Reinig je ogen door leverreiniging

Dat leverreiniging goed voor je ogen is, die informatie was drie jaar geleden al tot me gekomen. Het leek me ook zeker goed om te doen, maar op dat moment in ieder geval niet. Ik zag het niet zitten, binnen de hectiek van mijn leven, mijn gezin, me ook nog eens te richten op vasten en reinigen. En zo liet ik de informatie weer los en ontdekte allerlei andere dingen die ook heel goed zijn voor de ogen. En langzaamaan drong voeding en reiniging toch mijn leven binnen. Eerst door de informatie over antioxidanten en hoe je die tot je kunt krijgen met voeding, maar ook met aarding. Later door te stoppen met suiker, nadat ik 25 jaar altijd pogingen hiertoe ondernam, ging het opeens heel gemakkelijk. 

Dat wil ik ook!

En begin januari vertelde een vriendin dat ze een leverreiniging ging doen. En het grappige was, toen ze me dat vertelde, wist ik meteen, dat wil ik ook doen. Ik kreeg van haar een link doorgemaild over leverreiniging. Twee dagen duurde dat stond boven aan de pagina. Nou, dat moet wel te doen zijn, dacht ik. Want ik zie vooral tegen dat vasten op. En dat duurt niet eens twee dagen, op de dag dat je de reiniging doet mag je na 14.00 uur niet meer eten en de volgende dag mag je in de middag weer langzaamaan gaan eten. Valt mee.

Galstenen verwijderen

De lever heeft onder andere als functie het reinigen van het bloed. In onze maatschappij komen er vele stoffen in ons lichaam en in ons bloed die niet goed zijn voor ons. Je kunt denken aan rook, fijnstof, suiker, transvetten, zware metalen enzovoort. Je lever reinigt dit en slaat de gifstoffen op in galstenen. Dit is wel een beetje kort door de bocht, er speelt meer, maar belangrijk is dat de galstenen verstoppingen veroorzaken in de lever. Waardoor hij niet meer goed zijn functies kan doen. Door die galstenen te verwijderen door middel van een leverreiniging, heeft dat effect op allerlei gezondheidsvlakken van het lichaam en dus ook de ogen. Een verstopte lever veroorzaakt namelijk onder andere slecht zicht. Aangezien ik graag alles onderzoek wat helpt om goed te zien, voelde ik heel sterk dat ik die leverreiniging wilde gaan doen.

Klotsbuik

Schone lever door leverreinigingMaar zo lezende kwamen er toch allerlei obstakels op het pad, want je mocht een hele week geen vlees, vis of zuivel eten en je moest zes dagen lang iedere dag een liter appelsap drinken. Ik vind appelsap best lekker, van die lekkere biologische troebele sap, maar een liter per dag. Daarnaast is het ook belangrijk dat je naast het sap ook water blijft drinken, ik dacht, mijn buik verandert nog in een klotsbuik. Maar toch wilde ik de reiniging doen en bleef ik verder lezen. Aan het einde van het artikel stond dat als je de lever gaat reinigen, je er zeker 10 tot 12 moet doen om zeker te weten dat de lever helemaal schoon is. En dit weet je pas zeker als je na twee reinigingen geen galstenen meer vindt in je ontlasting. Ik dacht dat het met één reiniging wel klaar zou zijn. Het pad dat ik wilde nemen werd steeds langer en uitgebreider. En er kwam nog meer.

Darmspoeling

Het volgende obstakel was dat sterk wordt aangeraden voor en na de reiniging een hoge darm spoeling te doen, of in ieder geval een klysma. Jeetje, wat een gedoe, dacht ik en stuurde maar even een mail naar de vrouw van het artikel. Vervolgens maakte ik een afspraak met haar om dan ook, maar die darmspoeling te gaan doen, want ik bleef erbij dat ik met die leverreiniging aan de slag wilde. Ik kreeg een mail met het advies om meteen drie spoelingen te plannen en ik dacht, jeetje mina, het houdt niet op. Ik hield het bij de ene afspraak en dacht ik zie het wel als ik het eenmaal heb gedaan.

Leverreiniging en schone darmen

Ondertussen had ik ook geprobeerd contact te krijgen met die vriendin, of zo’n spoeling nu echt wel nodig is. Ik kreeg haar niet te pakken, later vertelde ze me dat zij het zonder had gedaan. Ik had inmiddels mijn afspraak staan en ging er maar gewoon naar toe. Gelukkig maar, want daar kreeg ik uitgelegd waarom die spoeling zo belangrijk is en heb ik zelfs mijn leverreiniging nog een week uitgesteld om nog een spoeling voor de reiniging te doen. Want als je de leverreiniging gaat doen en darmen zijn niet goed schoon, dan kunnen de galstenen niet goed weg naar de darmen toe en zullen ze daarvoor in de plaats naar je maag toe gaan. Waardoor je heel misselijk kunt worden en de gifstoffen, die in de galstenen opgeslagen liggen, door je bloed worden opgenomen en je lichaam binnenkomen. Niet zo handig, want je wilt ze juist uit je lichaam hebben.

Bitterzout, bah!

Inmiddels heb ik mijn vierde reiniging gedaan. Iedere keer na een reiniging merk ik meer ruimte in mijn ogen en in mijn zicht. Grappig is dat vlak voor de reiniging mijn zicht juist heel beroerd is. Maar dan komen ook de galstenen naar boven die wat dieper in de lever zaten, en daardoor weer mijn invloed uitoefenen op mijn ogen. De hele reiniging valt me alles mee. Het bitterzout is het ergste van alles, dat neem je twee keer voor en twee keer na de reiniging in. Bah, echt heel vies. Maar het is te doen. De eerste twee reinigingen vielen het zwaarst, ik was de hele dag erna moe en had weinig energie. Liep van mijn bed naar de wc Had gedacht dat ik in de ochtend de kinderen wel even naar school kon brengen, maar dat ging helaas niet. Gelukkig zijn ze al wat ouder en kon de jongste mee met mijn oudste dochter. Ging helemaal goed. Tegen de tijd dat het drie uur was, kon ik er weer tegenaan.

Fijn om te ontgiften

Maar vooral de laatste reiniging viel me alles mee. Het voelt wel goed om wel mijn rust te nemen, maar ren niet meer alleen maar van de bank naar de wc Ik ga mijn darmen morgen weer laten spoelen en mijn volgende reiniging plannen. Het voelt wel heel goed om die galstenen te zien in mijn ontlasting en te weten dat ze niet meer in mijn lichaam zitten. Ik besef me heel goed dat er altijd verontreiniging mijn lichaam binnen zal komen, uche uch, hoe vaak ik wel niet een wolk uitlaatgas van een brommer naar binnen krijg, terwijl ik net lekker aan het ontgiften ben. Maar het voelt goed om die vieze zooi weer mijn lichaam uit te krijgen.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Heb jij ervaring met leverreiniging, of zie je er juist tegenop?  Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
marianne
Door

marianne

op 02 Sep 2015

Fijn om dit alles te lezen. Ik zit er ook over te denken om de leverreiniging te gaan doen. Ik heb al jaren last van pijn in mijn rechterzij uitstralend naar rug en schouders. Ben hrlemaal binnenstebuiten gekeerd en niets gevonden. Het voelt alsof er iets uit moet. De reden dat ik er zo tegenopzie is dat ik bang ben om ziek te worden dat ik me letterlijk overgeef. Maar uit wat ik hier lees gebeurd dat ovef het algemeen niet. Marianne

Karin
Door

Karin

op 02 Sep 2015

Beste Marianne, Je kunt leverreinigingen ook onder begeleiding doen. Het hof van Axen organiseert regelmatig een reinigingsweek, je kunt daar eens kijken. En de begeleiding van Santura heb ik zelf als heel positief ervaren.

Monique
Door

Monique

op 25 Jun 2015

Beste Karin, Na een lange periode van stress en daarna allerlei vage lichamelijke klachten kwam ik op de lever en galblaas reinigingskuur terecht van dr. Andreas Moritz. De 1e keer begon ik er sceptisch aan. Verbaasd en verwonderd was ik door het resultaat. Nu nadat er voor de de 2e keer regenboogvlies ontsteking aan mn oog is geconstateerd. Ben ik met de 2e kuur bezig. Het drinken van bitterzout valt me zo zwaar. Heeft iemand tips om dat wat smakelijker te maken? Groetjes Monique

Anita
Door

Anita

op 29 Dec 2015

Vers citroensap toevoegen. Ook bestaat er een basisch poeder om de zoutsmaak te neutraliseren maar daarvan weet ik de naam niet. Natuurartsen weten dit vaak.

Karina
Door

Karina

op 24 Jan 2014

Hi Karin, Ik ben momenteel bezig met de 3e leverreiniging. Het lijkt veel moeite, maar het valt uiteindelijk wel mee. Ik vind de laatste dag, magnesium/ toiletdag het vervelendst. Het viel mij trouwens idd op, dat ik zoveel beter kon zien na mijn 1ste leverreiniging. Ik was er gewoon van in verwondering. Alles viel me meer op en het gras leek groener. Ik heb -0,75 met een cilinder en gebruik alleen een bril met rijden in t donker.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 25 Jan 2014

Mooi dat je het merkt in je zicht!

Marianna
Door

Marianna

op 19 Dec 2013

Hoi, Ik kwam op jouw site omdat ik info zocht over het verwijderen van galstenen. Na een aantal jaren van zwaar huwelijk met een zeer nare gewelddadige scheiding kreeg ik steeds meer last van mijn lever. Nu eindelijk eens naar de dokter, een gewone, geen natuurarts waar normaal mijn voorkeur naar uitgaat. Zij kent mijn verhaal en stuurde me door naar de afdeling radiologie van het ziekenhuis voor een echo. Op die echo waren zoveel extreem grote galstenen en een ontstoken galblaas te zien dat de uitslag is: eruit met die galblaas. Ok doen we, want ik voel me er heel beroerd mee. Bij de dokter gevraagd, hoe ik aan die dingen kom. Haar antwoord was onomwonden. We hebben niet voor niets de spreekwoorden: je hebt iets op je lever en je gal spuwen. Het eerste heb jij nooit gedaan en het gevolg is het laatste. Haar advies. Matigen met suikers, maar vooral vetten, ook de goede. Begin absoluut niet aan reinigingen die te maken hebben met olie of vetten. Dat maakt het alleen maar erger. Wat je dan in de ontlasting ziet zijn alleen klonten vet met gal. Die zijn zacht en zijn geen galstenen. Galstenen zijn hard. En daarnaast is heel belangrijk: matig met stress. Begin januari volgt de operatie waarbij ze de verrotte galblaas en de galstenen verwijderen en dan hoop ik me veeeel lekkerder te voelen. En ik hoop dat het de vele vage klachten waaronder met mijn ogen wat op zal lossen. Ik vond het wel verhelderend wat jij schrijft en zal het in de gaten houden of een reiniging hierna af en toe nodig is. Groetjes Marianna.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 19 Dec 2013

Beste Marianna, Er is meer aan de hand dan iets op je lever hebben en je gal spuwen. Het heeft er zeker mee te maken, maar onze voeding is ook een hele grote veroorzaker van galstenen. Door de reguliere zorg wordt ons al jarenlang wijs gemaakt dat we zo min mogelijk cholesterolrijk eten tot ons moeten nemen, terwijl 25 jaar geleden uit onderzoek al is gebleken dat we cholesterol nodig hebben. Onze hersenen zijn een veel gebruiker van cholesterol en de lever is een vetverteerder. En het vet wordt onder andere verteerd door de gal die uit de galblaas komt. Haal je hem operatief weg, dan heb je dus geen galblaas meer. Suiker is een grote gif voor het lichaam en het is inderdaad raadzaam om nu voorzichtig te zijn met vet, aangezien de galblaas ontstoken is. Wat ik je zou aanraden is advies in te vragen bij iemand die hier veel verstand van heeft. Mike Donkers is echt een deskundige op dit gebied. Je kunt hem bereiken via zijn site www.westonprice.nl en westonprice.nl@gmail.com.

Jessica Verschuur
Door

Jessica Verschuur

op 16 Sep 2013

Hoi Karin, Heb de 2e kuur inmiddels achter de rug. Ik knap er echt mega van op! Heb ook enorm veel aan de tips en instructies van het e-book gehad van http://www.reiniginglever.nl perfect als je niet weet waar je moet beginnen. Ik ben van plan om het eens per jaar te gaan doen. Aanrader! Groetjes, Jess

de Jong
Door

de Jong

op 15 May 2013

Een zo goed mogelijk functionerende lever wil iedereen lijkt me.. ik dacht, dat dat vanzelf gaat... Ik lees dit nu en zou het ook wel willen,maar.... ik kan niet een hele wek zonder eten... alleen 1 liter heerlijke bio appelsap en 1liter water is te weinig en da ga ik ook niet zo doen. Wel wil ik graag eerst weten OF ik galstenen heb.. Hoe en wie kan dat zeggen. ziekenhuis? VInd het allemaal zo interessant wat karin allemaal verteld over hoe je je ogen en je hele welzijn kan upgraden... Geweldig.... Dus dit zal ook vast een goed idee zijn.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 15 May 2013

Je mag bij een leverreiniging gewoon eten hoor. Alleen op de dag zelf niets waar vet in zit en na 14.00 uur mag je niet meer eten. Als je een reiniging doet, ontdek je vanzelf of je wel of geen galstenen hebt. Waarschijnlijk wel, met alle gifstoffen om ons heen ontkom je er bijna niet aan.

Marjan
Door

Marjan

op 26 Mar 2013

Hoi Karin, Ik heb net mijn eerste leverreiniging achter de rug en vindt het bijzonder dat je hier nu over schrijft. Ben inmiddels ruim 100 stenen lichter en voel meer energie, ook mijn (lichte) atritis is tot heden verdwenen. Voel met lekkerder en lichter in mijn vel en heb helemaal geen moeite om ongezond voedsel te laten voor wat het is. Ook bij mij voelden mijn ogen op de dag van de reiniging heel vervelend en dit ging nog een aantal dagen door. Dit maakte mij wel onzeker, mijn lichaam voelde zo goed, waarom deden mijn ogen niet mee?! Wel heb ik te kort gerust, ik was het wel van plan maar liet me toch door allerlei dingen verleiden... Mijn ogen zijn mijn zwakke plek. Ook had ik gelezen dat als je je lever en gal reiningt hiermee ook (oude) emoties naar boven kunnen komen. Nadat ik rust had genomen en de volgende dag een geleide meditatie heb gedaan kwamen er inderdaad oude emoties naar boven. Dit was fijn en voelde goed en heeeel belangrijk, bijna onmiddelijk begonnen mijn ogen beetje bij beetje spanning los te laten. Ik vindt het fijn te lezen dat dit erbij hoort. Dan kan ik dit bij de volgende reiniging loslaten. Het bitterzout is inderdaad niet lekker, ik heb dit opgelost door het met een rietje zo ver mogelijk in mijn mond zo snel mogelijk op te drinken, daarna nam ik een heel klein beetje honing voor de smaak. Voor mij was de reiniging heel goed te doen en zie uit naar de volgende. Dank je wel dat je dit naar buiten breng want dit moet eigenlijk ieder westers mens weten! Succes met je mooie werk! Liefs, Marjan

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 26 Mar 2013

Hoi Marjan, Heel herkenbaar, het loslaten van oude emoties voor en na de reiniging. Goed idee, van dat rietje, dat ga ik de volgende keer ook proberen.

Ans
Door

Ans

op 26 Mar 2013

Hoi Karin, Kijk je wel eens naar de lunch-lezingen van Studium Generale van de UU? Die gaan momenteel over voeding en gezondheid. Bij een van de eerste lezingen begreep ik dat antioxidanten helemaal niets doen voor ons lichaam. En dat weet men al heel lang, maar hetzelfde liedje wordt nog steeds herhaald: 'we hebben antioxidanten zo nodig'.. Heb jij daar niets van gehoord/gelezen/gezien? De lezingen van SG staan allemaal op internet en zijn ook live te volgen. Een geweldige service van de UU. GRoet, Ans

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 26 Mar 2013

Dank je voor de tip, ik ga het eens bekijken.

A.
Door

A.

op 26 Mar 2013

Leverreiniging prima, maar niet voor iedereen haalbaal. Je komt al een heel eind als je voedsel neemt waarin minder suikers zitten (dus ook minder brood eten) en juist meer eiwitrijk voedsel te nemen. Uiteraard ook zo min mogelijk alcohol! Het is niet voor niets dat mensen met diabetes ook blind kunnen worden.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 26 Mar 2013

Organische vlees, ook heel goed, maar wel van een biologische grasgrazer.

Reactie plaatsen