Zuurstof voor de ogen

zuurstof voor de ogen luchtHet hele visuele systeem, van je ogen tot en met je visuele cortex, verbruikt veel zuurstof. Zuurstof is voor de ogen heel belangrijk, door de grote concentratie cellen gebruikt het netvlies relatief gezien het meeste zuurstof van het hele lichaam. Zuurstof kennen we allemaal van de ademhaling, zuurstof ademen in. Maar ook via je voeding kun je zuurstof binnen krijgen. Tijdens de lezing ‘Zuurstof’ van Mike Donkers kreeg ik om te beginnen een lesje scheikunde over zuurstof.

Van O1 tot O3

Zuurstof kennen we als O2 en bestaat dus uit twee zuurstof moleculen. Als zuurstof omhoog stijgt in de atmosfeer en in aanraking komt met UV, breekt de zuurstof op in twee losse moleculen: O1 en O1. De losse zuurstof moleculen zullen gaan zoeken naar een zuurstof om zich aan te hechten. Niet alle zuurstof moleculen zijn opgebroken. O1 gaat zich met deze O2 moleculen hechten  in de atmosfeer, samen vormen ze dan O3, ook wel bekend als Ozon. Ozon heeft de kleur blauw, dat is dus was je ziet als de zon schijnt en de wolken niet de lucht bedekken.

Zuurstof voor de ogen H2O2Drie vormen van zuurstof

O3 is zwaarder dan O2 en daalt naar beneden. Onderweg naar beneden komt het waterstof tegen: H₂O en stoot het O1 af. Deze afgestoten O1  bindt zich met de H₂O en samen vormen ze H2O2, oftewel Waterstofperoxide. Dit is een stabiele molecuul, helemaal in evenwicht. Twee moleculen H en twee moleculen O, vrouwelijke en mannelijke moleculen samen, yin en yang. Je hebt dus drie vormen van zuurstof. O2 = de zuurstof die we inademen, O3 = Zuurstof in de vorm van gas: ozon, H2O2 = zuurstof in de vloeibare vorm.

Licht, lucht en water

Voedsel wordt afgebroken tot licht, lucht en water en het is dus belangrijk dat ons voedsel zo rijk mogelijk is aan licht, lucht en water. Veel voedsel is dat niet meer, denk bijvoorbeeld aan groenten die uit de kassen komen en daardoor niet in direct contact zijn met het licht. Daarnaast krijgen ze water uit de kraan, maar dit water bevat weinig mineralen en licht, waardoor het geen mineralen door kan geven aan de groenten. Deze groenten zijn dus niet rijk aan water, zuurstof en licht.

Zuurstof voor de ogen margarina en vrije radicalenMargarine en vrije radicalen

Vrije radicalen zijn niet meer dan beschadigde zuurstof moleculen. Een zuurstofmolecuul bestaat uit een proton (mannelijk) en een elektron (vrouwelijk). Een vrije radicaal is volgens Mike een mannetje dat zijn vrouwtje kwijt is geraakt. En daar zitten vele lichamen vol mee, onder andere door het eten van margarine en andere bewerkte producten waar plantaardige oliën in zijn verwerkt.

Beschadigde zuurstofmoleculen

Voor margarine worden plantaardige vetten geoxideerd, waardoor de zuurstof moleculen in de olie beschadigen en zich in je lichaam vormen tot de zogenaamde vrije radicalen. Deze beschadigde zuurstof wil balans en zal op zoek gaan naar zijn electron en deze weghalen bij een gezonde zuurstofmolecuul.  De zogenaamde antioxidanten bevatten veel elektronen, genoeg om complete zuurstof moleculen te creëren. Deze elektronen verbinden zich met de beschadigde zuurstof, zodat deze weer heelt. Ook de aarde zit vol met elektronen, die je lichaam binnen stromen zodra je contact maakt met de aarde. Daarom is het lopen op blote voeten zo helend.

