Aarden is goed voor de ogen

aarden goed voor de ogenAarden is goed voor de ogen. Zodra ik geaard ben, ga ik beter zien. Dit doe ik door bijvoorbeeld met mijn blote voeten op de aarde te lopen, ik maak dan direct contact met de aarde en ben dan direct geaard. Regelmatig als ik wandel, doe ik dit zonder schoenen. In de winter is dit wel lastiger dan in de zomer, maar ook in de zomer voel ik me vaak behoorlijk bekeken. Iedereen draagt wel iets aan zijn voeten, in het bos, in de stad. Alleen op het strand is het heel gewoon om zonder schoeisel te lopen.

Op blote voeten

Maar het is echt heerlijk. Zodra mijn voeten contact maken met de aarde, wordt mijn zicht helderder en voel ik het stromen door mijn lichaam. Ik wandelde eens bij het Naardermeer met mijn man. We liepen op een mooi zanderig stuk en ik had mijn schoenen uit gedaan. Daarna kwamen we bij asfalt aan en deed ik mijn schoenen weer aan. Met je blote voeten op asfalt is niet echt prettig en bovendien geleid asfalt niet, dus is er op dat moment geen contact met de aarde. Steen en beton geleid wel. We hadden er een aantal kilometers op zitten, waren ook weer terug gelopen en kwamen weer bij het zanderige stuk aan.


Inmiddels was ik moe geworden, mijn benen en voeten voelden moe van het lopen, ik had eigenlijk zin om lekker op de bank te liggen en geen stap meer te zetten. Maar bij het zanderig stuk aan gekomen, trok ik snel weer mijn schoenen uit. Heerlijk mijn voeten weer op de aarde en na een paar stappen was alle moeheid weer verdwenen. Ik voelde me weer helemaal fris en had zin om lekker verder te wandelen

Vrije elektronen en vrije radicalen

aarden goed voor lichaamWij mensen zijn geboren op deze aarde. De energie van de aarde hebben wij nodig om ons fit en vitaal te voelen, om gezond te blijven. De aarde zit vol met vrije elektronen, zodra wij met onze huid contact maken met de aarde, al is het maar een vingertop, kunnen die vrije elektroden in ons stromen. Als je contact maakt met de aarde, ben je aan het aarden. De vrije elektronen die dan door ons lichaam stromen, maken een verbinding aan met vrije radicalen, die daardoor neutraliseren.

Vrije radicalen

Vrije radicalen ontstaan in ons lichaam om het lichaam te beschermen tegen invloeden van buiten af. Als er een splinter in de vinger komt, zullen de vrije radicalen de bacteriën van buitenaf aanvallen, waardoor de bacteriën doodgaan en ons lichaam geen kwaad kunnen doen. Er ontstaat dan een ontstekingsreactie. Zijn de bacteriën verdwenen, dan zijn de vrije radicalen niet meer nodig. Maar deze radicalen moeten weer geneutraliseerd worden, want anders gaan ze ontstekingsreacties veroorzaken in gezond weefsel. De vrije elektonen van de aarde neutraliseren de vrije radicalen. Chronische ontstekingen zijn de bron van heel veel ziektes, zoals rheuma, hooikoorts, astma, kanker enzovoort.

Niet geaard zijn geeft spanning in de ogen

Geaarde voetenIn het dagelijkse westerse leven hebben wij nauwelijks nog contact met de aarde. Wij lopen met rubber of plastic zolen onder onze voeten, waardoor de aarde energie niet wordt geleid. Onze huizen zijn niet geaard, doordat de vloeren zijn bedekt met hout of kunsstof. Daardoor missen we een hoop gezonde energie in ons lichaam. En zijn we niet geaard. Met als gevolg veel in het hoofd zitten met piekergedachten, negatieve gedachten en spanning in de nek, hoofd en de ogen. De voorkant van de hersenen zijn op dat moment over actief en de achterkant van de hersenen, het visuele centrum doet dan nauwelijks nog mee.


Je kunt dit terug zien in de lichaamshoudingen van mensen. Jonge kinderen zijn nog helemaal recht, hun hoofd staat recht op hun rug. Hoe ouder mensen worden, hoe krommer de rug en op die manier veranderen we langzaam van lichaamsmensen in hoofdmensen en staan we steeds minder in contact met ons lichaam. Piekeren en negatieve gedachten nemen dan de overhand. Vrolijkheid, ontspanning en plezier verliezen we steeds meer.

Geaard zijn geeft ontspanning in de ogen

Zodra ik met blote voeten op de aarde loop, voel ik me zakken uit mijn hoofd naar mijn lichaam. Ik word heel bewust van wat er gebeurt onder mijn voeten. Wat voel ik onder mijn voeten, is de grond nat, droog, zijn er stenen, voelt het hard en scherp, of is het zacht, koud, warm. Ik ben direct in mijn lichaam en er zijn nog wel gedachten in mijn hoofd, maar veel rustiger, prettiger en positiever. Dit alles geeft rust aan mijn ogen, en activeert het visuele centrum achter in mijn hoofd. Want vanuit dat deel van mijn hersenen kan ik mijn lichaam observeren en gewaar worden. En zodra dit deel van de hersenen actief wordt, ga ik beter zien.

Geaard slapen

Geaarde matHet is dus zo dat we als mensen van nature contact horen te hebben met de aarde. Dit geeft ons rust, ontspanning, energie en gezondheid. De realiteit is dat we dit meestal niet zijn. We lopen niet of nauwelijks op blote voeten en ook slapen doen we niet geaard. Vroeger sliepen mensen in grotten, nu slapen we op bedden in niet geaarde woningen. Maar het is wel mogelijk om geaard te slapen op speciale aardingslakens. In deze lakens zit zilverdraad verwerkt en je sluit het laken aan via een ijzerdraadje met de aarde zelf of met de aarding in het stopcontact (dit doe je met een plastic stekker, dus deze maakt geen contact met de electriciteit, in een geaard stopcontact). Ik vind het heerlijk om te slapen op mijn aardingslaken. Mijn slaap is dieper, warmer en rustiger en ik sta veel uitgeruster op sinds ik op de aardingslakens slaap. Het allerliefste maak ik contact met de aarde zelf, bij goed weer ga ik iedere dag even op mijn stukje gras in de tuin liggen om mezelf op te laden. Maar slapen op mijn aardingslaken en werken met een aardingsmatje helpen mij om contact te houden met de aarde waardoor ik vanuit ontspanning de ogen kan bekijken en tegemoet kan treden.


Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden


Jo
Door

Jo

op 08 Mar 2015

Beste Karin,Toch wel zeer spijtig van die link zie ik nu. Dat is een winkel die hun spullen probeert te verkopen. Ze zijn niet onpartijdig in deze materie . Spijtig Vrgr Jo

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 08 Mar 2015

Als je onder het bericht kijkt zie je allemaal links naar onderzoeken die zijn gedaan.

Jo
Door

Jo

op 08 Mar 2015

Beste Karin,Moet die link nog lezen maar wat moet ik voelen als ik nu met mijn blote voeten in het koude gras ga staan? Ben jij ook tegenstander van wifi bijvoorbeeld op slaapkamer? Wetenschappelijk is dat nog niet bewezen dat het slecht is maar toch roepen en gillen sommigen van wel. Voel jij je beter lichamelijk of psychisch of is het mss placebo. Kijk ik heb homepathie, accupuntuur, bachbloesem enz.... leren kennen en merk dat er veel zijn die radeloze mensen gewoon in zak zetten. En nu natuurlijk een aardingdeken proberen zeker :o) Groetjes Jo

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 08 Mar 2015

Beste Jo, Je moet niets voelen, probeer het eens uit. En wat voel je dan. Als je er goed in verdiept zitten er wel degelijk schadelijke gevolgen aan wifi en is dit ook meerdere malen bewezen. Zo hebben een aantal Deense scholieren zelf een test gedaan met tuinkers. 1 potje met zaadjes met een aantal mobiele telefoon aan en 1 potje met zaadjes in een stralingsvrije ruimte. Er was een groot verschil, het tweede potje kwam gezonde tuinkers uit, het eerste potje groeide niet tot nauwelijks. Een experiment die je zelf kan uitproberen. Jammer dat je geen goede ervaringen hebt. Je staat vrij om een aardingslaken te proberen of niet. En je kunt zelf ook uitproberen wat de aarde voor je doet door iedere dag een half uur op blote voeten op de aarde te lopen. Gratis en voor niets.

Jo
Door

Jo

op 07 Mar 2015

Beste,Toevallig hier op uitgekomen en vraag me af of jij dit zelf allemaal gelooft? Is het niet weer iets om radeloze mensen iets te doen kopen? Waar kan ik wetenschappelijk bewijsmateriaal hiervoor vinden? Als dit zo zou zijn dan moesten artsen dit toch ook weten of zijn die dommer?Vrgr Jo

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 08 Mar 2015

Beste Jo, Zeker geloof ik het, want ik ervaar zelf wat aarden doet voor mijn lichaam. Het beste bewijs. En je kunt het zelf uitproberen, je hoeft alleen maar je schoenen uit te trekken en op je blote voeten in het gras te gaan staan en te ervaren wat het voor je doet. Voor wetenschappelijk bewijs kan ik je hiernaar verwijzen: http://www.earthingnederland.nl/wetenschap Er staan hier een aantal links naar wetenschappelijke onderzoeken.

Fenna
Door

Fenna

op 10 Jan 2014

Beste Karin,Beste Karin, Ik zal jou eerst even iets over mijzelf vertellen. Sinds 2003 loop ik namelijk te sukkelen met mijn ogen. Ik had alleen een leesbril nodig, dus zou je denken: geen probleem. Helaas kan ik een bril met lichte leessterkte niet verdragen. Ik word er helemaal naar van, alsof er een magneet op mijn ogen zit. Ik ben in 1984 geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Operatie duurde wel 8 uur, sindsdien heb ik alleen maar rare klachten. Ik heb heel lang goed kunnen zien, was als kind van 4 en 7 jaar geopereerd aan mijn ogen om ze recht te zetten vanwege een lui oog. Maar met het ouder worden, ga je toch een leesbril nodig hebben. Maar jeetje wat een ramp is dat voor mij. Ik kan de bril op mijn neus niet verdragen, omdat het een raar gevoel geeft in mijn hoofd en ogen, maar ik ben ook heel erg gevoelig voor elektromagnetische stralingen. Er zitten bij mij nog metalen krammetjes van de hechting in mijn hoofd. Dat wordt nu met titanium gedaan. In 2000 ben ik daar achter gekomen door een scan van mijn hoofd. Toen gingen er allerlei belletjes rinkelen, omdat ik zo,n last had van de DECT telefoon. Ik werd daar zo beroerd van en kon er echt niet mee bellen. Nu was de link gelegd met de metalen krammetjes en de stralingen. Toen kwamen de mobiels op de markt en de bij behorende zendmasten. Dus een ramp voor mij, want ik was voortdurend doodmoe. Toen ik uiteindelijk jaren later de DECT had verwisseld voor een stralingsarme DECT, was dat probleem opgelost. Ook werd er eens bij mij gemeten hoe het zat met de straling in huis, nou onder het bed was het ergst!!! Daar ligt een verlengsnoer met een aantal stekkers erin die een hoop ellende veroorzaakte. Nu alles uit is, gaat het slapen iets beter. Maar nog lig ik vaak klaar wakker omdat er overal WIFI is. Nu ben ik vanaf augustus bezig om lenzen te proberen. Ik zie in principe in de verte alles goed, maar dichterbij word het waziger, dus fijn als je dan multifocale lenzen kan dragen. Dan ben ik van het probleem bril af en dat je niet meer door glas hoeft te kijken wat bij mij zo’n probleem is. Maar ook dat wil niet lukken. Mijn rechteroog wil absoluut niet multifocaal en met de linker kan ik nog steeds niet lezen. We hebben van alles geprobeerd, zelfs een +1 met lichte leessterkte voor rechts veroorzaakt bij mij een enorme duizeligheid. Je snapt dat ik radeloos word en jouw mails graag lees. Maar lang lezen gaat niet echt, omdat ik mij niet kan concentreren vanwege het nare gevoel die ik ervan krijg. Die rasterbril lijkt mij wel wat om mee te beginnen, maar kan ik er dan mee lezen? Ik zit eigenlijk veel achter de computer omdat ik veel op zoek ben naar gezondheid. Ik las ook over het ontaarden van elektrische magnetische stralingen op jouw site, kan je daar meer over vertellen? Zou dat iets voor mij zijn? Ik hoop dat je er een beetje uitkomt met wat ik jou allemaal heb verteld, en dat je mij een beetje kan helpen wat het beste is om te doen! Hartelijke groeten, Fenna

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 10 Jan 2014

Wat betreft de straling, kan ik je twee dingen adviseren. Ga slapen op geaarde lakens. Zodat je geaard bent, dan heb je geen last van de electriciteit. Ik ben heel blij met die investering. https://volzicht.nl/natuurlijk-goed-zien/voeding/aarden-is-goed-voor-de-ogen/ Je kunt iets doen aan de straling. Ik ga deze maand een blog erover schrijven, maar je kunt al kijken op Floww.com, als je zegt dat je via mij komt, zijn de verzendkosten gratis. Ik heb zelf ook floww in huis, ik ben er tevreden over. Ik merk bijvoorbeeld dat ik nu weer fijn achter mijn laptop kan werken. Verder merkte ik niet zoveel van de Wifi, maar het geeft mij een gerust gevoel dat het nu beschermd is. Floww zet de onnatuurlijke straling om in een biologische veld, dat je lichaam wel kan opnemen. Daarnaast zou ik je adviseren om wat te gaan doen met mijn voedingstips: https://volzicht.nl/category/voeding-en-goed-zien/ Ik ben nu bezig met twee artikelen over gluten en cholesterol, die gaan vandaag de lucht in, dus houd die ook in de gaten. Met een rasterbril kun je ook lezen. Zeker aan te raden. Via deze link vind je een beschrijving over rasterbrillen en een site waar je ze kunt bestellen: https://volzicht.nl/waarom-zou-gaatjes-kijken/ Ik verkoop de brillen alleen op mijn workshops, dan is het voordeel dat je ze uit kunt proberen.Succes

Reactie plaatsen