Waarom is voeding zo belangrijk voor gezonde ogen?
10 september 2016 

Waarom is voeding zo belangrijk voor gezonde ogen?

Waarom is voeding zo belangrijk voor gezonde ogen? Het antwoord op die vraag is simpel: omdat de ogen behoren tot de meest complexe en meest veeleisende organen. In het netvlies en achter het oog vind je verhoudingsgewijs bijvoorbeeld de grootste concentratie vitamine A van het hele lichaam. Kijken vraagt enorm veel energie. Energie, die je uit je voeding moet zien te halen. Helaas stoppen wij onszelf vol met producten die wel onze magen vullen, maar waar weinig voedingsstoffen in zitten. Ook is het vaak zo dat we dénken dat we gezond eten, maar dat dit eigenlijk niet zo is. We zijn finaal vergeten hoe we onszelf echt goed moeten voeden.

Epidemie

Van alles stoppen we in onze mond, en ons zicht gaat steeds verder achteruit. Het dragen van brillen en lenzen is een ware volksepidemie. “Wat is er mis met het dragen van een bril of lenzen?” denk je misschien. “Het is toch iets heel gewoons in onze samenleving?” Maar ondertussen gaan we steeds waziger zien en kunnen er ook ernstige oogklachten ontstaan, zoals staar, glaucoom, of maculadegeneratie. Vroeger hadden alleen ouderen deze problemen, maar ik kom steeds meer mensen tegen die dit soort aandoeningen al op jonge leeftijd ontwikkelen.

Voeding die niet voedt

In mijn vorige blog kon je een filmpje zien over het belang van anders leren zien, zonder bril. Klik hier als je dit filmpje wilt bekijken. De link gaan leggen tussen wat je in je mond stopt en de waas in je zicht, is een volgende belangrijke stap. Het meeste voedsel dat wij eten voedt niet, maar onttrekt juist belangrijke stoffen aan ons lichaam. Voeding die ons echt gezonder en sterker maakt, krijgen we maar sporadisch binnen. Voor meer uitleg kun je  onderstaand filmpje bekijken. Met dank aan Ofoto.

De ommekeer maken

Heb je problemen met je ogen en je zicht, dan is het bijna wel zeker dat je bepaalde voedingsstoffen mist. Dit is inmiddels uit diverse onderzoeken gebleken. Het is dus echt noodzaak hier een ommekeer in te maken en anders te gaan leren eten. Geen vervelende ommekeer, want gezond voedsel koken voor je ogen kan ook nog eens heel lekker zijn. Je hoeft niet in een keer je hele eetpatroon om te gooien, je kunt stap voor stap beginnen met het veranderen van je menu. Met iedere verbetering die je doorvoert help je je ogen weer verder op weg.

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Tibor
Karin
Door

Karin

op 17 Sep 2016

Medisch specialist is een beschermde titel. Specialist op zich niet. Als jij bijvoorbeeld veel weet over planten en kruiden, mag je jezelf planten specialist noemen. Weet je veel over ondernemen, dan mag je jezelf specialist in ondernemen noemen. Weet je zoals in mijn geval, veel over de gezondheid van ogen, dan mag ik mijzelf daar specialist in noemen.

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down