Met je blote voeten op de aarde

Met je blote voeten op de aarde, dat is mijn tip voor deze zomer. Nou ja, zomer, het lijkt nu even herfst, maar ik ga er toch vanuit dat de zomer nog gaat komen. De vakantie in het Noorden gaat nu pas beginnen, mijn kinderen zijn vanaf vrijdagmiddag vrij. Dus ik zou zeggen, zonnetje, je mag gaan schijnen. Dat maakt het meteen makkelijker om met de blote voeten op de aarde te zijn, het voelt natuurlijk veel aangenamer als het warm is onder je voeten dan als het koud is. Iemand zei nog, “het is wel leuk met die blote voeten op de aarde, maar laatst deed ik het, en het was heel koud, vervolgens had ik een blaasontsteking”.

Indien nodig, bouw het langzaam op

Dat probleem met de blaasontsteking, dat ken ik ook van de tijd dat ik net kinderen had gekregen. Ik was altijd gewend om bijvoorbeeld in de winter, even in mijn nachtjapon en op blote voeten snel iets uit de tuin te pakken. Maar als je net bevallen bent, en de boel is nog niet goed herstelt, dan heb je zo een borst en/of blaasontsteking te pakken. Dat is mij in ieder geval wel overkomen. Juist op momenten dat ik dacht, het gaat weer helemaal goed. Dus als je lichamelijk kwetsbaar bent om welke reden dan ook, dan is het wel belangrijk om voorzichtig te zijn. Je eventueel goed aan te kleden en eerst maar eens met een stukje voet te proberen, kijken hoe je lichaam erop reageert. En het dan langzaam op te bouwen.

Letterlijk aarden

Ik heb inmiddels verschillende dingen gedaan op ‘zweverig gebied’, zoals energetische behandelingen, yoga, regressietherapie. Vaak kreeg ik te horen dat ik teveel in mijn hoofd zat. En dat het me zou helpen contact te maken met de aarde. Dit contact werd bijvoorbeeld gevisualiseerd, door energie stroom vanaf de aarde mijn lichaam binnen te laten. Of ik kreeg als tip om steeds aan mijn voeten te denken, bijvoorbeeld als ik liep of op de fiets. Dit hield ik dan vijf keer vol en dan zat ik alweer met mijn hoofd ergens anders. Maar niemand vertelde me om letterlijk met mijn blote voeten op de aarde te gaan. Ik had er trouwens wel van gehoord dat het ook veel natuurlijker is, met je blote voeten in plaat van schoenen. En ik vond het ook altijd prettig om te doen. Zodra het mooi weer werd, had ik thuis en in de tuin geen schoenen meer aan.

Waarom is met je blote voeten op de aarde zo belangrijk

Met je blote voeten op de aardeIn het boek  “Earthing”  lees ik waarom het zo belangrijk is om met je blote voeten op de aarde te zijn. De aarde is één groot energieveld. Door daarmee in aanraking te komen, laden wij onszelf op met deze energie. Gedurende de geschiedenis mensen hebben altijd gewandeld, gezeten, gestaan, en geslapen op de aarde. De huid van het menselijk lichaam maakte altijd contact met de huid van de aarde. Maar in onze moderne tijd maakt bijna niemand nog contact met de aarde. Onze blote voeten raken nog maar nauwelijks de aarde. In plaats daarvan dragen we isolerende schoenen. We slapen op bed en leven in huizen die geïsoleerd zijn van de aarde. Ons lichaam kan dan niet gevuld worden met energie van de aarde.

Bescherming

De aarde zit vol negatieve vrije elektronen en is 0 volt. Als je 1.75 bent en je draagt schoenen, dus niet geaard, dan zit je hoofd in 350 volt. Van 0 volt naar boven toe loopt dat op. Als je geaard bent, dus met blote voeten op de aarde, dan ben je zelf ook 0 volt. En is er een bescherming om je heen van 0 volt en de 350 volt gaat met een grote boog over je hoofd heen.  We worden niet geëlektrocuteerd in die 350 volt, omdat lucht maar weinig geleid. Maar op het moment dat je niet geaard bent, sta je vrij aan energie van anderen en energie van allerlei apparaten. Ben je geaard, dan word je lichaam gevuld met negatief geladen vrije elektronen en je lichaam verandert direct in hetzelfde energieniveau als de aarde. In dit filmpje legt één van de auteurs van het boek het allemaal heel mooi uit.

[youtube width=”400″ height=”300″]http://www.youtube.com/watch?v=XumPQLTzPWI

Aarding belangrijk voor je gezondheid

Aarding is belangrijk voor je gezondheid. Al die vrije elektronen in de aarde kunnen dan je lichaam binnen stromen. En zodra ze je lichaam binnen stromen, gaan ze op zoek naar plekken in je lichaam waar veel vrije radicalen zitten. Ze maken een verbinding met de vrije radicalen zodat deze weer neutraal worden. Vaak stromen ze naar plekken toe waar chronische ontsteking zit in het lichaam. Inflammation genoemd in het Engels. In het boek Earthing lees ik dat deze chronische ontsteking de veroorzaker is van vele ziektes, zoals rheuma, allergie, alzheimer,  astma, kanker, diabetes, pijn, exzeem enzovoort. Doordat we niet verbonden zijn met de aarde, kunnen de vrije radicalen niet geneutraliseerd worden door de vrije elektroden die stromen in de aarde. Waardoor er dus inflammation kan ontstaan in het lichaam.

Aarding belangrijk om weer goed te gaan zien

In het boek wordt niets vermeld over oogproblemen zoals bijziendheid en verziendheid. Dat is jammer genoeg niet door hen onderzocht. Wat wel interessant zou zijn. Verbinding met de aarde is goed voor je hele welzijn, dus ook voor de ogen. Slecht zien heeft voor mij duidelijk te maken met niet goed geaard zijn, teveel in het hoofd zitten. Plus vragen gezonde ogen veel voedingsstoffen en is bewezen dat bij een oogziekte als macula degeneratie een tekort is aan voedingsstoffen. Antioxidanten zijn belangrijk, het gezichtsvermogen neemt toe nadat mensen pure chocolade hebben gegeten, dat vol zit met antioxidanten. Maar de energie van de aarde is dus ook één grote voedingsbron van antioxidanten. Ik adviseer al mijn cursisten om met hun blote voeten op de aarde te gaan. En zelf slaap ik inmiddels op lakens die geaard zijn en werk ik achter de computer met mijn voeten op de aarde, als het weer het toelaat om buiten te zitten. Anders zet ik ze op een geaard matje.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Ik waardeer het ten zeerste als je jouw ervaringen deelt hoe het is om met blote voeten op de aarde te zijn!

 


Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
liz
Door

liz

op 17 Apr 2023

karin kun je op elke plek dit toepassen. Dus ook bijvoorbeeld bij een meertje met blote voten lopen

petra
Door

petra

op 07 Jul 2014

hallo Karin, vandaag hele dag op de tuin geweest met blote voeten en ook binnenshuis, tijdens de massage die ik geef: blote voeten EN vandaag geen bril opgehad, straks ben ik hem nog kwijt!:-) Wat een zalig gevoelt ontspannen ogen!

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 07 Jul 2014

Dat klinkt goed, succes met het verliezen van de bril:-)

Irma
Door

Irma

op 19 Sep 2013

Sorry, het moest "Ha Karin" zijn.

Irma
Door

Irma

op 19 Sep 2013

Ha Irma, Fair dat je reageert ondanks dat ik het niet helemaal met je eens ben. Je hebt gelijk als je zegt dat het voor jou wel is bewezen,want anders zou je hier niet over schrijven.Heb jij geluk :) Ik heb mijn lenzen inderdaad niet in,want anders loopt het zweet in mijn ogen en dat vind ik lastig. OP blote voeten hardlopen is geweldig. Eigenlijk wel verslavend. In de winter een stuk kouder ,maar dan doe ik de helft op vijfvingers en de rest op blote voeten. In de sneeuw lopen is een aanrader ! Succes met je site en nog bedankt voor je reactie. Grtjes Irma

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 20 Sep 2013

Ja, die sneeuw ervaring heb ik ook. Heel zacht aan je voeten. Leuk om te lezen.

Tatiana van Gaasbeek
Door

Tatiana van Gaasbeek

op 11 Mar 2013

Hoi Karin, toevallig ben ik nu ook in datzelfde boek aan het lezen. Ik kan dus ook niet wachten tot het lekker warm is buiten, zodat ik met blote voeten over het gras en over het strand kan lopen. Sinds afgelopen kerst heb ik ook zo'n matje, die verbonden is met een geaard stopcontact. Ik gebruik hem nog niet regelmatig, maar sinds ik het boek lees, des te meer. Op dit moment bijv. terwijl ik achter de computer zit, om mij te beschermen tegen de schadelijke straling die afkomstig is van de computer. Ik kan nog geen opmerkelijke effecten noemen, maar ondervond ook geen gezondheidsklachten. Wel draag ik lenzen en zou het natuurlijk super zijn als mijn ogen verbeteren dankzij het aarden.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 11 Mar 2013

Beste Tania, Leuk dat je met aarden bezig bent. Ik loop zelf ook in de winter met blote voeten op de aarde, wel wat minder lang, op een gegeven moment voelen ze te koud. Doe zoveel mogelijk je lenzen uit, om te gaan merken wat onder andere aarding met je ogen doet.

Irma
Door

Irma

op 19 Sep 2013

Inderdaad leuk en heerlijk op blote voeten lopen. Echter dat je ogen beter worden is een misverstand en nooit bewezen. Je krijgt meer doorbloeding waardoor je meer kunt focussen en het lijkt of je beter kunt zien. Net als bij hardlopen zie je na afloop de wereld helder. Voorop staat vooral of je het met plezier hebt gedaan en er veel voldoening uit kan halen. Wanneer je boos of gefrustreerd of uitgeput bent na het lopen lijkt de wereld een stuk minder helder. Gelukshormonen doen veel goed wanneer je langer dan een half uur bezig bent. Ik loop al heel lang hard op mijn blote voeten en ook wandel ik heel vaak op blote voeten. Ik draag lenzen en mijn ogen zijn echt niet beter geworden. Ik doe het echter ontzettend graag en krijg er veel energie van ! Vriendelijke groet Irma

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 19 Sep 2013

Beste Irma, Voor mij is het wel bewezen, want ik merk het effect altijd direct. Doe je wel je lenzen uit, want je lenzen staan het verbeteren van de ogen juist in de weg. Je ogen gaan er slechter van zien, niet beter. Leuk dat je ook hard loopt op blote voeten.

Michel
Door

Michel

op 27 Jul 2012

Hoi Karin, Bedankt voor deze waardevolle informatie. Ik was al begonnen met meer op mijn blote voeten te lopen omdat ik dat eindelijk weer kon zonder dat het te pijnlijk was. Nu heb ik daar nog meer redenen voor. Hug, Michel

Reactie plaatsen