Fluoride tast pijnappelklier aan

“Fluoride verhardt de botstructuur”, las ik in mijn babyboek van Weleda toen ik mijn eerste kind kreeg. Dus het was beter om kleine kinderen geen fluoride tandpasta te geven. Er waren alternatieven, van Weleda, maar ook andere merken in de natuurwinkel, dus ik kocht andere tandpasta voor mijn kinderen en stapte zelf ook over op de Paradontax zonder fluoride.

Fluoride tandpasta

Na een aantal jaren kocht mijn man toch wel fluoride tandpasta voor de kinderen, “Want anders krijgen ze gaatjes”. En die tandpasta vonden ze ook vele malen lekkerder dan mijn fluoride vrije tandpasta’s. Dus gingen ze toch met fluoride poetsen. Totdat ik ergens las dat fluoride ook bedplassen bij kinderen kan veroorzaken. Mijn twee jongsten van toen zeven en vijf konden er wat van. Ook al zetten wij ze in de avond nog op de wc vaak was de volgende dag het bed zeiknat. Kregen ze toch maar een luier aan, maar die hield het vaak ook niet goed droog. Ik bleef wassen.

slecht zien, blind, blindheid, achteruitgang ogen

Bedplassen

Nadat ik had gelezen dat fluoride dit kan beïnvloeden ben ik meteen over gegaan op de tandpasta zonder fluoride. Kan het toch op zijn minst uitproberen. Het had niet direct effect, maar drie maanden later plasten ze niet meer in hun bed, allebei niet. En hoeven we ze ook niet meer ’s avonds nog op de wc te zetten. Wat ook al een hele opluchting is.

Fluoride ophoping in de pijnappelklier

Laatst las ik over een onderzoek waaruit is gebleken dat fluoride de pijnappelklier aantast. De Britse onderzoeker J. Luke ontdekte dat er in de pijnappelklier een grote fluoride ophoping zit. Zij concludeerde dat deze klier de hoogste concentratie fluoride van het hele lichaam heeft, wat de functie van de klier ernstig beïnvloedt. Zo is de klier minder goed in staat om melatonine aan te maken.

Wat is de pijnappelklier?

Pijnappelklier wordt aangetast door fluorideDe pijnappelklier is een kleine klier in de basis van de hersenen, het reptielenbrein, ook wel epifyse genoemd. De pijnappelklier is ook waarnaar gerefereerd wordt als er wordt gesproken over het derde oog. Uit onderzoek is gebleken dat er in de pijnappelklier lichtgevoelige staafjes-achtige cellen zitten die lijken op de cellen in het netvlies van het oog. Hedendaags wetenschappelijk onderzoek bevestigt de mogelijkheid dat dit orgaan het eerste in de natuur voorkomende oog was, in het bijzonder bij de gewervelde dieren en de mens. Sommige mensen noemen het ook wel hun eerste oog.

Melatonine en serotonine.

De pijnappelklier is zo groot als een gedroogde erwt. In de jeugdjaren is deze klier een stuk groter. Het afscheidingsproduct van de pijnappelklier heeft tot de puberteit een afremmende werking op de hormoonklieren. Daarnaast produceert de epifyse onder andere melatonine en serotonine. Melatonine is een hormoon dat aangemaakt wordt als de ogen niet in contact zijn met het licht, dus als het donker is. Het zorgt voor onze nachtrust.

Serotonine is een neurotransmitter die invloed heeft op onze stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Mensen die leiden aan een depressie hebben vaak een tekort aan serotonine.

Gedwee

Speurend op internet kom ik allerlei informatie tegen over fluoride en de schadelijke oorzaken hiervan. Een bijwerking van fluoride is bijvoorbeeld dat het de tanden broos maakt en het de veroorzaker is van bruine vlekjes op de tanden. Ook wordt er gezegd dat het mensen gedwee maakt en fluoride in nazi-Duitsland in het drinkwater werd toegevoegd. Je kunt dit filmpje eens bekijken voor het effect van fluoride op de tanden en de botten.


Tandbederf bij kinderen

Opvallend vond ik dat een jaar geleden opeens een nieuwsitem was dat de tanden van de kinderen steeds slechter werden. Dat tandartsen steeds vaker te maken krijgen met kinderen die rotte tanden hebben. Bij mezelf dacht ik zou het werkelijk zo zijn. Doordat ik kinderen heb, zie ik toch wel veel kinderen, ik ken er niet eentje met rotte tanden. Twee dagen na dit nieuwsitem pleitte er een Groningse tandarts om fluoride in het drinkwater toe te voegen.

Suikergebruik

Gelukkig werd dit voorstel door anderen snel onder tafel geveegd. Als je iets wilt doen aan tandbederf, ga dan actie ondernemen tegen het vele suikergebruik dat die kinderen nuttigen. Ik kan me wel een jongetje herinneren waarvan de moeder vertelde dat hij vier gaatjes had bij de laatste tandartsbezoek. Maar dat kind zag ik de hele dag door koekjes en snoepjes eten, vind je het gek dat hij vier gaatjes had.

