Behandeling bijziendheidBijziendheid is geen probleem. Tenminste, zo zien we dat in onze huidige maatschappij. Wie niet goed ziet in de verte, stapt binnen bij de opticien en laat zich een bril aanmeten. Best leuk eigenlijk, al die trendy monturen waaruit je kunt kiezen. Zo’n bril staat hip, of geleerd, of interessant. Ook voor kinderen is er van alles op de markt aan kleurige, schattige brilletjes. Niemand kijkt er tegenwoordig meer raar van op als een schoolkind de diagnose bijziendheid krijgt en een bril moet.

Bijziendheid onder de loep

Toch is het jammer dat we bijziendheid zo gewoon zijn gaan vinden, want eigenlijk is het dat natuurlijk niet. Een bijziend oog kijkt niet zoals het bedoeld is. Wat is bijziendheid eigenlijk precies? In Bijziendheid gezien vanuit meerdere kanten beschrijf ik hoe een te grote spanning in de oogspieren zorgt voor een wazig zicht. En hoe dit komt. Je kunt genezen van bijziendheid en je scherpe zicht terugwinnen, als je bereid bent naar de oorzaken van je oogspierspanning te zoeken en je innerlijke gesteldheid onder de loep te nemen.

Bijziendheid en de invloed van de psyche

Het Griekse woord voor bijziendheid is myopie. Dit betekent “kortzichtig”. Zegt het iets over je psychische conditie als je bijziend bent? Niet iedereen met een bril is natuurlijk kortzichtig, maar spanningen op het geestelijk vlak werken bijziendheid wel in de hand. Niet voor niets ontstaat myopie vaak in een stressvolle periode, wanneer het letterlijk en figuurlijk moeilijk is om te focussen. Heeft myopie een psychische oorzaak? gaat dieper in op dit fenomeen. Een andere belangrijke Bijziendheid methodenfactor in het ontstaan van oogklachten is voeding. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van geraffineerde suikers bijziendheid kan veroorzaken. Steek hierover je licht op door te klikken naar Suiker veroorzaker van bijziendheid.

Bondgenoot op je nachtkastje

Bijziend? Niet bij de pakken neer gaan zitten. Je kunt namelijk door het doen van oogontspanningsoefeningen van dit probleem afkomen. Lees in Ik ben bijziend, wat nu? hoe velen voor jou al de weg naar scherp zicht terugvonden. Het avontuur begint met het afzetten van je bril. Eerst korte perioden, op momenten van de dag dat je het aandurft, maar al gauw langer en intensiever. Als je al tijden een bril draagt zal het wat meer moeite kosten om je trouwe bondgenoot in de la of op het nachtkastje te laten liggen, maar stap voor stap zal het je lukken.