Hoe je met zachtheid de ogen kunt helen

Hoe meer ik op het ‘pad naar vol zicht’ geraak, hoe zachter ik me voel. Mensen zeggen wel eens dat ze niet geloven in wat ik doe. Ze kunnen er met hun verstand niet bij dat zoiets zachts als ontspanning je ogen echt kan helen. Ze vragen waar het wetenschappelijk bewijs is. We leven in een wereld waar hardheid wordt ingezet bij de behandeling van klachten. Als je naar de (oog)arts gaat omdat je tegen bepaalde problemen aanloopt, zit de oplossing volgens hem of haar in medicijnen, operaties, brillen en lenzen. Harde middelen met allerlei bijwerkingen. Dat die bijwerkingen er zijn, is zeker wetenschappelijk bewezen. Gebruik je oogdruppels, of andere medicijnen die zijn voorgeschreven door de arts? Zoek op internet maar na wat de bijwerkingen zijn. 

Hardheid geeft bijwerkingen

Vaak helpen deze middelen wel even. Als je bent geopereerd aan staar, ga je scherp zien. Als je last hebt van een te hoge oogdruk, kunnen oogdruppels die in het begin verlagen. Pijnstillers kunnen de pijn verlichten. Maar na een tijdje stopt de werking van het medicijn, of heb je er meer van nodig om hetzelfde effect te bereiken. Soms worden de klachten juist erger, omdat een van de bijwerkingen van zo’n middel je klacht zélf is. Ondanks dat we met zijn allen wel weten dat bijwerkingen onderdeel uitmaken van de westerse geneeskunde, denken we toch dat hierin de oplossing ligt. We kunnen en willen niet geloven dat een zachte manier van genezen veel krachtiger werkt.

Met de bril haalde ik een stuk hardheid weg

Zachtheid is de weg naar heling. Die zachtheid kan ik steeds meer ervaren op mijn pad naar vol zicht. Zachtheid ervaren en voelen, ook naar mezelf toe, in alles wat ik doe. Sinds ik mijn bril af ben gaan zetten, is die zachtheid zich meer en meer gaan ontvouwen. En dat is logisch, want door de bril af te zetten haalde ik letterlijk de hardheid voor mijn ogen vandaan. Brillenglazen, geslepen in één bepaalde sterkte, maken de wereld namelijk scherp en hard. Dat besefte ik toen ik de bril na een tijdje weer opzette. De hardheid deed gewoon zeer aan mijn ogen.

Ik wist niet beter

Maar voor die tijd voelde ik het verschil helemaal niet. Ik was toen juist blij als ik mijn bril weer op had, want dan zag ik tenminste scherp. Dat het scherp zien door mijn brillenglazen een hele harde manier van zien was, dat viel me nog niet op. Ik wist niet beter. Ik had ook niet door dat ik helemáál verhardde door op deze manier te kijken dat er allerlei spanning in mij zat die mijn lichaam en ogen hard maakte. Dit bewustzijn ontstond pas toen ik mijn bril ging afzetten en zachtheid toe ging laten in mijn systeem.

Zachte voeding

Ik ga steeds meer verbanden zien. Zo ook de link met voeding. Bijvoorbeeld: vanuit de wetenschap worden we bang gemaakt voor verzadigde vetten. Die zouden onze bloedvaten doen verstoppen. Maar volgens modernere voedingsdeskundigen is het tegenovergestelde waar: de cholesterol in de vetten heelt juist de beschadigingen in de bloedvaten. De beschadigingen worden veroorzaakt door voeding als suiker en geraffineerde plantaardige olie.

Zet deze twee maar eens naast elkaar: romige, opgeklopte slagroom en keiharde suikerkorrels. De romige slagroom, de zachte roomboter en het smeuïge, geklutste ei zijn een en al zachtheid, en voedend voor ons systeem. Terwijl de harde suikerkorrels onze cellen beroven van de voedingsstoffen die we juist zo hard nodig hebben om gezond te zijn en scherp en helder te zien.

 

Met zachtheid en ontspanning creëer je ruimte

Zachtheid en ontspanning zijn direct met elkaar verbonden. Met zachtheid geef je je systeem de ruimte om tot rust te komen. En vanuit rust kan het systeem regenereren, herstellen, helen. Er zijn veel verschillende manieren waarop je die zachtheid in je leven kunt brengen, en met name in je ogen en manier van kijken.

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Hoe is jouw ervaring met genezing, met hardheid en met zachtheid? Ik waardeer het als je hieronder een reactie wilt achterlaten.

 

 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Miranda
Door

Miranda

op 06 Feb 2020

Wat moet je precies doen om je.ogen beter te maken want dat lees je niet echt. Mijn dochter moet een bril jaar ogen zijn min 0.75 ze klaagt elke dag over hoofd pijn. Tv en laptop en telefoon mag van ons al niet veel. Ze is pas 3 jaar. Wat kan ik doen nog meer de bril wel nemen of wat anders

Karin
Door

Karin

op 08 Feb 2020

Dankjewel voor je vraag. De ogen van kinderen zijn nog volop in ontwikkeling. Een bril blokkeert alleen maar deze ontwikkeling. Ik verwijs je graag door naar het korte, krachtige oogcollege hoe je kan zorgen dat de ogen van je dochter in goede conditie blijven, zodat ze optimaal kunnen zien. . Deze is gratis en online. Aan het eind kun je zien hoe je stappen kunt nemen voor een verder vervolg. Ik bied ook ouder/kind trajecten aan. https://volzicht.nl/oogcollege/

Ine
Door

Ine

op 01 Oct 2019

heel nspirerend! veel dank!

Joke Brasser
Door

Joke Brasser

op 27 Jun 2019

Heeft het zin/werkt het ook.....wanneer je soms wel en soms niet je leesbril gebruikt? Of moet je het dan consequent doen? Ik maak nl zeer fijn borduurwerk waar ik mee zou moeten stoppen als ik helemaal geen leesbril meer zou dragen (3.5)

Karin
Door

Karin

op 30 Jun 2019

Beste Joke, Ja, je kunt ook afwisselen en een minder sterke leesbril gebruiken bijvoorbeeld.

Miranda
Door

Miranda

op 27 Jun 2019

Hoi Karin, de ontspanning voor mijn ogen zit in het feit dat ik door de jaren heen de sterkte van mijn bril -lenzen steeds iets naar beneden schroef....Ik draag nu een bril onder mijn eigenlijke sterkte en dat geeft ontspanning. Jammer genoeg kan ik niet zonder correctie door het leven, daarvoor is de afwijking te groot....Hoewel ik wel mijn bril zoveel mogelijk af zet als het niet nodig is...dat geeft ook weer ontspanning...Mijn lenzen draag ik al 3 jaar niet meer vanwege droge ogen waarschijnlijk veroorzaakt door de overgang..ik wacht met smart op de dag dat ik de lenzen misschien toch weer kan dragen omdat ik mij altijd bewust ben van mijn bril. Zijn er ervaringsdeskundigen die hier iets over kunnen vertellen? Veel dank!

Karin
Door

Karin

op 27 Jun 2019

Beste Miranda, Wat heb je al goede stappen gezet. Uiteraard zijn er nog wel andere stappen nodig om ook te zorgen dat je zonder de bril beter gaat zien. De workshop is voor jou echt een goede vervolgstap om te nemen.

Lydia Pauw
Door

Lydia Pauw

op 25 Jun 2019

Hallo Karin, Ik heb nu al een paar keer je mails gelezen. Jaren terug heb ik een boekje van mijn zus gehad over oogoefeningen. Maar zoals met zoveel dingen, het versloft. Ik heb namelijk een behoorlijk probleem met mijn ogen. In 2000 heb ik een val gemaakt. Ik holde hard naar de deur van het huis van mijn vriendin. Het had die nacht gestormd en er lag een standaard over het pad. Ik struikelde er over en sloeg met mn hoofd tegen een kastje aan en terug knalde ik met mijn hoofd tegen de deur. Ik was even van de kaart en op dat moment wilde ik eigenlijk dood, heel raar. Goed, ik had een hoofdwond op mn voorhoofd en dat moest gehecht worden. Ik had een whiplash, heb acupunctuur gehad in Apeldoorn en daardoor was de hoofdpijn in ieder geval weg. Maar ik kreeg concentratie problemen en ik ging scheel kijken met mijn linkeroog. Inmiddels heb ik 2 brillen, 10 prisma's, verdeeld over twee glazen en een leesbril. Ik word doodmoe van het constant verwisselen van bril en het komt mn humeur ook niet echt ten goede. Met de optometrist heb ik besloten volgend jaar mn ogen recht te laten zetten. Daarom twijfel ik of het een optie is om voor die tijd bij je die 1 dagcursus te doen. Groetjes Lydia Pauw

Else
Door

Else

op 01 Oct 2019

Voor mevrouw Pauw. Ik heb ook een whiplash. Een stoelmasseur of triggerpointtherapeut biedt uitkomst. Zijkant nek dikke spier kunnen drie triggers inzitten bovenste verrwijst naar je ogen. Veroorzaakt hoop ellende.

Karin
Door

Karin

op 26 Jun 2019

Wat een ingrijpend gebeuren. Ik heb vaker mensen geholpen die door een ongeluk nare klachten hebben ontwikkeld, dus is zeker zinvol om te doen.

Laura Gulickx
Door

Laura Gulickx

op 26 Dec 2017

Beste Karin mei 2016 heb ik op jouw advies mijn leesbril afgezet, weggelegd, opgeborgen en ik kijk af en toe in de brillendoos. helemaal waar wat je zegt, het sleutelwoord is zachtheid' .voor ik slapen ga palmeer ik en voor ik uit bed kom. Heb ik moeie ogen? ik gebruik wel van Wala op advies van mijn huisarts: Euphrasia Augentropfen , tegen droge ogen ( volgens hem is dat op mijn leeftijd 73) een vrij normaal verschijnsel, te vergelijken met rimpels. ook als ik niet helemaal scherp zie, neem ik de tijd, knipper ik wat, ontspan en heerlijk, ht lukt me om de leesbril te laten rusten in de stevige hardgroene plastic brillendoos. Dank je voor je oefeningen en je uitleg. Schitterend te ervaren dat oefenen in ontspannen , ontspannen, ontspannen enz doorgaan, gewoon doorgaan, mij helpt brilloos de krant te lezen. en als ik moe wordt? dan stop ik met lezen of ik versterk de lichtbron. succes , en dat steeds meer mensen zich de kunst van ontspannen eigen maken. Jij geeft prachtige

Annette
Door

Annette

op 14 Dec 2017

Hai Karin, wat inspirerend om te lezen! Een feest van herkenning. Mijn passie is yoga en in die lessen komt mijn focus steeds meer te liggen op ontspanning. Als broodnodige reactie op alle prikkels van buitenaf en de onvermijdelijke spanning die dat geeft.

Elise
Door

Elise

op 13 Dec 2017

Ik kan wat je schrijft, Karin, helemaal onderschrijven. Alle kunstmatige en onnatuurlijke middelen roepen andere problemen op; je kan maar beter met de oorsprong/oorzaak aan de gang gaan, zoals aandacht aan je ogen besteden. En ik weet ook dat heel veel mensen het moeilijk vinden om deze ware woorden te horen, omdat ze op hun klompen aanvoelen dat ze hiermee aangesproken worden op hun eigen verantwoordelijkheid voor hun gezondheid en ja, voor hun hele leven en dat roept vaak veel weerstand op. Daarom deste mooier dat jij je daar niet door laat afleiden en er elke keer zonder omhaal weer op terugkomt!!

Stefan
Door

Stefan

op 12 Dec 2017

Ik kan me nog goed herinneren, dat toe ik mn bril kreeg toen ik 8 was, de hele wereld er een stuk strenger en harder uit zag. Ik hb hem jaren afgelaten..tot het echt gevaarlijk werd in het verkeer. Nu..30 jaar later, nu ik hem weer afzet, komt de zachtheid weer terug, zoals die van mn jeugd. Als ik heel rustig kijk buiten, zie ik soms helemaal scherp. Ik voel dan ook stilte van binnen en een verkramping wegvallen..Zodra ik het drukkere leven weer in ga, of binnen ben, is dit weg en word het weer wazig. Maw........ Ik herken de zachtheid, maar kan dit nog niet vast houden.

E.
Door

E.

op 12 Dec 2017

Vorige online cursus meegedaan voor mijn dochter en echt waar: na ruim 4 jaar dat haar ogen iedere keer slechter worden bij de oogarts, afgelopen maand voor het eerst beide ogen een kwart verbeterd!! En dat alleen maar door kritisch samen met haar te kijken "heb je de bril nu écht nodig of geeft het je "veiligheid"? Ook okay, als je maar voelt en zelf weet waarom je m gebruikt." Wat een fijne stimulans voor ons en voor haar! (ze is 7 jaar trouwens) Dankje :-)

claus
Door

claus

op 12 Dec 2017

Eindelijk iemand die ook kon ervaren wat ik probeer uit te leggen wanneer men mij vraagt waarom ik mijn bril niet wil dragen... Als klein kind speelde ik met mijn broer veel buiten in de bergen, in de sneeuw, zwemmen in het water, frisse lucht,... En dan kwam de tijd op de schoolbanken , met 8 jaar begon ik minder scherp te zien, kreeg een bril voorgeschreven, en dan zo ging het maar steeds achteruit met mijn ogen tot ik op een dag op mijn 17e besloot, hem nooit meer op te zetten... Ik voelde me alleen maar ellendig met de bril en niemand leek te begrijpen waarom...ik droeg lenzen, die vielen beter mee, maar dan kreeg ik steeds vaker last van een vreemd gevoel in mijn buik toen ik ze in had, en duizeligheid....mijn ogen werden kurkdroog, en het was alsof ik me verweerde tegen deze vreemde objecten... Dan heb ik voor vrijilligerswerk in de landbouw gekozen, omdat ik het beu was mij kapot te staren op dingen die mij niet vervulden...altijd juist zijn en perfect zijn en iets nastreven wat niet ik was... Nu enkele jaren later heb ik mijn bril, een veel zachtere bril, terug opgezet voor het werk achter de computer, maar neem hem meteen weer af wanneer ik het kantoor verlaat. Een bril verandert de kijk op het leven volledig en heeft een grote impact op je relaties... Ik had reeds vele heldere momenten, wanneer ik niet op het actief kijken gefocust was, maar op het laten kijken door mijn ogen, dat alles ineens scherp was... Eigenlijk is er niets aan mijn ogen, het is de vrijheid die hen van het zien van mooie nieuwe dingen ontnomen wordt, die hen afsluit en minder goed doen zien...

Karin
Door

Karin

op 12 Dec 2017

Dank je wel voor deze mooie woorden.

Linda
Door

Linda

op 12 Dec 2017

Echt een mooie ontdekking en mooi verwoord

Reactie plaatsen