Kijken van binnen uit

We doen ons best de hele dag te zien, alle prikkels van buiten af tot ons te nemen. Door je best te doen ga je juist wazig zien. Je best doen geeft spanning, niet alleen in de oogspieren, maar in het hele lichaam. Tijdens mijn cursus keken we dicht bij naar een bloem. Een cursiste merkte op dat ze het beeld ook toe kon laten en zodra ze dit zo ervoer ze meteen beter ging zien.

 

Afgelopen week vertelde iemand me: Je kunt je oog weglaten zakken in de oogkassen, waardoor je ook weidser gaat zien. En ik dacht, maar dat weet ik, want ik vertel het mijn cursisten ook. Maar toch merkte ik dat ik vaak niet zo kijk dat ik toch mijn ogen het werk laat doen, in plaats dat ik het beeld naar mij toe laat komen. Mijn cursiste zei, het gaat erom dat je niet bezig bent de prikkels buitenaf te zien, maar dat je kijkt van binnen uit naar de wereld.

Ik zat in de trein, hieraan denkend. Ik keek naar buiten en zag alle palen en gebouwen voorbij zoeven. Het zijn nogal een prikkels en ik dacht hoe kijk ik dan nu van binnen uit. Zodra ik dacht schoten mijn ogen als vanzelf naar de wolken toe. Hé, dat is opvallend, als ik mijn ogen zelf laat kijken, dan richten ze zich niet op die gebouwen die voorbij zoeven. Ze zoeken de zachtheid op van de wolken.

Ik ging ermee experimenteren. Ik sloot mijn ogen en stelde mezelf voor dat ik buiten was, op een mooi grasveld, met een grote boom naast me en een meertje voor me. Ik voelde dat mijn ogen hier zacht van werden. Daarna dacht ik aan een auto die voorbij reed en een scooter die vlak langs me ging en ik voelde dat er verharding kwam in mijn ogen.

Ik was onderweg naar de gezondheidsbeurs in Utrecht waar ik iedere dag twee workshops zou geven en ik dacht, dit is een mooi begin van de workshop, ik laat het mensen zelf voelen, wat de invloed van buitenaf op onze ogen is. De helft van de mensen voelde het ook daadwerkelijk, de andere helft niet. Een mevrouw zei later tegen me, met die oefening aan het begin, daar kon ik niet zoveel mee. Maar die oefeningen aan het einde (zwaaien en palmeren) die vond ik heel prettig. Ja, zo heeft ieder weer zijn eigen ingang om te voelen hoe je de ogen kunt ontspannen.

Je kunt uitproberen of het visualiseren van beelden werkt door de oefening te doen op bovenstaand filmpje. Laat dan je reactie achter hoe je de oefening hebt ervaren en of je het ook merkt in het dagelijkse leven. Hoe de beelden van buitenaf invloed hebben op je oogspieren en of je ze zacht kunt maken door aan prettige dingen te denken.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Ik waardeer het enorm als je hieronder jouw ervaringen opschrijft

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Ineke
Door

Ineke

op 24 Mar 2016

Karin, wil je even kijken of die link wel goed werkt?

Karin
Door

Karin

op 24 Mar 2016

Ik heb hem aangepast. Dank je voor het melden!

Reactie plaatsen