Wat betekent het woord Virus eigenlijk
31 mei 2021 

Wat betekent het woord Virus eigenlijk

Zien betreft zoveel meer dan waarnemen met je ogen. Zien gaat over naar binnen en naar buiten kijken, verder kijken dan je neus lang is. Iets inzien of doorzien. Een blik ergens op werpen, verbindingen leggen. Zo is het heel waardevol om eens met frisse ogen naar een woord te kijken en het te onderzoeken. In deze blog neem ik het woord ‘virus’ onder de loep, om van daaruit andere verbindingen te leggen over wat ons voorgespiegeld wordt. 

Latijn

Het woord ‘virus’ stamt uit het Latijn.  In een artikel van Trouw wordt het als volgt omschreven: Het Latijnse woord virus (slijmerige giftige vloeistof, m.n. slangengif) werd al in de 17de eeuw in ons taalgebied geïntroduceerd ter aanduiding van ziekmakende vloeistoffen, zoals dierlijk gif. Zelfs toen virus in 1914 in Van Dale werd opgenomen, werd het gedefinieerd als ‘smetstof, vergif’. Pas sinds 1950 wordt virus tevens omschreven als een ‘submicroscopische ziekteverwekker’.

Een nieuwe betekenis

Interessant, het woord virus is dus in de jaren 50 van betekenis veranderd. Wat eerst nog een giftige stof was, is getransformeerd tot een veroorzaker van besmettelijke ziekte. Er zit een groot verschil tussen die twee aanduidingen. Of je ziek wordt van gif in je lichaam of dat je ziek wordt omdat iemand je zou hebben besmet, is niet hetzelfde.

Goed zien zonder bril

Vuur en water

Stel, er staat een huis in brand. Om te zorgen dat de brand gestopt wordt, zijn brandweermannen het vuur aan het blussen met water. Dus bij de brand zijn brandweermannen aanwezig, en er is water. Betekent dit dan dat de brandweermannen of het water de veroorzakers zijn van de brand? Nee, dat zou toch raar zijn om te zeggen. Maar zo benaderen we wel de verschijnselen van ziekte. Iemand wordt ziek en vertoont symptomen van een ‘virusinfectie’. We nemen dan aan dat deze symptomen de veroorzaker van de ziekte zijn.

Overleven

Laten we het eens op een andere manier bekijken. Het lichaam zal altijd alles doen om te kunnen overleven. Als het verwond is, zorgt het ervoor dat de wond zo goed mogelijk heelt. Zit er gif in het lichaam, dan zal het proberen zichzelf hiervan te ontdoen. Om het gif weg te werken, zal het lichaam o.a. de volgende brandweermannen plus water inzetten om schoon te maken:

  • niezen
  • snotteren
  • koorts
  • via bulten buiten het lichaam brengen
  • hoesten
  • diarree

Daarnaast zorgt het lichaam ervoor dat de bewoner van het lijf rust houdt, want dan kunnen de brandweermannen ongehinderd hun werk doen. Pijn en vermoeidheid zijn hierbij handige tools.

De brandweermannen krijgen de schuld

Ons lichaam vertoont ziekteverschijnselen als het verwond, uitgehongerd of vergiftigd is. Er komen allerlei stofjes vrij die meewerken in het proces van de schoonmaak. Wij zijn gewend die ziekteverschijnselen de schuld te geven van de ziekte. Dat is hetzelfde als de brandweermannen er de schuld van geven dat het huis in brand staat.

Goed zien zonder bril

Onze samenleving zit boordevol gif. We worden dagelijks bestookt met vervuild voedsel, gifstoffen in de lucht en het water, medicijnen, alcohol, drugs, psychische en emotionele stress, giftige straling door elektriciteit, 3, 4, 5 G enzovoort. Dit zijn de veroorzakers van de ziektes in onze samenleving. Zij veroorzaken de brand.

Als het lichaam door dit gif dan ziek wordt, geven we het vervolgens een dosis extra gif mee, namelijk medicijnen in de vorm van pillen, druppels, vaccinaties. Dat is als olie op het brandende huis gooien in plaats van water. Als dat lang zo doorgaat, stort het huis in en blijft er een smeulend restje over.

Hoe keer je het om?

De enige manier om gezond te worden en te blijven, is:

  • goed voor jezelf zorgen
  • voeding tot je nemen die het lichaam voedt en niet vergiftigt
  • jezelf ontdoen van de gifstoffen die in je lijf zitten
  • jezelf rust geven om te kunnen herstellen

Wil je meer weten over hoe je dit doet? En wil je weten hoe het zetten van de juiste stappen doorwerkt in je ogen en je zicht? Aanstaande zaterdag 5 juni organiseer ik weer de jaarlijkse VolZicht Ogen Voedingsdag. Op die dag krijg je een heleboel informatie, oefeningen en adviezen aangereikt. Je leert hoe je jouw ogen de voeding geeft die ze nodig hebben en hoe je ze helpt om gifstoffen te elimineren.

Er is nog 1 plek vrij om live op de locatie aanwezig te kunnen zijn, maar je kunt ook online meedoen met deze dag.

Klik hier om direct te bestellen voor de live dag. 

Klik hier om direct te bestellen voor de online dag

Klik hier voor meer informatie.

Zorg goed voor jezelf en graag tot zaterdag!

Groetjes Karin

 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen