RTL 4 kwam langs om oogyoga te leren
28 september 2017 

RTL 4 kwam langs om oogyoga te leren

En opeens had ik het team van Editie NL op bezoek, ze hadden interesse in oogyoga. Samen met de verslaggever deed ik een aantal oefeningen. Heel kort. “Ik heb wel lenzen in, is dat een probleem?” vroeg Michiel de verslaggever. Haha, voor mij niet hoor. Alleen mis je dan wel het effect op je zicht. Want dan zitten die lensjes nog steeds voor je ogen die alles corrigeren.


Bril in de prullenbak

Het was een leuke ervaring om een tv ploeg in huis te hebben (camera man met verslaggever). Mooi om hun creatieve stroom te zien. Want ter plekke bedacht de verslaggever dat het leuk is om te laten zien dat hij zijn lenzen in gaat doen. En ter plekke bedacht hij dat het leuk is om de bril in de prullenbak te gooien. De camera man was bezig om er mooie shots van te maken.

Geen spieren in de oogbol

Ze waren hier niet langer dan drie kwartier, we filmden oefeningen, ik werd kort geïnterviewd en Eva ook. Zij assisteert me al jaren bij VolZicht en was 1 van mijn eerste deelnemers. Het hele item op tv duurde ongeveer 2 minuten. Een oogarts vertelde dat je onmogelijk van je bril af kunt komen door oogoefeningen, omdat er geen spieren in je oogbol zitten. Daarmee slaat ze met gemak even over dat er wel 6 grote oogspieren rondom de oogbol zitten. Zouden die dan helemaal niets te maken hebben met hoe je ziet? Ik leg in de uitzending uit dat de spieren wel degelijk invloed hebben.

Kinderen wel, volwassenen niet?

Kinderen raden ze wel aan oefeningen te doen, omdat ze zoveel uren op ipads, tablets en andere schermen zitten. Fijn dat het nut voor kinderen wordt erkend, waarbij gewoon buiten spelen, voetballen, schommelen en rennen ook al heel veel doet. Maar de volwassenen dan? Die brengen vaak nog meer uren door achter de schermen.


Positief stukje

’s Avonds om 18.15 was de uitzending al. Ik vond het behoorlijk spannend om er naar te kijken, om te zien wat ze er van hebben gemaakt. Ik vind het een leuk, positief stukje geworden. De verslaggever merkte van de oefeningen niets in zijn zicht, daar was de tijd ook veel te kort voor. Bovendien had hij zijn lenzen nog in tijdens de oefeningen. Maar zijn ogen voelden wel ontspannen aan. Niet meer dan 5 minuten heeft hij de oefeningen gedaan.

Ik vind dat een superresultaat, in zo’n korte tijd. Ontspannen van de ogen is de eerste stap.

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

In mijn korte krachtige oogcollege leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Meld je via onderstaande link aan voor dit oogcollege en leer:

  • Wat de basisbehoeftes van het oog zijn
  • Hoe je eigen natuur werkt
  • Hoe jouw overtuigingen invloed hebben op goed zicht.

Oogcollege: Gezonde ogen zien\ perfect

Aan het eind van het oogcollege kun je zien hoe je stappen kunt nemen voor een verder vervolg.

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Willy
Door

Willy

op 30 Sep 2017

Ik heb de uitzending bekeken en vind de samenvatting van rtl getuigen van een behoorlijk onbenul en de methode een beetje belachelijk maakt. Jammer dat dit het resultaat was. Het verdient meer. Ik vind de oogyoga fijn en ontspannen en de uitleg van de oogarts belooft niet veel vertrouwen. Zij weet ook niets hiervan, dat blijkt.Je methode werkt!!!

Isabelle
Door

Isabelle

op 30 Sep 2017

wat leuk dat dit op het nieuws komt, dan krijgt het meer bekendheid. goed bezig Karin, ik doe je oefeningen dagelijks en ik weet dat het werkt!

Francine
Door

Francine

op 30 Sep 2017

Sorry ik heb die oefening noch niet gedaan, daar ik 6 maand geleden een cataract operatie gehad op een probleemoog en er is een spier geraakt dus ik zie nu dubbel en ze willen het oplossen met prismalens , ik zie wel nu uitdaging oog wat vroeger miniem was maar nu is dat probleem kan dat goed komen ?

Karin
Door

Karin

op 04 Oct 2017

Wat een vervelende situatie. Je kunt echt wel heel veel zelf doen om de situatie te verbeteren. Je moet dan natuurlijk wel weten wat precies, daar kan ik je bij helpen.

Nellie Oostdijk
Door

Nellie Oostdijk

op 29 Sep 2017

Ik vond dat men nou niet super enthousiast was,jammer.maar wel dat ik Eva een keertje gezien heb leuk. En oogartsen houden de vinger om de pols.

Gerdi
Door

Gerdi

op 28 Sep 2017

Ai, die oogarts maakt 'n beste uitglijder. Het lijkt heel logisch wat ze zegt, als je verder weinig kennis hebt van de wondertjes die onze ogen zijn. Maar als oogarts moet je toch echt beter weten. Ik ben blij dat jij in zo'n korte tijd wist uit te leggen dat je oogspieren wel degelijk invloed hebben op je zicht! En 'n goede reminder voor mij om weer beter voor m'n ogen te zorgen. Dank je wel!

Greetje
Door

Greetje

op 28 Sep 2017

Ik vond het vreemd dat de professional zegt dat er geen oogspieren aan te pas komen, terwijl ze een plaat laat zien waar wel twee oogspieren op staan!

Joanna Driessen
Door

Joanna Driessen

op 28 Sep 2017

Het was een leuk item met een duidelijk verhaal. Dat de oogarts zo'n beetje ontkende dat spieren een rol spelen bij het zien vond ik raar. Natuurlijk hebben ook die spieren er invloed op! Ik heb in ieder geval veel baat bij het palmeren en de yoga. Mijn ogen worden er echt meer ontspannen van.

Reactie plaatsen