen in rechteroog wat kan dat zijn


  Door Karin op 26 oktober 2017

  Beste Jan, er zit behoorlijk wat spanning in je ogen. Wat het precies is kan ik zo niet zeggen, daarvoor kun je beter langs de huisarts gaan. Je kunt je ogen wel ondersteunen door het te helpen met ontspannen. Hoe je dat doet kun je hier zien: https://volzicht.nl/ontspanningsoefeningen-voor-de-ogen


  Door Henk Former op 24 juli 2017

  Heb sinds een jaar af en toe last van of 1 oog of beide. Het doet niet zeer maar voelt als druk achter de ogen. Heb drie maanden geleden gedurende vijf minuten scheel gezien . Weet niet of dat er mee te maken heeft. Huisarts geweest vanwege scheelzien echter die kwam er niet uit. Bij een volgende keer terugkomen. Heb toen de ‘druk’ niet vermeld


  Door Nathalie Kaart op 20 maart 2017

  Hallo, ik heb enige tijd pijn in de oogkas vh linkeroog. Boven het oog iets naar rechts. Mijn oog steekt zo nu en dan. Dit alles verergerd de laatste tijd. Wat moet ik hiermee? Naar de huisarts? Gr Nathalie


  Door Karin op 21 maart 2017

  Beste Nathalie,
  Spanning kan dit soort klachten veroorzaken. Wat al goed kan helpen is je handen over je ogen leggen en ze op die manier rust geven. Vaak wordt de pijn dan al een stuk minder. En als jij twijfelt of het verbetert niet, kun je natuurlijk altijd naar de huisarts gaan.


  Door Anton op 14 januari 2017

  Ik heb las van druk achter mijn rechteroog en ik trek ook de hele tijd met mijn oog. Ook het gebied rondom mijn oog doet zeer van mijn slaap tot onder mijn oog. Een cirkel van 5 cm. rondom mijn oog eigenlijk is pijnlijk. Kan ik hier iets aan doen? Ik ben 22 en heb er al een tijd last van.  Door jet op 21 december 2016

  Ik heb hele stekende pijn in mijn linkeroog, dit voel ik vooral als ik naar links kijk, mijn oog traant af en toe. Ik heb een griepje, kan dit met elkaar te maken hebben??


  Door Karin op 23 december 2016

  Door de griep kun je zeker last hebben van oogpijn. Wat helpt is de ogen te gaan ontspannen, dan zakt de pijn weg en kun je tot rust komen. Dat helpt ook weer om sneller van de griep te herstellen. Dit kun je leren met mijn oogontspanningspakket: https://volzicht.nl/ontspanningsoefeningen-voor-de-ogen/


  Door jet op 21 december 2016

  Ik heb een stekende pijn in mijn linkeroog, vooral als ik naar rechts kijk, ik heb nu griep
  Wat kan dit zijn


  Door Karin op 23 december 2016

  Door de griep kun je zeker last hebben van oogpijn. Wat helpt is de ogen te gaan ontspannen, dan zakt de pijn weg en kun je tot rust komen. Dat helpt ook weer om sneller van de griep te herstellen. Dit kun je leren met mijn oogontspanningspakket: https://volzicht.nl/ontspanningsoefeningen-voor-de-ogen/


  Door Anoniem op 4 november 2016

  Umh hallo
  Ik ben 15 jaar, jong dus
  Maar ik heb al sinds mijn 9de last van mij ogen
  Sinds mijn 9 heb ik een bril,
  De sterkte ging al heel snel achteruit
  Ik heb nu de sterkte -5 rechts en -5,5 links
  Maar na een jaar dat ik mijn bril kreeg kreeg ik last van uit vallen van mij oogzicht.
  Daar was ik best bezorgt over maar ik dacht dat dat kwam doordat ik te weinig at, ik was best mager dus..
  Maar nu ben ik niet meer mager en nu wordt het erger ik krijg last van hoofdpijnen, maar wat mij naar deze site bracht is dat ik last heb van mijn ogen, als ik snel met mijn ogen naar links kijk of rechts of welke kant dan ook dan krijg ik pijn, soms zie ik in ene niks meer aan mijn buiten randen en soms echt helemaal niks meer, maar niet
  LAng of zo meestal maar een paar seconden, maar daar raakte ik aan gewend, nu heb ik pijn als ik rustig naar een kant kijk, maar ik weet niet of het ernstig is om naar de dokter te gaan want na een paar dagen gaat dat allemaal weg en na een paar maanden komt het terug, misschien is het gewoon de griep? Kan u me wat duidelijkheid geven.
  Alsvast bedankt


  Door Karin op 4 november 2016

  Je hoort niet van dit soort pijnen te hebben, de sterkte van je bril kan hier goed mee te maken hebben. Ik kan je adviseren om mijn gratis ebook te downloaden: https://volzicht.nl/gratis-ebook-zeven-tips-om-goed-te-zien/
  Dat geeft je meer inzicht waarom je hoofdpijn hebt en wat je er zelf aan kunt doen. Voor een echte diagnose kun je het beste naar de huisarts gaan, alleen kan die je vaak niet goed verder helpen, mijn ebook wel.


  Door Leonore op 27 oktober 2016

  Hallo, eind augustus kreeg ik na het uithalen van lenzen een wazige kijk en zag alles dubbel. Dit bleef een hele dag zo. Mijn ogen waren daarvoor al wat geïrriteerd. Lenzen niet meer gedragen en het gevoel van jeuk, branderigheid, lichte druk en het meest vreemde; alsof ik lichtgevoeliger was en anders deed focussen bleef zeker 2 weken aanhouden. Naar een optometrist gegaan en die zag een klein litteken op mijn oog en constateerde dat ik waarschijnlijk een lichte oogontsteking had gehad. Na twee weken weer op controle en ik zag alles weer normaal en het littekentje was weggetrokken. Ik heb mijn lenzen niet meer gedragen. Nu kreeg ik maandagavond wederom last, lichtgevoeliger, alsof ik anders focus, lichte druk vanuit boven, af en toe steekjes en jeuk aan de voorkant. Mijn ooglid hoor ik knipperen. Zelfs als ik in bed lig met mijn ogen dicht voel ik ‘verschil’. Wat zou dit toch kunnen zijn? Mijn rechteroog is lui en ik wil absoluut niet dat er iets met mijn linkeroog gebeurt.. 🙁


  Door Eva op 27 oktober 2016

  Beste Leonore
  wat er precies met je oog aan de hand is , kan ik zo niet zeggen.
  Aan te raden is te starten met de ontspanningsoefeningen en de informatie voor gezonde ogen toe te passen, dit zal verlichting brengen voor je ogen.
  Tijdens het volgen van de VolZicht methode, zul je vanzelf ontdekken wat er met je oog is en wat het nodig heeft.
  Onder ‘diensten’ kun je lezen op welke manier we je verder kunnen helpen:
  https://volzicht.nl/diensten/

  Hartelijke groet, Eva, medewerker VolZicht


  Door Luca Van Dael op 15 oktober 2016

  Mijn bomma heeft een oogontsteking hoelang duurt het voordat het weg is?


  Door Karin op 17 oktober 2016

  Dat kan ik niet voorspellen. Sorry


  Door Arlet op 13 oktober 2016

  Sinds 2 weken loop ik te tobben met mijn linkeroog. Eerst alleen tranen en nu ook pijn erbij. Op en achter mijn oog. Stekende pijnlijke aanvallen en die continue aanwezige pijn. Ook met ogen dicht en licht doet pijn. Heb een zalfje voor droge ogen mee gekregen en er is niets te zien. Maar ik wil van mijn pijn af!


