Hoe krijg je inzicht in de oorzaak van jouw oogklachten?

Hoe krijg je inzicht in de oorzaak van jouw oogklachten?

“Ik wilde mijzelf als kind onzichtbaar maken”, concludeerde Ron, een deelnemer van mijn Jaarprogramma, tijdens de Ogen Inzichtdag afgelopen zaterdag. “En daardoor ben ik wazig gaan zien. Zoals kleine kinderen zich verstoppen achter hun handen en dan denken dat ze er niet zijn, zo is mijn bijziendheid ontstaan. Door onbewust mijn zicht wazig te maken, dacht ik onzichtbaar te zijn voor de buitenwereld”.

Is de wereld te overweldigend?

Er spelen veel onbewuste processen bij het ontwikkelen van zichtklachten. Het kan zijn dat de buitenwereld voor jou als kind te overweldigend was. Logisch dat je je daaruit terug wilde trekken, bijvoorbeeld door alles om je heen waziger te maken. Als er op zo’n moment vervolgens brillenglazen voor de ogen worden gezet, terwijl ze nog volop in ontwikkeling zijn, verstoort dat het natuurlijke proces. En je heelt niet de klacht die speelt. Want de wortel van het probleem is in dit voorbeeld niet het wazige zicht, maar de overweldigende wereld.

De ogen zijn de poorten van de ziel

De ogen zijn de poorten van de ziel, heb ik geleerd. Op het moment dat je wazig gaat zien, trekt je ziel zich als het ware terug. En geeft daarmee dus een boodschap af: “Ik wil, ik kan de wereld nu niet scherp zien.”

Maar in plaats van naar de boodschap te luisteren en het probleem aan de basis op te lossen, gaan we naar de opticien of de oogarts toe. Die schrijft ons vervolgens een bril of lenzen voor. PATS! De wereld wordt enorm scherp, scherper dan we ooit met eigen ogen kunnen zien. De ziel schrikt zich een ongeluk en trekt zich nog verder terug.

Jong aan de bril, wat zijn de nadelen?

We zetten het systeem hiermee op slot. We doen niets aan de oorzaak van de klachten. We maken de klachten er alleen maar erger mee. Kinderen die op jonge leeftijd beginnen met sterke brillenglazen, hebben een veel grotere kans op het ontwikkelen van ernstige oogklachten als ze boven de 50 zijn.

Het is dus beter om te onderzoeken wat de oorzaak is van de klacht. Liefst meteen als het wazig zicht ontstaat, op jonge leeftijd. Maar ook als je nu al richting of over de 50 bent, wil je graag gezonde ogen die goed zien. Voor de rest van je verdere leven.

Kom tot inzicht

Om erachter te komen waar bij jou de wortel van het probleem ligt, heb je zelfonderzoek nodig. Dat brengt je tot inzicht. Hoe komt het dat jouw ogen slecht zijn gaan zien? Vaak is er niet één oorzaak, maar zijn er meer. Om tot de kern door te dringen is tijd nodig en daarom begeleid ik mijn klanten een vol jaar lang. In dat jaar leren ze alles wat ze moeten weten om de wortel van hun oogklachten te begrijpen en doorzien. En van daaruit de achteruitgang te stoppen en de ogen te helen. Een jaar heb je minimaal nodig voor dit grote avontuur. Eindelijk ga je naar je ogen leren luisteren. En luisteren naar je ogen is luisteren naar je ziel.

Wat jouw ogen willen is …

Tijdens de Ogen Inzichtdag deden we een ‘opstelling voor onze ogen en onze ziel’. Een prachtige manier om diepgaand de oogklachten te onderzoeken die er bij de deelnemers van het Jaarprogramma spelen. Verschillende klachten werden opgesteld: wazig zicht, mouches, volantes, staar. Gedurende de opstelling lieten we de ogen en ziel aan het woord. We merkten hoe de klachten zich steeds meer begonnen te vertalen in behoeftes. Bijvoorbeeld: mouches volantes had een groot verlangen naar overzicht, droge ogen zocht naar verbinding.

Het was mooi om te ervaren hoe de energie veranderde. Die was in het begin van de opstelling heel zwaar, de ziel voelde zich totaal alleen staan. Aan het einde van de opstelling was de energie licht en vrolijk. De ziel voelde zich verbonden en stond aan het roer.

Ontdek de oorzaak van jouw zichtklachten

Wat zijn de oorzaken van jouw oogklachten? Pas als je dat weet, kan er een oplossing komen. Jouw inzichten kunnen je leiden naar helder zien zonder hulpmiddelen als brillen en lenzen. En naar het helen van nare oogkwalen en pijn. Wil je nu beginnen met inzicht verwerven? Wil je leren luisteren naar wat jouw ziel je te vertellen heeft?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
stein
Door

stein

op 06 Mar 2019

ik wil wel van mijn bril af,,, kn vrij goed zien,mar niet echt zonder bril,,,,, mede glaucoom,maar mankeer niets,,,,,, ben zelfs bloeddonor enz,,, het enigste medicatie is de druppels,,,,voor ogen...

Karin
Door

Karin

op 06 Mar 2019

Je mankeert toch wel wat, want je hebt glaucoom vertel. Bril afbouwen kun je stap voor stap doen. Ik kan je aanraden mijn webinar te bekijken. Je kunt je hier inschrijven: https://volzicht.webinargeek.com/gezonde-ogen-zien-perfect

Joh Broer
Door

Joh Broer

op 06 Mar 2019

Vertel me maar wat ik wel en niet moet eten om van de staar af te komen , oefeningen doe ik al een jaar lang , dat helpt dus niet , geef me een goede tip , ik gebruik bijna geen suikers (koolhydraten ) gr van Joh

Karin
Door

Karin

op 06 Mar 2019

Je kunt mijn webinar bekijken: https://volzicht.webinargeek.com/gezonde-ogen-zien-perfect. Gaat ook over de voeding.

Connie
Door

Connie

op 05 Mar 2019

Ik ben wel lastig ogen door ik ben spastisch vrouw en 56 jaar. Ik heb 5 plus en 6 plus brillen. Ik vraag aan u. Ik plan vlug opereren voor staar hebben maar ik heb al 3 jaar geleden oogartsen geweest. Toen ik ben geen staar gekrijg. Ik vind wel vreemd mijn ogen. Wat is doen?

Karin
Door

Karin

op 06 Mar 2019

Beste Connie, Je kunt je inschrijven voor mijn webinar om te leren welke stappen je kunt gaan zetten: https://volzicht.webinargeek.com/gezonde-ogen-zien-perfect

Reactie plaatsen