Hoe kun je goed aarden in de winter?
31 januari 2014 
in Aarden

Hoe kun je goed aarden in de winter?

aarden in de winterAarden helpt mij altijd om goed te gaan zien, maar hoe kun je goed aarden in de winter? En dan bedoel ik letterlijk aarden, contact hebben met de aarde. Zoals met mijn blote voeten op de aarde. Gras, tegels, stenen, zand, sneeuw: ik vind het allemaal heerlijk om te voelen aan mijn voeten. In de winter is het een stuk kouder en aard ik minder vaak. Terwijl ik in het voorjaar en de zomer vaak buiten in de tuin zit te werken, te lezen, te luieren, zijn mijn bezigheden in de winter toch voornamelijk binnen. Ik loop dan wel af en toe met blote voeten door de tuin en wandel een stukje met blote voeten door het bos. Maar beduidend minder dan in de zomer.

Als ik aard voel ik veel meer verbinding

Ik merk dat aarden goed voor me is. Zodra ik met mijn blote voeten op de aarde sta, voel ik mijn hoofd letterlijk zakken in mijn lijf. Ik ervaar veel meer verbinding. Ik ben veel meer geaard dan ik een aantal jaren terug was. Toen ik nog niet geaard was kon ik wel eens helemaal gaar terug komen van een workshop geven. Ik ging dan ’s avonds laat na de workshop een poosje op het gras liggen, soms in de stromende regen. Dan voelde ik de energie mijn lichaam binnenstromen, mijn lichaam begon er vaak van te schokken. Ik knapte daar altijd helemaal van op. Door met blote voeten op de aarde te lopen, maar ook door te slapen op een aardingslaken en gebruik te maken van een aardingsmatje als ik werk ben ik inmiddels veel meer geaard. Maar toch reageert mijn lichaam meteen als ik me direct aard met de aarde zelf.

24 uur contact met de aarde

contact met de aardeHet liefst is het lichaam continu verbonden met de aarde. Als aardwezens zijn wij op deze aarde gekomen en hoort ons lichaam contact te hebben met de aarde, 24 uur per dag. Als wij verbonden zijn met de aarde, dan stroomt de energie van de aarde door ons lichaam. Deze energie bestaat uit vrije elektronen, zodra wij met onze huid contact maken met de aarde, al is het maar een vingertop, kunnen die vrije elektronen in ons stromen. Als je contact maakt met de aarde, ben je aan het aarden. De vrije elektronen die dan door ons lichaam stromen, maken een verbinding aan met vrije radicalen, die daardoor neutraliseren.

Vrije radicalen

Vrije radicalen ontstaan in ons lichaam om het lichaam te beschermen tegen invloeden van buiten af. Als er een splinter in de vinger komt, zullen de vrije radicalen de bacteriën van buitenaf aanvallen, waardoor de bacteriën doodgaan en ons lichaam geen kwaad kunnen doen. Er ontstaat dan een ontstekingsreactie. Zijn de bacteriën verdwenen, dan zijn de vrije radicalen niet meer nodig. Maar deze radicalen moeten weer geneutraliseerd worden, want anders gaan ze ontstekingsreacties veroorzaken in gezond weefsel. De vrije elektronen van de aarde neutraliseren de vrije radicalen. Chronische ontstekingen zijn de bron van heel veel ziektes, zoals reuma, hooikoorts, staar, astma, kanker enzovoort. Ik las in het boek “Earthing, je lichaam aarden” van Clinton Ober dat als bij de Indianen iemand ziek was, ze een kuil groeven in de grond en de zieke in de kuil neerlegde tot hij weer gezond was.

Ons lichaam maakt nauwelijks contact met de aarde

Doordat wij schoenen dragen met plastic of rubber zolen, kan de energie van de aarde niet door ons heen stromen. Rubber en plastic geleiden deze energie namelijk niet. Hetzelfde geldt voor onze huizen, die zijn ook niet geaard, doordat ze zijn bedekt met hout of kunststof. Kortom, ons lichaam maakt nauwelijks meer contact met de aarde, waardoor de gezonde vrije elektronen niet door ons lichaam kunnen stromen.

