Page content

Hoe kom ik van mijn droge ogen af?

Hoe kom ik van mijn droge ogen af?

“Hoe kom ik van mijn droge ogen af?” Denk jij dat ook terwijl je weer eens wanhopig in je ogen zit te wrijven, of naar het flesje oogdruppels grijpt? Sommige mensen worden gek van hun droge ogen. Ze hebben al van alles geprobeerd, maar niets helpt. Dit zijn vaak de mensen die met hun klacht bij mij komen. Soms ten einde raad. Gelukkig weet ik dat er veel dingen zijn die je zelf kunt doen aan droge ogen. Echt, ze kunnen weer vochtig worden en zacht gaan aanvoelen.

Droge ogen, neem ze serieus

Als je last hebt van droge ogen, dan kan dat grote invloed hebben op de kwaliteit van je leven. Prikkende, droge, tranende ogen maken het er niet makkelijker op als je bezig bent met een belangrijke klus op je werk, met de kinderen, of als je zorgeloos van je vrije tijd wilt genieten. Wie last heeft van droge ogen ervaart pijn, vermoeidheid en stress. Bovendien moet je de klacht serieus nemen. Als je er niets aan doet worden de problemen erger en kun je ook andere kwalen ontwikkelen.

Hoe kom ik van mijn droge ogen af?

Wil je nu eens echt van je droge ogen af? Zet de eerste stap en begin bij het begin. Het is belangrijk dat je uitzoekt hoe jij aan je droge ogen komt. Zieke ogen, ogen die kwalen hebben ontwikkeld, zijn ogen die uit evenwicht zijn. Bijna altijd ligt er een combinatie van oorzaken aan de basis.

Hoe kom ik voorgoed van mijn droge ogen af?

In mijn korte krachtige oogcollege leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Meld je via onderstaande link aan voor dit oogcollege en leer:

 • Wat de basisbehoeftes van het oog zijn
 • Hoe je eigen natuur werkt
 • Hoe jouw overtuigingen invloed hebben op goed zicht.

Oogcollege: Gezonde ogen zien perfect

Aan het eind van het oogcollege kun je zien hoe je stappen kunt nemen voor een verder vervolg.

Wie ben ik?

Mijn naam is Karin Hogenboom en jouw ogen zijn mijn passie. Al meer dan zeven jaar help ik mensen om goed te gaan zien met hun eigen ogen. Ik heb me gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en ik weet wat ze nodig hebben om hun vitaliteit terug te krijgen. Goede zorg, aandacht en tijd voor jouw ogen, dat is waar ik voor sta.

Ik hoop je terug te zien tijdens het oogcollege, reserveer hier snel je plekje.

 

Hartelijke groeten,

Karin Hogenboom

Specialist in Gezonde Ogen

  Comment Section

  50 reacties op “Hoe kom ik van mijn droge ogen af?


  Door Renee op 17 maart 2018

  IK heb sinds 2 jaar opeens droge ogen. In de ochtend zie ik oke, maar later op de dag begin ik er zelfs wazig door te zien. Geen verstopte klieren, maar maak gewoon weinig aan. Alles is onderzocht en in het ziekenhuis kunnen ze niks vinden. Ik slit elke dag omega 3 pillen, gebruik spirulina, B12 en teunisbloem olie. Op dit moment zit ik te overwegen om plugje te laten plaatsen, want ik kan niet fatsoenlijk mijn werk doen en sociale leven is lastig te onderhouden.
  Is er nog iets dat ik kan proberen?


  Door Karin op 17 maart 2018

  Ik kan je hier heel goed bij helpen, er zijn heel veel stappen die je kunt zetten en uit je verhaal te lezen neem je helaas niet de goede stappen.


