Welke obstakels belemmeren om goed te zien?
28 november 2016 

Welke obstakels belemmeren om goed te zien?

Welke obstakels belemmeren om goed te zien? Dat kunnen er heel wat zijn, van groot tot klein. Wat mijzelf betreft: het eerste grote obstakel kwam ik 25 jaar geleden tegen. Ik kreeg toen een boek in handen dat ging over beter leren zien zonder bril of lenzen. Iemand leende het mij en ik vond het heel interessant. Ik begon het boek te lezen, kwam alleen niet verder dan bladzijde 10. Ik geloofde het hele verhaal meteen, wist zeker dat het mogelijk moest zijn om, door het doen van oogontspannende oefeningen, van de bril af te komen. Maar de manier waarop ik op dat moment mijn leven leefde, vormde het grote obstakel.

Huilend naast mijn fiets

Ik was in die tijd namelijk met hele andere dingen bezig. Ik woonde op mijzelf, was aan het studeren, ging graag uit om te da dansen in studententijdnsen. Ik droeg lenzen en die deed ik ’s morgens plop plop in en ’s avonds pas weer uit. Harde lenzen waren het, en ik had er regelmatig last van. Als er een vuiltje achter kwam, stond ik huilend naast mijn fiets mijn lens uit mijn oog te halen. Later stapte ik over op zachte lenzen, maar die zaten niet echt veel beter. Mijn ogen voelden vaak zo droog aan met die lenzen in.

Ik vergat het hele verhaal

In het boek dat ik geleend had zat een oefenkaart. Die plakte ik op de deur van de kast die in mijn studentenkamer stond. Twee jaar heeft hij er gehangen, toen kwam ik tot de conclusie dat ik er toch niets mee ging doen. Ik haalde de kaart van mijn deur en gaf het boek terug aan de rechtmatige eigenaar. Vervolgens vergat ik het hele verhaal. Wel bleef ik alsmaar klungelen met mijn lenzen. Tot ik een jaar of dertig was, toen gaf ik het op en stapte ik over op een bril. Ik droeg hem de hele dag, deed hem pas af als ik naar bed ging en was ervan overtuigd dat ik zonder mijn bril niets kon zien.

Opeens was ik het zó zat!

Het duurde daarna ongeveer 15 jaar voordat ik over dit eerste grote obstakel heen kon stappen. Ik stond op het punt om mijn ogen laten laseren, maar hoorde daar zulke slechte verhalen over dat ik besloot het niet te doen. Toch zat ik nog steeds met het probleem van die vervelende bril. De pootjes die continu in mijn huid drukten, glazen die altijd viezig waren, ook al had ik ze net schoongemaakt. Wat leek het me heerlijk om helemaal zonder bril te leven. Opeens was ik het zó zat! Het verlangen naar zien zonder bril werd steeds groter. En toen … besloot ik op een dag actie te ondernemen.

Verlangen naar een brilloos leven

Ik dacht aan het boek van jaren geleden, en aan de ogenkaart op mijn kastdeur. En begon te zoeken op internet. Ik kwam uit bij een cursus voor natuurlijk leren zien en gaf me daarvoor welke obstakels belemmeren om goed te zien op. Want in je eentje oefenen uit een boekje, dat vind ik persoonlijk niet fijn en niet makkelijk. Misschien was het 25 jaar geleden anders gelopen als ik een goede ogenleraar had gevonden. Ik weet dat niet zeker; wellicht was het verlangen naar een brilloos leven op dat moment nog niet groot genoeg om er geld en tijd in te investeren. Voor alles is een juiste tijd. Als die tijd NU is gekomen, dan weet je het gewoon zeker en ben je bereid je helemaal in te zetten.

Het juiste moment was gekomen

Voor mij was het juiste moment duidelijk gekomen. Ik was heel enthousiast, stortte me met hart en ziel in het oefenen en wilde alles over mijn ogen weten. Zo ging het bij mij, en ik hoor het ook van anderen terug. Een mooi voorbeeld is Marianne. Zij heeft de afgelopen jaren aan diverse workshops en cursussen van VolZicht meegedaan. Ze volgt me op de voet en is vaak de eerste die met mijn nieuwste tips en adviezen aan de slag gaat. Ze zegt dat ze blij is dat zij het allemaal niet zelf hoeft uit te zoeken, en ze merkt dat ze iedere keer weer verder komt met het genezen van haar ogen.

Je ogen hebben dagelijks zorg nodig

Marianne: “Het is net als met sporten. Je gaat ook niet één keer naar vrouw in de sportschoolde sportschool. Om ervoor te zorgen dat je lichaam weer soepel, sterk en flexibel wordt, vraagt dat regelmatige inzet. Zo werkt het ook met mijn ogen. Ik blijf dagelijks voor ze zorgen, ik blijf ze onderhouden. En ik kwam van ver, ik had echt heel slecht zicht en droeg al van jongs af aan een bril. Die draag ik nu nooit meer! Mijn zicht is zoveel beter geworden. Ik zie meer kleur, diepte en contrast. Ik ervaar nu echt rust in mijn ogen en in mijn leven. Ik ben blij dat ik een paar jaar geleden de eerste stap heb genomen en me daarna steeds verder ben blijven ontwikkelen. Het heeft mijn leven totaal veranderd. Ik ben een blijer persoon geworden, voel me vrij en gelukkig, zonder het grote obstakel van de bril.”

Welke obstakels belemmeren om goed te zien?

Hoe zit het met jouw obstakels? Ben je er op dit moment echt klaar voor om ze te overwinnen? Als je hierop met JA kunt antwoorden, dan vind ik het ontzettend leuk om met je samen te gaan workshop moeiteloos kijken volzicht.nlwerken aan het helen van jouw ogen en zicht. Onderneem de eerste stap: maak de reis naar mijn workshop. Daar leer je in één dag al veel over wat jouw ogen nodig hebben. Je krijgt gemakkelijke oefeningen aangereikt die ervoor zorgen dat de ogen zich ter plekke beter gaan voelen. Aan het eind van de dag vertrek je met frisse, blije ogen weer naar huis. Je ogen zullen je echt eeuwig dankbaar zijn voor het zetten van deze eerste stap.

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Elly
Door

Elly

op 29 Nov 2016

Ik Ben benieuwd naar dat boek dat je hebt gelezen. Persoonlijk vind ik de prijs van de cursus een te grote stap om hier aan mee te doen. Wel zoek ik andere manieren op die kunnen helpen. Een boek is daar een voorbeeld van. Alvast bedankt. Elly

Karin
Door

Karin

op 02 Dec 2016

Ik weet niet meer welk boek ik toen heb gelezen, ik ben hem daarna niet meer tegen gekomen. Maar inmiddels heb ik ook zelf een boek geschreven, die is onderdeel van mijn oogontspanningspakket.https://volzicht.nl/ontspanningsoefeningen-voor-de-ogen/

Reactie plaatsen