Half uur per dag op blote voeten lopen

Blote voeten om te aarden in de winterEen half uur per dag op blote voeten lopen doet al veel goeds voor je gezondheid. Nu het winter is, is het belangrijk dat je dit langzaam opbouwt, afhankelijk hoeveel last je hebt van de kou. Ik hoor wel van vrouwen dat ze blaasontsteking krijgen als ze met blote voeten lopen. Na de bevalling van mijn tweede dochter kreeg ik daar ook opeens last van. Daarvoor liep ik rustig in de winter met mijn blote voeten naar de schuur toe, maar toen ik dat deed een paar maanden na de bevalling lag ik na een uur met borstontsteking en blaasontsteking ziek op bed. Inmiddels loop ik weer midden in de winter op blote voeten naar de schuur, maar het is dus wel belangrijk dat je goed naar je lichaam luistert en het langzaam opbouwt als dat nodig is.

Aardingslakens

Zelf gebruik ik al acht jaar aardingslakens en een aardingsmat. Echt superblij ben ik hiermee, want het helpt me geaard te zijn op momenten dat het niet mogelijk is om te aarden. Nu ik dit bericht zit te typen heb ik mijn aardingsmat opgerold tegen mijn rug. En vannacht heb ik op mijn aardingslaken geslapen. Ook mijn kinderen slapen geaard. In deze lakens zit geleidend draad verwerkt en je sluit het laken aan via een ijzeren pen met de aarde zelf of met de aarding in het stopcontact (dit doe je met een plastic stekker, in een geaard stopcontact.  Deze maakt geen contact met de elektriciteit, maar met de aardingspen die naar de grond toe gaat). De energie van de aarde geleid door het ijzer en zilverdraad. Ik vind het heerlijk om te slapen op mijn aardingslaken. Mijn slaap is dieper, warmer en rustiger en ik sta veel uitgeruster op sinds ik op het aardingslaken slaap.

Ongeaard slapen

aarden in de winter met een aardingslakenLaatst had ik een keer ondiep geslapen, ik sliep wel, maar was me heel erg bewust van mijzelf en mijn lichaam. De volgende dag zag ik dat mijn aardingsstekker niet in het stopcontact zat. “Hmm, zou ik daarom zo ondiep hebben geslapen?”, vroeg ik me af. Een paar dagen later sliep ik in een Bed & Breakfast met een vriendin, ongeaard. En ik had dezelfde ervaring dat ik heel ondiep had geslapen, steeds bewust van mijzelf terwijl ik sliep. Totaal anders dan als ik geaard slaap. Ik ben altijd weer blij als ik op mijn aardingslaken kan slapen en neem hem ook altijd mee op vakantie of een weekendje weg.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden
Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Linda
Door

Linda

op 31 Jul 2022

Ik heb een vraag. Ik lees dat je ook kan aarden via tegels. Geldt dit ook als je belgisch hardstenen tegels in de woonkamer hebt?

bertine
Door

bertine

op 19 Feb 2014

hoi,' Ik slaap sinds een week met een geaarde armband, besteld bij de earthyourbody-shop, met onderstaande code. Ik doe 'm om mijn enkel s'nachts maar eerlijk gezegd merk ik nog geen verschil in slaap. Het aarden gaat via de radiator, mijn slaapkamer heeft namelijk geen geaarde stopcontacten en in een flat is de aardpin geen optie. Wel heb ik via amazon.com footgrounders/ heelgrounders bestelt voor een paar euro, ik ben benieuwd of dat effect heeft.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 19 Feb 2014

Hoi Bertine, Jammer dat je nog niets merkt. Ik kan wel duidelijk verschil merken, maar ik heb zelf geen ervaring met de enkelband. Geef het de tijd, het is in ieder geval goed, om geaard te zijn tijdens je slaap.

evelien
Door

evelien

op 14 Feb 2014

Ik heb de film Earthing gezien..prachtig! Is elk stopcontact geaard?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 14 Feb 2014

Nee, alleen geaarde stopcontacten, dat zijn die diepe stopcontacten waar ijzer aan de zijkant zit. En het beste is het om met een aardingsmeter te meten of hij echt geaard is. bij oude huizen is dit niet altijd het geval.

Liliane
Door

Liliane

op 04 Feb 2014

Hoi Karin, Ik ben wel geïnteresseerd in die aarding lakens. Ik ben gaan kijken op de site van grounding.com en daar zie ik allerlei maten en prijzen. Gebruikt men dat laken als gewoon onderlaken? Mag er nog een gewoon katoenen hoeslaken overheen of mag er helemaal niets tussen je blote huid en die sheet zitten? Dat stekkertje wat je meegeleverd wordt is Amerikaans. Hoe past dat in onze stopcontact? Houd dit systeem ook de electrosmog tegen? Vriendelijke groet, Liliane

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 04 Feb 2014

Beste Liliane, Het is belangrijk dat je direct contact maakt met het laken, dus niets erover heen. Bij earthyourbody.com zit er een europese adaptor bij. Je bent met aarding beschermt voor de lagere frenquenties van electrosmog, dat wil zeggen, de vervuiling die van electriciteit afkomt. Niet voor hogere frenquenties zoals wifi.

Beer
Door

Beer

op 01 Feb 2017

Hoi Karin, is dat zo ben je niet beschermd tegen hogere frequenties als Wi-Fi met een.aardigs laken? Want? Hartelijke groetjes Beer

Karin
Door

Karin

op 01 Feb 2017

Ja, dat klopt. Je bent wel beschermd tegen elektriciteit straling. En je ontlaadt spanning.

Stefans
Door

Stefans

op 04 Feb 2014

Ik heb geen ervaring nog met een aardingsdeken,maar denk dat ik er een ga aanschaffen. Ik heb periode van weken op de aarde geslapen in een tent in Frankrijk, dat waren de beste slaapnachten ooit. Dus kan voordelen van geaard slapen voorstellen. Wonderlijk als dat met een aarde deken dus ook kan, en je de voordelen voelt. Tijdens de tour de france schijnt een team van fietsers ook op een aardingsdeken te slapen, en die bleken sneller te herstellen.

Else
Door

Else

op 04 Feb 2014

Beste Karin,In jouw artikel meld je dat rubber zolen de aarde-energie niet geleiden, en er dus voor zorgen dat je niet goed aardt. Ik heb altijd het idee gehad dat 100% latex, rubber dus, juist natuurlijk en gezond was omdat het een puur natuurproduct is. Om die reden ben ik momenteel op zoek naar 100% latex matrassen, dus zonder polyester toevoegingen enzo. Duur! Vanuit de alternatieve hoek is mij verteld dat het (comfortabele) matras dat ik nu heb, met metalen veren er in, en met een metalen spiralen bedbodem, ongezond is. Vanwege electrosmog. En dat het spin-inversie kan veroorzaken, dus dat de energie om je lichaam de verkeerde kant uit gaat draaien. Oorzaak van disbalans. Al jaren ben ik erg moe (voor een gedeelte weet ik de oorzaak) en er werd mij verteld dat mijn matras een van de oorzaken kon zijn. Heb jij enig idee? Door jouw verhaal ga ik sterk twijfelen. En ook nog dat je het hebt over een aardingslaken, waar dus metaal in zit. Op internet lees ik heel tegenstrijdige verhalen over metaal in matrassen en over 100% latexbedden.Vriendelijke groet, Else

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 04 Feb 2014

Beste Else, In de lakens zit zilver, hoe dat zit met metaal in de matrassen weet ik niet. Ik heb ook een duur bed met veren in het matras en verder van natuurlijk materiaal. Ik ken het verhaal niet van de spin-inversie. Maar of je matras van rubber of polyester is, dat maakt op zich niet uit voor het aarden, het is niet geaard omdat het niet op een geaarde grond staat. Misschien kun je eens zo'n laken uitproberen voordat je aan een nieuw bed gaat beginnen. Er spelen zoveel dingen mee waarom je je moe voelt. Ook de voeding zorgt er voor dat we ons moe voelen.

Reactie plaatsen