Terugblik Ogen Voedingsdag en vooruitblik

"Het was een mooie en fijne sfeer, nogmaals dank voor deze dag", is de reactie van een deelneemster van de VolZicht Ogen Voedingsdag van afgelopen zaterdag. Het was alweer de vijfde keer dat ik deze jaarlijkse dag heb gegeven samen met voedingsdeskundige Tanja Stevens. 

Inspirerend en inzichtgevend

"De dag was echt inspirerend en inzichtgevend. Ik heb veel geleerd en nog heel veel te vragen voor ons interview" vertelde Laura Loomans. Zij kwam sfeerbeelden maken voor een YouTube documentaire die ze over mij en VolZicht aan het maken is. Deze uitzending zal waarschijnlijk uitgezonden worden  in april. 


Tijdens deze dag kregen mensen waardevolle informatie hoe het nu precies zit met voeding en waarom het zo belangrijk is voor de ogen. Tanja hield onder andere een presentatie over de gezondheidseffecten van kefir. De deelnemers kregen ook een potje kefir mee. "Deze smaakte heerlijk", schreef Miranda.

Ook Liesbeth was heel blij: "Wat een fijne dag. En vooral ook de hele concrete tips van 'als je dit doet met het eten ben je al goed bezig.' Dat maakte het behapbaar en daar had ik behoefte aan. 

Rauwe melkse kefir

Onlangs is er een onderzoek gedaan door de Universiteit van Wageningen over de gezondheidseffecten van melkkefir en dan met name het verschil tussen de kefir van rauwe melk en van gepasteuriseerde melk. Waarbij de rauwe melkse variant beduidend rijker was aan allerlei  microben en  peptiden. Dat wisten wij natuurlijk allang. Maar het is altijd fijn als het uit onderzoek ook bevestigd wordt. Tijdens de oogvoedende lunch konden mensen onder andere genieten van heerlijke rauwe melkse kefir. 


Maar naast eten deden we ook veel fijne oogvoedende oefeningen.  En zorgde ik er met oefeningen voor dat de informatie optimaal verteerd werd. 

"Ik heb heerlijk hoofdpijnvrij geslapen"

Miranda doet met het jaarprogramma mee en schreef mij na de Ogen Voedingsdag: "Ik vond het weer een fijne en inspirerende dag. Ik heb vannacht ook heerlijk hoofdpijnvrij geslapen. Dat is tot nu toe elke keer na zo’n dag. Langzaamaan voer ik steeds meer in. De stoelgang is inmiddels ongekend verbeterd.

Mijn ogen druppelen tegen glaucoom doe ik ook niet meer. Ik vind dat ik  best goed zie. Kijk meer om mij heen.  Durf zonder bril te gaan wandelen. Ik ben heel blij dat ik de VolZicht methode heb ontdekt."


Voor mijn live dagen kies ik altijd bijzondere, oogstrelende locaties. Ook over het Amsterdam Art Center kreeg ik blije reacties. Nathalie zei tegen mij: "Wat een bijzondere plek, ik werd helemaal blij toen ik hier binnenstapte." 

Vooruitblik

Deze dag is voorbij, maar er komt weer een nieuwe VolZicht Live dag aan op 15 juni. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. T/m 4 april kun je meedoen voor de vroegboekprijs. Aantal plaatsen is beperkt. Online de workshop doen is ook mogelijk. 

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Christien
Door

Christien

op 25 Mar 2023

Ik las dat Miranda geen oogdruppels meer gebruikt tegen glaucoom? Dat maakt me heel nieuwsgierig. In hoeverre is haar oogzenuw aangetast? Ik durf niet te stoppen met druppels bang dat de oogzenuw verder beschadigt. Ik zou hier meer over willen weten.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 28 Mar 2023

Ik adviseer ook nooit om zomaar te stoppen met druppelen. Miranda volgt mijn programma, zodat ze haar ogen geeft wat ze nodig hebben. Als je deze stappen ook wilt zetten, kan ik je aanraden eens een blik te werpen op mijn aanbodpagina: https://volzicht.nl/aanbod-volzicht/.

Reactie plaatsen