Page content

Kriebelbeestjes goed voor de ogen

Kriebelbeestjes kijken is een hele goede oog oefening. Het werkt ontspannen om naar kleine diertjes te kijken. De beweging van de diertjes activeert en ontspant jouw ogen. Maar ook het bekijken van details dichtbij van de kriebelbeestjes is ontspannen voor de ogen.

Ga maar eens de natuur in op zoek naar kriebelbeestjes. Dus loop niet met ferme passen door, sta juist stil, loop naar een struik toe of ga op het gras liggen en kijk maar eens wat voor kriebelbeestjes daar rond lopen. Ontspan je eerst voordat je gaat kijken. Laat je schouders zakken, voel je voeten op de grond, laat je ogen diep wegzakken in de oogkassen en kijk met plezier en ontspanning wat er te zien is.

Ik waardeer het als je hieronder een reactie achterlaat.

 

Comment Section

4 reacties op “Kriebelbeestjes goed voor de ogen


Door Hans Jurriaans op 25 februari 2014

Als ik naar de “kriebelbeestjes” kijk heb ik het idee dat ik nauwelijks meer wazig zie. Pas als ik naar de lettertjes boven het filmpje kijk merk ik dat weer.


Door Karin Hogenboom op 28 februari 2014

Beste Hans,
Het kan ook goed zijn dat je terwijl je naar de kriebelbeestjes kijkt, je ogen ontspannen door de bewegingen en het kijken naar natuur en daardoor goed ziet. Maar dat er weer spanning komt zodra je naar de letters gaat kijken en het beeld weer wazig wordt. Zo snel kan het namelijk gaan.


Door anita op 29 mei 2012

Hallo Karin,

Mooi filmpje met al die beestjes. Ik heb zelf ook heel veel van die beestjes in de tuin, dus ik kan live genieten. Dat zal ik ook zeker doen, want sinds vandaag heb ik dus een bril. Ik doe echt mijn best om weer beter te gaan zien.

Hartelijke groet,
Anita


Door Karin Hogenboom op 30 mei 2012

Hoi Anita,
Je best doen om te gaan zien, helpt niet. De sleutel is ontspanning. Zoek de ontspanning in je zien!

Plaats een reactie


*