  Door Karin op 14 oktober 2016

  Beste Arlet,
  Ik kan je adviseren om naar een workshop toe te komen, dan leer je wat helpt voor de pijn in jouw ogen. De eerst volgende is op 11 november, een echte weldaad voor je ogen, ze zullen na de workshop echt veel fijner aanvoelen: https://volzicht.nl/introductie-workshop/


  Door Eva op 8 oktober 2016

  hallo,
  ik heb sinds een paar dagen een rare pijn in de buitenste hoek van mijn linkeroog. Als ik mijn oogbal daar aanraak voel ik geen pijn, maar als ik mijn ogen dichtknijp wel. Het is net of de pijn in mijn ooglid zelf zit. Kan dit een ontsteking zijn? Het is niet rood en mijn oog traant niet of zo. Je ziet er niks van, alleen een heel klein zwellinkje.
  Zal ik naar de huisarts gaan? Help alsje blieft.


  Door Karin op 9 oktober 2016

  Het is altijd goed de huisarts te laten controleren. Als je wilt leren hoe je goed voor je ogen kunt zorgen zodat je dit soort klachten voorkomt en leert te genezen als het toch zo ver is gekomen, adviseer ik je om naar een workshop toe te komen. De eerst volgende is op 11 november, kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden:
  https://volzicht.nl/introductie-workshop/


  Door L. op 25 september 2016

  Hoi
  Ik ben zopas verlost van een zware luchtweginfectie. Ik ben er ontzettend ziek van geweest en vooral ook draaierig. Er werd een bloedafname gedaan en daaruit bleek dat ik een groot tekort had aan vitamine D. Daar krijg ik nu supplementen voor. Enkele dagen geleden begon ik echter een bepaalde druk te voelen achter mijn linkeroog. Ik heb niet echt pijn, soms wel wat hoofdpijn, maar wel een bepaalde vervelende druk. Zelf ben ik ook een persoon die veel last heeft van stress. Waar kan deze druk toch van komen? Ik zie het echt niet zitten om opnieuw naar de HA te stappen. Groetjes  Door renaldo op 2 september 2016

  ag je raakt er aan gewend ik denk dat ik het al wel 8 jaar heb het komt en het gaat soms heb ik maanden geen last en dan weer wel ik heb er last van is ik te veel slaap ik kan niet langer dan 7 uur slapen want geheid krijg ik er last van dus probeer dat eens minder slapen


  Door Eva op 5 september 2016

  Hoi Renaldo, ik kan me voorstellen dat het erg vervelend is.
  De ontspanningsoefeningen kunnen hierbij zeker verlichting geven.
  Veel succes, hartelijke groet, Eva, medewerker VolZicht


  Door janwiebe horenga op 13 augustus 2016

  mijn rechteroog is wat harder dan mijn linkeroog bovendien kan ik mijn ogen niet heen en weer bewegen is dat normaal oogpuppilen alleen als ik mijn hoofd beweeg


  Door Eva op 17 augustus 2016

  Hoi Jan
  wat precies ‘normaal’ is weet ik niet, wel dat een gezond oog bewegelijk is. Voor gezonde ogen is het belangrijk om spanning weg te laten vloeien via oefeningen en je ogen de juiste voeding te geven. Een oogmassage kan prettig zijn!
  Hartelijke groet, Eva, medewerker VolZicht


  Door Willem op 8 augustus 2016

  Hoi, ik ervaar sinds enkele dagen (3/4) een lichte hoofdpijn gedurende de dag en hierbij ook wat druk achter mn ogen. Het is geen zeurende of irritante pijn, en ook is de pijn niet altijd aanwezig. Ik ben toch benieuwd wat het is en wat ik eventueel kan doen  Door Kain op 6 augustus 2016

  Hallo,

  Ik heb sinds vanmiddag ineens een nare steek in mijn linkeroog. Niet als in prikken dat je oog dichtgaat en traant, maar echt een steekje. Het komt in vlagen om zo te zeggen en ik herken het niet. Als er iets met mijn ogen is wat ik kan plaatsen maak ik me altijd wat zorgen. Wel vond ik kort erna een wimperhaartje bij mijn neus maar een aanta uur later stak het weer op dezelfde plek. Verder zijn mijn ogen vandaag opvallebd vochtig en lijken er soms waasje overheen te trekken vandaag.

  Wat kan dit zijn/wat kan ik het beste doen?

  Groetjes!


  Door Eva op 7 augustus 2016

  Hoi Manon,
  wat je precies hebt , kan ik niet zo zeggen.
  Palmeren is een prettige oefening, misschien helpt het.
  Hartelijke groet, Eva, medewerker VolZicht


  Door meryem op 29 juli 2016

  Ik maak me zorgen, ik heb al weken last van mijn ogen. Ik heb namelijk pijn achter mijn ogen dat door gaat naar mijn hoofd en als ik opzij, omhoog of omlaag kijk dan doet dat ook pijn ik vraag me af wat het probleem kan zijn. Mijn huisarts denkt dat het hoofdpijn te maken heeft met migraine en de pijn in mijn ogen heeft te maken met verkoudheid maar daar twijfel ik aan. Mijn vraag is of u misschien weet wat het kan zijn en of het kan kloppen wat mijn huisarts zegt.
  alvast bedankt.


  Door Karin op 31 juli 2016

  Belangrijker is om te weten wat je kunt doen om de pijn te verminderen. Palmeren is bijvoorbeeld een goede eerste hulp oefening en belangrijk om ook lang vol te houden: https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/


  Door Anita Krijgsman op 26 juni 2016

  Ik heb al even last van mijn linkeroog. Als ik wakker word en mijn ogen open gebeurd het soms dat ik pijn krijg aan mijn oog wat voelt alsof iemand een vinger in je oog prikt. Dan kan ik m’n oog haast niet open krijgen en veel traanvocht en dat kan soms wel lang aanhouden voordat die pijn weer weg is. Wat kan ik hieraan doen? Alvast bedankt!  Door Sander op 22 juni 2016

  Hoi Karin
  Ik heb iets raars met mijn ogen want ik moet heel vaak knipperen en als ik knipper dan lijkt het alsof mijn ogen niet meer open willen ik druk ze zegmaar dicht
  Wat kan dit zijn ?


  Door Karin op 24 juni 2016

  Vermoeidheid en spanning. Je ogen rust geven door met je handen te palmeren kan al helpen.


  Door MLK op 26 mei 2016

  Hi
  ik heb al een week een vreemde druk op me rechteroog. ik zie biet wazig of dubbel heb ook geen hoofdpijn. ben bij de doctor geweest en deze vertelde me dat ik me geen zorgen moest maken? nu is het wel dat ik 2 weken terug een wortelkanaalbehandeling heb gehad waarvan de kies weer pijn doet (kloppende pijn) De doctor kon niet zeggen of het door me kies kwam trouwens. ook heb ik pijn aan me nek en halsspier. maar het vreemde drukkende gevoel in me rechter oog is al een week aanwezig en wordt niet minder. Het is trouwens ook me rechter kies dat pijn doet. Wat kan dit zijn?


  Door Karin op 27 mei 2016

  Je geeft het antwoord zelf al. Er zit veel pijn en spanning aan die rechterkant bij je kies, dat doorstraalt naar je oog en ook je nek en hals. Alles is met elkaar verbonden. Zelf heb ik jarenlang last gehad van oor ontstekingen nadat mijn verstandskiezen waren getrokken. Daarvoor nooit gehad. Maar de dokter zal deze link niet zo snel maken, terwijl die wat mij betreft heel duidelijk is.
  Spoel je kies goed met zout water, liefst keltisch zout. Kokosolie, kukurma en oregano werken ontstekings remmend. Je kunt dit in je voeding toevoegen, of bijvoorbeeld drinken, kokosmelk met kukurma. En palmeer voor de rust. https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/


  Door Barbara op 8 mei 2016

  Hallo Karin, interessant artikel en ben bezig met jouw oefeningen. Ik wilde je toch iets vragen, ik heb nl. een lui oog en al langere tijd leesbril. Maar sinds kort ook bril voor ver af, mijn goede oog moet zich altijd erg inspannen en dat merk ik erg. Ik probeer nu de verafbril niet meer zo vaak op te doen alhoewel mijn oogarts dat me wel heeft aanbevolen. Ik heb erg veel last van mijn oog vooral met computeren, lezen, mobiel, terwijl ik daar bij wel leesbril opzet anders zie ik echt niks. Mijn ogen en oogkassen voelen erg moe aan, een druk, ik denk zelf dat het de oogspieren zijn. Ik probeer zoveel mogelijk te palmeren maar dat schiet er soms bij in. Mijn vraag is dus denk je dat ik gewoon door moet gaan de verafbril niet meer op te zetten of is dat teveel inspanning voor het goede oog? Bedankt


  Door Karin op 8 mei 2016

  Beste Barbara,
  Jouw ogen geven aan dat ze moe zijn. De bril geeft meer vermoeidheid en niet minder. Belangrijk is het voor je dat de ogen het werk samen gaan doen. Ik zal een link meesturen met ondersteunende therapie. Ook heb ik nu mijn digitale cursus in de aanbieding. Zodat je meer oefeningen krijgt en anders gaat leren zien.
  https://volzicht.nl/oogklachten/strabisme/alternatieve-behandelingen-bij-strabisme/
  https://volzicht.nl/waarom-is-zo-belangrijk-om-goed-ogen-zorgen/


  Door elif op 3 mei 2016

  hallo,
  ik ben een meisje van twaalf jaar
  ik heb al een paar jaar last van zonlicht.
  mijn ogen worden vanzelf samengetrokken en het lijkt dan net alsof ik boos kijk.
  ik krijg er ook hoofdpijn van.
  vandaag heeft de huisarts me naar de opticien verwezen , maar die heeft niks kunnen vinden.
  ook, als ik met mijn ogen een kant op kijk zie ik soort van draadjes en als ik dan die draden volg gaan ze mee. op gegeven moment zijn ze weer weg. wat is er met mijn ogen aan de hand
  waar kan ik meer informatie over dit vinden en mankeert er iets aan mijn ogen?
  kan ik er wat aandoen? of moet ik voortaan gewoon met een zonnebril lopen?
  als u tips heeft zou ik die graag willen krijgen.

  heel erg bedankt,

  Elif


  Door Karin op 3 mei 2016

  Beste Elif,
  Een zonnebril maakt je ogen nog gevoeliger voor het zonlicht. Beter draag je geen zonnebril en knipper je sneller als de zon fel schijnt. Ook een pet kan helpen. De draadjes die je ziet heten mouches volantes en zijn een teken dat je ogen behoefte hebben aan gelatine. Ik zal je een link meesturen met informatie hierover, je kunt dit aan je ouders laten lezen: https://volzicht.nl/oogklachten/mouches-voulantes/mouches-volantes-door-gebrek-aan-collageen/


  Door caterina op 14 april 2016

  beste , ik ben cvs en fybro patient maar ben er zeker van dat deze symptomen daar niks mee te maken hebben,hopelijk kan u mij een antwoord geven.de laatste 6 maanden heb ik veel last van lichte hoofdpijn met soms venijnige steken die maar enkele seconden duren in mijn rechter slaap.heb ook oogpijn , een druk achter mijn ogen , als ik iets van heel dichtbij moet zien verergerd deze klachten.
  hopelijk hoor ik snel iets van u .
  mvg


  Door Karin op 15 april 2016

  Beste Caterina,
  Wat precies de oorzaak is, dat weet ik niet. Daarvoor kun je beter naar een oogarts gaan. Belangrijker is, wat kun je zelf doen om de gezondheid van je ogen en hersenen (ogen zijn namelijk hersenen) verbeteren, waardoor je het zelf herstellend vermogen van het lichaam weer verbetert en dit soort klachten kunnen verdwijnen. Je kunt eens naar een introductie workshop komen, dan leer je een goede basis. https://volzicht.nl/introductie-workshop/
  Ook in mijn gratis ebook staan zeven goede tips om zelf mee aan de slag te gaan: https://volzicht.nl/gratis-ebook-zeven-tips-om-goed-te-zien/


  Door MIRAY op 6 april 2016

  Beste,
  Ik heb namelijk opeens na het slapen erg pijn in mijn linker oog en ben er echt bezorgd over, ik weet ook niet wat het is? Moet ik me er druk om maken?

  Groeten..


  Door Karin op 10 april 2016

  Als je je zorgen maakt, dan kun je altijd even langs de huisarts gaan. Wat je kan helpen is om voor het slapen gaan even te palmeren, zodat je oogspieren ontspannen als je gaat slapen.


  Door LW op 5 april 2016

  Ik ben dus iemand die op deze site kwam ivm een heftig opkomende pijn in het oog. Er gaat een soort van harde steek in mijn linkeroog en het lijkt een soort drukkend gevoel te geven, alsof je linkerkant van je hoofd een beetje verlamd aanvoelt. Mijn zicht is links daardoor ook gelijk een stuk waziger. Iets om zorgen over te maken?


  Door Karin op 5 april 2016

  Daar kan ik geen antwoord op geven, bij twijfel kun je naar de huisarts gaan.
  Wat je zelf onder andere kunt doen, je ogen afdekken met je handen en je ogen hierbij sluiten. Dit geeft rust en ontspanning en daardoor kan de pijn minder worden.


  Door Oogscheur op 5 april 2016

  Beste
  Ik heb altijd al zo wat roodheid gehad in de buitenhoejes van mijn ogen.. Ze zijn altijd al wat roder/donkerder geweest dan normaal. Nu sinds een paar dagen doet het heel erg pijn aan mijn rechterooghoek, het prikt verschrikkelijk en voelt aan alsof er een scheurtje/sneetje inzit.
  Wat kan ik hieraan doen en is dat normaal?

  Groetjes!
  k.m.


  Door Karin op 5 april 2016

  Je kunt in ieder geval even de huisarts er naar laten kijken. Zelf kun je de pijn in de ogen al verlichten door de ogen af te dekken met de handen. Wat je beschrijft klinkt als kleine ontstekingen, veel kokosolie eten helpt hiervoor. Verder ook zorgen voor verzadigde vetten in je voeding door roomboter te eten, eieren, slagroom en geen plantaardige vloeibare olie. Alleen extra virgin olijfolie kun je prima gebruiken. Die andere olie veroorzaakt ontstekeningen. Zit bijna in altijd in kant en klaar produkten uit de supermarkt.


  Door Renee op 3 april 2016

  Ik heb sinds 3 dagen last van mijn rechteroog.
  Het begon met het irriteren van de lenzen.
  Op de 2e dag van de irritatie aan mijn oog, heb ik de lenzen een halve dag in gehad en toen heb ik ze maar uit gedaan.
  De nu (de 3e dag dat ik las heb van mijn ogen) kan ik de lenzen helemaal niet meer verdragen en voelt het alsof er een vuiltje in mijn oog zit, zonder dat er iets in mijn oog zit.
  Soms begint het ook hevig te prikken en te tranen.
  Kan ik de pijn op de een of andere manier verzachten (wrijven doet alleen maar meer pijn) en wanneer is het verstandig om naar de huisarts te gaan?


  Door Karin op 4 april 2016

  Bij zorgen en twijfel altijd naar de huisarts.
  Lenzen irriteren iedere keer een beetje het hoornvlies als je ze inbrengt en uithaalt. Daarnaast komt er veel minder zuurstof je ogen binnen. Beter dus geen lenzen in, want uiteindelijk kan het lidtekenweefsel verzoorzaken.
  Palmeer om de pijn te verzachten, in mijn gratis ebook kun je lezen hoe je dat doet. https://volzicht.nl/gratis-ebook-zeven-tips-om-goed-te-zien/


  Door Lotte op 1 april 2016

  Beste Karin,
  Ik heb sinds een week of 3 last van m’n ogen als ik ze dicht heb gehad. Na het slapen is dit dus het ergst. Het voelt alsof er viezigheid in zit, maar dat is niet het geval. Verder zijn mijn ogen niet dik, of rood, of iets dergelijks.
  Bij voorbaat dank voor je reactie.


  Door Karin op 3 april 2016

  Beste Lotte,
  Wat je eens kunt proberen om voor het slapen gaan een tijdje te palmeren: https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/
  Door je ogen voor het slapen goed te ontspannen, verbeter je ook de doorbloeding in de ogen, wellicht helpt dit bij dit vervelende gevoel.


  Door Laurie op 11 maart 2016

  Hallo Laura,

  I heb sinds gister hoofdpijn en als ik met mijn ogen rechts naar boven kijk doet het achter mijn ogen nog meer pijn. Ben gisteren ziek geworden lig in bed met hoesten etc. Vind het raar…


  Door Karin op 11 maart 2016

  Misschien de griep, dan kunnen je ogen ook zeer doen.


  Door Asmara Andriese op 30 januari 2016

  Ik heb al een paar jaar last van mouches voulantes- die super irritante eiwitdraadjes die rondzweven in mijn gezichtsveld. Dankzij deze site weet ik nu gelukkig waardoor het komt en hoe het te verhelpen is. Dankjewel 🙂


  Door Asmara Andriese op 31 januari 2016

  De pijn is altijd in een oog tegelijk, het voelt soms dof en soms op een plek. Het valt mee qua pijnlijkheid, hoewel het soms gepaard gaat met uiteindelijke pijn in een plek aan de rand van mijn oogkas. De pijn is nooit acuut. Ik voel het aankomen


  Door Karin op 31 januari 2016

  Ga met mijn zeven tips aan de slag om de gezondheid van je ogen te verbeteren. Gebruik ook kokosolie, wel goede extra virgin kokosolie, geen ontgeurde. Kokosolie werkt ontstekingsremmend.Je kunt hier goede kopen: http://wqd.nl/KOsw Of in de natuurwinkel.


  Door Asmara Andriese op 30 januari 2016

  Ik heb soms afwisselend in een van mijn ogen wat zeurende pijn, afwisselend op een bepaalde plek, soms iets stekend in de achterkant. Het is vervelend maar niet heel erg pijnlijk- alhoewel het soms doorstraalt naar de bovenkant van mijn oogkas. Als ik een pijnstiller neem gaat het weer weg. Ik heb het eens aan de huisarts gevraagd, maar die zei dat het met mijn hormonenspiegel te maken had…. Weet iemand hoe ik definitief van die vervelende pijntjes kan afkomen? Wanneer ik pijn heb, is het het ergst als ik mijn oog zo ver mogelijk beweeg, maar er verandert niks aan mijn zicht.
  Ik hoop niet dat het ernstig is- ik ben pas 16 en ik wil graag met beide ogen kunnen blijven zien.


  Door Asmara Andriese op 31 januari 2016

  Oh nog een ding: de pijn gaat in mijn oog na een tijdje weer weg, of na het nemen van een paracetemolletje/ ibuprofen, en mijn oogkas blijft dan nog eventjes nazeuren…


  Door Karin op 31 januari 2016

  De pijnstiller onderdrukt de pijn, maar haalt de oorzaak niet weg.


  Door Karin op 31 januari 2016

  Beste Asmara,
  Problemen in de ogen en het zicht ontstaan door allerlei spanningen. Verkeerde voeding, straling, emoties, te weinig daglicht en te weinig duisternis. Ik kan je adviseren om met mijn zeven tips uit mijn gratis ebook aan de slag te gaan, dat zal je echt verder helpen:
  https://volzicht.nl/gratis-ebook-zeven-tips-om-goed-te-zien/


  Door Laura op 30 januari 2016

  Mooi artikel. Alleen ik weet nog niet echt wat voor een Oogpijn ik heb ( en wat ik moet doen) ik heb bijna elke dag een hevige pijn in mijn rechteroogkas en ook een beetje achter in mijn hoofd. Ik hoop dat u mij kan helpen


  Door Karin op 31 januari 2016

  Beste Laura,
  Om de oorzaak te achterhalen kun je altijd even naar de dokter gaan. Wat vaak goed helpt bij oogpijn is palmeren. Je ogen afdekken met je handen. Verder kan ik je adviseren met de tips voor gezonde ogen uit mijn ebook aan de slag te gaan. https://volzicht.nl/gratis-ebook-zeven-tips-om-goed-te-zien/


  Door Milou op 8 januari 2016

  Ik heb steeds pijn aan mijn linkeroog maar als ik het oogsit aanraak gaat het weg heeft iemand enig idee wat dit is


  Door Karin op 11 januari 2016

  Ik weet niet wat het is. Wel wat je kunt doen aan de pijn. Wat goed werkt als eerste hulp, is het palmeren van de ogen, door je handen over je ogen te plaatsten. Je kunt mijn gratis ebook downloaden voor meer tips om je ogen weer gezond te krijgen, waardoor pijnklachten verdwijnen.


  Door Max op 11 december 2015

  Ik heb en aantal jaar geleden een ooginfectie gekregen alleen in mijn rechteroog. Sinds dien kreeg ik af en toe een lichte druk achterin mijn rechteroog en ik ben ook daarvoor naar de huisarts gegaan. Zij hebben geconstateerd dat er niks aan de hand was. Maar helaas word het steeds erger en de pijn komt en gaat weer. Wat eerst een paar minutjes duurde, duurt nu halve tot hele dagen. Ik hoor nu van mensen om mij heen dat het maar allemaal tussen mijn oren zit, en ik heb geen idee wat ik nu kan doen. Ik zou het erg op prijs stellen als u mij advies kan geven. Alvast bedankt.


  Door Karin op 11 december 2015

  Beste Max,
  Ik kan je ten eerste adviseren om te palmeren. Als je pijn hebt kan dit direct verlichting geven en ook preventief haalt het spanning weg. Daarnaast adviseer ik je met de andere tips uit mijn gratis ebook aan de gang te gaan, je zult zeker effect er van gaan bemerken. Je kunt hem via deze link gratis downloaden:
  https://volzicht.nl/gratis-ebook-zeven-tips-om-goed-te-zien/


  Door Amara op 8 november 2015

  Ik heb al twee dagen pijn in de rechterhoek van mijn linkeroog. Als ik erop druk, of over mijn ogen wrijf wordt het erger. Sinds vandaag traant mijn linkeroog ook constant. Ik heb griep (gehad, nog een beetje), dus misschien heeft het daar iets mee te maken (ik heb ook een beetje hoofdpijn)?
  Alvast bedankt!


  Door Karin op 9 november 2015

  Kan zeker dat je door de griep nog wat restverschijnselen hebt die spanning geven. Wat goed helpt, ook voor de hoofdpijn is palmeren. Heb je mijn gratis ebook al gedownload. Daar kun je lezen hoe je dat doet en alle andere tips die er in staan helpen je ook bij een goede gezondheid van je ogen maar ook je hele lichaam: https://volzicht.nl/gratis-ebook-zeven-tips-om-goed-te-zien/


  Door line op 28 november 2015

  ik heb al een paar maanden braderig oog begon met tranen ,maar nu is het of mijn oog word eruit gehaald smorgens draagt er wat geel aan de hoek,anders geen bijverschijnselen alleen veel pijn,mijn man zegt dat er een vlekje zit heb toch wat bang ,heb namelijk non hodhkin lymfomen kanker,en om de haverklapnaar dokter lopen ,ligt ni in mijn aard  Door Wilma op 6 november 2015

  Ha,
  Interessant artikel!
  Ik heb zelf vaak last van pijn die achter mijn ogen begint, waarbij ik heel erg de aandrang heb om op mijn ogen te drukken om de pijn te verlichten. Vaak trekt het ook naar mijn slapen, en voorhoofd. Bovenop mijn hoofd voel ik ook pijn, als ik mijn hand op mijn hoofd plaats en met mijn vingertoppen bovenop mijn hoofd druk kan ik de pijn verlichten. Ijs leggen op mijn voorhoofd werkt ook soms. Vaak ook gerelateerd aan stijfheid in nek en schouders. Ik kan nergens iets vinden over deze combinatie van klachten. Meestal is het over als ik wakker wordt de volgende dag. Heeft u een idee wat dit kan zijn? Gr.


