Als ik geaard ben ga ik beter zien
16 december 2012 

Als ik geaard ben ga ik beter zien

Zodra ik met blote voeten op de aarde loop en dus geaard ben, ga ik onmiddellijk beter zien. Het wordt rustiger in mijn ogen, rustiger in mijn lijf. Ik voel de energie mijn lichaam binnenstromen en knap er direct van op. In de winter vind ik het een grote uitdaging om op blote voeten te lopen. Ook met goed weer voel ik me een uitzondering als ik geen schoenen draag, maar in de sneeuw zie ik echt niemand op blote voeten lopen.

KKKOOOUUUDDD!!!!

Maar ik heb het wel gedaan, met blote voeten in de sneeuw. Het ontstond spontaan. Een vriendin van mijn dochter wilde op haar blote voeten naar huis lopen. Vervolgens ging mijn andere dochter ook op blote voeten naar buiten. Ik trok mijn schoenen en sokken uit en deed met haar mee. KKKOOOUUUDDD!!!! Maar eenmaal binnen begonnen onze voeten heerlijk te tintelen en gingen we nog een keer. Dit was veilig in de achtertuin en ik voelde me niet bekeken. Ik merkte het direct in mijn zicht, alles werd meteen helderder.

Geaard zijn in de sneeuw

Geaard door de sneeuwDe volgende dag trok ik de stoute schoenen uit toen ik een stukje ging wandelen in een parkje vlakbij. Het lag vol met sneeuw, maar het is een rustig parkje waar niet veel mensen komen. Door een dikke laag sneeuw liep ik met blote voeten. Oei, het was nog kouder dan de dag ervoor, toen kon ik tussendoor even snel naar binnen rennen. Ik besloot tot aan een bankje te lopen om daar mijn schoenen aan te trekken. Dat was nog best een eind. Ik kwam onderweg één fietser tegen, die vriendelijk naar me glimlachte. Mijn voeten waren rood en koud. Eindelijk, daar was het bankje. Maar ja, dat zat natuurlijk ook onder de sneeuw. Even niet aan gedacht, dat was niet aanlokkelijk om op te gaan zitten. Ik trok mijn sokken aan over mijn natte voeten en met een tevreden, vrij gevoel liep ik weer terug naar mijn fiets.

Mijn voeten zijn de kou niet gewend

Geaard zijn in de winter is nog zo gemakkelijk niet. Mijn voeten zijn de kou niet gewend, dus ik houd het veel minder lang vol om buiten op blote voeten te lopen. Ook is het heel koud en nat om op het gras te liggen, iets wat ik in het voorjaar en zomer met regelmaat doe. Met de zon op mijn gesloten oogleden kom ik dan bij van alle dagelijkse stress.

Geaard zijn zonder mijn voeten op de aarde

Ik ben daarom heel blij met mijn aardingslaken en aardingsmatje. Daarmee kan ik toch geaard zijn, zonder dat ik steeds met mijn blote voeten op de aarde hoef te zijn. Ik heb een speciaal laken waarop ik slaap. Er zit zilverdraad door het katoen en aan het laken zit een snoertje met ijzerdraad. Dit snoertje maakt verbinding met de aarde doordat je een ijzeren pen in de aarde stopt, of door een speciale stekker in een geaard stopcontact te doen.

aarden

Vreemd dat wij op rubberen zolen lopen

De eerste keer dat ik er plaatjes van zag, dacht ik dat je aangesloten was op het stopcontact zelf en dat leek me nou niet zo fijn, maar gelukkig is dit niet zo. De stekker die je in het stopcontact doet is van plastic, maar aan de zijkanten zit ijzer dat contact maakt met de aarding van het stopcontact. Een Amerikaan die in de kabelindustrie werkte, Clint Ober, vond dit per toeval uit. Op een dag kwam hij tot het inzicht dat het wel heel vreemd is dat wij allemaal op plastic- of rubberzolen lopen, ver van de aarde vandaan. Hij heeft er een interessant boek over geschreven: “Earthing, je lichaam aarden”.

Geaarde energie voor de koelkast

In de kabelindustrie was hij gewend om met geaarde energie te werken. Een koelkast is bijvoorbeeld geaard. Als er kortsluiting ontstaat, is er altijd een verbinding met de vrije elektronen van de aarde, die volop stromen. Daardoor vliegt de koelkast niet in brand. Maar wat gebeurt er eigenlijk als wij de vrije elektronen van de aarde niet ontvangen, vroeg Clint zich af. Hij ging op onderzoek uit. En kwam uit bij aarding. Door een ijzeren pen in de aarde te stoppen, een ijzeren draadje om de pen te binden en die aan een ijzeren vlechtwerk aan het lichaam vast te maken, was hij geaard. Zo bedacht hij de voorloper van het aardingslaken.

Als we niet geaard zijn, vliegen wij ook in brand

Als ons lichaam niet geaard is vliegen wij als het ware ook in brand, net als de koelkast. Niet in één keer, het gaat veel subtieler, maar er ontstaan wel allerlei ontstekingsreacties die de veroorzakers zijn van een heleboel ziektes. De aarde zit vol met vrije elektronen die ervoor zorgen dat de vrije radicalen in ons lichaam geneutraliseerd worden. Daarnaast zorgt geaard zijn ervoor dat we niet beïnvloedbaar zijn voor allerlei energieën om ons heen. Een vriendin herkende dit heel sterk. Ze zei: “Als ik in de zomer op de camping ben, heb ik veel minder last van de energie van een ander, dan komt die niet zo binnen. Thuis in de stad heb ik er veel meer last van.”

Zoveel mogelijk geaard leven

Zouden wij echt op een natuurlijke manier leven, dan zouden we 24 uur per dag geaard zijn. Schoenen zouden we niet dragen, die hebben we er later bij bedacht. Maar we zouden ook niet in aparte huizen leven, met vloeren die de aarde-energie niet geleiden. Dan zouden we in simpele hutten of grotten leven. Ik woon momenteel niet in een grot, maar in een huis in de stad. En ik breng mijn kinderen met schoenen aan naar school. Om toch zoveel mogelijk geaard te zijn, gebruik ik mijn aardingslaken op bed en mijn aardingsmatje als ik met de computer bezig ben.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Hoe voelt het voor jou om contact te hebben met de aarde? Bijvoorbeeld in de zomer op het strand? Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat.

 

 Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Piet
Door

Piet

op 30 Jul 2016

Ik heb begin juni voor het eerst deze zomer op blote voeten in mijn tuin gelopen.Sindsdien doe ik het elke dag, een genot ook voor mijn ogen.Alleen als ik op straat moet zijn (om dat de kans er is dat je ergens in/op loopt) doe ik zonder sokken sandalen aan.

Annette Schoonhoven-Groet
Door

Annette Schoonhoven-Groet

op 16 Jun 2016

Van alles wil ik doen om gezond te blijven (en te worden), d.m.v. diverse alternatieve geneeswijzen. Is zo'n aardingsmat ook nuttig met een heup -èn knieprothese? M.a.w. kan het geen kwaad? Hopelijk verdwijnt de aanwezige artrose!?

Natasja Boons
Door

Natasja Boons

op 21 Jun 2016

Beste Annette, Producten die een beroep doen op het zelfgenezend vermogen zijn mijn inziens altijd goed. Juist als er ook medische ingrepen zijn geweest. Dus dat geldt zeker ook voor de aardingsmat. Artrose valt ook goed te behandelen met de juiste voeding. Neem eens een kijkje op de website en voor gerichte vragen met betrekking tot de ogen kun je altijd een mail sturen. hartelijke groeten, Natasja, medewerker VolZicht

Sascha
Door

Sascha

op 31 Jul 2015

Interessant. Kzie gelijk een business voor me. Aardingszooltjes voor in je schoenen, moet ook kunnen toch. En dan draadloos verbinden met de smartphone. Ik vind het zo gek nog niet. Ik dacht te aarden door yoga enz enz maar dit is wel handig. Gewoon tijdens het slapen. Karin hoeveel meer energie kreeg je van dat matje?

Mike m
Door

Mike m

op 08 Mar 2016

huizen hebben muren en staan via de fundering op de aarde, leg even je hand op de muur en de elektrostatische lading verdwijnt.Om toch warme voeten te houden zijn er ook bedrijfsschoenen te koop voor elektrostatische lading af te voeren zie link > Elektrostatische ontlading Elektrostatische ontlading is belangrijk in situaties waarbij er gevaar is voor explosie (explosieven, chemische stoffen, gassen, stofexplosie), of als u werkt met gevoelige elektronica (microchips, harde schijven, etc.). Wanneer u zich verplaatst, veroorzaakt wrijving altijd een elektrostatische lading in je lichaam. Schoenen en kleding die niet geleidend (genoeg) zijn, kunnen deze lading verhogen. Op een bepaald punt, treedt er een ontlading op. Een elektrische ontlading die te hoog of ongecontroleerd is kan zeer ongemakkelijke en soms zelfs ernstige gevolgen hebben: een explosie als gevolg van vonk vorming, of schade aan de elektronische producten waarmee u werkt. https://www.bataindustrials.nl/over-bata-industrials/partners/anti-static-esd/ Mike m