Zuurstof voor de ogen verzadigd vetSterkere huid door verzadige vetten

Verzadigde vetten, zoals roomboter, verzadigen omdat er heel veel waterstof in zit. Verzadigde vetten hydrateren tien keer meer dan water. Je huid wordt er sterker en gezonder door. Mike gaf als voorbeeld een mevrouw met zonneallergie, die van haar problemen afkwam door te stoppen met margarine en overging op het eten van verzadigde vetten. Er was natuurlijk geen sprake van een zonneallergie, maar van een beschadigde huid waar de zon zo’n beetje dwars doorheen scheen.

Droge ogen

Mensen die last hebben van droge ogen krijgen behalve te weinig vitamine A ook te weinig verzadigde vetten binnen. Vetten zouden het grootste deel van je maaltijd horen te zijn. En dan niet de plantaardige vetten die in bewerkte producten zitten, maar de o zo verguisde vetten uit volle zuivelprodukten, reuzel, niervet en ook kokosolie en palmolie zijn goed om te gebruiken.

Zuurstof voor de ogen eierenCholesterol

En wees niet bang voor je cholesterol. Die vaart wel bij dit eten. Dat je cholesterol te hoog is, komt doordat vaatwanden beschadigd zijn en je lichaam extra veel cholesterol aanmaakt in een poging deze te restaureren. Dat is namelijk wat cholesterol onder andere doet, het repareren van vaatwanden.

Eet verzadigde vetten

Om te ontgiften, oftewel de beschadigde zuurstof moleculen in je lichaam weer compleet te maken, is zuurstof dus noodzakelijk. Een manier om zuurstof binnen te krijgen is het eten van verzadigde vetten. Van dieren die zelf ook natuurlijk hebben gegeten, zoals koeien die buiten gras grazen. Als zij eten hoe de natuur het bedoeld heeft, is het vet wat bij ze vandaan komt van optimale kwaliteit. Daarnaast is vet eten van belang omdat je vet nodig hebt om de mineralen uit de voeding opnemen en de mineralen nemen weer de vitamines op. Het eten van magere producten, zoals magere kaas (bah, vies) en mager vlees: wat het voedingscentrum programmeert, is dus schadelijk voor je lichaam. Want zonder vet kan je lichaam niet de mineralen en vitaminen uit het voedsel opnemen.

Wat kun je allemaal doen om zonder bril of lenzen goed te zien?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om gezond te zijn en goed te zien. Zonder brillen, lenzen of operaties. Sinds 2010 heeft zij meer dan 2850 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen.
Sim
Door

Sim

op 19 Oct 2021

Wat een onzin allemaal. Je zult maar luisteren naar het voedingscentrum. Bah... wetenschappers.

Sandra
Door

Sandra

op 12 Mar 2017

Hallo, even een vraag nav bovenstaand stuk. Is de H molecuul vrouwelijk en de O molecuul mannelijk? Ik weet namelijk niet of het respectievelijk vermeld staat. Alvast bedankt voor je antwoord. Met vriendelijke groet, sandra

Joan
Door

Joan

op 21 Dec 2017

moleculen zijn niet vrouwelijk of mannelijk maar positief ( in dit geval de H) of negatief ( in dit geval de O) en daarbij kunnen ze een bepaalde valentie hebben (+1 voor een H en -2 voor een O)

Karin
Door

Karin

op 13 Mar 2017

Dat weet ik eerlijk gezegd niet.

Wil. Altorf
Door

Wil. Altorf

op 08 Jul 2014

Hallo Karin ,ik heb Glaucoom en nu vraag ik me af of deze informatie voor mij ook geschikt is , en zo ja ,heb je daar ook invormatie over GR wil .

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 08 Jul 2014

Jazeker is de informatie voor jou ook geschikt. Ik kan je adviseren om mijn gratis e-book te gaan downloaden en de tips die hier in staan toe gaan passen. Dit zorgt ervoor dat de gezondheid van je ogen verbetert, dus ook de glaucoom. Hier kun je mijn e-book downloaden: https://volzicht.nl/gratis-ebook-zeven-tips-om-goed-te-zien/

Mieke
Door

Mieke

op 04 Apr 2014

Wij hebben een aantal jaren geleden een AquaCell van AquaCombi laten plaatsen om water te ontharden. Is dat nou gezond( gevitaliseerd) water of is het alleen vriendelijk voor je apparatuur in huis zoals bv de wasmachine?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 04 Apr 2014

Ik ken het niet, maar heb even op hun website gekeken. Zij spreken puur over het ontharden van water, waarbij ik me wel kan voorstellen dat het ook het water vitaliseert. Je zou je vraag eens kunnen stellen aan Jan van der Lee wat het verschil is, van hem komt de aquaoptimizer. Zijn emailadres is: aquaoptimizer@gmail.com

Ingeping
Door

Ingeping

op 01 Apr 2014

Is er verschil tussen de waterstofperoxide die jij beschrijft en die van zeg maar een permanent? Ik denk van wel, maar zie ik niet beschreven staan.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 02 Apr 2014

Jazeker, die ik beschrijf is foodgrade. Staat er ook op. Dus dat is heel belangrijk. Die van een permanent kun je niet gebruiken.

gert
Door

gert

op 01 Apr 2014

Zoals mijn meeste reactie vindt ik het advies om h2o2 te gebruiken een riskant advies !!Ik heb het zelf wel eens geprobeerd. En gebruik het 3 % oplossing voor een kalknagel wat goed werkt. Soms spoel ik mijn mond ermee. Of doe een druppel (of meer) op een vochtige tandenborstel na het poetsen om de tanden na te bleken en de mond te schonen.Maar er is geen bewijs dat inslikken van h2o2 genezend werkt. Het zijn verhalen van mensen die we niet kennen. Het is geen betrouwbaar onderzoek. En als het echt goed zou zijn zou het wel onderzocht zijn. Geloof me. Al die praatjes van al die bijwerkingen die een teken van gezondheid zouden zijn,... !!! Als deze reacties na het nuttigen van een bic mac zou volgen.. zouden we dat ook kunnen zeggen maar dat doen we niet.Ik vindt het op zijn minst discutabel.. eerder onnodig. Eet gezond eet een sinaasappel. Allemaal zonne-energie. Goede suikers die je energie-systeem boosten. En zoveel nog niet geidentificeerde natuurlijke anti-oxidanten die we nog niet kennen.. Eet er nog een. Goede vezels.

Rik
Door

Rik

op 19 Feb 2016

"Moedermelk bevat in de beginfase, dat is de biest, grote hoeveelheden H2O2: pasgeborenen hebben van zichzelf nog geen immuunsysteem en de H2O2 kan het goed vervangen. Een van de stoffen die ervoor zorgt dat het lichaam H2O2 kan aanmaken is vitamine c. Penicilline dankt zijn werking aan de vorming van H2O2 in het lichaam."Ach, het is maar dat je het weet.Karin; Gedestilleerd water is beter wanneer men voldoende biologische groeten en fruit tot zich neemt. Het zorgt in zo'n geval dat de mineralen juist beter worden opgenomen dan wanneer men kraantjeswater neemt waarin de PPM van bepaalde mineralen de rest overstijgen en dus blokkerend werken.Regen water is (buiten de door mensen toegebrachte schade, luchtvervuiling) het zuiverste water wat men tot zich kan nemen. Het komt van de ionensfeer.Planten kunnen mineralen omzetten in organische mineralen, beter opneembaar voor herbivoren dan bronwater. Men drinkt meer uit bronnen als er minder planten voor handen zijn. Het is maar een gedachte gang ;-)

Rik
Door

Rik

op 19 Feb 2016

Bill Munro. Bill Munro, goochel maar ;-)Een BIG MAC is zo goed dat het brood maanden houdbaar is. Met een spectroscoop kunnen we in de nabije toekomst eindelijk een keer zien wat we voorgeschoteld krijgen.Ik zou me eerder druk maken om de hormonen in voedsel dan om H2O2 en de effecten daarvan.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 01 Apr 2014

Wat vind je nou precies riskant, dat haal ik niet uit jouw verhaal. Sinaasappel eten is discutabel hoe gezond dat is, zitten vol bespoten met gif. Ik merk in ieder geval dat ik van de H2O2 ontgif. Dat is een andere reactie als het eten van een big mac. En verder is het natuurlijk aan ieder zelf of hij of zij er iets mee gaat doen.

Reactie plaatsen