  Door Karin op 9 november 2015

  Beste Wilma,
  De combinatie van klachten kan goed stress gerelateerd zijn, als je er nog niet mee naar de huisarts bent geweest, zou ik het wel even laten checken. Een goede manier om te ontspannen is het palmeren van de ogen ogen. Dat heeft een effect op de ogen, maar ook op de rest van het lichaam. Dit is beter dan druk geven. https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/


  Door lisa onder de linden op 12 november 2015

  Ik heb precies hetzelfde, weet jij al meer wat het is? en zie je er ook slecht door?


  Door Anoniem op 26 oktober 2015

  Hoi ik heb tussen mijn wenkbrauwen en dan een beetje naar onder veel pijn als ik daar druk dan voelt het net of het een beetje ontstoken is. De linkerkant doet ook iets pijner en ik heb ook last van kronkelige glazige vormpjes in mijn zicht kan het daar door komen ?  Door Rick Mulder op 7 oktober 2015

  Hey, wat tof en interessant dat je dit doet! Ik loop al meer dan een jaar met een soort probleem. Ik heb moeite met focussen op een punt (vooral met lezen lastig, dingen beginnen er “nep” uit te zien als ik te lang na een punt kijk bv) , zie amper tot niks in het donker, soms druk achter de ogen, en voel mijn rechteroog altijd veel meer aanwezig (soort druk) dan links. Ik ben ook langs het ziekenhuis geweest en heb daar wat oogoefeningen gekregen, maar die hebben niet geholpen. Misschien weet u wat! Groetjes


  Door Karin op 10 oktober 2015

  Beste Rick,
  Heb je mijn gratis e-book gedownload: https://volzicht.nl/gratis-ebook-zeven-tips-om-goed-te-zien/
  Al die tips die erin staan, zou ik gaan toepassen. Zeker het palmeren en de voedingstips. Je verhaal van het slechte zicht in het donker wijst op een tekort aan vitamine A, levertraan is daarvoor heel belangrijk. Welke je dan het beste kunt nemen kun je ook nalezen in het ebook.


  Door Brendi op 1 oktober 2015

  Ik heb gister iets hards tegen mijn linkeroog gekregen en nu begint die rood te worden en beetje te branden maar het voelt alsof er nog wat in zit maar dat is niet zo ..wat kan ik doen


  Door Karin op 3 oktober 2015

  Bij twijfel altijd even de dokter er naar laten kijken. En daarnaast je oog rust geven. Liever nu geen laptop, televisie, smartphone. Het is prettig voor je oog om te palmeren (met je handen je ogen afdekken en je ogen daarbij sluiten).


  Door melissa op 19 september 2015

  Ik had gisteren avond ineens last van mijn ogen als ik ging knipperen. ik dacht dat het over zou gaan maar vandaag doet mn oog ook nog pijn. Ik heb gekeken of er wat in mijn oog zat maar er zat niks
  Wat ik wel merkte was dat als ik naar boven keek als ik ging knipperen dat het geen pijn deed en ook als ik recht voor me keek het
  Doet alleen pijn als ik naar beneden kijk.


  Door Karin op 19 september 2015

  Wat de oorzaak hiervan is, weet ik niet. Probeer eens je ogen met je handen van het licht af te sluiten, je ogen hierbij ook sluiten. Vaak helpt die heel goed bij pijn in de ogen.


  Door Danja op 17 september 2015

  Sinds 2 dagen pijn in 1 oog. Voelt als oogspieren, heel veel druk op de spieren. Constant het gevoel alsof mn oog opgezwollen is of heel droog is.. Heel vervelend, oog met ogen dicht is de “pijn” of druk aanwezig..  Door linda op 23 mei 2015

  Hallo, ik heb flink veel pijn achter mijn ogen en heb ook ms . Pas een prednison kuur gekregen omdat mijn ogen wit wazig zien. Maar kan de pijn daar ook vanaf komen? Waarom is het niet goed om een zonnebril op te zetten, het lijkt wel of mijn ogen dan minder vermoeid zijn.
  Wat kan ik nu het beste doen?  Door Brielle op 5 mei 2015

  Hallo Karin…ook ik heb een vraag. Afgelopen maanden tot ontdekking gekomen dat ik ws hooikoorts heb. Daar horen ook jeukende ogen bij. Maar nu doen mijn ogen echt pijn en heb veel felle steken in mn oog. Hoort dit bij hooikoorts of moet ik mij zorgen maken? Veel oogproblemen in familie (macula degeneratie). Alvast dank voor je advies…


  Door Karin op 5 mei 2015

  Ik weet niet of het bij de hooikoorts hoort, maar je hebt in ieder geval veel spanning in de ogen. Bij twijfel altijd laten contraleren bij de huisarts, wat jezelf ondertussen kunt doen voor de pijn is palmeren: https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/. Dat helpt tegen de pijn.


  Door Lion op 23 april 2015

  Beste Karin,

  Ik heb last van een bewegend beeld. Mijn ogen staan dus stil maar het beeld niet. Daarnaast voel ik het kloppen van de aderen aan de zijkant van mijn hoofd.
  Ik heb dit al jaren maar de laatste tijd is het erger en hinderlijk.
  Mijn ogen zijn goed volgens de oogarts.
  De huisarts denkt aan spanningshoofdpijn, maar dat geloof ik zelf niet meer.
  Enig idee wat het kan zijn?
  Groetjes,
  Lion


  Door Karin op 23 april 2015

  Beste Lion,
  Ik denk dat de huisarts aardig in de richting zit met zijn spanning. Heb je wel eens geprobeerd om te palmeren, dat werkt heel ontspannen. Probeer eens uit wat het voor je klachten doet: https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/


  Door linda op 17 april 2015

  Hallo,

  Ik heb al een paar weken dat ik na het slapen vreselijke pijn aan mn ogen heb. Ook mijn hoofd heel erg. Ik dacht dat dat kwam omdat mijn kamer behoorlijk licht is sochtend, maar als ik een oogmaskertje op doe met slapen doet het nogsteeds erge pijn. Soms ik wil ik mijn ogen niet meer opendoen van de pijn. Weet u mischien of het spanningspijn is of iets anders?

  Groetjes linda  Door ilieva op 14 april 2015

  Hallo ,
  gisteren een tak van een boom kwam direct in mijn blote oog NU de pijn is ondraaglijk. wat kan ik doen ? Alvast dank


  Door Karin op 14 april 2015

  Oei, dat voelt pijnlijk. Altijd belangrijk dat je bij twijfel ook even naar de huisarts gaat, om te laten nakijken of er iets beschadigd is. Wat je goed zal helpen bij de pijn is palmeren. Je dekt je ogen af met je handen: https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/


  Door francina op 2 april 2015

  Beste Karin
  Ik heb al een half jaar last zenuwtrekken in mij linkeroog. Ook voel ik drukkende pijn in mijn linker oogspieren. Het ergste is vooral met inslapen gaat mijn oogspieren samen trekken.
  Bij de dokter geweest die zegt dat het tussen mijn oren zit gaat vanzelf over. Oogarts geweest alles goed. Ik weet alleen dat ik een stress periode achter de rug heb. Ik wordt gek van die trillende zenuw trekken. Weet u wat het is?


  Door Karin op 2 april 2015

  Beste Francina,
  Stress kan heel goed op spieren slaan, dus ook op oogspieren. Wat goed helpt om weer te ontspannen in deze spieren is palmeren. Daarover kun je hier meer teruglezen: https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/


  Door ibrahim op 6 maart 2015

  hallo Karin,

  sinds een 2-tal jaren ondervind ik een aanhoudende pijn aan mijn rechteroog. Rondom het oog of oogkas is de pijn meestal licht maar regelmatig neemt het toe. Voorheen had ik een zeer goed zicht, maar vanaf dit voorval is het zicht van mijn rechteroog achteruitgegaan (zit nu op 0,5). Ik ben bij een oogarts geweest, waar ze een aantal metingen voor het zicht hebben uitgevoerd, maar er kon niets vast gesteld worden.

  Drie maanden geleden heb ik een bloedonderzoek laten uitvoeren en hieruit bleek dat alles normaal is.
  Wat kan ik nog meer doen?
  ik ben 44 jaar.  Door marijke op 22 februari 2015

  hallo het lijkt wel of er een pukkel op zit ofzo en dat dit gaat ontsteken


  Door Karin Hogenboom op 23 februari 2015

  Een pukkel is een ontstekingsreactie. Geen zorgen, het gaat ook weer over. Maak je je wel zorgen, ga dan even langs bij de huisarts.


  Door marijke op 22 februari 2015

  fijn dat u heeft gereageerd maar ik weet al wat het is mijn oog is ontstoken weet u misschien wat ik moet doen? ik heb al met het wadje geprobeerd. het helpt een beetje.. weet u wat ik nog meer kan doen?
  ps: ik ben 14 jaar  Door marijke op 20 februari 2015

  hallo ik heb al een paar dagen last van iets boven mijn wimper het is niet rood maar het doet pijn als ik knipper.. ik doe wel vaak eyeliner op.. ben ik er allergisch voor??


  Door Karin Hogenboom op 20 februari 2015

  Probeer eens uit door een poos geen eyeliner erop te doen. En geef je ogen rust door ze af te dekken met je handen.


  Door Ella op 14 februari 2015

  Hallo Karin,
  meerdere malen wordt ik ’s ochtens wakker met een vurige – brandende cq tranende rechteroog, ik had daar al druppels voor gekregen maar dat hielp niet daarna een zalfje maar dat helpt ook niet ,geen idee wat het zou kunnen zijn,mijn oogbal voelt enorm drukkend en geïrriteerd aan enig idee wat dat zou kunnen zijn ? mvg Ella


  Door Karin Hogenboom op 15 februari 2015

  Beste Ella,
  Ik weet niet wat het precies kan zijn. Wat vooral belangrijk is, hoe zorg je dat je ogen weer prettig aan voelen. Palmeren is een goede oefeningen om te doen, wat helpt om weer rust te vinden in het oog. https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/. Ga ook naar je voeding kijken. Het eten van tomaten of paprika kan irritatie geven aan de ogen. Ook het eten van vloeibare plantaardige olie kan ontstekingsreacties veroorzaken. Ik kan je aanraden mijn artikelen over voeding op je gemak te lezen:https://volzicht.nl/natuurlijk-goed-zien/voeding/


  Door Elly op 8 februari 2015

  Mijn man heeft sinds augustus 2014 veel pijn in z’n linkeroog die voor zijn gevoel in brandt staat en gepaard gaat met heel veel pijn in en rond het oog en heel veel hoofdpijn daarbij. Deze komt waarschijnlijk door de pijn in z’n oog. Hij kan geen licht (kunstlicht) verdragen. Bij warmte – cv – krijgt hij ook heel veel last. Het liefst is hij nu buiten in de kou dat voelt het prettigst aan. Hij maakt ook weinig tot geen traanvocht aan en daar krijgt hij oogdruppels voor.
  We lopen al sinds december 2013 bij een oogarts in een streekziekenhuis en sinds november 2014 bij een oogarts in het UMCU maar zij kunnen niets vinden. Hij is inmiddels ten einde raad. Heeft u misschien een idee wat het zou kunnen zijn?


  Door Karin Hogenboom op 9 februari 2015

  Beste Elly,
  Het zou best eens te maken kunnen hebben met een tekort aan vitamine A, omdat hij ook bijna geen traanvocht aan maakt. Je kunt er hier meer over terug lezen, ook hoe je op een goede, natuurlijke wijze zorgt voor meer vitamine A:
  https://volzicht.nl/oogklachten/droge-ogen/droge-ogen-door-een-tekort-aan-vitamine-a/
  Wat in ieder geval heel snel kan werken, is vis kopen met de kop er nog aan en alles van de kop opeten, inclusief de ogen. Klinkt misschien gek, maar daar zitten de voedingsstoffen in die uw man nu nodig heeft. Vissenkoppensoep is ook een manier om dat binnen te krijgen. Wel van wilde vis.


  Door mike de boer op 19 januari 2015

  Dank u zal ik doen


  Door mike de boer op 19 januari 2015

  Hallo
  Ik heb sinds 2 dagen pijn aan mijn ogen als ik naar boven links rechts en naar onder kijk.
  Weet u misschien wat ik moet doen. Ik heb sinds gister ook 39,1 graden koorts. Ik ben bijna 14 jaar.


  Door Karin Hogenboom op 19 januari 2015

  Uitzieken! Je ogen rust geven. Je kunt je ogen afdekken met je handen, dit heet palmeren: https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/ En nu zeker geen computer, laptop, smartphone of een tablet gebruiken. Beterschap.


  Door Nathalie op 20 november 2014

  Beste Karin,
  Ik heb MS en sinds een paar dagen pijn aan mijn ogen en waziger zien. Weet jij of dit met MS te maken heeft en wat ik eraan kan doen? Groet, Nathalie  Door arthur op 16 oktober 2014

  Wat moet ik doen mijn oog begon opeens pijn te doen ik heb pijnnachter mijnnoog boven mijn oog en 15 minuten later heb ik ppijn aan mijmijjn oor hey geeft druk aan mij oog


  Door Karin Hogenboom op 17 oktober 2014

  Beste Arthur,
  Het kan zijn dat je oogdruk te hoog is, dit kun je altijd na laten meten bij de oogarts. Wat je in ieder geval zelf kunt doen is palmeren, dat helpt direct bij de pijn. Je kunt er hier meer over lezen: https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/
  Daarnaast kan ik je aanraden om met mijn gratis zeven tips aan de slag te gaan: https://volzicht.nl/gratis-ebook-zeven-tips-om-goed-te-zien/
  Het is belangrijk om goed voor je ogen te gaan zorgen zodat ze weer gezond worden en ze geen pijn meer doen.


  Door Dick op 31 oktober 2013

  Hallo,

  Ik heb al jaren zo af en toe pijn achter mijn linkeroog, meestal komt dit door verandering van het weer en trekt het na een paar uur wel weer weg. Al kan het soms vrij pijjnlijk zijn. Alleen vraag ik me wel af of ik me zorgen moet maken en toch hiervoor naar de huisarts moet gaan.
  Gisterenavond had ik weer last van pijn achter mijn linkeroog. Heb toen een pijnstiller genomen, maar vanochtend kwam het weer opzetten. Wat kan ik het beste doen?

