Blote Voeten Workshop

Met blote voeten lopen op de aarde ervaar ik als een weldaad voor mijn voeten en voor mijn ogen. Direct ga ik helderder zien, dan verbaas ik me er soms over hoeveel beter ik dan kan zien, terwijl ik dan al heel goed zag op dat moment. Zien is echt een doorlopend proces waarbij ik steeds weer nieuwe dingen ontdek. Het contact met de aarde is heerlijk en mijn voeten genieten zodra ze dit contact ervaren. Gras kan fris nat voelen, of verkoelend zacht. Zand voelt aangenaam zacht en modder als een heerlijk glibberig modderbad. Steentjes en dennenappels voelen pijnlijk, maar ook als een voetreflexmassage heerlijk stimulerend.

Blote voeten is goed voor je ogen

Ik gaf een paar weken terug een korte les in de klas van mijn zoon, groep 3 en 4. Ik ging met ze naar buiten en liet ze op de rand van de zandbak hun schoenen uittrekken. Dat is namelijk goed voor je ogen, vertelde ik erbij. De kinderen vonden het wel grappig en deden hun schoenen uit. Een meisje vond het echt heerlijk en jammer dat de schoenen aan het einde van de les weer aan moesten. Sommige kinderen vertelden dat ze het thuis vaak deden, op blote voeten lopen, anderen wilden maar wat graag weer hun schoenen aan. Van een moeder hoorde ik dat haar dochter in de vakantie op de camping vroeg of ze haar schoenen uit mocht. “Want dat is goed voor je ogen”, zei ze erbij.

Barre omstandigheden

Geaard door de sneeuwIn onze maatschappij is het een uitdaging om de schoenen uit te trekken en op blote voeten te gaan lopen. Alleen op het strand word je niet vreemd aangekeken, tenminste, als je het met mooi weer doet. Hoe barder de omstandigheden, hoe verbaasder de blikken. In de sneeuw met je blote voeten, dat is wel het toppunt van rariteit. Ik doe het dan toch weer iedere keer. Mijn voeten willen te graag, en zodra ze de grond onder zich voelen, dan slaken ze een zucht van verlichting. En dan loop ik alsof het de normaalste zaak van de wereld is, om zonder schoenen te lopen. Dat lukt goed als er niemand in de buurt is, maar zodra ik iemand zie naderen, denk ik toch, “o jee, daar komt iemand”.

Wat een leed!

Uiteindelijk zegt bijna niemand er iets van, soms wel, maar dan zijn het eigenlijk hele leuke reacties. Laatst liep ik door het bos en kwam ik eerst een oudere meneer tegen. Vol bewondering keek hij naar mijn voeten. Of ik het dan niet koud had. “Nee hoor”, zei ik “Ik vind het juist heerlijk”. Hij had zelf een winterjas aan en dikke schoenen en vond het maar moedig, want hij vond het veel te koud. Daarna sprak een oudere vrouw mij aan: “Heeft u pijn in uw voeten”. “Nee, ik vind het juist lekker om op mijn blote voeten te lopen”. De vrouw vertelde me hoe ze als klein meisje met haar moeder een eind had gelopen en dat de schoenen zo pijn deden aan haar moeders voeten. Haar moeder koos ervoor om verder te gaan op blote voeten en ondertussen verzuchtte ze: “Wat een leed, wat een leed”. Gelukkig geen leed voor mij. Auw, behalve als ik dan hard op een dennenappel loop. Maar dat gebeurt gelukkig niet zo vaak en die leed gaat snel weer over.

Aarding is gezond

Blote voeten op de aarde is gezond
Tijdens mijn laatste workshop deed ik buiten even een schoen uit om te illustreren wat aarding doet met de ogen. Een aantal mensen zag ik wat verschrikt kijken, anderen worden meteen nieuwsgierig. “Ik kan het natuurlijk ook gewoon in de tuin doen”, zei een mevrouw. Zou het niet fijn zijn dat het de gewoonste zaak van de wereld is, lopen zonder schoenen aan. Dat je kunt kiezen wat jij op dat moment prettig vindt, wel of geen schoenen, zonder dat je raar wordt aangekeken. Met blote voeten op de aarde is gezond voor je. Het helpt je lichaam gezond te blijven en gezond te worden. De energie uit de aarde neutraliseert de vrije radicalen in het lichaam en het voedt je lichaam. Ons lichaam hoort 24 uur per dag contact te hebben met de aarde. Zo is de natuurlijke staat van ons zijn. Rubberen en plastic zolen voorkomen dat de energie uit de aarde je lichaam binnen kan stromen en ook onze woningen laten de energie niet door. Iedere dag een half uur lopen met je blote voeten is al een enorme investering in je gezondheid.

