Hoe beïnvloeden emoties jouw zicht?
29 april 2016 

Hoe beïnvloeden emoties jouw zicht?

Hoe beïnvloeden emoties  jouw zicht? Iemand die erg veel last had van droge ogen vertelde me na afloop van een workshop dat de oefeningen haar goed hadden gedaan, maar dat ze ook een heleboel angst had gevoeld. Ze merkte op dat dit veel spanning in haar ogen gaf en ze dacht dat het nog een lang en moeizaam proces zou worden om deze angsten te verwerken en te transformeren. Zelf ben ik ervan overtuigd dat dit niet per se zo hoeft te zijn. Dat de heftige angsten waar deze cursiste mee worstelt een stuk minder zullen worden als ze haar ogen goed gaat verzorgen.


Stel, je bent in de woestijn. Je water is op, je raakt ernstig uitgedroogd en snakt naar vocht. Om je heen is alleen maar droog zand, zand en nog eens zand en de zon schijnt brandend op je lichaam. De kans is groot dat er in zo’n situatie hevige angsten en andere emoties naar boven komen. Er treedt een alarmsysteem in werking, je leven staat op het spel. Uitgedroogd naar water smachten in de woestijn, het is te vergelijken met de situatie waarin vele ogen in onze huidige samenleving zich bevinden. Misschien zit er bij de meesten nog wel een beetje water in de fles, maar de angst dat dit laatste restje opraakt is groot.

gebroken hartAan de bril na een scheiding

Het niet kunnen uiten van emoties heeft invloed op ons zicht. Toen het laten stromen van gevoelens ons als kind werd verboden, hetzij door leeftijdsgenoten, hetzij door volwassenen van wie we afhankelijk waren, begonnen de problemen voor onze ogen al. Een cursist vertelde dat hij aan de bril begon toen zijn ouders net waren gescheiden. Iemand anders kreeg op latere leeftijd opeens slechte ogen, toen haar moeder was gestorven na een lang ziektebed. Zelf moest ik een bril toen ik in de basisschoolleeftijd was, in een periode waarin ik gedoe had met een aantal meiden uit de klas tegen wie ik niet goed in durfde te gaan.

Hoe sterk is de invloed van emoties op jouw zicht?

Het is heel goed om te kijken naar wat er op emotioneel vlak is gebeurd voordat je wazig ging zien. In mijn cursussen besteed ik hier aandacht aan, want het opruimen van oude emoties kan je zicht ten positieve beïnvloeden. Waarom zijn jouw ogen gestopt met helder zien? Wat is ze in de weg gaan zitten? En wanneer? Als je op deze vragen de antwoorden vindt, kan het zomaar zijn dat helder zicht weer terugkomt. Verder heb je vast wel eens meegemaakt dat je beter kon zien na een verkwikkende huilbui. Al je verdriet eruit huilen zuivert ook letterlijk je ogen, door de zoute tranen die ze in alle hoekjes en gaatjes bevochtigen.

Van de woestijn naar de oaseoase in de woestijn

Het is wel belangrijk om je niet alleen op de emoties te richten en de rest eromheen te vergeten. Omdat wij niet goed voor onze ogen zorgen en ze niet van de juiste voeding voorzien, krijgen we te maken met angst, gaan alarmbellen rinkelen. Net als wanneer je verdorst in de woestijn, dan gieren de emoties ook door je keel. Word je gered en lig je daarna relaxed in een hangmat aan het water in een oase, met een kokosnoot in je handen, dan is de paniek weg. De scherpe kantjes zijn van de emoties af, je kunt ze op dat moment beter onder ogen zien en verwerken.

De balans in je ogen herstellen

Goed voor je ogen gaan zorgen is dus een belangrijke eerste stap om je emoties rustig te kunnen beschouwen. Ogen die gevoed zijn met voldoende vet, vocht, gelatine, zout, zuurstof en voedingsstoffen, oftewel ogen die gezond zijn, kijken met gemak naar emoties die ten grondslag liggen aan het wazige zicht. En hoe beter de ogen verzorgd zijn, hoe makkelijker ze zich kunnen uiten. Hun tranen kunnen laten vloeien, de woede voelen en de angsten onder ogen zien. De balans wordt hersteld, zonder dat de emoties de overhand krijgen. Waardoor ze makkelijk weer losgelaten kunnen worden. Hoe beïnvloeden emoties  jouw zicht? Ik vind het leuk als je hieronder een reactie achterlaat.

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Irene
Door

Irene

op 17 May 2016

Karin, bedankt voor het artikel. Ik weet zeker dat lichaam en geest samenwerken en op elkaar inwerken. Heb pas oogontsteking gehad. Eerst aan mijn rechteroog en paar weken later aan mijn linkeroog. het 1e wat ik dan denk is: wat betekent dat? is er iets dat ik niet wil zien? of kijk ik niet naar de goede dingen? maar het kan natuurlijk ook gewoon een bacterie of virus zijn, want ik hoor dat meer mensen hier last van hadden. benieuwd naar je reactie.

Karin
Door

Karin

op 17 May 2016

Beste Irene, Ontstekingen geven onrust aan, is er onrust in je leven? Ze kunnen ook worden veroorzaakt door gifstoffen die het lichaam binnen komen, zoals de vervuiling buiten, straling, het eten van suiker en plantaardige vloeibare oliën zoals sojaolie, zonnebloemolie enz. Dat geeft ook onrust.

Irene
Door

Irene

op 23 May 2016

Karin bedankt voor je reactie. Onrust kan ik plaatsen. Aan het eten kan het niet liggen, ik gebruik geen suiker en extra vierge olijfolie, sesamolie en biologische roomboter.

Karin
Door

Karin

op 24 May 2016

Misschien ontgifting.

Marcel Stortelder
Door

Marcel Stortelder

op 17 May 2016

Als 11-jarige kreeg ik veel stress doordat ik veel boeken moest lezen,daarom forceerde ik mijn ogen,om een bril te krijgen, om zo aandacht van mijn moeder te krijgen. P.S. Volgens het voorlichtingsbureau voor de voeding moet je geen verzadigde vetten eten maar onverzadigde vetten.Zie voorlichtingsbureau voor de voeding.

Marcel Stortelder
Door

Marcel Stortelder

op 17 May 2016

Toen ik als 11-jarige veel moest lezen,kreeg ik veel stress,om aandacht van mijn moeder te krijgen forceerde ik mijn ogen om een bril te krijgen. P.S. Volgens het voorlichtingsbureau van de voeding moet je geen verzadigde vetten eten, maar onverzadigde vetten.Zie voorlichtingsbureau voor de voeding.

G Hilbrandie de Jong
Door

G Hilbrandie de Jong

op 17 May 2016

Ik denk dat dit veel invloed heeft op het goed zien, heb vaak last van een tolletje in mijn rechteroog, trekt ook weer weg gebruik oogdruppels voor glaucoom kan dit invloed er op hebben en zo ja wat kan ik er zelf aan doen? weer weg maar erg vervelend en dan maak ik me zorgen.

Karin
Door

Karin

op 17 May 2016

Lees dit artikel eens over glaucoom, ik denk dat het je veel verder zal helpen: https://volzicht.nl/oogklachten/glaucoom-3/glaucoom-door-gebrek-aan-collageen/

Reactie plaatsen