Mike m
Door

Mike m

op 08 Mar 2016

Naast de muren is er nog meer aarde te vinden in huis, een bad ,doucebak ,kranen, verwarmings elememten alles is geaard met een Aardverbinding [ bron Wikipedia ] [ ook buiten is er genoeg aarde te vinden om even je hand op teleggen.] https://nl.wikipedia.org/wiki/Aarding De aardverbinding bestaat doorgaans uit een aarddraad, die parallel aan de stroomvoerende draden loopt. Als deze is voorzien van isolatie, dan is die in Europa volgens afspraak geel/groen van kleur. Deze aardverbinding maakt door middel van een aardelektrode contact met de (elektrische) aarde. Dit gebeurt ook in de elektrische centrale. Zo staan alle individuele installaties via de aarde met elkaar in contact, en dat voorkomt dat er gevaarlijke spanningen kunnen optreden tussen verschillende installaties onderling. Vroeger deed hoofdzakelijk het ondergrondse waterleidingnet dienst als aardelektrode. Aarding via de waterleiding voldeed goed. Maar door de toepassing van steeds meer (niet-geleidende) kunststof waterleidingsbuizen is deze manier van aarding onbruikbaar geworden. Tegenwoordig gebruikt men doorgaans in de grond gedreven aardelektrodes van koper of zwaar verzinkt staal. aangekomen in bed leg ik even mijn hand op de muur en slaap ik als een roos. Mike m

Mike m
Door

Mike m

op 09 Mar 2016

Buiten liggen in het natte gras is ook lekker, maar laat het geaarde bad vollopen en je krijgt de ultieme Elektrostatische ontlading ,immers water is de beste geleider van een elektrostatische lading, ook de douchebak even wat water inzetten is ook een lekker inlopertje.... Mike m

Eva
Door

Eva

op 31 Jul 2015

Hoi Sascha Karin is nog op vakantie, vandaar dat ik antwoord. Yoga is inderdaad ook een vorm van aarding, heb zelf ook aardingszooltjes gehad, maar ik vond het soms wat te 'zwaar' voelen. Draag soms ook aardingsstenen bij me. Ik heb ook zo'n aardingslaken 's nachts, en het idee voelt wel fijn, weet niet precies hoeveel meer energie ik er van krijg.. Hartelijke groet, Eva, medewerker VolZIcht

andre
Door

andre

op 09 Jul 2015

Beste Karin, Leuk verhaal om vaker op de blote voeten te lopen. Ik heb een tuin van 1 Ha. daarvan is de helft een gazon. Je denkt toch niet dat ik op blote voeten door mijn tuin ga lopen. Inmiddels heb ik door in de tuin te werken al drie keer last gehad van een teek die zich vastgebeten had in mijn been. Gelukkig ben ik daar alert op en heb erger kunnen voorkomen. Laat staan dat ik op blote voeten loop.

wilma vermeer
Door

wilma vermeer

op 29 Jun 2014

Hallo allemaal. zelf woon ik in grote stad, waar de straten vuil zijn. Ook niet de plaats om blootvoets te gaan lopen. Maar op camping , met mooi weer vind ik het heerlijk om op blote voeten te lopen. En ik kan me heel goed voorstellen, dat blote voeten meer aarden..........en ook je lichaam ontspanning geven.

martine
Door

martine

op 02 Mar 2014

Hallo, Ik zou het liefst van al steeds op blote voeten lopen in huis poreuze tegels en buiten op klinkers. Maar als kind kreeg je dan te horen dat je ging verkouden worden. Hoe was je zo een laken dan? En wat bedoel je met slecht zien? Ik ben zwaar bijziend -10. Dat kan je daar toch niet mee verbeteren?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 02 Mar 2014

Zo'n laken was je gewoon in de wasmachine, op 40 graden. Als je hem in de ochtend wast, is hij in de avond droog. Ik merk dat ik beter zie als ik geaard ben. Dat hoeft niet te betekenen met -10 dat je direct perfect ziet. Probeer het eens uit welk effect aarden heeft op je zicht. Uiteraard zonder bril of lenzen.

