Page content

Oogstenen voor ontspanning van de ogen

Oogstenen voor ontspanning van de ogen

Oogstenen zijn hol geslepen, zodat je ze over de ogen kunt leggen zonder dat ze er druk op geven. Ik vind het heel prettig en rustgevend om de oogstenen op mijn ogen te plaatsen en doe het iedere avond voor het slapengaan. De stenen nemen dan de functie van mijn handen over.

Hoe gebruik je de oogstenen?

Je gaat liggen en legt de stenen op je ogen, met de bolle kant naar buiten. Sluit je ogen en heb de intentie om alle indrukken van de dag te verwerken, te integreren en los te laten. Volg je adem en laat de helende kwaliteiten van de edelstenen doordringen tot diep in de ogen.

Een oogsteen meet ca. 3,7 x 5 cm. De stenen zijn verpakt in een mooi geschenkdoosje. Ieder doosje bevat een extra steen van bergkristal, die rond van vorm is. Je kunt deze op je voorhoofd leggen, net boven je wenkbrauwen.

Elke (half)edelsteen heeft zijn eigen specifieke werking. Hieronder kun je lezen welke kwaliteiten de verschillende stenen in zich dragen.

Maak je zelf al gebruik van oogstenen? Dan zou ik het leuk vinden als je onderaan dit bericht een reactie wilt plaatsen.

Agaath

agaathAgaath neutraliseert en transformeert negatieve energieën. De steen heeft een sterk reinigend effect op fysiek en emotioneel niveau. Hij stimuleert de spijsvertering en heelt de ogen. Reinigt het lymfestelsel en de alvleesklier, versterkt de bloedvaten en het zenuwstelsel, en geneest huidaandoeningen.

 

Amethist

amathistDe amethist is een krachtige en beschermende steen met een zeer spirituele vibratie. Hij zet energie om in liefde en bevordert hogere bewustzijnstoestanden en meditatie. Als kalmerend middel werkt hij tegen slapeloosheid die veroorzaakt wordt door een overactieve geest. De amethist geeft rust of stimuleert de geest waar nodig, brengt balans en zorgt voor meer concentratie.

Aventurijn

aventurijnAventurijn absorbeert elektromagnetische smog. Heel geschikt voor mensen die veel met de mobiele telefoon bezig zijn of met computers werken. De steen stabiliseert iemands geestestoestand, stimuleert de waarneming en bevordert de creativiteit. Aventurijn helpt om te gronden en in het centrum te blijven. Hij versterkt leiderschapskwaliteiten en besluitvaardigheid. Hij geeft zicht op alternatieven en mogelijkheden, zoekt oplossingen en helpt om vanuit het eigen hart te leven.

Aquamarijn

aquamarijnDe aquamarijn heeft een zeer kalmerende energie. Hij brengt de geest tot rust en vermindert stress. Een geschikte steen voor gevoelige mensen die moeite hebben met verstorende energie van buitenaf. Deze steen beschermt door van buiten komende gedachten te verwijderen. Aquamarijn filtert, verheldert de waarneming, verscherpt het intellect en heft verwarring op. Er komt inzicht in onderliggende emotionele kwesties. Fysiek helpt de steen bij overgevoeligheid van het immuunsysteem, bijvoorbeeld bij hooikoorts. De steen kalmeert op elk niveau: fysiek, geestelijk en emotioneel.

Bergkristal

bergkristalBergkristal is de krachtigste heelmeester en energieversterker der edelstenen. Hij absorbeert en neutraliseert negativiteit, stimuleert het immuunsysteem en brengt lichaam en geest in evenwicht. Zuivert je geest, lichaam, emoties en aura van energieën van anderen. Je kunt hem goed gebruiken als je terug wilt komen bij jezelf. Bergkristal ontlaadt en daarna versterkt hij je eigen ‘ik’.

Sodalith

sodallithDe sodalith brengt linker- en rechterhersenhelft in balans, verhoogt de stressbestendigheid en verenigt logica met intuïtie. De steen stimuleert de pijnappelklier en het derde oog. Sodalith bevordert rationeel denken, objectiviteit en intuïtieve waarneming. Hij versterkt en verheldert ook tijdens meditatie, helpt je om trouw aan jezelf te blijven en achter je eigen overtuigingen te blijven staan. Hij kalmeert de geest en schept ruimte voor het opnemen van nieuwe informatie. De steen zorgt voor emotioneel evenwicht en brengt balans in de stofwisseling.

Tips voor het reinigen van de stenen

Stenen nemen energie op en kunnen daardoor vervuild raken. Het is daarom altijd belangrijk de stenen te reinigen voordat je ze de eerste keer gaat gebruiken.
Plaats de stenen in een glas met water. Doe alleen stenen van dezelfde soort bij elkaar. Heb je bijvoorbeeld sodalith gekocht, doe de bergkristal die je erbij ontvangt dan in een apart glas. Je ziet allemaal bubbeltjes rondom de stenen ontstaan. Na 24 uur ververs je het water en je herhaalt dit proces totdat er geen bubbeltjes meer verschijnen. Dan zijn de stenen klaar voor gebruik. Als je wilt kun je ze nog extra opladen door ze op een stukje seleniet te leggen. Je kunt deze steen in een stenenwinkel of via internet bestellen. Laat de oogstenen een aantal dagen op de seleniet liggen. Je zult merken dat ze zachter aanvoelen en veel meer glanzen.
Als je deze procedure helemaal hebt doorlopen, hoef je de oogstenen daarna niet meer intensief te reinigen. Af en toe afspoelen onder de kraan volstaat.

Gebruiksaanwijzing

Voordat je de stenen op je ogen legt, kun je ze opwarmen in je handen. Je legt de holle kant op je oogleden. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan of voor het opstaan. Zolang als je het prettig vindt.

Bestellen van de oogstenen

Klik hier om de oogstenen te bestellen en te betalen. De prijs van de oogstenen is inclusief  verzendkosten binnen Nederland. Woon je op een ander deel van deze aardbol, stuur dan via onderstaand contactformulier een berichtje. Dan informeren we je over hoe je het beste het aankoopbedrag kunt overmaken. Wil je meer dan één paar oogstenen bestellen? Neem ook dan via onderstaand formulier contact op.

Tijdelijke aanbieding

De oogstenen zijn nu extra voordelig!

Agaath, Sodalith, Aventurijn: Geen 34 euro maar 30 euro

Bergkristal, Amethist: Geen 43 euro maar 39 euro

Aquamarijn: Geen 54 euro maar 49 euro

Vragen over bestelling

Oogstenen

Comment Section

10 reacties op “Oogstenen voor ontspanning van de ogen


Door Margriet Bierens op 21 oktober 2017

Wat een vondst, oogstenen! Eigenlijk gaat het hier om de vorm zodat je ze op de ogen kunt leggen en hebben verschillende geneeskrachtige werking op het lichaam.
Een smaragd is een hele goede steen voor de ogen zelf en die heb ik hier gemist.


Door Liane op 22 december 2015

Je kunt de stenen ook bij volle maan buiten leggen om op te laden. Of even in de ochtend of middagzon. Ontladen kan ook door ze een nachtje in de tuin te leggen. Niet alle stenen kunnen nl tegen water. Even bekijken per steensoort.


Door Eva op 22 december 2015

Hoi Liane

dank je wel voor je aanvulling.
Hartelijke groet Eva, medewerker VolZicht


Door Ellis op 27 augustus 2015

Beste Karin,
Kan je mij vertellen waar de oogstenen vandaan komen? Er bestaat namelijk nogal veel verschil in kwaliteit van de stenen. Ja kunt mij ook via de mail een antwoord geven als je de leverancier hier niet op de website wilt noemen.
Hartelijke groet,
Ellis


Door lijnie burgmans op 1 augustus 2015

Hallo Karin,

Kun je me ook vertellen welke stenen ik moet gebruiken als mijn
slijmvliezen niet goed meer werken.
Welke oogstenen zijn voor mij ook het beste, omdat mijn traanbuizen niet meer werken.
Misschien een combinatie is mogelijk.
groetjes
lijnie burgmans


Door Eva op 16 augustus 2015

Hoi Lijnie

ik weet niet of je al wel/niet een reactie hebt gehad.
Lastig te zeggen welke steen daar het beste bij past.
Ik denk Agaath, maar je zou ook zelf even kunnen kijken tot welke steen je je aangetrokken voelt, dat zegt vaak ook genoeg.

Hartelijke groet,

Eva, medewerker VolZicht


Door karin op 29 mei 2015

Hoi Karin, een vraag en een opmerking. Mijn vraag in je laatste mail schrijf je dat je iets toegevoegd heb aan het oogontspanningspakket. Nu wil ik dat wel aanschaffen maar al het andere heb ik al. Is het ook los te bestellen? Mijn opmerking in het laatste yoga magazine stond precies jou methode beschreven, maar ik zag nergens je. Naam of website vermeld staan? Ik dacht ik dacht ik wil dit even melden ik vond het een beetje vreemd, maar misschien bij jou bekend? Gr. Karin Koekkoek


Door Karin op 29 mei 2015

Beste Karin,
Nee, daar wist ik niets van. Ik zal het eens bekijken, dank je voor de tip. Ik mail je even over de uitbreiding.


Door Liane op 22 december 2015

Niet alleen Karin werkt met deze methode. Er zijn meer mensen die hiervoor opgeleid zijn.


Door loopbaancoaching op 18 april 2015

Ik had nog nooit van de oogstenen gehoord maar ik vind het een geweldige uitvinding! De amethist lijkt me echt iets voor mij aangezien ik altijd druk bezig ben en de rust zelf niet kan vinden. Ik vind het ook echt een leuk geschenk idee!

Groetjes,
Louise van Gelderen

Plaats een reactie


*