  Door Vincent burger op 15 juni 2018

  Beste renee,

  Heel herkenbaar ik had hezelfde verhaal .. Echter ben ik er nu volledig van afgekomen! Bij mij was de oorzaak zo simpel dat ik er geen eens aan dacht.. Het kwam bij mij door stress! Zoals dat bij sommige mensen op hun spieren slaat, sloeg het bij mij op mijn traanklier. Ik maakte mij ook continu druk om mijn ogen waardoor ik als het ware in een viceuze cirkel terrecht kwam. Nu ik de oorzaak van de stress heb aangepakt, mij beter kan ontspannen en ik mij niet druk maak als mij ogen wel eens droog aanvoelen. Heb er nooit meer last van.

  Hoop dat mijn verhaal je verder kan helpen!


  Door Anneke van der borght op 4 januari 2020

  Ik denk dat ik met hetzelfde probleem zit stress. Ik probeerde ook al vanalles. Pluggen, lichttherapie, verschillende oogdruppels,omega 3,Warm brilletje. zeker al bij 10 oogartsen geweest niemand kan me helpen. Het is een wreed ongemak. Droge ogen,jeuken,standvastig knipperen, wazig zien.
  Ik kreeg het ineens en zit er zeker al 20 j mee. Ik moest eens een medicatie nemen Akton dat is voor angstgevoelens en dan verdween het ineens. Maar ik moest de medicatie opdrijven of het hielp niet meer. Nu weet ik geen raad meer. Ik zou mijn ogen soms willen uitnemen van de last die ik heb.
  Kan er me nu toch niemand helpen?? Anneke


  Door Karin op 5 januari 2020

  Ik kan je hierbij helpen, ik heb al veel mensen geholpen die last hadden van droge en jeukende ogen.
  Ik verwijs je graag door naar mijn korte, krachtige oogcollege voor verdere informatie.Aan het eind kun je  zien hoe je stappen kunt nemen voor een verder vervolg.
  Klik hier om je aan te melden voor het oogcollege: https://volzicht.nl/oogcollege/


  Door Michels Ghislaine op 24 februari 2020

  Hey Anneke!
  Ik zit echt met hetzelfde probleem als jij. Heb jij nog iets ondernomen want dan hoor ik het graag


  Door Rebecca op 6 maart 2018

  Ik heb sinds kort stekende, branderig en soms korrelend gevoel in mijn ogen en vooral mijn rechteroog. Mijn ogen zijn in ochtend op zijn best en niet rood. Maar in loop van de dag worden ze iets roder door adertjes en pijnlijk. Mijn huisarts zegt droge ogen en heb net druppels maar heb nog niet idee dat het werkt. Zijn dit wel echte kenmerken van droge ogen?  Door Quist op 30 januari 2018

  Beste,
  Sinds enkele weken geleden heb ik last met het zicht van mijn ogen. Ik zit vaak dicht op mijn scherm van de laptop. Sinds enkele dagen geleden kreeg ik ook last van zere ogen. Mijn moeder zegt dat ik langs de opticien moet. Zou u dit aanraden?


  Door Karin op 31 januari 2018

  Een bril geeft wel scherp zicht, maar doet niets aan de oorzaak van je klachten. Dichtbij op je laptop zitten is niet echt verstandig. Beter kun je de ogen geven wat ze nodig hebben. VOlgende week geef ik een online training hierover, gratis. Dat is overdag, maar je kunt hem later nog bekijken. Je moet je dan wel inschrijven, dat kan via deze link: https://volzicht.webinargeek.com/ontspan-de-ogen-1


  Door josé op 10 december 2017

  Ik heb heel vaak als ik naar school fiets dat mijn ogen gaan tranen als ik dan binnenkom en dat gaat dat ong een uur zo door en dan stopt t ineens en dan kijkt iedereen me aan van gast waarom ben je aan t huilen😂


  Door Karin op 12 december 2017

  Wat vervelend. Deze tranen worden veroorzaakt door te droge ogen.