  Groetjes Dick


  Door Karin Hogenboom op 31 oktober 2013

  Beste Dick,
  Ga beginnen met palmeren. Zeker zodra je de pijn voelt. Wat gebeurt als je palmeert, wordt de pijn dan minder. Als je het prettig vindt om begeleiding te hebben bij het palmeren kun je eventueel mijn oogontspanningspakket bestellen. Daar staan ook drie zwaai oefening die ook zullen helpen bij de pijn in je oog. Het zwaaien zorgt ervoor dat je stopt met staren, wat pijn en spanning geeft. Je kunt hier kijken voor meer informatie.
  https://volzicht.nl/oog-ontspannings-pakket/
  Ook is het belangrijk naar je voeding te kijken. Te weinig verzadigde vetten en te weinig vitamine A kunnen ook pijnklachten geven. Je kunt er hier meer over teruglezen:
  https://volzicht.nl/oogklachten/droge-ogen/droge-ogen-door-een-tekort-aan-vitamine-a/
  Zorgen maakt helpt de pijn niet. Naar de huisarts gaan voor geruststelling kan natuurlijk altijd. Bedenk wel dat als je druppels of zo krijgt, er vaak bijwerkingen in zitten.


  Door Maureen2000 op 28 september 2013

  Hoi Karin,

  Ik ben een meisje van 13 jaar en heb sinds een week een beetje druk achter mijn linkeroog.
  Het is niet de hele dag door alleen 2 of 3 keer per dag een minuutje lang. Ik draag een bril en heb een beugel. Mijn linkeroog is slechter dan de rechter.
  Ik ben best bang voor ernstige dingen en denk er veel aan. Dus het kan misschien door stress komen.

  Hopelijk kunt u me helpen.

  Groetjes Maureen


  Door Karin Hogenboom op 28 september 2013

  Beste Maureen,
  Het kan ook door de druk van de beugel komen, in combinatie met de bril. Leg je handen met regelmaat op de plekken waar je de druk voelt. En als je ouders het goed vinden kan het een idee zijn naar een cranio sacraal therapeut te gaan, die kan wat doen aan de druk.
  groetjes Karin


  Door Quincy op 25 mei 2013

  Hey karin,

  Ik heb nu sinds 1 week pijn achter mijn rechteroog, maar ook tegelijkertijd een lichte pijn aan mijn verstandskies rechtsboven. Ik dacht eerst dat het daar aan zou liggen, maar nu weet ik het niet meer zo zeker na een week.

  En soms als ik wakker word gemaakt doordat mijn telefoon gaat of ik iets hoor dan heb ik het gevoel dat ik een klein beetje scheel kijk. Ik kan dan even voor een minuutje niet lezen wat er op mijn telefoon staat.

  Ik denk dat deze twee dingen los van elkaar staan.

  Hoop dat je me hiermee kunt helpen


  Door Karin Hogenboom op 26 mei 2013

  Beste Quincy,
  Interessant, want ik ben op het moment ook bezig met mijn eigen gebit, last van een lekkende vulling. Ben al een paar weken met het Weston Price dieet bezig, met als insteek het effect naar mijn ogen. Maar ik merk dat ik sinds een paar dagen ook geen last van mijn kies heb. Wellicht is dit een interessant boek voor je: http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872602 en kijken wat het doet voor je oog.


  Door Dylan op 22 april 2013

  Beste,
  Ik heb redelijk veel pijn aan myn rechteroog,
  Vanaf dat ik myn oog beweeg doet het pijn,
  mijn ogen tranen ook rapper dan anders.
  Ik heb wel onlangs erg veel hoofdpijn gehad.
  Maar die is nu weg, maar sinds ik die hoofdpijn had (2 a 3dagen geleden) Doen mijn ogen ook pijn.
  Mijn rechter meer dan mijn linker.
  Het is niet direct zeer pijnlijke pijn, maar het is vooral irritant.
  Kan je mij aub helpen?

  Grtz


  Door Karin Hogenboom op 22 april 2013

  Beste Dylan,
  Hoofdpijn en oogpijn liggen dicht bij elkaar, de spieren zijn direct met elkaar verbonden en het ene kan met het andere te maken hebben. Ik kan je adviseren te gaan palmeren, dit geeft direct verlichting: https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/
  Liefst geen computerwerk, veel naar buiten. Als de zon te fel voelt, dan in de schaduw. Je kunt mijn gratis e-book downloaden voor tips om de oogspieren weer te ontspannen. https://volzicht.nl/zeven-tips-om-goed-te-gaan-zien-2/
  Beterschap!


  Door paula op 5 april 2013

  Ik heb regelmatig pijn achter me oogbol, en het is een zeurende drukpijn, kan dan ook geen daglicht verdragen met dat oog, en het is net of ik een waas over dat ook heb.Het is ook telkens het zelfde oog.Als ik me ogen dichtdoe en voel met me handen beidden oogleden, dan merk ik dat rechts dikker is.De pijn komt gewoon opzetten en gaat ook gewoon wee weg.
  Weet niet wat het is.


  Door Karin Hogenboom op 5 april 2013

  Beste Paula,
  Bij twijfel kun je natuurlijk altijd je ogen laten onderzoeken.
  Probeer eens te palmeren, kijk wat dit doet voor je oogpijn. Grote kans dat dit al verlichting geeft. https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/


  Door C Den op 24 november 2015

  Beste Karin,

  ik heb al 2 dagen pijn aan mijn linkeroog, meer bepaald de oogkas.Vooral als ik knipper of mijn oog dichtknijp doet het pijn. ook heb ik net onder mijn linker wal een kleine zwelling ontwikkelt, net of er een klein bolletje onder zit.
  Heb geen idee wat het kan zijn, begon gewoon plotseling pijn te doen…


  Door Karin op 25 november 2015

  Dat kan ik ook niet zeggen wat het precies is. Je kunt het altijd even laten onderzoeken bij de oogarts. Wat je verlichting kan geven bij de pijn is je ogen af te dekken met je handen en daarbij je ogen te sluiten. Zodat het helemaal donker is. Dat geeft je ogen rust en ontspanning en daardoor kan de pijn verlichten. https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/


  Door lucia op 25 maart 2013

  hallo karin

  ik heb vaak pijn achter me rechter oog en vaak zie ik niet scherp dat zijn net aanvallen.
  Het lijkt ook of me oog naar de hoeken getrokken. Ook heb ik soms last dat het lijk of ik golfjes zie , maar dat zijn beide ogen en word het zicht ook minder. Dit is aan beide ogen.


  Door Karin Hogenboom op 25 maart 2013

  Hallo Lucia,
  Dat klinkt als flinke spanning op de spieren van het rechteroog. Wat je kunt proberen is palmeren op het moment dat je dit voelt, waarschijnlijk wordt de pijn dan wel minder. Ik heb palmeren beschreven en meer tips in mijn gratis e-book, die kun je via deze link downloaden: https://volzicht.nl/zeven-tips-om-goed-te-gaan-zien-2/


  Door Stefan op 7 maart 2013

  Ik heb vaak last van pijn achter me oog, meestal voor mij mijn rechter oog. Vooral als ik mijn oog draai. Mijn ouders zeggen dat ik niet overal voor naar de dokter hoef, maar dit begint me toch echt vervelend te worden want ik heb het een paar keer per week. En vaak heb ik het dan vlak nadat de rechtse pijn begint af te nemen, gaat links ook pijn doen Ik ben 15 dus het kan iets met groeien te maken hebben denk ik dan


  Door Karin Hogenboom op 8 maart 2013

  Hoi Stefan,
  Draag je een beugel, want dat kan ook een druk bij de ogen geven? Ik weet niet of het met groeien te maken kan hebben, maar er is in ieder geval een spanning die de pijn oproept. Als de pijn op komt kun je even bij jezelf stilstaan wat het zou kunnen zijn waarom die pijn er is. Trek je even terug, palmeer en je kunt het dan aan je oog vragen. Waarom heb ik nu pijn? Klinkt misschien gek, maar vaak komt er vanzelf een antwoord naar boven. Je ogen geven je ook een boodschap mee. Hier vind je meer over palmeren: https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/


  Door Nancy op 25 februari 2013

  Hi Karin. Ik heb al lange tijd last van een drukkende pijn achter mijn ogen en dat de hele dag door. Ik ben naar huisarts geweest en uiteindelijk doorverwezen naar neuroloog. Volgende dingen geprobeerd zonder resultaat: Antibiotica (werd gedacht aan holteontsteking), scan van holtes (niets te zien), neusspray, allergiepillen, cat scan, fysio voor spanningshoofdpijn (werd ik weggestuurd omdat het daar niets mee te maken heeft). Ben ook nog naar een speciaal oogziekenhuis geweest en die zei dat het het ‘waarschijnlijk’ gevolg van de griep is en dat het maar ‘vanzelf weg moet gaan’. Ik lees over genoeg mensen die er jaren mee zitten, geen optie voor mij dus. Heb nog wel een mri volgende week, maar verwacht er niks van. Ben ten einde raad! Wat kan het zijn?


