Ervaringen van anderen

Mensen vragen vaak aan mij: Maar hoe lang duurt het voordat ik dan helemaal goed zie. Een vraag, waar ik niet een goed antwoord op kan geven. Zoveel hangt van je zelf af, inclusief de obstakels die je tegen komt. En hoe gemotiveerd ben je. Niemand is hetzelfde en ieder heeft weer zijn eigen spanningen waar hij of zij mee te maken krijgt. En de één doet zijn bril af en loopt gewoon over straat en vindt het wel fijn dat de wereld op dat moment wazig is. De ander loopt juist zonder bril tegen heel veel angst en onzekerheid op. Er zijn mensen waarbij het kwartje direct valt als ze ervaren dat ze slecht zien doordat ze met spanning kijken. Dat goed zien is vanuit ontspanning. Dat ze vanaf die tijd nooit meer met spanning kijken. Omdat ze voelen dat het veel moeilijker is dan ontspannen te kijken. Maar voor de meeste mensen kost het veel meer oefening om weer te leren ontspannen. Ik krijg vaak mooie verhalen te horen van mensen. Wat het met ze doet als ze zonder bril of lenzen zijn. Want iedereen ervaart iets en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Voor sommige herkenbaar, voor anderen weer niet.

Mensen kunnen enthousiast tijdens mijn workshops uitroepen dat ze nu al merken dat de ogen anders aanvoelen. Veel fijner en losser. Maar uiteraard is het tijdens een workshop weer heel anders dan in het dagelijkse leven. Want lukt het dan ook om ontspannen te blijven. Ontspannen gaat over loslaten, loslaten, loslaten. Een Bates lerares zei eens tegen mij, ontspannen kijken is steeds maar weer loslaten, loslaten, loslaten. Maar loslaten, hoe doe je dat. Mijn ervaring is dat het oefening vraagt om te leren loslaten. Zeker als je veel spanning ervaart. Palmeren is een hele goede oefening om te leren loslaten. Hoe meer je palmeert, hoe makkelijker je loslaat. En heb je het druk en ervaar je geen tijd om te palmeren, ik las laatst deze zin over mediteren (want palmeren is ook mediteren): Je dient elke dag een half uur te mediteren. Behalve als je het heel druk hebt, dan een uur.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen