Eerste hulp bij droge ogen

Eerste hulp bij droge ogen

Droge ogen, heb jij daar last van? Voelen ze droog en branderig aan, lijken ze wel van schuurpapier, heb je steeds het gevoel dat er zandkorrels in je ogen zitten? Als je droge ogen hebt, beïnvloedt dit je hele gevoel van welbevinden. Je kunt er geïrriteerd van raken, er slecht door gaan slapen. Bovendien is het niet goed om er niets aan te doen, want je hoornvlies kan uitdrogen als je ogen steeds te droog blijven.

Knipper jij wel genoeg?

Droge ogen worden veroorzaakt door een combinatie van factoren. Een van de oorzaken is dat je waarschijnlijk te weinig knippert. Daardoor wordt het traanvocht niet goed over je oogbol verspreid en ontstaat er droogte. Hoe komt het dat je te weinig knippert? Staren is een belangrijke boosdoener. Als je veel achter de computer zit, ga je meer staren en minder knipperen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die achter een beeldscherm werken nog maar vijf keer per minuut knipperen in plaats van twinitg keer. Gamers knipperen nog maar twee keer per minuut.

Droge ogen na laseroperatie

Droge ogen komen vaak voor na een laseroperatie. Het kan zijn dat het bovenste ooglid door de ooglidspreider is beschadigd tijdens de ingreep. Met de spreider kan de chirurg beter bij het oog. Als het bovenste ooglid beschadigd is, ga je minder knipperen en kan het zijn dat het oog niet meer goed sluit tijdens het slapen. Dit heeft tot gevolg dat het traanvocht te snel verdampt.

Eerste hulp bij droge ogen

Maar er zijn nog meer oorzaken die meespelen bij droge ogen. Dieperliggende oorzaken. Als je last hebt van droge ogen, betekent dat dat je ogen niet gezond zijn. En het is echt belangrijk dat  je daar iets aan doet. Zo niet, dan zullen je oogklachten alleen maar toenemen. Tijd voor eerste hulp bij droge ogen dus!


Hoe kom ik voorgoed van mijn droge ogen af?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden


Wie ben ik?

Mijn naam is Karin Hogenboom en jouw ogen zijn mijn passie. Al meer dan zeven jaar help ik mensen om goed te gaan zien met hun eigen ogen. Ik heb me gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en ik weet wat ze nodig hebben om hun vitaliteit terug te krijgen. Goede zorg, aandacht en tijd voor jouw ogen, dat is waar ik voor sta.Hartelijke groeten,

Karin Hogenboom

Specialist in Gezonde Ogen