Aarden is goed voor de ogen

aarden goed voor de ogenAarden is goed voor de ogen. Zodra ik geaard ben, ga ik beter zien. Dit doe ik door bijvoorbeeld met mijn blote voeten op de aarde te lopen, ik maak dan direct contact met de aarde en ben dan direct geaard. Regelmatig als ik wandel, doe ik dit zonder schoenen. In de winter is dit wel lastiger dan in de zomer, maar ook in de zomer voel ik me vaak behoorlijk bekeken. Iedereen draagt wel iets aan zijn voeten, in het bos, in de stad. Alleen op het strand is het heel gewoon om zonder schoeisel te lopen.

Op blote voeten

Maar het is echt heerlijk. Zodra mijn voeten contact maken met de aarde, wordt mijn zicht helderder en voel ik het stromen door mijn lichaam. Ik wandelde eens bij het Naardermeer met mijn man. We liepen op een mooi zanderig stuk en ik had mijn schoenen uit gedaan. Daarna kwamen we bij asfalt aan en deed ik mijn schoenen weer aan. Met je blote voeten op asfalt is niet echt prettig en bovendien geleid asfalt niet, dus is er op dat moment geen contact met de aarde. Steen en beton geleid wel. We hadden er een aantal kilometers op zitten, waren ook weer terug gelopen en kwamen weer bij het zanderige stuk aan.


Inmiddels was ik moe geworden, mijn benen en voeten voelden moe van het lopen, ik had eigenlijk zin om lekker op de bank te liggen en geen stap meer te zetten. Maar bij het zanderig stuk aan gekomen, trok ik snel weer mijn schoenen uit. Heerlijk mijn voeten weer op de aarde en na een paar stappen was alle moeheid weer verdwenen. Ik voelde me weer helemaal fris en had zin om lekker verder te wandelen

Vrije elektronen en vrije radicalen

aarden goed voor lichaamWij mensen zijn geboren op deze aarde. De energie van de aarde hebben wij nodig om ons fit en vitaal te voelen, om gezond te blijven. De aarde zit vol met vrije elektronen, zodra wij met onze huid contact maken met de aarde, al is het maar een vingertop, kunnen die vrije elektroden in ons stromen. Als je contact maakt met de aarde, ben je aan het aarden. De vrije elektronen die dan door ons lichaam stromen, maken een verbinding aan met vrije radicalen, die daardoor neutraliseren.

Vrije radicalen

Vrije radicalen ontstaan in ons lichaam om het lichaam te beschermen tegen invloeden van buiten af. Als er een splinter in de vinger komt, zullen de vrije radicalen de bacteriën van buitenaf aanvallen, waardoor de bacteriën doodgaan en ons lichaam geen kwaad kunnen doen. Er ontstaat dan een ontstekingsreactie. Zijn de bacteriën verdwenen, dan zijn de vrije radicalen niet meer nodig. Maar deze radicalen moeten weer geneutraliseerd worden, want anders gaan ze ontstekingsreacties veroorzaken in gezond weefsel. De vrije elektonen van de aarde neutraliseren de vrije radicalen. Chronische ontstekingen zijn de bron van heel veel ziektes, zoals rheuma, hooikoorts, astma, kanker enzovoort.

Niet geaard zijn geeft spanning in de ogen

Geaarde voetenIn het dagelijkse westerse leven hebben wij nauwelijks nog contact met de aarde. Wij lopen met rubber of plastic zolen onder onze voeten, waardoor de aarde energie niet wordt geleid. Onze huizen zijn niet geaard, doordat de vloeren zijn bedekt met hout of kunsstof. Daardoor missen we een hoop gezonde energie in ons lichaam. En zijn we niet geaard. Met als gevolg veel in het hoofd zitten met piekergedachten, negatieve gedachten en spanning in de nek, hoofd en de ogen. De voorkant van de hersenen zijn op dat moment over actief en de achterkant van de hersenen, het visuele centrum doet dan nauwelijks nog mee.


Je kunt dit terug zien in de lichaamshoudingen van mensen. Jonge kinderen zijn nog helemaal recht, hun hoofd staat recht op hun rug. Hoe ouder mensen worden, hoe krommer de rug en op die manier veranderen we langzaam van lichaamsmensen in hoofdmensen en staan we steeds minder in contact met ons lichaam. Piekeren en negatieve gedachten nemen dan de overhand. Vrolijkheid, ontspanning en plezier verliezen we steeds meer.

Geaard zijn geeft ontspanning in de ogen

Zodra ik met blote voeten op de aarde loop, voel ik me zakken uit mijn hoofd naar mijn lichaam. Ik word heel bewust van wat er gebeurt onder mijn voeten. Wat voel ik onder mijn voeten, is de grond nat, droog, zijn er stenen, voelt het hard en scherp, of is het zacht, koud, warm. Ik ben direct in mijn lichaam en er zijn nog wel gedachten in mijn hoofd, maar veel rustiger, prettiger en positiever. Dit alles geeft rust aan mijn ogen, en activeert het visuele centrum achter in mijn hoofd. Want vanuit dat deel van mijn hersenen kan ik mijn lichaam observeren en gewaar worden. En zodra dit deel van de hersenen actief wordt, ga ik beter zien.

Geaard slapen

Geaarde matHet is dus zo dat we als mensen van nature contact horen te hebben met de aarde. Dit geeft ons rust, ontspanning, energie en gezondheid. De realiteit is dat we dit meestal niet zijn. We lopen niet of nauwelijks op blote voeten en ook slapen doen we niet geaard. Vroeger sliepen mensen in grotten, nu slapen we op bedden in niet geaarde woningen. Maar het is wel mogelijk om geaard te slapen op speciale aardingslakens. In deze lakens zit zilverdraad verwerkt en je sluit het laken aan via een ijzerdraadje met de aarde zelf of met de aarding in het stopcontact (dit doe je met een plastic stekker, dus deze maakt geen contact met de electriciteit, in een geaard stopcontact). Ik vind het heerlijk om te slapen op mijn aardingslaken. Mijn slaap is dieper, warmer en rustiger en ik sta veel uitgeruster op sinds ik op de aardingslakens slaap. Het allerliefste maak ik contact met de aarde zelf, bij goed weer ga ik iedere dag even op mijn stukje gras in de tuin liggen om mezelf op te laden. Maar slapen op mijn aardingslaken en werken met een aardingsmatje helpen mij om contact te houden met de aarde waardoor ik vanuit ontspanning de ogen kan bekijken en tegemoet kan treden.


Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden