Waarom
07 februari 2022 

Waarom "gezond eten" niet genoeg is

Ik hoor mensen vaak zeggen: "Ik let al op mijn eten" of "ik eet al heel gezond". En dat is natuurlijk hartstikke goed dat je deze aandacht geeft aan jezelf en bewust met voeding bezig bent. Toch is het niet genoeg. Het is echt belangrijk dat je precies begrijpt wat je ogen nodig hebben, zodat je ze dit ook gaat geven. Zonder deze kennis mis je de belangrijke voedingsstoffen.

Twee jaar terug schreef ik over een Britse jongen die doof en blind was geworden door gebrek aan gezonde voeding. Dit bleek uit het artsenverslag. Hij leefde vanaf zijn 7e alleen op friet en witbrood, waardoor hij veel essentiële voedingsstoffen, zoals vit. B12, niet binnen kreeg en daarmee schade opliep aan onder meer zijn oogzenuwen.  

Dit is uiteraard een extreem geval, maar het geeft wel aan wat een tekort aan voedingsstoffen kan veroorzaken. En ook als je gezond eet of denkt te eten, kun je alsnog te weinig voedingsstoffen binnen krijgen. 


Daarnaast is het juist belangrijk om voeding toe te passen in combinatie met ooghelende oefeningen. Dit werkt synergetisch, oftewel het versterkt elkaar. Door de oefeningen kunnen de cellen in je ogen en lichaam ontspannen, waardoor ze de voedingsstoffen op kunnen nemen. Als alles onder spanning staat, neem je de voeding helaas niet of onvoldoende op.

Wil je leren jouw ogen de voeding en heling te geven die ze nodig hebben?

Wil je meer weten over hoe je echt goed voor jezelf en je ogen zorgt? Op 19 maart organiseer ik weer de jaarlijkse VolZicht Ogen Voedingsdag. Op die dag krijg je een heleboel informatie, oefeningen en adviezen aangereikt die je gaan helpen. Je leert hoe je jouw ogen de voeding geeft die ze nodig hebben en hoe je jezelf ontgift van trauma’s, toxische stoffen en emotionele belasting.

Zodat je ogen weer jong, fris en vitaal worden en goed gaan zien. 

T/m vrijdag verkrijgbaar voor de vroegboekprijs. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Je kunt de dag ook online meedoen. 

Klik hier voor meer informatie.

Zorg goed voor jezelf!

Groetjes Karin

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen