Van chagerijn naar plezier

Zondagochtend, we zaten met het gezin aan het ontbijt. De kinderen hadden met plezier lekker eten klaargemaakt, maar vlak voor het eten sloeg de stemming al om. Eén dochter was voor ons om onduidelijke reden boos en at niet mee. Ik had een leuk plan bedacht, namelijk om met zijn allen naar Amsterdam te gaan en dan een tulpenroute te gaan lopen. Daar had ik over gelezen in het lokale krantje. Maar niemand wilde! “Bllll, bah, geen zin, geen tijd, ik wil niet mee”, waren de reacties. Nou, dat is niet helemaal eerlijk, want man en de net boze dochter wilden wel mee gaan. De andere reacties waren niet echt bemoedigend.

Geen tulpen maar kermis

Uiteindelijk gingen we met zijn vieren en de oudste dochter bleef thuis, want die was niet lekker. Bij het VVV op het Centraal Station haalden we de folder met de route op. Ik dacht dat de Dam vol zou staan met tulpen. Dit bleek niet zo te zijn, hij stond wel vol met kermis attracties. Bij de Oude Kerk stonden wel tulpen, maar voordat we de rosse buurt inliepen, bedacht ik dat ik het toch niet zo’n geschikte plek vond om met mijn kinderen naar toe te gaan.

Hartchakra

rozeroosDe Oude Kerk is het oudste gebouw in Amsterdam en ik hoorde laatst dat Mokum Heilig Land betekent. Ik was met een vriendin in die kerk geweest, omdat ik had gelezen dat deze kerk energetisch in verbinding staat met de hartchakra. Het viel toen niet mee om die oorspronkelijke energie te voelen. In de kerk was namelijk een bizarre expositie met beeld en geluid ingericht wat ze dan kunst noemden, maar op mij nogal naargeestig overkwam.

Heilig land ontheiligd

Rondom deze heilige plek staan allemaal rondborstige dames achter glas, lonkend naar mannen in de hoop geld te verdienen met hun lichaam. Bij de vraag of ze dit vrijwillig doen, kun je een groot vraagteken zetten. Drugs worden in dit gebied volop verhandeld en gebruikt en vele toeristen lopen er dronken rond. Een heilig land ontheiligd.

Is dit het?

onderdevarenDus liepen we vanaf Centraal Station via de Dam naar de Jodenbreestraat; daar zouden dan de eerste tulpen staan. Mijn zoontje mopperde inmiddels. “Waar zijn nou die tulpen. Volgende keer ga ik echt niet meer mee hoor, er zijn niet eens tulpen”. Maar we vonden ze toch, de tulpen. Een teleurstelling was het wel. Een stuk of zes vierkante zwarte bakken met paarse tulpen. “Is dit het?”, was de teleurgestelde reactie.

Mijn stemming was behoorlijk omgeslagen

Ook bij mij was de stemming behoorlijk omgeslagen. Mijn leuke plan voelde inmiddels behoorlijk mislukt. Het klonk zo leuk, maar in het echt stelde het niet zoveel voor. Eigenlijk vond niemand er iets aan. En het was mijn schuld, dat vond in ieder geval mijn zoon. Mijn blik werd steeds nauwer, ik zag voornamelijk nog de stoep en hoorden in mijn hoofd vooral de mislukking. We zetten onze wandeling voort richting Artis, daar zouden veel tulpen staan. Wij kwamen langs de Hortus en daar wilde mijn dochter graag naar toe. Dus dat deden wij.

Wij werden verrast door mooie bloemen in allerlei kleuren

rozebloemToen wij de Hortus in liepen, veranderde de stemming direct … Mijn zoon liep enthousiast rond en ik ging met mijn dochter de kas in. Zichtbaar genoot zij van alle bijzondere bomen en planten. Overal maakte zij een foto van, die dit artikel nu versieren. Wij werden verrast door mooie bloemen in allerlei kleuren en er waren zelfs planten die op ananas leken. Wij wandelden door het tropisch regenwoud, wat bij mij de herinneringen op riep toen ik jaren terug in Indonesië echt door het regenwoud liep.

Een feest voor de ogen

Wij zagen schildpadden in het water met zwarte, gele strepen. Er waren bomen met bladeren die zò groot waren, dat je daar wel een tent van kon maken. In de woestijn zagen wij een veelvoud aan cactussen en aloë’s, je hebt veel meer soorten dan alleen aloë vera. Buiten werden wij verrast door viooltjes in allerlei verschillende bonte kleuren. Het was een feest voor de ogen! Ik genoot van wat ik zag, de spanning was weg, mijn blik werd helder en ruim.

Blij en tevreden

drieeendenopeenrijZo kwam het toch nog goed met onze vrije zondag. Van tevoren zou ik nooit hebben bedacht om naar de Hortus te gaan. Bovendien is het goed geweest om gevolg te geven aan mijn idee om de tulpenroute te gaan lopen (althans, een stukje ervan, want hij loopt ook nog helemaal door Amsterdam-Zuid). Blij en tevreden stapten we in de tram naar huis. Het nieuwe Artis-plein bezoeken we een volgende keer.

Ik word er zelf heel blij van te zien hoe mijn kinderen kunnen genieten van de natuur. Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat waarin je vertelt waar jij blij van wordt om naar te kijken.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
dineke
Door

dineke

op 20 May 2015

mijn man heeft Parkinson en daar word ik af en toe gestrest van.Ki hele jeukende ogen.

Karin
Door

Karin

op 20 May 2015

Beste Dineke, Dat is begrijpelijk, dat dit stress geeft. Geen makkelijke situatie. Mooi dat je daarmee de jeuk in je ogen kan verklaren. Je ogen sluiten kan op dat moment al rust geven. Heb je meer tijd dek je ogen dan helemaal af met je handen: https://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/

arendien
Door

arendien

op 29 Apr 2015

Wij waren met de camper weg. Overal zagen we de beginnende blaadjes van de bomen. Ook zagen we heel veel bloesem bomen prachtig. Wat een verschil in kleuren geeft de natuur in de lente. Achter ons huis is een gemeenschappelijke tuin daar in heb ik ook nieuwe planten gezet het is heerlijk om buiten met de natuur bezich te zijn.

José Kneepkens
Door

José Kneepkens

op 28 Apr 2015

Blij word ik van het vogeltje hier in de tuin dat met zijn snaveltje mos van de boom plukt om een nestje te maken. Hij vliegt weg en even later is ie er weer om nog meer mos te verzamelen.

nan
Door

nan

op 28 Apr 2015

Bedankt Leuk om te zien hoe je dag toch waardevol verloopt. Van de natuur wordt je blij

Marcel Stortelder
Door

Marcel Stortelder

op 28 Apr 2015

Blij word ik van fietsen in een natuurgebied, blauwe lucht,koeien en paarden in de wei,eekhoorntjes. vogeltjes die fluiten en mensen die gedag zeggen, in een zonovergoten landschap. Dit terwijl ik mijn ogen oefen door het kijken op verschillende afstanden.

Maria Henkes
Door

Maria Henkes

op 28 Apr 2015

Wij waren gisteren op Koningsdag met ons gezinnetje ook in Amsterdam. Voor mij een van de leukste dagen van het jaar! Ik vind het altijd Heerlijk om in Amsterdam te zijn, maar met alle Koningsdag festiviteiten is het nog gezelliger. Zo leuk om te zien wat er allemaal weer verzonnen wordt om geld te verdienen, zoals de twee kinderen die in een slaapzak lagen met een bordje erbij; "wij willen graag slapend rijk worden!" ja daar kun je niet aan voorbij lopen zonder er wat geld in te doen, en zo leuk om te zien hoe iedereen erbij loopt, hoewel het echte uitgedost zijn in oranje onder de jeugd toch wel echt 'uit' lijkt te zijn, en zo leuk om te zien wat er allemaal voor een rariteiten verkocht worden en prachtig daarbij om te merken hoe de engelen ons altijd weer precies dàt laten vinden wat we graag wilden vinden. Van een nieuwe voorraad pot voor de koffiepads tot een geweldig spiritueel boek, en ga zo maar door. Maar vooral heb ik even visueel staan te genieten op de hoek van de Brouwersgracht en de Herengracht, van de prachtige Amsterdamse pandjes gecombineerd met het oranje van Koningsdag en inderdaad toch weer vooral het nog net nieuwe en nog zo lichte groen aan de bomen. Schitterend plaatje!

Roswitha
Door

Roswitha

op 28 Apr 2015

Beste man en kinderen van Karin,Goed dat jullie uiteindelijk (bijna) allemaal zijn meegegaan. Zodat ik nu weet dat die tulpenroute niet echt de moeite waard is (was ik ook van plan ooit te doen). Maar vooral vanwege de mooie foto van de 3 slapende eenden. Ik maak namelijk bronzen beelden en ben net bezig met een slapend eendje. En deze foto geeft precies de invalshoek weer die ik nodig had. Dus dank daarvoor. En ook voor de wetenschap dat jullie de onderneming (eropuit met z'n allen) uiteindelijk toch leuk vonden. Dat geeft een moeder hoop. Bij mij zijn ze namelijk ook niet altijd enthousiast over mijn plannen. Maar na het lezen van dit stukje ga ik het dus niet opgeven...

Karin
Door

Karin

op 28 Apr 2015

Beste Roswitha, Wat leuk om te lezen, ook van die foto, ik zal het mijn dochter vertellen. Wil je een foto mailen als hij af is.

Anja
Door

Anja

op 28 Apr 2015

Wat een leuk artikel! En inspirerend, om ook eens van de gebaande wegen af te wijken en de wereld te bekijken en ontdekken met de open en bewonderende blik van een kind.

sherlizz
Door

sherlizz

op 28 Apr 2015

Geweldig ja de Hortus, Heb er nog een tijd gewerkt in het begin v/d 80-er jaren. Er waren plannen de Hortus op te heffen. Gelukkig is dat verhinderd door de Vrienden van de Hortus. Kom ook nog eens als Victoria amazonica in bloei is. De reus/reuzin onder de waterlelies. Een knoeperd met bladeren die zo groot zijn dat die een kindje kunnen dragen. De volgende keer toch ook maar de rosse buurt meepakken. Kinderzieltjes zijn niet zo kwetsbaar als we denken. Mijn oudtante woonde vlak bij de Herengracht in de 60-er jaren we moesten toen een paar straatjes door de "warme buurt" (lag a/d andere kant van de Warmoesstraat). Onze ogen rolden er bijkans uit de eerste 3-4 keer. Maar op den duur went dat ook. Dames in lingerie in een raam. Life... Wat er op internet te vinden is, is veel schokkender.

Alfons
Door

Alfons

op 23 Apr 2015

Nou als man van Karin kan ik beamen dat dit zo is gegaan. Nu nog steeds kijk ik naar allerlei bloemetjes, plantjes en ander moois wat afgelopen zondag bij me is losgemaakt in de Hortus. Het was echt een plezier en ontdekking weer even stil te staan en te genieten van al die perfecte pracht dat uit de grond komt

Reactie plaatsen