Heb jij oogklachten gekregen door het vele thuiswerken?
14 juli 2022 

Heb jij oogklachten gekregen door het vele thuiswerken?

Heb jij oogklachten gekregen door het vele thuiswerken? Ik hoor het veel om mij heen, dat meer mensen last hebben gekregen van hun ogen, sinds het vele thuiswerken. Het computergebruik is hierdoor namelijk toegenomen. Vroeger deed je een vergadering in een vergaderruimte, tegenwoordig vergaderen we via een computerscherm.

Al die uren achter een scherm hebben een grote impact op de ogen. We bewegen dan nog nauwelijks en staren en sturen naar het scherm.

Pijnlijke ogen door computerwerk

De ogen gaan daardoor droog aanvoelen,  pijn doen of worden rood. Het kan zo erg zijn dat mensen in de ziektewet terecht komen, omdat ze kijken naar een scherm niet langer dan een kwartier kunnen verdragen. Vaak is er weinig begrip voor dit soort klachten bij het management en kan het zelfs zo zijn dat mensen uiteindelijk hun baan verliezen.


Zoals Marcel, die vertelde mij dat hij zich diep ongelukkig voelde door de last die hij had van zijn ogen. Hij zat in de ziektewet, maar prive gaf het ook problemen. Hij kon niet meer genieten van de kleine dingen in het leven. Alles was hem te veel en tot last. Ook zijn vrouw en kinderen.

Oogklachten werken door het hele lichaam en geest

Als er oogklachten zijn, werkt dit door in het hele lichaam en gevoel van welzijn. Gelukkig voor velen kunnen ze ook weer naar hun werk toe en is er weer fysiek contact tussen collega's. Maar de kans zit er in dat het thuiswerken weer terug gaat komen. En dan is het extra belangrijk dat je goede zorg besteed aan je ogen.

Marcel ging mijn programma doen en vertelt hierover: "Ik kreeg mijn leven weer terug, ik voelde me zoveel beter, mijn ogen deden geen pijn meer en ik kon weer werken. Maar daarnaast had ik weer veel meer plezier in mijn werk, dat was ik in de afgelopen jaren door de stress wel kwijt geraakt. Ik heb veel minder last nu van stress en geniet veel meer van mijn gezinsleven. Ik ben heel blij hiermee".

Voorkom dat je jouw werk niet meer kunt doen

Het is belangrijk om te voorkomen dat je jouw werk niet meer kunt doen. Maar niet alleen dat, het is ook belangrijk om voor jezelf te zorgen, zodat je fit en vitaal voelt en kunt genieten van het leven.


Gezonde, ontspannen ogen is niet alleen de sleutel naar Goed Zicht, maar ook naar een fit en gezond lichaam en een rustige geest. 11 september 2022 geef ik de workshop Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen. Nu is je kans om mee te doen en alles te leren wat jouw ogen nodig hebben om fit en vitaal te zijn.

Werken jij en je collega's veel achter de computer? Kom met je team naar de workshop toe. Voor het hele bedrijf is het fijn als jullie deze adviezen op gaan volgen. Want je zult je werk fitter en efficiënter kunnen uitvoeren. Stuur een mail naar info@volzicht.nl als je met je team wilt komen. Alleen komen kan natuurlijk ook.


Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen