Hoe kom ik aan droge ogen?

Hoe kom ik aan droge ogen?

Wie last heeft van droge ogen ervaart een branderig, stekend gevoel. Het is net of er zand in je ogen zit. Stevig wrijven lijkt de enige optie, maar daar wordt de pijn alleen maar erger van. Ook is er vaak sprake van lichtgevoeligheid, bijvoorbeeld ‘s avonds in het verkeer. Je ogen tranen meer dan normaal en voelen vermoeid aan.

Hoe kom ik aan droge ogen?

Het menselijk oog is een prachtig, ingenieus orgaan. Die mooie ogen die we zien als we iemand aankijken zijn maar ‘het topje van de ijsberg’. Het gehele oog en de omliggende weefsels bestaan namelijk uit een complex geheel van oogbol, zenuwen, fijne spiertjes, beschermende vliezen, bloedvaatjes en kliertjes. Als alles goed werkt heb je heerlijk frisse, gezonde ogen. Maar is er een verstoring in het evenwicht, dan kan dat nare klachten opleveren.

Zit jij ook aan de oogdruppels?

Het leven kan echt minder leuk worden als je last hebt van droge ogen. De meeste mensen gaan dan ook aan de oogdruppels, om ervoor te zorgen dat ze weer vochtige ogen krijgen en de pijn ophoudt. Jammer genoeg zitten in de meeste druppels behoorlijk wat conserveermiddelen en die zijn niet bepaald heilzaam. Bovendien helpen de druppels niet echt. Als dat zo was, dan was het probleem van droge ogen allang uit de wereld.


glanzende ogen

Je ziet er niet gezond uit

Mooie, glanzende, schitterende ogen… Niet voor niets zien we ze graag! Het is een teken van gezondheid. Doffe, huilerige, bloeddoorlopen ogen vertellen het tegendeel: deze persoon is niet in orde. Als je last hebt van droge ogen heb je dus niet alleen pijn, je ziet er ook nog eens niet gezond uit.


Hoe kom ik voorgoed van mijn droge ogen af?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden


Wie ben ik?

Mijn naam is Karin Hogenboom en jouw ogen zijn mijn passie. Al meer dan zeven jaar help ik mensen om goed te gaan zien met hun eigen ogen. Ik heb me gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en ik weet wat ze nodig hebben om hun vitaliteit terug te krijgen. Goede zorg, aandacht en tijd voor jouw ogen, dat is waar ik voor sta.Hartelijke groeten,

Karin Hogenboom

Specialist in Gezonde Ogen
Minie de wilde.
Door

Minie de wilde.

op 19 Jun 2016

Ik wil meedoen om de ogen beter te kunnen zien

Eva
Door

Eva

op 20 Jun 2016

Hoi Minieje bent welkom eens mee te doen. Op de website staan verschillende workshops/cursussen. Stuur even een mailtje naar info@volzicht.nl waar je interesse naar gaat. Hartelijke groet, Eva, medewerker VolZicht

Claudia
Door

Claudia

op 20 Nov 2013

Beste Karin,Sinds ongeveer 2 jaar heb ik dagelijks last van tranende ogen. Dit komt voornamelijk voor als ik naar buiten ga, zelfs als ik 's ochtends het kleine stukje van huis naar mijn auto loop, kan ik met een tissue alweer mijn ogen deppen. In de pauze ga ik met een paar collega's wandelen en dan kan ik de tranen alweer opvegen met als gevolg een schrale huid rondom de ogen en uitgelopen make-up. Binnen is dit stukken minder. Iedereen denkt ook dat ik aan het huilen ben omdat mijn ogen zo waterig zijn. 's Nachts heb ik juist last van vrij droge ogen.Aangezien ik de ziekte van Crohn heb (chronische darmontsteking), kan het volgens de internist, zijn dat Crohn ook op de ogen kan werken. Heb je hier ervaring mee?Heb je misschien tips of producten welke zouden kunnen helpen? Ik heb weleens gelezen dat sommige de traanbuisjes laten doorprikken om de traanafvoer te bevorderen maar dat dit ook niet echt helpt. Dus met andere woorden hoe kom ik hier het beste vanaf?Alvast bedankt voor de reactie!

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 20 Nov 2013

Beste Claudia,Tranende ogen heeft te maken met te droge ogen, wat je 's nachts ook merkt. Ik kan je aanraden met mijn zeven tips aan de slag te gaan, die je helpen je ogen gezond te krijgen. Als je die nog niet hebt, kun je ze hier gratis downloaden: Opt in: https://volzicht.nl/zeven-tips-om-goed-te-gaan-zien-2/Ga in ieder geval beginnen met je voeding, zorg voor voldoende verzadigde vetten en vitamine A. Het is belangrijk dat je geen plantaardige olie meer eet, met uitzondering van kokosolie, palmolie en olijfolie (deze laatste alleen koud, niet verhitten). Eet ruim voldoende eieren, boerenkaas, room, vet vlees en vette vis en orgaanvlees. Met name lever bevat veel vitamine A. Wel belangrijk dat het vlees is van biologische koeien en vis uit schone wateren. Trek bouillon van botten, bijvoorbeeld schenkel en mergpijp, vissenkoppen met vissengraat. Laat de botten een nacht in koud water staan met een flinke scheut biologische natuurtroebele appelazijn, de volgende dag laat je dit 4 - 8 uur zachtjes pruttelen. En kun je van de bouillon een lekkere soep maken, met groenten van het seizoen. In dit artikel kun je hier meer over terug lezen: https://volzicht.nl/oogklachten/droge-ogen/droge-ogen-door-een-tekort-aan-vitamine-a/

Reactie plaatsen