Ogen zien beter als je de spanning doorbreekt
Goed zien
Karin Hogenboom
Goed zien
10/06/2011
1 min
7

Ogen zien beter als je de spanning doorbreekt

10/06/2011
1 min
7

Als je naar kinderen kijkt, dan zijn zij altijd in beweging, of volledig in rust. Een Amerikaanse atleet en gymnastiekleraar Al Whitney wilde eens nagaan hoeveel energie een peuter dagelijks gebruikt. Hij ging een wedstrijd aan met zijn buurmeisje Marlene. Een hele dag lang deed hij alles wat het meisje deed, ook het middagslaapje. Hij klom mee de trap op en af. Hij kroop op zijn knieën door de kamers. Hij huilde en dribbelde uren om en onder de tafel.

Doorbreek de spanning, bekijk de wereld op zijn kop!!!

Op straat rende hij voor Marlenes moeder uit en weer terug en weer heen. Later op de dag zakte hij af. Marleentje ging opgeruimd verder met hollen en spelen; Al raakte zienderogen bekaf en ging een uur eerder dan Marleen naar bed. (Henri van Praag, De wereld van de zuigeling).

Ik las dit in een peuterboekje van mijn dochter die inmiddels zeven is. Je kon onder deze tekst ook zelf een stukje schrijven over de ervaring als jij dit zelf had gedaan. Mijn opmerking was: Wij zijn al bekaf zonder dat we jou of je zus de hele dag nadoen. Voor alle ouders met jonge kinderen, de vermoeidheid gaat weer over.

Naarmate mensen ouder worden zie je steeds meer verstarring. Ik merk het altijd met een kennismakingsoefening die ik doe met stuiterballen. Gooi een bal naar een kind en het rent erop af. Veel volwassenen deinzen in het begin juist terug voor de bal. Na een poosje komt de spanning los en beginnen mensen te lachen en contact met elkaar te maken.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Vind je het filmpje leuk, ik waardeer het als je hem door mailt en een stukje erover schrijft hieronder.

Reacties
Categorieën