Ogen zien beter als je de spanning doorbreekt
06 oktober 2011 

Ogen zien beter als je de spanning doorbreekt

Als je naar kinderen kijkt, dan zijn zij altijd in beweging, of volledig in rust. Een Amerikaanse atleet en gymnastiekleraar Al Whitney wilde eens nagaan hoeveel energie een peuter dagelijks gebruikt. Hij ging een wedstrijd aan met zijn buurmeisje Marlene. Een hele dag lang deed hij alles wat het meisje deed, ook het middagslaapje. Hij klom mee de trap op en af. Hij kroop op zijn knieën door de kamers. Hij huilde en dribbelde uren om en onder de tafel.

Doorbreek de spanning, bekijk de wereld op zijn kop!!!

Op straat rende hij voor Marlenes moeder uit en weer terug en weer heen. Later op de dag zakte hij af. Marleentje ging opgeruimd verder met hollen en spelen; Al raakte zienderogen bekaf en ging een uur eerder dan Marleen naar bed. (Henri van Praag, De wereld van de zuigeling).

Ik las dit in een peuterboekje van mijn dochter die inmiddels zeven is. Je kon onder deze tekst ook zelf een stukje schrijven over de ervaring als jij dit zelf had gedaan. Mijn opmerking was: Wij zijn al bekaf zonder dat we jou of je zus de hele dag nadoen. Voor alle ouders met jonge kinderen, de vermoeidheid gaat weer over.

Naarmate mensen ouder worden zie je steeds meer verstarring. Ik merk het altijd met een kennismakingsoefening die ik doe met stuiterballen. Gooi een bal naar een kind en het rent erop af. Veel volwassenen deinzen in het begin juist terug voor de bal. Na een poosje komt de spanning los en beginnen mensen te lachen en contact met elkaar te maken.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Vind je het filmpje leuk, ik waardeer het als je hem door mailt en een stukje erover schrijft hieronder.

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om gezond te zijn en goed te zien. Zonder brillen, lenzen of operaties. Sinds 2010 heeft zij meer dan 2850 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen.
AMM Jeannet Mulder
Door

AMM Jeannet Mulder

op 08 Nov 2017

Ontspannen RELAXT in elke levenssituatie is ALTIJD GOED, dus OOK VOOR voor DE OGEN. Als je dat lukt ben je GOED BEZIG! Oefening baat kunst - Keep healthy keep fit! en je blijf altijd jezelf Focus op dat wat van belang is. Succes!

Cat
Door

Cat

op 26 Oct 2016

Mmm, ik beweeg de hele dag door, heb een moestuin, huistuin, ik heb geen auto, doe alles op de fiets, ga naar de sportschool, wandel en dans. Mijn zoon en ik stoeien ook vaak samen, doen ren- en fietswedstijdjes. Toch gaan mijn ogen, vooral met dichtbij zien, opeens enorm achteruit. Dus aan gebrek aan beweging ligt het niet...

Harriet
Door

Harriet

op 25 Dec 2016

Hoi..ik heb dat ook .speel en wandel veel met de hond...ik ren iedere dag 5 km...ik dans op muziek..doe gijmnastiek..doe oogoefeningen.draag geen bril maar wel een leebril...eet gezond,frui en groenten,vitamine suplementen ect ect..toch heb ik staar..en zie soms wazig..in gebruari moet ik geholpen worden aan staar..sta al jaar op de lijst..zie soms heel goed..en soms heel slecht.

Karin
Door

Karin

op 31 Dec 2016

Dat je soms goed en dan weer slecht ziet, geeft al aan dat de staar niet constant is, Dat heeft te maken met de spanning in de ogen, die is er op slechte momenten wel en op goede momenten niet. De staar operatie haalt helaas niets weg aan de oorzaak van de staar. Wil je leren wat je ogen wel nodig hebben, op 10 februari geef ik een workshop in Amsterdam. https://volzicht.nl/introductie-workshop/ Heb je mijn gratis ebook al gedownload, om je alvast zeven tips mee te geven: https://volzicht.nl/gratis-ebook-zeven-tips-om-goed-te-zien/

AMM Jeannet Mulder
Door

AMM Jeannet Mulder

op 08 Nov 2017

Ontspannen in elke levenssituatie is GOED, dus uiteraard ook voor de ogen. Als je dat lukt om relaxt te zijn ben je MET EN VOOR ALLES GOED BEZIG! Keep healthy keep fit! focus op dat wat van belang is. Succes!

petra
Door

petra

op 22 Jun 2013

wat een heelrijk filmpje, Ja van kinderen krijg je energie.Mar je moet het ook weer niet overdrijven. Lekker ontspannend filmpje, Leuk

Miranda
Door

Miranda

op 07 Oct 2011

Leuk filmpje Karin! Daar trek je wel kijkers mee! Groetjes van Miranda

Reactie plaatsen