Welke dingen kunnen jouw zicht belemmeren?
10 oktober 2016 

Welke dingen kunnen jouw zicht belemmeren?

Kort geleden heeft onze buurman een schutting neergezet. Waar vroeger onze tuinen van elkaar werden gescheiden door een knoert van een conifeer (niet echt mooi vond ik zelf) met daarachter een ratjetoe aan struiken, staat nu een rij hout. Hmm, die conifeer vond ik niet mooi, maar dit… Nee, ik ben er niet blij mee. Ik kijk liever naar groen dan naar een saaie schutting. Nu zie ik een lelijke muur van planken als ik uit mijn raam kijk. Mijn zicht voelt zich daardoor echt belemmerd, ik merk dat mijn ogen het niet prettig vinden.

Muren stoppen het zicht

Welke dingen kunnen jouw zicht belemmeren? Je ogen krijgen de hele dag door belemmeringen te verwerken. Muren stoppen het zicht, deuren, comWord jouw zicht belemmerdempty close route 57 red light, open drawbridge - netherlands.puters, gebouwen, auto’s, bomen, struiken en bergen. Allemaal belemmeringen waardoor de ogen niet verder weg kunnen zien. Niet iedere belemmering is vervelend om naar te kijken. Een prachtige boom, een struik met bloemen, een lief mens dat voor je staat… Eigenlijk zien de ogen dat soort moois niet als een belemmering, want ze onderzoeken graag de dingen die ze nieuwsgierig maken.

Ieder zijn eigen belemmeringen

En bovendien: wat voor de één een belemmering is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Toen hij nog klein was, was mijn zoontje diep onder de indruk van iedere auto die hij zag, terwijl ik het alleen maar lelijke blikken dozen vond. Mijn buurman is gewoon opgelucht dat hij niet meer hoeft te snoeien en waarschijnlijk vindt hij het wel netjes staan zo, die strakke rechte schutting. Ik ken mensen die helemaal niet van bomen houden, een heel bos kan dan een flinke belemmering zijn.

Brillenglazen belemmeren het zicht

kijken-door-glasPermanente belemmeringen in het zien beginnen bij de bril. Glas belemmert echt ernstig het zicht. Het haalt namelijk de kleur, de diepte en het contrast weg uit alles wat je ziet. Test dit maar eens als je voor een raam staat. Kijk eerst door het glas heen en doe daarna het raam open en kijk nog eens. Zie je wel dat het echt een wereld van verschil is? Zeker als de ruiten of de brillenglazen dan ook nog vies zijn. Bij mij waren ze altijd al snel wel smoezelig. Had ik ze net schoongemaakt, had ik alweer vieze glazen.

Beschermt het glas jou?

De vraag is: vind je de belemmering prettig of niet? Het kan ook een gevoel van veiligheid geven, die glazen voor je ogen. De wereld komt dan letterlijk niet zo bij je binnen. Een vriendin van mij die goede ogen heeft werkte vroeger als accountmanager. Soms moest zij dan voor een grote groep mensen staan praten en deals sluiten over miljoenenbedragen. Zij besloot op een gegeven moment een bril aan te schaffen zonder correctie, zodat ze meer afstand voelde tussen haarzelf en de groep. Zo creëerde ze met opzet een belemmering. De buitenwereld kwam minder bij haar binnen en ze kon beter bij zichzelf blijven.

bril belemmert zicht

Het kleine meisje met de bril

Voor mijn vriendin was het een bewuste keuze, maar voor de meeste mensen is het dat niet. Een bril krijg je immers gewoon, op een dag. Als kind zijnde vaak al. Laatst gaf ik een workshop vlak naast een school. We stonden buiten een oefening te doen en een paar kinderen keken geïnteresseerd toe. Een klein meisje dat een bril op haar neus had, deed mee met een zwaaioefening. Ik ging even bij de kinderen staan, ze wilden heel graag weten wat ik deed en ik adviseerde het meisje met de bril de oefening de volgende keer zonder bril te doen. De bril op haar neus was een belemmering, ook de andere kant op. Ik zag vooral een paar grote ogen achter glas, ogen die groter leken dan ze in werkelijkheid waren. Ik kon letterlijk niet goed zien wie dit kind precies was.

Onzichtbare belemmeringen

En dan heb je nog de belemmeringen die je niet letterlijk ziet in de buitenwereld, maar die je wel innerlijk beperken in het zien. Ik had een heleboel meer innerlijke belemmeringen toen ik mijn bril nog droeg, dan nu. Zo zag ik in die tijd veel meer beren op mijn pad. Ik vond veel dingen “een gedoe” en dacht altijd dat ik nergens geld voor had. Niet om uit eten te gaan, niet om een huis te kopen, niet om yogalessen te betalen. Dat was lang niet altijd de realiteit, maar ik zag die hele berg met belemmeringen wel iedere keer.

Weg met belemmeringen!

Van andere mensen hoor ik ook vaak over belemmeringen. Miranda dacht dat haar afwijking te sterk was om nog verbetering te kunnen ervaren, want zonder bril zou ze bijvoorbeeld niet kunnen autorijden. Als ik doorvroeg bleek dat ze niet de hele dag autoreed. Ik legde haar uit dat het best mogelijk is om tijdens de autorit wel de bril op te zetten en hem daarna weer af te doen. Miranda deed mee met een workshop en merkte dat ze heel veel momenten best zonder bril kon zijn. Vanaf toen ging ze haar bril veel meer gebruiken op momenten dat ze hem echt nodig had. Tot haar vreugde ontdekte ze dat haar zicht erop vooruitging, en dat ze haar bril steeds minder nodig had. Op het laatst droeg ze hem alleen nog maar in de auto.

Open je ogen voor nieuwe kansen

gezondeogenDoor bewust afstand te doen van een van de belangrijkste belemmeringen in je leven, namelijk de bril, open je jouw ogen voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Het is daarbij wel belangrijk dat je de juiste stappen zet, want voor je het weet ervaar je het zonder bril zijn als een grote belemmering!

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Resi Engelenre
Door

Resi Engelenre

op 11 Oct 2016

Vettige tranende ogen hele dag mistig zicht

Reactie plaatsen