Tandpasta zonder fluoride

Paradontax en Weleda hebben tandpasta zonder fluoride en in de natuurwinkel zijn ook diverse varianten te vinden. Je kunt ook zelf tandpasta maken.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

 

 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Mario
Door

Mario

op 09 Oct 2016

in de bio natuurwinkels zijn tandpastas zonder fluoride te koop. in dien je toch blootgesteld staat aan fluoride toegevoegd in bepaalde landen zoals Amerika Australie helpt spirulina de fluoride uit het lichaam verwijderen.

Lisette
Door

Lisette

op 25 Jan 2015

IK las net op internet dat er zelfs in groene thee fluoride zit! :(

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 25 Jan 2015

Dat weet ik niet of dat zo is, maar er is wel een verschil tussen natuurlijke fluoride en wat ze in tandpasta stoppen.

robert
Door

robert

op 15 Jun 2014

Kunt u misschien aangeven of fluoride tandpasta in minimaal gebruik even goed nog schadelijk is? als het dat al is. Bijv. 1 puntje ter grootte van een derde erwt en dan slechts eenmaal met fluoride poetsen per dag en de andere keer met fluoridevrije tandpasta. En hoe zorg je ervoor dat je glazuur niet aangetast wordt door zuren als je helemaal fluoridevrij wilt tandenpoetsen? mijn tanden zijn aan de onderzijde van de voorste snijtanden al enigszins 'doorzichtig' van nature (zijn ze altijd geweest). Hoe verzorg je dan je glazuur zonder dat je tandglazuur wordt aangetast? Ik beperk me al enorm met toegevoegde suikers e.d. (die neem ik al praktisch niet). Alleen in het dagelijkse fruit (sinaasappel, gedroogde zuidvruchten, appel) dat ik eet en een glas wijn zitten ook veel zuren. Het is onmogelijk om deze voedingsmiddelen niet te nuttigen. Er wordt in dit soort fora op internet telkens bangmakerij bedreven voor fluoride en dat suiker een boosdoener is voor gaatjes, maar bescherming van het glazuur anderzijds dan door met fluoride te poetsen wordt totaal niet benoemd en worden geen alternatieven voor aangedragen! Zijn er bijvoorbeeld fluoridevrije tandpasta's die andere bestanddelen bevatten die de tandglazuurlaag afdoende bescherming? Graag een reactie, bij voorbaat hartelijk dank, mvg, robert

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 16 Jun 2014

Beste Robert, Het beste bescherm je je gebit van binnenuit, door andere voeding tot je te nemen. Suiker is niet perse slecht dat het je glazuur aantast. Het probleem met suiker is dat het roofbouw pleegt op je mineraal huishouding, waardoor mineralen verdwijnen uit je gebit en botten. Daardoor krijg je gaatjes en ontstaan er bij kinderen tandbogen die niet mooi op elkaar aansluiten. Fruit bevat ook heel veel fructose, wat bijvoorbeeld heel belastend is voor de alvleesklier. Wat belangrijk is om te eten: meer verzadigde vetten, cholesterol rijke voeding, bouillon van beestenbotten, eieren, rauwe melk, minder koolhydraten. Je kunt er hier meer over terug lezen: https://volzicht.nl/de-overeenkomst-tussen-ogen-tanden-en-kiezen/ https://volzicht.nl/natuurlijk-goed-zien/voeding/

bouwman
Door

bouwman

op 13 Jun 2014

In zwitserland hebben ze begin 1900 een aantal geïsoleerde dorpen gevonden die drinkwater uit de bergen gebruikten. De fluoride zat hier standaard in hoge concentratie in het water. Dit is in de tandheelkunde het bewijs dat Fluoride op lange termijn geen problemen geeft. Zelf in mijn kliniek, merk ik dat fluoride veel toegevoegde waarde heeft voor een gezond gebit, ofschoon ik open sta voor andere bewijzen. Wie zal het weten groet Henriette (www.dident.com laser angstkliniek van Nederland)

Kerkhof
Door

Kerkhof

op 16 Aug 2020

Fluor in Zwitserland is puur natuur en doet geen kwaad, fluor die u gebruikt is chemisch en zeer giftig vooral voor kinderen. Het maakt de pijnappelklier ziek met als gevolg allerlei gevaarlijke ziektes, en afwijkingen. De pijnappelklier is zeer belangrijk, deze staat in verbinding met het derde spirituele oog. De pijnappelklier moet zuiver zijn om in verbinding te blijven met het goddelijke .Wij zijn namelijk spirituele wezens. Door het giftige fluor raakt en is de mens de weg kwijt naar het goddelijke pad. In sommige landen voegt men bewust fluor toe aan water, zodat mensen onbewust zonder dat men het in de gaten heeft steeds verder van de ware reden waarom we hier zijn en wie we werkelijk zijn verwijderd raken. Verder is gezonde voeding ook zeer belangrijk voor de pijnappelklier. Af en toe een klein stukje zeer bittere pure chocolade schijnt ook erg goed te zijn. M.vr.groet, Gerda

Patrick
Door

Patrick

op 30 Sep 2018

Logische reactie uit de pharma! Is er al iemand beter geworden door medicatie te nemen? Beste advies... "never trust your doctor" en geen rommel uit de supermarkt eten!

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 14 Jun 2014

Beste Henriette, Er is altijd een verschil tussen natuurlijke mineralen en chemische mineralen. Kan me voorstellen dat als het van nature in water voorkomt, dit een positief effect heeft op de tanden, maar dat is echt niet hetzelfde wat er in de tandpasta is gestopt.

Eva
Door

Eva

op 15 Mar 2014

Raar dat Weleda in een babyboek zegt dat fluoride de botstructuur verhardt, terwijl ik op websites lees dat fluoride juist kalkgebrek in de botten veroorzaakt wat tot osteoporosis, botverdunning, botbreuken, botvergroeïngen en bloedarmoede kan leiden. Het boek van Ramiel Nagel "Genees tandbederf" is een aanrader voor mensen die meer willen weten over natuurlijke wijze van gebitsonderhoud. De basis voor gezondheid ligt in wat er in je mond binnen komt.

Kom makkelijker in slaap, dankzij F.lux - Lifehacking
Door

Kom makkelijker in slaap, dankzij F.lux - Lifehacking

op 24 Feb 2014

[…] Je lichaam gebruikt het hormoon ‘Melatonine‘ om het slaap-waakritme te bepalen. Dit hormoon wordt aangemaakt in de zogenaamde ‘pijnappelklier‘. En het is die pijnappelklier die last heeft van jouw digitale schermen (en van de Fluoride in je tandpasta). […]

Anne
Door

Anne

op 24 Jul 2013

sorry even een reactie met mijn andere emailadres, ik hoop dat ik de reacties van jullie daarop kan lezen. Anders kom ik volgende keer gewoon even terug op deze pagina. Ik vind nu zoveel informatie over tandpasta's, ik wil niet straks met een mond vol gaatjes lopen, vandaar dat ik huiverig ben zomaar over te stappen. Het natriumbicarbonaat in Parodontax Original vertrouw ik ook niet helemaal, vandaar dat ik hier nog even de vraag stel, hebben jullie een idee welke tandpasta wel 100% betrouwbaar is?

robert
Door

robert

op 06 Jun 2014

Is natriumbicarbonaat juist niet is wat je van nature nodig hebt om zuren in het lichaam af te voeren of te niet te doen. het heeft juist een hele nuttige functie ook in een tandpasta. Als zich te veel zuren ophopen in het lichaam ben je gevoeliger voor ontstekingen etc. ik denk dat een zelfde redenering ook voor de mond en gebit geldt.

Eva Grootenhuis
Door

Eva Grootenhuis

op 29 Jul 2013

En ik begrijp je angst ook wel hierin. Toch weet ik ook dat veel onderzoeken en adviezen in de medische wereld maar een bepaalde kant benadrukken, en de voor mij essentiële kant daarbij niet genoeg zien. Ik ben meer een voorstander van de holistische benadering, en ben je in zijn totaliteit in balans, dan hoef je denk ik ook niet bang te zijn voor gaatjes. Heb zelf wel wat interessants gelezen over tanden, dat ze samenhangen met innerlijke kracht. Ook interessant! Liefs eva

Anne
Door

Anne

op 24 Jul 2013

Welke tandpasta moet ik nu precies nemen?

Vrijman
Door

Vrijman

op 02 Jul 2013

http://www.hsph.harvard.edu/news/features/fluoride-childrens-health-grandjean-choi/

Marjan
Door

Marjan

op 19 Jun 2013

hier kun je ook nog wat lezen.. http://www.slaaptgijnog.nl/slaaptgijnog/?page_id=2875

Marjan
Door

Marjan

op 19 Jun 2013

mooi stuk, heb nog een stuk gevonden

Nikla
Door

Nikla

op 12 Nov 2012

Fluor kan zelfs adhd veroorzaken en gewoon de hoeveelheid die in praktisch alle tandpasta's zit. Mochten mensen interesse hebben in een fluorvrije en ongelooflijk goede tandpasta met natuurlijke stoffen die nog beter werken dan fluor (beste getest in Duitsland en Zwitserland); je kunt kijken via mijn website of mij berichten voor meer info: info@laveraconsult.nl http://happyenhealthy.wordpress.com/natuurproducten/

Reactie plaatsen