Peter
Door

Peter

op 25 Nov 2013

Dank voor de info !

elly
Door

elly

op 29 May 2013

Zouden turf inlegzooltjes hetzelfde effect kunnen hebben?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 29 May 2013

Ligt eraan wat je als schoenzool hebt. Als dat rubber of plastic is, dan geleidt het niet de energie van de aarde. Leer wel.

gert
Door

gert

op 09 May 2013

Karin, Ik had gisteren dit schrijven van je gelezen en het verhaal over die stekker op de aarde in het stopcontact en toen vanacht........... ging het onweren en kwam er een grote flits........ Toen kwam het in me op...... als je nu in bed op je matje ligt en het slaat dihtbij huis in de aarde..,...... en de lading.... komt in je bed..... Hoe werkt dit ~~~~~~~~

Koen
Door

Koen

op 14 May 2014

Met een beetje pech kun je het dan niet navertellen Gert. Net zo goed dat je met onweer beter niet kunt douchen of telefoneren met de vaste lijn.

gert
Door

gert

op 14 May 2014

Nou Karin... Slaap lekker !!

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 10 May 2013

Hoi Gert, Volgens mij gebeurt er dan niet zoveel, maar voor de zekerheid kun je bij onweer de stekker eruit halen.

gert
Door

gert

op 10 May 2013

hoop ik voor je Karin...... haha.. Zoniet,.... zet dan de foto maar op de site met je haren overeind !! haha

Mieke
Door

Mieke

op 02 Apr 2013

Hallo Karin Ik vind het het heel leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent om op blote voeten te lopen, maar ik denk dat ik daar te nuchter voor ben. Bovendien woon ik in een klein maar leuk bos, waar de buurt bewoners hun honden uitlaten. Dus je snapt wel daar ga ik niet met blote voeten in staan. En ik denk, dat mijn kinderen en kleinkinderen gaan zeggen Mamma of Oma is een beetje gek geworden! Dus sorry, ik hoop dat je me toch toch mailtjes blijft schrijven, want daar leer ik heek veel van. Haal veel oefeningen uit jouw boek en doe ze ook regelmatig. Niet iedere dag, want daar heb ik het vaak te druk voor. Groetjes M. Dickhaut

Jun
Door

Jun

op 20 Dec 2012

iets wat hier misschien mee te maken heeft is balans. Ik heb vooral balans door te kijken, maar er zijn nog 2 andere middelen die we hebben om te balanceren. de 'waterpas' in de oren, en het gevoel van gewicht op je voeten, of iets anders met in contact staat met de grond. Ik merk dat als ik 'gevaarlijk'uit balans ben mijn ogen ga aanspannen, en al mijn spieren gaan mee aanspannen om in balans te blijven. Om stress te verminderen en ook om makkelijkere te kijken ben ik dus aan het oefenen om te kunnen balanseren zonder mijn zicht, gebruik makend van de andere middelen. Tot nu toe heeft het al heel veel geholpen, terwijl ik nog lang niet goed ben in ontspannen balanseren. Dus misschien wel een idee voor meer mensen?

gert
Door

gert

op 09 May 2013

Jun, Heb je dan iets van meniere gehad.... Ik heb zelf een prisma-bril voor onbalans tussen links en rechts in mijn lijf/hoofd. Ooit ben ik een keer erg duizelig geweest en daarna was ik ook blijvend uit balans.. Nu nog in mijn hoofd..

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 20 Dec 2012

Mooi, hoe je de verbinding maakt tussen in balans zijn en zien. Slecht zien heeft alles te maken met innerlijke spanning, stress. Vaak heel onbewust. Op vele manieren kun je dit aanpakken, waardoor het zien verbetert. Via deze link kun je titels vinden van artikelen die mij allemaal geholpen hebben om weer beter te gaan zien en steeds meer in balans te komen.

Paul
Door

Paul

op 18 Dec 2012

Ik heb een tegelvloer. Hierop lopen op blote voeten zou ook een aardingseffect moeten opleveren, of moet ik toch naar buiten?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 19 Dec 2012

Het ligt er volgens mij aan of de tegels geglazuurd zijn of niet. Maar het cement ertussen aard in ieder geval wel.

Reactie plaatsen