Volgens wetenschappelijk onderzoek is een mondkapje schadelijk voor de ogen
03 mei 2021 

Volgens wetenschappelijk onderzoek is een mondkapje schadelijk voor de ogen

Volgens wetenschappelijk onderzoek is een mondkapje schadelijk voor de ogen als je deze frequent draagt. Dat heeft  een team Chinese wetenschappers vastgesteld. Hun studie werd in maart 2021 gepubliceerd in het wetenschappelijke vakblad Translational Vision Science & Technology.

Dat een mondkapje dragen niet zo goed is voor de gezondheid van de ogen, heb ik een jaar terug zonder wetenschappelijk onderzoek al geconcludeerd, zie mijn blog hierover. Het is een kwestie van logisch nadenken en eigenlijk heb je daar geen duur onderzoek voor nodig. Maar toch fijn als een onderzoek deze logica bevestigt.

Goed zien zonder bril

In een ander vakblad, The Review of Optometry, staat een samenvatting van deze studie. 23 gezonde jonge volwassenen deden een hardloop test. De snelheid werd geleidelijk opgevoerd totdat ze een hartslag van 190 bpm hadden gekregen.

De deelnemers werden verdeeld over drie groepen: zonder mondkapje, met medisch mondkapje en met een N95 mondkapje. Voor en na de test werd een scan gemaakt van de optische zenuwen en de vaatjes in het netvlies van het oog.

Potentiële schade aan netvlies

Na afloop konden beide groepen mondkapjesdragers minder lang hardlopen en was de zuurstof verzadiging in hun bloed fors verlaagd, net als de vaatdichtheid in hun netvlies.

De wetenschappers constateerden dat vooral het N95 mondkapje dit effect zelfs in een rustige toestand veroorzaakt, wat potentiële schade aan het netvlies  en andere klinische gevolgen kan hebben.

Lagere zuurstof verzadiging

Alle vrijwilligers met mondkapjes bereikten veel sneller de maximale hartslag van 190 bpm, en hadden na afloop een aanmerkelijk lagere zuurstof verzadiging in hun bloed dan de niet-dragers. Uit een eerder verrichte looptest bleek dat het dragen van de medische (blauwe) mondkapjes al binnen 6 minuten leidt tot ademnood of kortademigheid.

Gezonde ogen

Als iets schadelijk is voor het lichaam, hoe kan het je dan beschermen voor ziektes van buitenaf? Het dragen van een mondkapje kan letterlijk je zicht beschadigen. Gezondheid heeft te maken met een sterk immuunsysteem en zelf helend vermogen. Een mondkapje verzwakt dit juist. Zoals uit dit onderzoek blijkt.

De enige manier om jezelf te beschermen is je eigen gezondheid serieus te gaan nemen. Met de VolZicht methode gebruik ik de ingang van de ogen, omdat de ogen een spiegel zijn van je algehele gezondheid. Je ogen en zicht verbeteren geeft een boost aan je algehele gezondheid. In tegenstelling tot het dragen van een mondkapje.

Wil je leren goed voor jezelf en voor je ogen te zorgen?

Wil je meer weten over hoe je echt goed voor jezelf en je ogen zorgt? Op 5 juni organiseer ik weer de jaarlijkse VolZicht Ogen Voedingsdag. Op die dag krijg je een heleboel informatie, oefeningen en adviezen aangereikt die je gaan helpen. Je leert hoe je jouw ogen de voeding geeft die ze nodig hebben en hoe je jezelf ontgift van trauma’s, toxische stoffen en emotionele belasting.

Er zijn nog een aantal plekken live op de locatie aanwezig, maar je kunt ook online meedoen met deze dag.

Klik hier om direct te bestellen voor de live dag. 

Klik hier om direct te bestellen voor de online dag

Klik hier voor meer informatie.

Zorg goed voor jezelf!

Groetjes Karin

 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen