Welke overtuigingen beperken jouw zicht?
01 december 2020 

Welke overtuigingen beperken jouw zicht?

Overtuigingen kunnen heel sterk zijn en letterlijk je zicht beperken. Ze blokkeren je en zorgen ervoor dat je geen stappen zet om het tegendeel te bewerkstelligen. Je blijft dan in de overtuiging gevangen zitten. Als je bijvoorbeeld op je tiende jaar het schoolbord niet meer kunt lezen en er wordt je verteld dat je een bril op moet en je gaat hiermee akkoord, dan accepteer je de overtuiging dat een bril nodig is om goed te zien. Vervolgens ga je de bril dragen, je ziet er scherper door, wat de overtuiging bevestigt.


Uit de overtuiging stappen

Als je de bril na een dag dragen afzet en je merkt dat je slechter ziet, kan de overtuiging nog sterker worden. Immers, zodra je de bril weer opdoet, zie je weer scherp. Maar dit kan ook juist het moment zijn om uit de overtuiging te stappen. Want als je goed nadenkt, is het dan niet vreemd dat je na een dag dragen van de bril minder goed ziet? Je zou toch beter gaan zien dankzij de bril? Overtuigingen kun je dus ook weer loslaten. Of ze omzetten naar overtuigingen die gezond voor je zijn, die je versterken in plaats van verzwakken.

Geestelijke gezondheid

Welke overtuigingen beperken jouw zicht?

Ergens is het begonnen. Je merkte dat je minder goed ging zien, of dat je last kreeg van je ogen. Waarschijnlijk ben je naar de oogarts of opticien gegaan en daar kreeg je een diagnose, met als oplossing: een bril, lenzen, druppels, injecties, operaties. En wellicht de opmerking dat dit de enige oplossing was. Dat de ogen en het zicht alleen nog maar verder achteruit konden gaan. Dat het proces niet omgedraaid kon worden, jammer, niets aan te doen.

Op het moment dat je deze overtuiging(en) voor waar aanneemt en het idee accepteert dat je ogen niet vanzelf weer kunnen herstellen, ga je mee in de oplossing die je wordt geboden. Je gaat een bril dragen, laat je opereren, of druppelt je ogen. Je denkt er verder niet meer over na, maar doet wat past bij deze overtuiging. Op een dag hoor of lees je dat het ook anders kan, maar de overtuiging dat jouw ogen niet kunnen genezen en je zicht niet kan verbeteren is zo sterk, dat je niet gelooft in een andere oplossing. En zo blijft je zicht beperkt.

stap voor stap

Is er iets in jou …?

Stel je voor: je leest of hoort dat het belangrijk is om de achterliggende oorzaak van je oogprobleem aan te pakken en niet alleen de symptomen te bestrijden. En dat je je probleem kunt oplossen door goed voor je ogen te gaan zorgen en ze alles te geven wat ze nodig hebben. Dit klinkt allemaal logisch en toch doe je het niet. Je gaat door met het volgen van je oude overtuiging. Of … begin je vragen te stellen? Is er iets in jou dat de overtuiging overboord zou willen gooien? Je leest dit artikel. Het komt binnen jouw blikveld. Is er iets in jou dat naar een andere oplossing verlangt?

‘Ik kan het zelf wel’

Het kan ook zijn dat je wel de overtuiging hebt dat er een betere oplossing is, maar dat je vindt dat je het zelf wel kunt. Je speurt internet af, je komt het ene advies na het andere tegen. Je gaat ermee aan de slag, in je eentje, want je kunt het allemaal zelf. Af en toe bemerk je verschil, maar je komt toch niet echt verder.

De overtuiging om het alleen te willen doen en niet werkelijk te willen investeren in jezelf, kan verbetering van je zicht en genezing van je ogen behoorlijk in de weg staan. Het goed gaan zorgen voor je ogen is niet een gemakkelijk proces. Het is van belang dat je de juiste stappen voorwaarts zet en valkuilen omzeilt. Ogen zijn kostbare en kwetsbare organen. Dat ze gezond blijven is cruciaal. Ze helpen je je zelfstandigheid te behouden en het zijn twee wezenlijke bondgenoten bij het genieten van het leven.

Hoe kom je echt verder?

Ik heb zelf wel altijd hulp gezocht als ik ergens mee verder wilde komen. Ieder mens heeft zijn talenten en expertise en het is gewoon slim om de hulp van anderen in te roepen bij je processen. Juist op de momenten dat ik bij anderen te rade ging, maakte ik de grootste transformaties door waar het mijn ogen, mijn gezondheid en mijn welzijn betrof. Misschien heb jij van kinds af aan te horen gekregen dat je het allemaal alleen moest doen? Natuurlijk is het belangrijk om zelfredzaam te zijn, maar we hebben op kruispunten in het leven juist anderen nodig om ons te ondersteunen, te begeleiden, ons de weg te wijzen en ervoor te zorgen dat we de juiste stappen zetten.

De Ogen Natuurlijk Zelf Genezen

Hulp vragen kan dus een groot obstakel zijn. Als je dat obstakel weet te doorbreken, merk je dat alles gaat stromen. Ik heb net een weekend-retraite gegeven voor mijn jaarklanten, mensen die hulp hebben gezocht bij het oplossen van hun oogklachten. Het is een blije groep mensen die dankbaar zijn voor wat ze van me leren. Mensen die het als een verrijking ervaren, de stappen die ze hebben gezet middels het VolZicht Programma De Ogen Natuurlijk Zelf Genezen. De overtuigingen die toch nog in de weg zaten, hebben we dit weekend in het vuur gegooid en getransformeerd naar gezonde overtuigingen die helpend zijn.

Ieder moment is magisch

In de afgelopen 13 jaar heb ik geleerd, ondervonden, ervaren en gezien wat je allemaal kunt doen om de ogen te geven wat ze nodig hebben, zodat ze weer gezond worden. Ik ben te rade gegaan bij anderen, heb overtuigingen veranderd en ben over weerstanden geklommen. Het gevolg is dat mijn zicht nu ruimer is dan ooit en dat ik mijn leven ieder moment als magisch ervaar.

Jij kunt alles zelf uit gaan zoeken, als je 13 jaar de tijd hebt en er helemaal in wilt duiken. Of je kunt mijn hulp vragen. Als je dat doet, krijg je de beste informatie, tools en adviezen en kun je jouw ogen echt gaan geven wat ze nodig hebben.

Ben jij er klaar voor om jouw belemmerende overtuigingen opzij te zetten en echt goed voor jouw ogen te gaan zorgen?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen