Zet jouw ogen in het zonnetje

Op 1 april werd ik in het zonnetje gezet. VolZicht bestond die dag vijf jaar en ik besloot het te vieren met een feestje. De gedachten om een feestje te geven ontstond vol enthousiasme in januari, maar direct daarna verdween het enthousiasme en ontstonden er allerlei obstakels in mijn hoofd. Vooral de keuzes die ik hierin moest gaan maken blokkeerden mij. “Waar ga ik het doen? Thuis of ergens anders? Waar dan ergens anders? Is het wel leuk thuis? Wat een werk allemaal? Wie ga ik uitnodigen. Dadelijk vergeet ik iemand uit te nodigen.”

Ik vond het wel genoeg met het geblokkeer van mij

Mijn enthousiasme was veranderd in tegenzin. Ik wilde het toch maar niet doen. “Veel te veel gedoe. Straks komt er niemand.” Zo verstreken de weken en had ik nog geen uitnodiging verstuurd. Tot een paar weken terug. Ik vond dat het wel genoeg met dat geblokkeer van mij, ging zitten en verstuurde een uitnodiging. Zo moeilijk was het niet, met 1 email ontstond het feest. Bij mij thuis. Het werk viel enorm mee, mede door de hulp die ik kreeg van mijn medewerkster Eva. Vol enthousiasme sloeg zij onder andere aan het bakken van heerlijke cakes, gevuld met wortelen en bieten en gezoet met palmsuiker.

Het feest kon beginnen

abc-tjeIk maakte twee lekkere soepen en kocht lekkere boter, kaas, worst en stokbrood op de markt. Ik kwam terug van de markt en het hele huis was versierd met slingers en ballonnen met het getal 5 erop. Van mijn man kreeg ik als cadeau een button met de tekst “I am 5”. Om vier uur kwamen de eerste gasten en kon het feest beginnen. Superleuk om met allemaal mensen te zijn die me op 1 of andere manier geholpen hebben bij VolZicht.

Enzovoort, enzovoort

Want ik heb heel veel hulp gehad. Het vormgeven van mijn folders en cursusmap, het redigeren van mijn boeken, het maken van mijn website, cd, digitale cursussen, het schrijven en redigeren van de teksten. Het organiseren van de workshops en cursussen, mentale en emotionele ondersteuning enzovoort, enzovoort. Dit zo schrijvende bedenk ik me toch nog een aantal mensen die ik alsnog vergeten ben uit te nodigen. Hierbij mijn excuses.

Samenwerken

zonnetjeHet feest was heel gezellig en verliep soepel dank zij al de hulp die er was. Mijn gezin en Eva droegen een ABC’tje voor me op en treffend hadden ze hierin weergegeven hoe ik met VolZicht bezig ben geweest de afgelopen jaren. Voor mij was het leuk om alle aanwezigen even aandacht te geven en te benoemen welke rol ze hebben gespeeld bij mijn onderneming. Een onderneming kun je niet alleen opzetten, dat doe je echt samen. Eigenlijk net als het leven. Je kunt wel als een kluizenaar door het leven gaan, maar dan mis je wel de contacten, het delen, de humor, het plezier.

Alleen brilloos door het leven

Dit zo schrijvende bedenk ik me dat ik mijn eerste brilloze jaren wel als alleen heb ervaren. Ik miste het delen met soortgenoten. Dat is wat VolZicht mij ook brengt, herkenning bij anderen. En het doet mij grote deugd met hoeveel plezier anderen bezig zijn met het zien zonder bril of lenzen. De bijzondere ervaringen die ze hierdoor meemaken, het anders zien, ook de frustraties die hiermee gepaard gaan, maar vooral de ontspanning en het plezier.

De ingebeelde toestanden waren er niet

blokkadesAl de toestanden die ik voor het feest voelden en vorm kregen in mijn hoofd, die waren er niet tijdens het feest. Het werd echt gedragen en ik genoot van alle aandacht die ik kreeg. Op naar het volgende lustrum. En een tip voor iedereen: Vier wat je de afgelopen jaar of jaren hebt gedaan en hebt bereikt met jouw ogen. Zet jouw ogen in het zonnetje, vier wat je al hebt bereikt met jouw zicht. Besef dat er meer goed dan niet goed gaat. Dat vertelde iemand mij laatst en vind het een mooie opsteker.