Zorg de hele dag door dat je geaard bent

Blote voeten is gezondHet is niet gemakkelijk om de hele dag door buiten te zijn en contact met de aarde te hebben, maar er zijn een aantal handige producten gemaakt, waardoor dit toch wel mogelijk is. Geaard werken en geaard slapen met aardingsmatje en aardingslaken.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Ik zou het leuk vinden als je onder aan vertelt of je wel eens of juist niet op blote voeten loopt en hoe je dit ervaart.

 

 

 

 Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Tomas
Door

Tomas

op 20 Aug 2013

Beste Karin, Ik loop regelmatig op blote voeten in huis. Tegenwoordig ook steeds meer op campings en rond het huis. Nu zegt mijn vader regelmatig dat het op blote voeten lopen op stenen vloeren niet goed is voor je en dat je daar eventueel reuma van kan krijgen. Hij zegt dat dit komt, doordat de kou uit de stenen vloeren door de botten en gewrichten in je lichaam trekt. Weet jij hier meer over en wat eventueel dit verhaal op gang heeft gebracht (mijn vader heeft het van zijn vader)? Alvast bedankt.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 20 Aug 2013

Volgens mij is het belangrijk te voelen wat er gebeurt in je lichaam. Vlak na mijn zwangerschappen, moest ik echt oppassen met blote voeten, omdat dan de kou inderdaad zo naar binnen kon vliegen en ik voor ik het wist een blaas en borstontsteking had. Maar nu voelt de kou vaak lekker aan mijn voeten, stenen kunnen ook juist weer heel warm zijn door de zon. En steen geleidt ook de aarde energie. Ik loop dus gewoon ook op stenen.

Geerteke Kroes
Door

Geerteke Kroes

op 18 Jun 2013

Lieve Karin - bericht niet om aan te melden voor je blote voeten workshop - wil wel wat met je delen - loop vaak op blote voeten thuis en in de tuin tot het te koud wordt - heb nu het laatste deel van de wandeling 'hond uit laten' naar huis blootsvoets afgelegd - over de straat- en stoepstenen - het gevoel was zo bijzonder - bijna euforisch - geweldig - I didnt have a care in the world - I just did it - I could do it - het is een onderdeel van de bewustzijnsverdieping waar ik mee bezig ben na DZAR te hebben ontmoet - my gratitude for your peness is deeply felt thank you Geerteke

Anneke
Door

Anneke

op 12 Jun 2013

Als kind zijnde jaren op blote voeten gelopen als het maar enigszins kon. Van de 8 kinderen hebben er 7 een bril. Dus of dat blote voeten lopen nu helpt............

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 12 Jun 2013

Jazeker dat het helpt, maar geen contact met de aarde is niet het enige oorzaak van slecht zicht. Maar bij mij helpt het direct.

Yolande
Door

Yolande

op 22 May 2013

Hallo Karin, Door jouw blog heb ik vandaag mijn schoenen uitgetrokken bij een wandeling door bos en duin. Het voelde heerlijk, het duinzand was warm en zacht, de bospaadjes waren koud, modderig en met takjes. En hoewel ik normaal gesproken vaak koude voeten heb, was dat nu helemaal niet het geval. Daarnaast heb ik ook tijdens een groot deel van de wandeling mijn bril afgehad, dubbel effect! Dat van die bril was voor mij meer wennen. Toe ik hem even weer opzetten, merkte ik dat ik juist mét bril meer diepte zag. Ook zag ik dan de kleine diertjes en bloemetjes op de takjes, zonder bril zie ik dat allemaal niet. Toch was het licht wel veel feller en harder en ik heb de bril weer afgezet en ben zonder verder gaan wandelen.

Reactie plaatsen