Page content

RTL 4 kwam langs om oogyoga te leren

RTL 4 kwam langs om oogyoga te leren

En opeens had ik het team van Editie NL op bezoek, ze hadden interesse in oogyoga. Samen met de verslaggever deed ik een aantal oefeningen. Heel kort. “Ik heb wel lenzen in, is dat een probleem?” vroeg Michiel de verslaggever. Haha, voor mij niet hoor. Alleen mis je dan wel het effect op je zicht. Want dan zitten die lensjes nog steeds voor je ogen die alles corrigeren.

Bril in de prullenbak

Het was een leuke ervaring om een tv ploeg in huis te hebben (camera man met verslaggever). Mooi om hun creatieve stroom te zien. Want ter plekke bedacht de verslaggever dat het leuk is om te laten zien dat hij zijn lenzen in gaat doen. En ter plekke bedacht hij dat het leuk is om de bril in de prullenbak te gooien. De camera man was bezig om er mooie shots van te maken.

Geen spieren in de oogbol

Ze waren hier niet langer dan drie kwartier, we filmden oefeningen, ik werd kort geïnterviewd en Eva ook. Zij assisteert me al jaren bij VolZicht en was 1 van mijn eerste deelnemers. Het hele item op tv duurde ongeveer 2 minuten. Een oogarts vertelde dat je onmogelijk van je bril af kunt komen door oogoefeningen, omdat er geen spieren in je oogbol zitten. Daarmee slaat ze met gemak even over dat er wel 6 grote oogspieren rondom de oogbol zitten. Zouden die dan helemaal niets te maken hebben met hoe je ziet? Ik leg in de uitzending uit dat de spieren wel degelijk invloed hebben.

Kinderen wel, volwassenen niet?

Kinderen raden ze wel aan oefeningen te doen, omdat ze zoveel uren op ipads, tablets en andere schermen zitten. Fijn dat het nut voor kinderen wordt erkend, waarbij gewoon buiten spelen, voetballen, schommelen en rennen ook al heel veel doet. Maar de volwassenen dan? Die brengen vaak nog meer uren door achter de schermen.

Positief stukje

’s Avonds om 18.15 was de uitzending al. Ik vond het behoorlijk spannend om er naar te kijken, om te zien wat ze er van hebben gemaakt. Ik vind het een leuk, positief stukje geworden. De verslaggever merkte van de oefeningen niets in zijn zicht, daar was de tijd ook veel te kort voor. Bovendien had hij zijn lenzen nog in tijdens de oefeningen. Maar zijn ogen voelden wel ontspannen aan. Niet meer dan 5 minuten heeft hij de oefeningen gedaan.

Ik vind dat een superresultaat, in zo’n korte tijd. Ontspannen van de ogen is de eerste stap. Dat kun jij ook bereiken met mijn oogontspanningstraject. Daarover meer op dinsdag 3 oktober.

Wil je het item zien, klik dan op onderstaande link.

Klik hier om de uitzending: Bril kan weg na oogyoga  te bekijken.

Ik ben benieuwd wat je er van vindt en waardeer het als je hieronder een reactie achter laat.

Comment Section

8 reacties op “RTL 4 kwam langs om oogyoga te leren


Door Willy op 30 september 2017

Ik heb de uitzending bekeken en vind de samenvatting van rtl getuigen van een behoorlijk onbenul en de methode een beetje belachelijk maakt. Jammer dat dit het resultaat was. Het verdient meer. Ik vind de oogyoga fijn en ontspannen en de uitleg van de oogarts belooft niet veel vertrouwen. Zij weet ook niets hiervan, dat blijkt.Je methode werkt!!!


Door Isabelle op 30 september 2017

wat leuk dat dit op het nieuws komt, dan krijgt het meer bekendheid. goed bezig Karin, ik doe je oefeningen dagelijks en ik weet dat het werkt!


Door Francine op 30 september 2017

Sorry ik heb die oefening noch niet gedaan, daar ik 6 maand geleden een cataract operatie gehad op een probleemoog en er is een spier geraakt dus ik zie nu dubbel en ze willen het oplossen met prismalens , ik zie wel nu uitdaging oog wat vroeger miniem was maar nu is dat probleem kan dat goed komen ?


Door Karin op 4 oktober 2017

Wat een vervelende situatie.
Je kunt echt wel heel veel zelf doen om de situatie te verbeteren. Je moet dan natuurlijk wel weten wat precies, daar kan ik je bij helpen.


Door Nellie Oostdijk op 29 september 2017

Ik vond dat men nou niet super enthousiast was,jammer.maar wel dat ik Eva een keertje gezien heb leuk. En oogartsen houden de vinger om de pols.


Door Gerdi op 28 september 2017

Ai, die oogarts maakt ’n beste uitglijder. Het lijkt heel logisch wat ze zegt, als je verder weinig kennis hebt van de wondertjes die onze ogen zijn. Maar als oogarts moet je toch echt beter weten. Ik ben blij dat jij in zo’n korte tijd wist uit te leggen dat je oogspieren wel degelijk invloed hebben op je zicht! En ’n goede reminder voor mij om weer beter voor m’n ogen te zorgen. Dank je wel!


Door Greetje op 28 september 2017

Ik vond het vreemd dat de professional zegt dat er geen oogspieren aan te pas komen, terwijl ze een plaat laat zien waar wel twee oogspieren op staan!


Door Joanna Driessen op 28 september 2017

Het was een leuk item met een duidelijk verhaal. Dat de oogarts zo’n beetje ontkende dat spieren een rol spelen bij het zien vond ik raar. Natuurlijk hebben ook die spieren er invloed op! Ik heb in ieder geval veel baat bij het palmeren en de yoga. Mijn ogen worden er echt meer ontspannen van.

Plaats een reactie


*