VolZicht leeft

Ik zou het leuk vinden als je hieronder wilt delen wat er bij jou de afgelopen jaren goed is gegaan met het zien en jouw ogen. Ik sluit af met een mooi gedicht dat mijn dochter heeft voorgedragen tijdens mijn feest.

Het eerste jaar stond volgens jou symbool voor starten en een nieuw begin

Voor ontdekken zonder tegenzin

Het tweede en derde jaar waren ietwat onzeker, de financiën vielen tegen

Maar voor doorzetten krijg jij een negen

In het vierde en vijfde jaar was de digitale cursus af

De cursussen gingen lopen en al die workshops die jij gaf

Of moet ik zeggen geeft

Want VolZicht blijft bestaan, ja, VolZicht leeft

Zet jouw ogen in het zonnetje

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Ilse
Door

Ilse

op 07 Apr 2015

Beste Karin, Van harte! Door jouw interessante artikelen en tips ben ik mijn ogen net zo belangrijk gaan vinden als de rest van mijn lichaam. Ik ben me gaan beseffen dat ik ook aan hun conditie kan werken. Ik kan hier ook vol enthousiasme met anderen over praten.Ik ben een buitenruimte vormgever en herinner me nog de tijd dat ik als kind buiten vrij zonder bril kon spelen en genoot van alle plaatsen waar mijn ouders me mee naar toe namen. Zo wil ik nu ook werken, alleen gaat dat wat lastig met de computer als bindend hulpmiddel. Uitdaging voor mij is andere manieren te vinden om fijne en goed functionerende plekken te creëeren. Ook dit vind ik doe je met elkaar. Ik heb afgelopen tijd gemerkt dat de starre bril eigenlijk niets voor het flexibele oog is. Toch moet ik hem op om te kunnen rijden en computeren. I.p.v een bril met R 4.75 cilinder -1.75 en L 5.25 cilinder -1.25 heb ik nu een goedkope bril met beide glazen -4.50 en geen cilinder. Die draag ik om te functioneren. Als ik met OV reis, s ochtends opsta en buiten wandel hou ik hem af. Dit gaat prima! Ik merk wel dat het rechteroog beter anticipeert dan het linker oog (luier of juist gespannener?) Daar zie ik met de bril beduidend slechter mee. Wat kan ik daar het beste aan doen? Wat is jou gedachte over de erfelijkheidsfactor van slechte ogen? Ik verbaas me er nu over dat we bij opgroeiende kinderen met slechter wordende ogen direct een bril adviseren. Is dat de oplossing of was dat de oplossing. Ik vind het tijd voor nieuwe inzichten. Het is jammer neurologen, oogartsen en therapisten niet samenwerken en hun kennis combineren...Groeten Ilse

Karin
Door

Karin

op 07 Apr 2015

Beste Ilse, Voor de samenwerking van de ogen kun je eens denken aan de combinatie atlasprofilax en cranio sacraal therapie. Je kunt hier er mee over lezen: https://volzicht.nl/oogklachten/strabisme/alternatieve-behandelingen-bij-strabisme/ Het is zeer jammer dat kinderen zo snel brillen voorgezet worden. Het gaat echt de ontwikkeling van de ogen tegen en het doet niets aan de oorzaak van de ogen. Maar ouders worden vaak bang gemaakt dat de ogen van de kinderen alleen maar achteruit gaan als ze geen bril dragen. Dat hoor ik vaak terug. De oorzaak van de slechte ogen zit hem vooral in ons voedingspatroon en andere spanningsbronnen dan in erfelijkheid. Onderzoek bij natuurvolkeren heeft laten zien dat mensen prima zien als ze nog eten zoals ze eeuwen lang hebben gedaan. Het gaat mis zodra ze overstappen op het westerse voedingspatroon. Binnen een generatie is 50% of meer ernstig bijziend. https://volzicht.nl/VolZichtmethode/voeding-2/voeding-volgens-weston-price/

Riet
Door

Riet

op 07 Apr 2015

Hartelijk Gefeliciteerd Karin en dank voor al je tips. Ik hoop er nog veel te krijgen, want daardoor blijf ik alert. Groetjes Riet

Hettie
Door

Hettie

op 07 Apr 2015

Hoi Karin, gefeliciteerd hoor, ik vind het geweldig dat je dit begonnen bent en doorgezet hebt. Ik wens je nog veel mooie jaren hierin toe samen met hen die je helpen.......groetjes

Reactie plaatsen