arrow_drop_up arrow_drop_down
Zijn jouw ogen onder hypnose?
19 maart 2019 

Zijn jouw ogen onder hypnose?

Bij het woord ‘hypnose’ denk je al snel aan iemand op een podium die mensen gekke dingen laat doen. Of dat je bij een hypnotiseur op de behandelbank ligt en naar een zwaaiende vinger kijkt, zodat je onder hypnose raakt. Je ziet hypnose als iets vreemds, als een ver-van-je-bed-show. Maar wist je dat je nu, op dit moment, onder hypnose bent?

Hypnose is een ‘geaccepteerde suggestie’

Waarschijnlijk sta je er niet bij stil dat je continu onder hypnose leeft. Hypnose is namelijk niet meer dan een ‘geaccepteerde suggestie’. Een voorbeeld: Als je als kind van je leraar op de basisschool te horen krijgt dat je niet goed kunt tekenen en je accepteert deze suggestie, dan zul je de rest van je verdere leven geloven dat je niet goed kunt tekenen. Misschien geloof je er zo sterk in, dat je na die opmerking zelfs nooit meer een tekening maakt.

Brildragen als vorm van hypnose

Op het moment dat je wazig ziet en je gaat naar de opticien, dan meet deze je ogen op. Hij vertelt je waarschijnlijk dat je ogen niet goed zien en dat je een bril nodig hebt om wél goed te zien. Als je deze suggestie accepteert, ga je met een bril naar huis, zet je hem op en voor je het weet doe je hem nooit meer af. Kom je een jaar later weer bij de opticien en meet hij weer je ogen? Dan krijg je te horen dat ze nog slechter zijn geworden en dat je sterkere glazen nodig hebt. Je neemt ook deze suggestie over en gebruikt de sterkere bril. Ook identificeer je je met de cijfers die de opticien je geeft: -3, +2, -4,5, + 8, +1,5, -10.

Ooit heb je de suggestie geaccepteerd dat jouw ogen slecht zijn en alleen maar beter kunnen zien door de glazen van een bril of lenzen. Toen je de bril voor het eerst opzette merkte je dat je inderdaad scherper zag, dus won de suggestie aan kracht. Als je de bril afzette zag je alleen maar nog waziger, wat de suggestie van ‘ik heb slechte ogen’ nog verder versterkte.

Ben je kippig of zo?

Uiteraard is het wazige zicht ergens begonnen. Het kan zijn dat je het schoolbord niet meer kon lezen, of de lettertjes in de krant niet meer goed kon zien. Op het moment dat dit gebeurde, en iemand anders zag dat, heb je misschien wel te horen gekregen: “Ben je kippig of zo?” of “Het wordt tijd voor een bril.” Nu wist je het zeker: je ogen waren slecht en een bril was de oplossing.

Andere boodschap

Stel dat de hypnose anders was verlopen? Ik hoor regelmatig van kinderen dat zij de suggestie van de bril niet accepteerden. Ze weigerden hem op te zetten. Nu, op volwassen leeftijd, kunnen ze goed zien en hebben ze nooit een bril gebruikt.

Hoe had jij er op dit moment bij gezeten als de opticien of oogarts had gezegd: “U ziet inderdaad wat minder scherp vandaag, maar dat is een momentopname. Morgen kan het weer anders zijn. De ogen kunnen zich namelijk zelf herstellen. Ik zal u wat fijne oefeningen en tips meegeven, waardoor u de ogen kunt helpen zo snel mogelijk weer goed te gaan zien.”

Doorbreek de oude hypnose

Stel dat je een andere suggestie had geaccepteerd dan die van de slechte ogen? Namelijk die van het zelfgenezend vermogen van het lichaam? Het is een biologisch gegeven dat het lichaam in iedere situatie zelf de route naar herstel neemt. Als dat niet zo was zou je nooit over een verkoudheid heenkomen, of zou een gebroken been niet kunnen genezen. We weten gewoonweg dat dit proces zo werkt, we geloven erin. Door deze suggestie ook te accepteren als het om de ogen gaat, zal het zelfgenezend vermogen geactiveerd worden.

Je kunt de hypnose van ‘ik heb slechte ogen’ en ‘ik heb slecht zicht’ dus zelf stoppen, door deze suggestie niet langer te accepteren en er een andere voor in de plaats te zetten. Dit is waar ik continu aan werk met mijn klanten, waarbij ik ze leer wat de ogen nodig hebben om te herstellen. De resultaten kunnen magisch zijn!

Op 22 januari 2021 doorbreken we de hypnose

Op 22 januari a.s. doorbreken we samen de hypnose tijdens de workshop Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen. Gezonde, ontspannen ogen is niet alleen de sleutel naar Goed Zicht, maar ook naar een fit en gezond lichaam en een rustige geest.

Nu is je kans om mee te doen, uit de hypnose van slechte ogen te stappen en alles te leren wat jouw ogen nodig hebben om fit en vitaal te zijn.

Klik hier voor meer informatie en om je direct aan te melden

Tot snel ziens!

Groetjes Karin

P.s. mocht de workshop door overheidsmaatregelen toch niet door kunnen gaan dan wordt er een alternatief aangeboden. Als je dat niet wilt, ontvang je je geld terug.

Cristina
Door

Cristina

op 19 March 2019

Dag Karin, het is helemaar waar wat jij in deze blog schrijft. Ik heb jaren geleddn de cursus “Leren zien zonder bril” gevolgd. Sindsdien gebruik ik mijn bril bijna nooit meer en mijn zicht is niet slechter gewoorden. Het is juist verbeterd.

Gerard Wilmink
Door

Gerard Wilmink

op 19 March 2019

Het klopt wel wat je zegt

Lisbeth
Door

Lisbeth

op 22 March 2019

Hallo Karin! Dank u voor u informatie! Ik werd vroeger op school gepest met lezen en ik vermeed daarna elke situatie om te lezen! Mijn moeder dacht dat mijn ogen slecht waren en ging met mij naar een oogarts! Ik was 10 jaar. Mijn ogen zijn door een bril en lenzen slechter geworden! Ik had + 8 . Nu ben ik gestopt met de lenzen en de bril gebruik ik wel met auto rijden en lezen! Ik ben bewust geworden dat het om een emotionele conflict gaat! Ik ben blij dat dit mogelijk is om de ogen te genezen! Vriendelijke groet Lisbeth

Reactie plaatsen

Test Titel

testbeschrijving voor onder een blog