De gezondheid van je ogen en lichaam laten meten
Ondersteunende therapie
Karin Hogenboom
Ondersteunende therapie
01/12/2015
5 min
4

De gezondheid van je ogen en lichaam laten meten

01/12/2015
5 min
4

Ik ontmoette hem voor het eerst op de Gezondheidsbeurs van Frontier. Hij was behoorlijk wanhopig en maakte een gespannen indruk. Hij had ernstig last van staar en kon nog maar slecht zien. Ik zag veel spanning in zijn hele gezicht en lichaam. Ik leerde hem tijdens die beurs palmeren. Een half jaar later zag ik hem op dezelfde beurs. Hij leek iets rustiger, maar er was duidelijk nog veel spanning zichtbaar. Ik voelde met mijn handen bij zijn nek en die stond stijf en strak. Hij zag nog steeds slecht en weet dit aan het vele getuur op de tablet dat hij een tijdje intens had gedaan. Inmiddels niet meer, hij kon het niet goed meer zien, maar wilde ook niets meer met het ding te maken hebben. Ik adviseerde hem veel te palmeren en gaf hem ook diverse voedingstips.

Opluchting straalde van hem af

Iedere beurs kwam ik hem weer tegen en iedere keer ging het een stukje beter met hem. De ogen hadden zijn interesse en hij hield me uitgebreid op de hoogte van zijn ontdekkingen. De laatste keer dat ik hem zag, met Pasen vorig jaar, was ik verbaasd. Hij was zo vrolijk, een heleboel spanning leek van hem afgegleden, een gevoel van opluchting straalde van hem af. Hij vertelde dat hij een lichaamsmeting had gedaan. Daar was ontdekt dat hij een parasiet in zijn lichaam had, die in de weke delen van het lichaam gaat zitten en dus ook in zijn ogen. “Dat was de rede van mijn staar”, vertelde hij. Deze parasiet komt veel voor op mango’s en die had hij ook veel gegeten voordat zijn problemen ontstonden.

Vita Lichaamsmeting

lichaamsmeting3DHij vertelde enthousiast over de Vita Lichaamsmeting waarbij ze gebruik maken van  een klein apparaatje (Global Diagnostics) dat frequenties meet in je lichaam. Het spoort op welke organen overbelast zijn, welke schadelijke afvalstoffen zich in je lichaam bevinden en het meet de verstorende bacteriën, schimmels, parasieten en virussen. Het diagnosticeert dus eerst. En daarna geeft het een behandeling die bestaat uit het toedienen van elektro-magnetische frequenties via twee zelfklevende elektrodes op de enkel. Hij voelde zich na deze behandeling beduidend beter en kon ook veel beter zien. “Iedereen met ernstige oogklachten moet dit weten, zodat zij ook verder geholpen kunnen worden”, was zijn reactie en hij stelde mij voor aan de vrouw die hem geholpen had en ook op de beurs stond.

De oorzaak wordt behandeld

Ik was nieuwsgierig gemaakt, want ik zoek graag allerlei wegen, zodat mensen verder geholpen kunnen worden. Bovendien vind ik het zelf leuk om zaken uit te proberen. Ik ging eerst ‘even’ verhuizen.  Eindelijk, in november, had ik een afspraak bij Marianne Hoedjes van Vita lichaamsmeting. Ik wilde ervaren wat deze lichaamsmeting voor mij kon betekenen. En zo lag ik op de behandeltafel met twee elektrodes op mijn enkels aan dit apparaatje dat zoveel zegt te kunnen. Eerst werd ik gemeten en daarna behandeld. Volgens Marianne richt de behandeling zich specifiek op de eerder gemeten verminderde lichaamsfuncties en systemen. De therapie activeert het zelf helend vermogen en bevordert het verwijderen van schadelijke afvalstoffen, bacteriën, parasieten, schimmels en virussen. De lichaamsmeting geeft diep inzicht in de achterliggende oorzaken; dus de oorzaken worden behandeld en niet alleen de symptomen.

Het motiveert mensen

Marianne heeft in haar praktijk gemerkt dat mensen duidelijk opknapten na een aantal behandelingen. Ze krijgt vaak mensen die het hele medisch circuit al hebben doorlopen en niet veel verder zijn gekomen. Ook krijgt ze jongeren met allerlei gezondheidsklachten. “Het voordeel van dit systeem is dat ik hen op de computer in 3D-weergave kan laten zien wat ze zelf kunnen veranderen aan hun gezondheid.  Als ze bijvoorbeeld veel suiker eten of energiedrankjes drinken, dan komt dat er bij de meting uit en zie je hier het negatieve resultaat van. Dat motiveert mensen om hun slechte gewoontes te veranderen”.

De behandeling voelde ontspannen

ontspannenbehandelingIk heb drie behandelingen gedaan bij Vita Lichaamsmeting. Tijdens de behandeling kon ik het voelen stromen door mijn lichaam, diverse malen merkte ik precies welk lichaamsdeel het apparaatje aan het meten was. Na de meting kreeg ik op een computerscherm te zien wat het gemeten had en welke lichaamsfuncties eruit sprongen, in die zin dat ze overbelast waren. Het was niet heel ernstig allemaal, gelukkig! Maar er sprongen na iedere meting wel diverse lichaamsfuncties uit die een behandeling nodig hadden. De behandeling zelf voelde ontspannen en ik lag wel lekker op de behandeltafel.

Aangetast slijmvlies en antibiotica

Bij de eerste behandeling kwam bijvoorbeeld aangetast slijmvlies naar boven. Ik had op dat moment ook last van vocht in mijn handen, iets waar ik eigenlijk al heel lang geen last meer van had, maar door het klussen in mijn nieuwe woning (witten, behangen, verven) kwam dit weer op. Door de behandeling was dit stukken minder geworden. Een paar dagen later las ik ergens dat antibiotica het slijmvlies kunnen  aantasten. Ik ben altijd heel terughoudend geweest in het gebruik ervan. Na het laten weghalen van twee dwarsliggende verstandkiezen twintig jaar geleden heb ik wel diverse malen zeer pijnlijke oorontstekingen gehad. En daar ik toentertijd antibiotica kuren voor heb gebruikt. Vandaar het aangetaste slijmvlies.

Een groot deel van de taart

grootstukvandetaartNa iedere behandeling merkte ik een hoop ontgifting in de wc-pot. Dunne, groenachtige ontlasting. Dit is iets wat ik herken bij het ontgiften tot nu toe. De galblaas is dan zijn giftige stoffen aan het lozen. Een prettig idee dat de gifstoffen van de antibiotica mijn lijf uit mochten. Emotioneel voelde ik me verdrietig en ook moe. Mensen kunnen volgens Marianne na de behandeling een aantal dagen doodmoe zijn, dat viel bij mij gelukkig mee, maar  ik herken dit wel van eerdere therapieën die ik heb ondergaan. Inmiddels heb ik wel al het nodige opgeruimd waardoor ik niet meteen mijn bed in hoef te duiken om bij te komen. Dat is wel fijn om te merken.

“Het apparaat zal niet alles kunnen oplossen. Maar wel een groot deel van de ‘ taart’. Als je een probleem/klacht hebt, dan kan het veel doen door oorzaken voor je problemen te achterhalen, zodat je hier ook zelf weer mee verder kunt. Ik geef bijvoorbeeld ook tips welke voeding en voedingssupplementen je kunt nemen ter aanvulling.”

Helderheid en rust

De laatste sessie kreeg ik ook een speciale behandeling op de ogen gericht. Hoeveel effect dat heeft gehad op mijn ogen weet ik niet. Ik merkte direct daarna wel meer helderheid en rust in mijn ogen. Maar vervelende oogklachten heb ik allang niet meer. Mocht er iets ernstigs met je ogen aan de hand zijn, dan lijkt me het heel zinvol om een aantal lichaamsmetingen te laten doen. Het kan je zoveel verder helpen als je een diepere oorzaak van je oogklachten weg kunt halen. Zo worden er specifiek voor de ogen 70 directe en indirecte oogfuncties gemeten. Ik heb in ieder geval bij die meneer van de beurs het resultaat gezien. Het was goed om te zien hoe blij en opgelucht als hij was!

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Wat heeft jou geholpen om je ogen weer gezond te krijgen? Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat.

 

 

 

 

Reacties
Categorieën