Kriebelbeestjes goed voor de ogen
19 september 2011 

Kriebelbeestjes goed voor de ogen

Kriebelbeestjes kijken is een hele goede oog oefening. Het werkt ontspannen om naar kleine diertjes te kijken. De beweging van de diertjes activeert en ontspant jouw ogen. Maar ook het bekijken van details dichtbij van de kriebelbeestjes is ontspannen voor de ogen.

Ga maar eens de natuur in op zoek naar kriebelbeestjes. Dus loop niet met ferme passen door, sta juist stil, loop naar een struik toe of ga op het gras liggen en kijk maar eens wat voor kriebelbeestjes daar rond lopen. Ontspan je eerst voordat je gaat kijken. Laat je schouders zakken, voel je voeten op de grond, laat je ogen diep wegzakken in de oogkassen en kijk met plezier en ontspanning wat er te zien is.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Ik waardeer het als je hieronder een reactie achterlaat.

 

Over de schrijver
anita
Door

anita

op 29 May 2012

Hallo Karin, Mooi filmpje met al die beestjes. Ik heb zelf ook heel veel van die beestjes in de tuin, dus ik kan live genieten. Dat zal ik ook zeker doen, want sinds vandaag heb ik dus een bril. Ik doe echt mijn best om weer beter te gaan zien. Hartelijke groet, Anita

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 30 May 2012

Hoi Anita, Je best doen om te gaan zien, helpt niet. De sleutel is ontspanning. Zoek de ontspanning in je zien!

Hans Jurriaans
Door

Hans Jurriaans

op 25 Feb 2014

Als ik naar de "kriebelbeestjes" kijk heb ik het idee dat ik nauwelijks meer wazig zie. Pas als ik naar de lettertjes boven het filmpje kijk merk ik dat weer.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 28 Feb 2014

Beste Hans, Het kan ook goed zijn dat je terwijl je naar de kriebelbeestjes kijkt, je ogen ontspannen door de bewegingen en het kijken naar natuur en daardoor goed ziet. Maar dat er weer spanning komt zodra je naar de letters gaat kijken en het beeld weer wazig wordt. Zo snel kan het namelijk gaan.

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down