Doen jouw ogen aan topsport?

Heb je jouw ogen nodig voor je werk? Ben je fotograaf, grafisch designer, of doe je computerwerk? Ben je tandarts of chirurg en verrichten je ogen veel precisieklusjes? Wellicht besef je het niet, maar jouw ogen doen aan topsport. En topsporters hebben een continue begeleiding nodig, anders redden ze het niet. Hoe zorg je ervoor dat jouw ogen in topconditie blijven? Daarover gaat dit artikel.

Doen jouw ogen aan topsport?

De hele dag zijn onze ogen actief bezig met kijken, zoals een marathonloper tijdens een marathon bezig is met hardlopen. Het grote verschil is dat een marathonloper een paar keer per jaar zijn benen uitput, terwijl veel professionals hun ogen iedere dag opnieuw zwaar onder druk zetten. En dat is niet het enige verschil. Een marathonloper heeft een trainingsschema, hij bouwt de afstand rustig op, hij onderhoudt zijn lijf door naar de fysiotherapeut te gaan, met regelmaat zijn spieren te laten masseren en de juiste voeding tot zich te nemen. Dit in tegenstelling tot mensen die hun ogen intensief nodig hebben voor hun werk: zij doen vaak helemaal niets om hun ogen te verzorgen en beschermen.

marathon lopen

Oogklachten door te hard werken

Als je iedere dag weer je ogen actief inzet zonder ze op de juiste manier te ondersteunen, kunnen ze gemakkelijk een blessure oplopen. Vaak wordt de link niet gelegd, maar de effecten van topsport op onze ogen, in combinatie met te weinig zorg, zijn onder andere:

 • Een branderig gevoel in de ogen, zoals de spieren van een hardloper kunnen branden
 • Droge ogen, te vergelijken met uitdrogingsverschijnselen die kunnen optreden tijdens een marathon
 • Pijn in de ogen, zoals bij het hardlopen de achillespees of de knieën pijn kunnen gaan doen
 • Rooddoorlopen ogen, door een verhoogde bloedtoevoer
 • Ontstekingsreacties, zoals spieren en pezen als gevolg van het intensieve hardlopen kunnen gaan ontsteken
 • In een later stadium: ernstige oogklachten als staar, glaucoom en maculadegeneratie

Doen jouw ogen aan topsport

Je gaat steeds slechter zien

Ik spreek veel mensen die zo belemmerd worden door hun oogklachten, dat ze hun werk niet goed meer kunnen uitoefenen. Heb jij last van droge, branderige ogen, of zijn de klachten ernstiger? Verslechtert je zicht? Het gaat geleidelijk en misschien heb je het niet direct in de gaten, maar je blikveld vernauwt zich en kleuren worden fletser. Je gaat steeds minder contrast en details zien. Al deze uitputtingsverschijnselen van de ogen kunnen de kwaliteit van je werk negatief beïnvloeden. Een bril lijkt de oplossing, maar is dat niet. Je gaat er kunstmatig scherper door zien, maar de geslepen glazen zetten alleen nog maar extra druk op de ogen en veroorzaken verdere achteruitgang.

Behandel jouw ogen als topsporters

Als je topsport bedrijft met je ogen, is het belangrijk dat je ze ook gaat behandelen als topsporters. Dan hebben ze een goede training en de juiste voeding nodig, anders gaan ze steeds meer achteruit. Je dient ze te laten begeleiden door experts. De specialisten van VolZicht weten precies wat jouw ogen nodig hebben om gezond en fit te blijven, zodat ze helder en scherp kunnen zien, een heel leven lang. Wij bieden je het Zesmaandenprogramma aan, een begeleidingstraject voor mensen met oogklachten en slechter wordend zicht. Gedurende de loop van het programma merk je dat:

 • de kwaliteit van je zicht beter wordt, je gaat helder zien vanuit ontspanning
 • je je bril steeds minder vaak of helemaal niet meer nodig hebt
 • oogklachten sterk verminderen en vaak helemaal verdwijnen
 • je beter gaat slapen
 • je ogen prettig en fris gaan aanvoelen
 • ontspanning in de ogen verrassend sterk doorwerkt op lichaam en geest
 • je een diepgaande persoonlijke groei doormaakt

blij door gezonde ogen

 

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden


Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen