Oogstenen voor ontspanning van de ogen

Oogstenen voor ontspanning van de ogen

Oogstenen zijn hol geslepen, zodat je ze over de ogen kunt leggen zonder dat ze er druk op geven. Ik vind het heel prettig en rustgevend om de oogstenen op mijn ogen te plaatsen en doe het iedere avond voor het slapengaan. De stenen nemen dan de functie van mijn handen over.

Hoe gebruik je de oogstenen?

Je gaat liggen en legt de stenen op je ogen, met de bolle kant naar buiten. Sluit je ogen en heb de intentie om alle indrukken van de dag te verwerken, te integreren en los te laten. Volg je adem en laat de helende kwaliteiten van de edelstenen doordringen tot diep in de ogen.

Een oogsteen meet ca. 3,7 x 5 cm. De stenen zijn verpakt in een mooi geschenkdoosje. Ieder doosje bevat een extra steen van bergkristal.

Elke (half)edelsteen heeft zijn eigen specifieke werking. Hieronder kun je lezen welke kwaliteiten de verschillende stenen in zich dragen.

Maak je zelf al gebruik van oogstenen? Dan zou ik het leuk vinden als je onderaan dit bericht een reactie wilt plaatsen. 

Amethist

De amethist is een krachtige en beschermende steen met een zeer spirituele vibratie. Hij zet energie om in liefde en bevordert hogere bewustzijnstoestanden en meditatie. Als kalmerend middel werkt hij tegen slapeloosheid die veroorzaakt wordt door een overactieve geest. De amethist geeft rust of stimuleert de geest waar nodig, brengt balans en zorgt voor meer concentratie.

Klik hier om de amethist oogstenen te bestellen.

Aventurijn

Aventurijn absorbeert elektromagnetische smog. Heel geschikt voor mensen die veel met de mobiele telefoon bezig zijn of met computers werken. De steen stabiliseert iemands geestestoestand, stimuleert de waarneming en bevordert de creativiteit. Aventurijn helpt om te gronden en in het centrum te blijven. Hij versterkt leiderschapskwaliteiten en besluitvaardigheid. Hij geeft zicht op alternatieven en mogelijkheden, zoekt oplossingen en helpt om vanuit het eigen hart te leven.

Klik hier om de aventurijn oogstenen te bestellen.

Bergkristal

Bergkristal is de krachtigste heelmeester en energieversterker der edelstenen. Hij absorbeert en neutraliseert negativiteit, stimuleert het immuunsysteem en brengt lichaam en geest in evenwicht. Zuivert je geest, lichaam, emoties en aura van energieën van anderen. Je kunt hem goed gebruiken als je terug wilt komen bij jezelf. Bergkristal ontlaadt en daarna versterkt hij je eigen ‘ik’.

Klik hier om het bergkristal oogstenen te bestellen.

Sodalith

De sodalith brengt linker- en rechterhersenhelft in balans, verhoogt de stressbestendigheid en verenigt logica met intuïtie. De steen stimuleert de pijnappelklier en het derde oog. Sodalith bevordert rationeel denken, objectiviteit en intuïtieve waarneming. Hij versterkt en verheldert ook tijdens meditatie, helpt je om trouw aan jezelf te blijven en achter je eigen overtuigingen te blijven staan. Hij kalmeert de geest en schept ruimte voor het opnemen van nieuwe informatie. De steen zorgt voor emotioneel evenwicht en brengt balans in de stofwisseling.

Klik hier om de sodalith oogstenen te bestellen.

Klik hier voor meer oogstenen

Tips voor het reinigen van de stenen

Stenen nemen energie op en kunnen daardoor vervuild raken. Het is daarom altijd belangrijk de stenen te reinigen voordat je ze de eerste keer gaat gebruiken.
Plaats de stenen in een glas met water. Doe alleen stenen van dezelfde soort bij elkaar. Heb je bijvoorbeeld sodalith gekocht, doe het bergkristal die je erbij ontvangt dan in een apart glas. Je ziet allemaal bubbeltjes rondom de stenen ontstaan. Na 24 uur ververs je het water en je herhaalt dit proces totdat er geen bubbeltjes meer verschijnen. Dan zijn de stenen klaar voor gebruik. Als je wilt, kun je ze nog extra opladen door ze op een stukje seleniet te leggen. Je kunt deze steen in een stenenwinkel of via internet bestellen. Laat de oogstenen een aantal dagen op het seleniet liggen. Je zult merken dat ze zachter aanvoelen en veel meer glanzen.
Als je deze procedure helemaal hebt doorlopen, hoef je de oogstenen daarna niet meer intensief te reinigen. Af en toe afspoelen onder de kraan volstaat.

Gebruiksaanwijzing

Voordat je de stenen op je ogen legt, kun je ze opwarmen in je handen. Je legt de holle kant op je oogleden. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan of voor het opstaan. Zolang als je het prettig vindt.

Bestellen van de oogstenen

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Laura
Door

Laura

op 23 Mar 2022

Welke oogstenen zou je adviseren bij astigmatisme?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 01 Apr 2022

Er is niet een bepaalde steen voor een klacht, het gaat er om welke steen je aanspreekt. Dat is de steen die je nodig hebt.

Joke
Door

Joke

op 07 Dec 2020

Hoe kun je de ronde steen van bergkristal gebruiken?

Karin
Door

Karin

op 08 Dec 2020

De ronde steen kun je als massage steen gebruiken, of gewoon vasthouden.

Margriet Bierens
Door

Margriet Bierens

op 21 Oct 2017

Wat een vondst, oogstenen! Eigenlijk gaat het hier om de vorm zodat je ze op de ogen kunt leggen en hebben verschillende geneeskrachtige werking op het lichaam. Een smaragd is een hele goede steen voor de ogen zelf en die heb ik hier gemist.

Liane
Door

Liane

op 22 Dec 2015

Je kunt de stenen ook bij volle maan buiten leggen om op te laden. Of even in de ochtend of middagzon. Ontladen kan ook door ze een nachtje in de tuin te leggen. Niet alle stenen kunnen nl tegen water. Even bekijken per steensoort.

Eva
Door

Eva

op 22 Dec 2015

Hoi Lianedank je wel voor je aanvulling. Hartelijke groet Eva, medewerker VolZicht

Ellis
Door

Ellis

op 27 Aug 2015

Beste Karin, Kan je mij vertellen waar de oogstenen vandaan komen? Er bestaat namelijk nogal veel verschil in kwaliteit van de stenen. Ja kunt mij ook via de mail een antwoord geven als je de leverancier hier niet op de website wilt noemen. Hartelijke groet, Ellis

lijnie burgmans
Door

lijnie burgmans

op 01 Aug 2015

Hallo Karin,Kun je me ook vertellen welke stenen ik moet gebruiken als mijn slijmvliezen niet goed meer werken. Welke oogstenen zijn voor mij ook het beste, omdat mijn traanbuizen niet meer werken. Misschien een combinatie is mogelijk. groetjes lijnie burgmans

Eva
Door

Eva

op 16 Aug 2015

Hoi Lijnieik weet niet of je al wel/niet een reactie hebt gehad. Lastig te zeggen welke steen daar het beste bij past. Ik denk Agaath, maar je zou ook zelf even kunnen kijken tot welke steen je je aangetrokken voelt, dat zegt vaak ook genoeg.Hartelijke groet,Eva, medewerker VolZicht

karin
Door

karin

op 29 May 2015

Hoi Karin, een vraag en een opmerking. Mijn vraag in je laatste mail schrijf je dat je iets toegevoegd heb aan het oogontspanningspakket. Nu wil ik dat wel aanschaffen maar al het andere heb ik al. Is het ook los te bestellen? Mijn opmerking in het laatste yoga magazine stond precies jou methode beschreven, maar ik zag nergens je. Naam of website vermeld staan? Ik dacht ik dacht ik wil dit even melden ik vond het een beetje vreemd, maar misschien bij jou bekend? Gr. Karin Koekkoek

Liane
Door

Liane

op 22 Dec 2015

Niet alleen Karin werkt met deze methode. Er zijn meer mensen die hiervoor opgeleid zijn.

Karin
Door

Karin

op 29 May 2015

Beste Karin, Nee, daar wist ik niets van. Ik zal het eens bekijken, dank je voor de tip. Ik mail je even over de uitbreiding.

loopbaancoaching
Door

loopbaancoaching

op 18 Apr 2015

Ik had nog nooit van de oogstenen gehoord maar ik vind het een geweldige uitvinding! De amethist lijkt me echt iets voor mij aangezien ik altijd druk bezig ben en de rust zelf niet kan vinden. Ik vind het ook echt een leuk geschenk idee!Groetjes, Louise van Gelderen

Reactie plaatsen