Is het slim om nivea in je ogen te smeren?
11 september 2015 

Is het slim om nivea in je ogen te smeren?

Is het slim om nivea in je ogen te smeren? Deze conclusie zou je namelijk kunnen trekken naar aanleiding van een wetenschappelijk onderzoek (Zhao, 2015). Het lijkt me geen goed idee om dit te gaan doen, maar het is wel interessant om het onderzoek eens nader te bekijken. Samengevat komt het erop neer dat de klonteringen van eiwitten in de ooglens, die staar veroorzaken, zouden wegsmelten door behandeling met de stof lanosterol, hoofdbestanddeel van nivea crème. Het onderzoek is gedaan op konijnen en honden. Volgens de Volkskrant zou dit wel eens kunnen leiden tot oogdruppels die staar genezen.

Zijn oogdruppels de oplossing?

oogdruppels Het valt me op dat er direct geconcludeerd wordt in nieuwe medicijnen. Dit is de wijze waarop de medische wetenschap en de gezondheidszorg denken. Hartelijk ondersteund door de pharmaceutische industrie. Het is niet in hun belang om de oplossing simpel te houden en te kijken naar de oorzaak. Er wordt handenvol geld verdiend aan druppeltjes en smeersels voor de ogen. Een nieuwe druppel erbij betekent kassa voor de pharmaceutische industrie.

Wat is lanosterol precies?

Naar mijn mening is het veel interessanter om te kijken wat lanosterol nu precies is. Het is een stof die het lichaam nodig heeft om cholesterol aan te maken. Cholesterol, een stof die nog steeds wordt gezien als het kwaad voor de mens, is juist een zeer belangrijke en onmisbare stof voor het menselijk lichaam. Cholesterol zorgt er onder andere voor dat de wand van onze cellen gezond en stevig blijft, en is van levensbelang voor een goede werking van de hersenen. Onze hersenen bestaan voor 60% uit verzadigde vetten en 25% van al het cholesterol in ons lichaam bevindt zich in de hersenen.

Geen roomboter voor zieke kinderen

roomboterMijn zoon heeft door een ongeluk een aantal weken in het ziekenhuis gelegen. Twee weken in Duitsland en een week in Nederland. Ik was in shock toen bleek dat er in het Nederlandse ziekenhuis voor hem tijdens de broodmaaltijden alleen becel verkrijgbaar was en geen roomboter.  Het gezonde menu waaruit hij kon kiezen bestond onder andere uit een cholesterol-arme kipfilet. Toen ik met mijn kinderen in hun babytijd naar het consultatie bureau ging, werd mij gezegd dat ik mijn kinderen gerust volle melkprodukten mocht geven, want kinderen in de groei hebben dit nodig. Dit gegeven is blijkbaar absoluut niet doorgedrongen tot dit kinderziekenhuis vol met zieke kinderen.

Ranzige olie is het advies van het voedingscentrum

Het voedingcentrum adviseert dat het belangrijk is om magere produkten te eten en te kiezen voor halvarine, margarine en vloeibare bakvetten. De vetten die in deze produkten zitten zijn afkomstig van plantaardige oliën en bestaan uit meervoudige onverzadigde vetzuren. Zodra deze vetzuren in contact komen met zuurstof, warmte, lucht, breekt de vetstructuur en wordt de olie ranzig. Voordat de olie in het kuipje of in de fles zit is het meerdere malen in contact geweest met warmte, zuurstof en lucht. Deze ranzige olie is een gif voor het lichaam. De verzadigde vetten, zoals roomboter, worden door dit centrum afgeraden, ook kinderen wordt geadviseerd margarine te gebruiken. Je kunt je afvragen wie er beter worden door deze adviezen, de voedingsmiddelen, industrie of de mens.

Ogen en tekort aan cholesterol

ziekeogenKan het zo zijn dat het lichaam, door een tekort aan cholesterol in de voeding, zelf zijn uiterste best moet doen om deze stof aan te maken? En daarvoor een beroep doet op alle reserves lanosterol die het maar kan vinden in de cellen? Met als gevolg een gebrek aan lanosterol? Alles hangt met elkaar samen. De ooglens zou, door het delicate evenwicht tussen de eiwitten, wel eens een gewillig eerste slachtoffer kunnen zijn van een tekort. Als staarklonteringen oplossen door lanosterol toe te voegen, is er van nature blijkbaar niet voldoende van deze stof in het lichaam voorhanden. Anders zou onze innerlijke arts het probleem zelf wel al hebben opgelost.

Kook je eigen eten

Als er problemen zijn met de ogen, zijn er problemen in het hele visuele systeem. Je ogen zijn een onderdeel van je hersenen.  Is er sprake van een oogaandoening dan kan dit een teken aan de wand zijn dat er meer aan de hand is. Is je cholesterol gehalte te laag en heb je klachten met je ogen. Trek dan je eigen conclusie, stop met de cholesterolverlagers en verander je eetpatroon. Kies voor verantwoorde voeding en kook je eigen eten. Alle bewerkte produkten zitten vol met toevoegingen en oliën die niet goed zijn voor het menselijk lichaam.

Voedt jouw ogen met cholesterol en verzadigde vetten

voedjeogenmetcholesterolEet biologische eieren van kippen die buiten hebben rondgescharreld, volvette rauwe melkse kaas, biologische roomboter en slagroom. Eet geen mager, maar vet vlees en vette vis. Trek bouillon van botten van dieren die buiten hebben rondgescharreld of van wilde vis. Dit bevat goed opneembare mineralen en gelatine. Ook een belangrijk onderdeel van de ogen. Voedt jouw ogen weer met cholesterol en verzadigde vetten. Lichaamseigen stoffen die je hard nodig hebt.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Wat zijn jouw ervaringen met voeding en gezondheid? Ik vind het leerzaam en leuk als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
jeanine bayer
Door

jeanine bayer

op 15 Nov 2019

Als ik nu een blik nivea op een gas stel zet klein pitje eronder het dus vloeibaar maak dat overgiet in koude toestand in een oog druppellaar dan heb ik toch oog druppels?

Karin
Door

Karin

op 15 Nov 2019

Nivea in het oog druppelen lijkt me niet zo slim. Omdat er ook stoffen inzitten die minder goed zijn daarvoor.

Thea van Viersen
Door

Thea van Viersen

op 22 Sep 2015

ja ik weet er alles van. Heb low tension glaucoom en had dit in ernstige mate. Had een donkere bril voor het licht en een rolstok. Er kwam een buurman naast ons wonen en zei ik kan je proberen beter te gaan zienen is mij gaan magnetiseren en ben toen ook via een dietiste in het AZM in maastricnt weer naar gewoon eten gezet. Ik heb een tijd koolhydraatarm gegeten en dat hielp ook een tijdje maar heb n u mijn eigen dieet. Zo min mogelijk suiker, veel water drinken en grasboter, vloeibare boter en speklapjes, bruinbrood, yogurt met muesli, veel fruit. En ik zie weer helder. De beschadingen van gezichtsveld verlies zijn er nog maar toch ga ik nog steeds vooruit. Het is geweldig. Mijn gezichtsveldverlies gaat vanuit het midden. Links was heel slechts en rechts is dreigend. Maar ik kan weer kaarten maken enz. De oogarts snapt er niets van heeft alleen gezegd u ogen zijn weer jong, ze waren echt oud. Doe ook yoga en de oefeningen die jij geeft. Fantstisch. Doe ook kaarten maken zonder bril. Ben een gelukkig mens

Karin
Door

Karin

op 22 Sep 2015

Wat super om te lezen.

elles
Door

elles

op 15 Sep 2015

Zijn die druppels met Lanosterol al te koop dan? Ik ben benieuwd. Ik drink slechts 1 liter melik per week en af en toe wat yoghurt. 1 plakje kaas per dag en voor de rest geen melkproducten voor mij. Mijn echtgenoot drinkt nooit melk: eet totaal geen melkproducten. Hij walgt van producten met melk erin! Dus ook geen smeerboter. Dus voor ons ook geen toetjes na de hoofdmaaltijd! Wel fruit! Hij eet vaak vissoep. Hij is 70 jaar en heeft alleen een leesbril nodig. Zijn zicht is beter dan die van een adelaar denk ik, aangezien hij heel scherp in de verte kan zien.

Karin
Door

Karin

op 17 Sep 2015

Beste Elles, Ik denk niet dat die druppels al te koop zijn. Het is helemaal geen verplichting om je cholesterol uit zuivel te halen hoor. Gebruik bij melkprodukten wel de volle variant en niet de magere. Vissoep is heel gezond, zeker als je het van vissenkoppen trekt.

Theo
Door

Theo

op 15 Sep 2015

Dank je voor het heldere verhaal! Melk is al 20 jaar uit de koelkast, roomboter smeer ik met veel genoegen, geitenkaas is verrukkelijk en past beter bij de mens dan koeienkaas. Ook ik was geschokt toen in in het ziekenhuis lag ivm een netvliesloslating dat er alleen Becel gesmeerd kon worden, heb het niet geopend. Ik zag de maaltijden die aangeboden werden, ja daar werd ik niet vrolijk van laat staan beter. Gelukkig maar een dag en daarna naar huis. Ik heb inmiddels van visafval 1 kg voor € 0,00 een heerlijke bouillon getrokken en daarvan soep gemaakt. sinds 18 augustus amper een bril op, werkt ontspannend. Nivea als voeding voor het oog vind ik interessant, daar ga ik me in verdiepen. Verder met oefeningen, zwaaien, licht happen en palmeren. Op naar beter zicht zonder bril

Maria de Jong
Door

Maria de Jong

op 15 Sep 2015

Zelf heb ik een periode gehad, waarin ik merkte dat er een bruinachtig waas voor mijn ogen had, met name viel dat op als ik met stralend mooi weer naar de lucht keek: het blauw zag er een beetje viezig uit. Helaas pindakaas, dacht ik, niks aan te doen, misschien voorloper van staar. De laatste tijd merk ik dat dat waas weg is. De enige reden die ik kan bedenken is, dat ik ben overgegaan op iets wat lijkt op het paleo-dieet: gestopt met alle granen (ook met spelt en rijst), ook vrijwel geen aardappelen meer (wel soms zoete bataat) en in plaats daarvan eet ik heeeeel veel (rauwe) noten: cashew en walnoot, daarnaast erg veel honingsoorten (koudgeslingerd), regelmatig rauwe groenten ook zo uit de tuin (en bloemen/ jonge zaadknoppen van theunisbloem bijv.), veel (geiten)kaas, eieren en vlees/vis (zoute haring). Wel fijn dat het blauw van de lucht weer echt blauw is. Ik schat dat dit proces ongeveer drie maanden heeft gekost. Met het koudere weer moet ik misschien wel weer meer koolhydraten eten, ik ben namelijk ook een vetlaagje kwijtgeraakt, maar tijd zal het leren (mijn dieet stel ik samen op kinesiologische basis)..

Marcel Stortelder
Door

Marcel Stortelder

op 15 Sep 2015

Mijn menu is vegetarisch,maar ik eet wel elke dag vette vis. Marcel Stortelder

Cor van Rietschoten
Door

Cor van Rietschoten

op 15 Sep 2015

Diabetes moeten juist oppassen voor een te hoog cholesterol gehalte. Het is beter om dit te vermelden in je verhaal. Overigens wel interessant.

Karin
Door

Karin

op 15 Sep 2015

Het is maar de vraag of dat echt klopt, van te hoog cholesterol gehalte en diabetes. Er zijn ook mensen met diabetes op andere manieren bezig dan wat de reguliere zorg adviseert.

Ellen van Polanen Petel
Door

Ellen van Polanen Petel

op 15 Sep 2015

Ja, dat in het plaatselijke ziekenhuis alleen margarine (onduidelijk merk) werd "toegediend", ontdekte ik toen mijn man begin dit jaar plotseling, onvoorbereid voor een paar dagen het ziekenhuis in moest. Later vernam ik van een (ver) familielid dat op Facebook wat foto's vertoonde van het ontbijt in ditzelfde ziekenhuis, inderdaad dat er sprake is van margarine en toen wist ik het wel. Voor mij stond ook een ingreep te wachten, ik kon me daarop dus voorbereiden. Heb alle margarine geweigerd en haalde ostentatief (zo gemeen ben ik dan ook wel) steeds mijn eigen potje boter uit mijn laatje. Gelukkig heeft dit slechts 3 nachtjes geduurd. Weet niet hoe lang boter niet-gekoeld (zeker bij ziekenhuistemperaturen) goed blijft...

Karin
Door

Karin

op 15 Sep 2015

Mocht je zelf geen voedsel bewaren in een koelkast. Ik kon voor mijn zoon wel echte boter in de koelkast plaatsen en ander eten.

SherLizz
Door

SherLizz

op 15 Sep 2015

Het adagio: Joris 3-pinter en Melck is goed voor elck? Allemaal achterhaald. Van Melk de witte motor naar melk de witte sloper. Verbijsterend dat ziekenhuis dieet met becel. Maar goed, zolang het Voedingscentrum het mondstuk is van becel en margarineboer UNILEVER... Zelfs de hartstichting beveelt becelproducten nog van harte aan... Mijn ervaring met voeding. Heb reumatoïde arthritis waar 10 jaar en 10 verschillende farmaceutische drugs geen soelaas boden. Sinds ik granen, koemelk eiwit ten en suiker geschrapt heb uit mijn dieet (2002) gaat het stukken beter (kan bijv. weer fietsen en autorijden). RA is een ongeneeslijk chronische aandoening en 100% beter zal ik niet worden, maar ik heb zeker baat bij het weglaten van voornoemde voedingsmiddelen.

Zoufy E. Mienes
Door

Zoufy E. Mienes

op 15 Sep 2015

tav SherLizz vs R.A. Voor de beste oplossing kijk s op mijn website en ik wil je graag aan een positieve ervaring helpen, zo het ook mij aangeboden is ruim 6 jaar terug en ik ben beter dan toen en wordt nog telkens sterker. Geen bluf. Maar durft jij de uitdaging aan?

Karin
Door

Karin

op 15 Sep 2015

Melk is wel goed, maar niet wat ze van de melk maken in de supermarkt. Volle, rauwe melk, zo van de boer is een super gezond produkt. Goed dat je merkt welk verschil het maakt bepaalde produkten te laten staan.

harm niekamp
Door

harm niekamp

op 15 Sep 2015

volledig mee eens het gaat alleen maar om de poen wat zijn de belangrijkste voedings middelen

Reactie plaatsen