  Door Karin Hogenboom op 25 februari 2013

  Beste Nancy,
  Wat het precies is, weet ik niet. Maar wat je kunt proberen is palmeren, een oogontspanningsoefening. Kijken wat er dan gebeurt met het gevoel. Als je begeleiding hierbij fijn vindt, verkoop ik een mp3 met oefeningen voor tijdens het palmeren. https://volzicht.nl/ontspanningsoefeningen/
  Je kunt ook naar een workshop komen, ervaren wat de oefeningen daar doen voor je ogen. Vrijdag 1 maart is de eerstvolgende.


  Door Julie Van Loock op 17 februari 2016

  Zou ik aub contact met de vrouw van bovenstaande reactie kunnen krijgen aub? Ik heb sinds twee jaar namelijk dezelfde klachten en ook reeds hetzelfde geprobeerd… Ik ben ook ten einde raad.  Door davy op 19 november 2012

  Ik heb al een week lang lichte steken in mijn linkeroog af en toe. Het is niet de hele tijd en als ik een zonnebril draag dan komen die steken minder vaak voor. Lichtschuw is het niet echt want daar heb ik niet hevige pijn van. Het is meer zo een gevoel dat als je een vuiltje in je oog hebt maar gaat maar niet weg. soms jeukt het ook als er zon steek is en dan wrijf ik eens in men oog. Ben wel beetje verkouden, zo het daaraan kunnen liggen? Duurt wel al een week en is nog steeds niet weg. IK heb geen stress en mijn rechteroog voelt prima aan. Wat zou dit kunne zijn?


  Door Karin Hogenboom op 19 november 2012

  Beste Davy,
  Ik bekijk oogproblemen vanuit spanning, ik geef geen diagnoses. Het kan best zijn dat je geen stress ervaart, maar er toch onderliggende spanning speelt in de ogen. Ik weet niet of je een bril of lenzen draagt, dit is in ieder geval een teken dat er spanning in de oogspieren zit. Verkoudheid kan zeker invloed hebben op je ogen, maar of dat de oorzaak is, weet ik niet. Wat je kunt doen voor jezelf is palmeren en met palmeren je ogen rust geven. Verder is zonlicht heel belangrijk voor de ogen en is het beter om geen zonnebril te dragen. https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/


  Door Huzeyfe op 13 november 2012

  Ik heb al een paar maanden last van mijn ogen. Ik heb soms pijn en zie soms zwart voor mijn ogen. Ook zie ik sliertjes en af en toe trekken de spieren in mijn rechter oog zich samen. Mijn ogen zien ook zwakker.

  PS:
  Ik heb een lange tijd stress gehad en ben er niet echt overheen.


  Door Karin Hogenboom op 13 november 2012

  Stress kan echt op je ogen slaan en spierspanning daar geven. Dat kan heel pijnlijk voelen. Heb je al mijn gratis ebook zeven tips om goed te gaan zien gedownload. Ga eerst eens met deze tips aan de slag. Je kunt hem via deze link downloaden:
  https://volzicht.nl/zeven-tips-om-goed-te-gaan-zien-2/
  Er staat ook een link naar een hele goede ontspanningsoefening voor de ogen.


  Door Janou op 14 augustus 2012

  Ik maak me een beetje zorgen, want ik heb soms pijn aan mijn ogen, niet vaak. Als ik die pijn heb, dan ben ik af en toe ook misselijk. Ik heb lenzen, maar ik weet bijna zeker dat het daar niet door komt. Ik dacht ook vaker aan droge ogen of te lang achter de computer. Zal ik voor de zekerheid even langs de huisarts gaan of zal het niet zo ernstig zijn?

  Alvast bedankt.


  Door Karin Hogenboom op 15 augustus 2012

  Beste Janou,
  Lenzen irriteren iedere keer het hoornvlies als je de lenzen indoet, dus dat kan voor pijn aan je ogen zorgen. Het feit dat je lenzen draagt en wazig ziet, betekent dat je oogspieren gespannen zijn. Dit kan ook de pijn veroorzaken. Te lang achter de computer zorgt ervoor dat je nog maar weinig knippert met je ogen en weinig beweegt. Dit veroorzaakt droge ogen en spanning in de oogspieren. Palmeren kan goed zijn voor jou om te doen, om de ogen weer wat rust te geven. Mijn mp3 helpt om te palmeren, https://volzicht.nl/ontspanningsoefeningen/. En ga regelmatig van de computer vandaan, naar buiten toe, een wandeling maken en lichthappen. Lees ook eens mijn artikelen over aarding: https://volzicht.nl/met-je-blote-voeten-op-de-aarde/, suiker: https://volzicht.nl/suiker-is-gi-voor-de-ogen/ en gezonde chocolade: https://volzicht.nl/pure-chocolade-is-goed-voor-de-ogen/.
  Ik kan niet voor jou zeggen of je wel of niet naar de huisarts moet gaan. Je kunt mijn tips altijd combineren met een bezoek aan de huisarts.
  Met vriendelijke groet,
  Karin Hogenboom


  Door shanta op 13 augustus 2012

  Beste mevr.karin heel hartelijk dank voor uw advies.ga gelijk aan slag ermee en hoop uween positief antwoord te geven naderhand.nogmaals heel hartelijk dank.


  Door shanta op 13 augustus 2012

  Ik zou erg blij en tevreden zijn als ik de antwoord op mijn vrag zou krijgen,want ik heb een eeuwige oogpijn en hoofdpijn.de oogpijn is erger dan de hoofdpijn.Mijn dokter zegt dat alles prima is,wat is dan de oorzaak.
  alvast heel hartelijk dank.


  Door Karin Hogenboom op 13 augustus 2012

  Beste Shanta, Het klinkt alsof je last heb van spierspanning. Je zou mijn mp3 met ontspanningsoefeningen kunnen proberen welk effect dat heeft tijdens en direct na de oefening. Klik hier voor meer informatie: https://volzicht.nl/ontspanningsoefeningen/. Ook kun je overwegen om een workshop bij mij te doen om te voelen welk effect dat heeft op de pijn. Kijk hier voor meer informatie: https://volzicht.nl/natuurlijk-goed-zien/cursusdata/
  groetjes Karin


  Door peter op 14 februari 2020

  hoi karin ik heb eens in de twee weken s morgens heel vroeg ben ik wakker van de pijn aan linkeroog dat duurt 6 uur dan minder wat is dit het traant ook heel erg


  Door Karin op 17 februari 2020

  Beste Peter,
  Ik verwijs je graag door naar het  korte, krachtige oogcollege voor verdere informatie. Deze is gratis en online.
  Aan het eind kun je  zien hoe je stappen kunt nemen voor een verder vervolg.
  Klik hier om je gratis aan te melden voor het oogcollege:
  https://volzicht.nl/oogcollege/

  Plaats een reactie


  *