  Door Ineke boomgaarden op 8 november 2017

  Ik heb alleen ’s nachts erg last van mijn ogen. Als ik wakker word plakt mijn ooglid aan mijn oogbol. Gel helpt mij niet. Wat ik doe is als ik wakker word mijn ogen dicht hou en een oogspray op mijn gesloten oogleden spuit en dan na een paar tellen kan ik de ogen openen zonder al teveel pijn. Het is niet de oplossing maar verzacht wel iets. Overdag heb ik helemaal geen last maar zie elke dag op tegen het slapen gaan. Ik hoop dat er eens een echte oplossing voor komt. Ineke


  Door Karin op 8 november 2017

  Die oplossing is er, daar kun je stappen in nemen en ik kan je daarin helpen.


  Door Jose op 22 juni 2018

  Dag Karin, welke stappen kan iemand hierin dan nemen als ik vragen mag? Mijn partner heeft exact hetzelfde als Ineke, ineens.  Door Jose op 10 juli 2018

  Dankjewel, gaan we eerst het book downloaden. Hij heeft allerlei gel, oogdruppels en zalf ontvangen. Nu wordt hij doorverwezen naar een oogarts. Best wanhopig word je ervan. Dank in ieder geval!


  Door Karin op 10 juli 2018

  Goed om met het ebook aan de slag te gaan. Ik ben bang dat de druppels en zalf weinig zullen helpen. Ze doen niets aan de oorzaak van de kwaal. Dit is niet nodig, je kunt er zelf heelveel aan doen. Succes met het ebook en ik hoor het wel als jullie meer hulp willen.


  Door Henk op 9 december 2016

  Sinds gisteren een serum van mijn bloed laten maken als oogdruppels helpt wel even voor de droge ogen maar mijn hoornvlies is gehobbeld en moet weet glad worden ik zie mei 1 oog wazig moet met twee weken weer bij de oogarts komen kijken of het heeft gewerkt


  Door Karin op 10 december 2016

  Beste Henk,
  Ik kan je aanraden om mijn gratis ebook te downloaden, om te leren wat de ogen nodig hebben om weer gezond te worden. Dit telt ook voor het hoornvlies.


  Door de smet r op 9 juli 2016

  heb al eens gehoord dat ze na een bloedafname “iets” onttrekken in uw bloed en daar een soort serum van maken, helpt uitstekend.


  Door Schootstra op 29 september 2015

  De site ziet er goed uit, handige tips!


  Door gerda de reus op 17 september 2015

  ik wordt ook ook helemaal gek van mijn droge ogen .ik ben er depresief van .heb al plugjes en zalf en van alles geprobeerdt niks helpt  Door Van den bossche cindy op 26 juni 2016

  Ik word ook gek van mijn droge ogenheb nog een bijkomend probleem. Constant viraal en bacteriële ontstekingen2016 nog niet zonder antibiotica geweest. Wie.mijn oogarts weet het ook niet meer.heb een zeer intensieve therapie. Ik heb geen leven meer. Wie kan me helpen. Lezen tv kijken lukt ook moeilijk.


  Door Karin op 26 juni 2016

  Beste Eddy,
  Ik kan je helpen, ik weet wat ogen weer nodig hebben om gezond te worden. Ik kan je adviseren om met mijn digitale cursus aan de gang te gaan:
  http://natuurlijkzien.volzicht.nl/


  Door Tina op 20 juli 2016

  Hoi Cindy..heb hetzelfde..ben nu een jaar bezig met van alles en nog wat. Nu ook een kappenbril, maar in plaats van dat het beter wordt, krijg ik alleen maar meer pijn. Ben de wanhoop nabij…


  Door Karin op 22 juli 2016

  Beste Tina,
  Ik kan je aanraden met mijn tips uit mijn gratis ebook aan de slag te gaan, dat zal je helpen.


  Door Kim op 28 januari 2018

  Hoi Cindy, ik heb dezelfde problemen als jij gehad met continu ontstekingen op het oog. Sinds 3jr gebruik ik 1 druppel in beide ogen van Povidon Jodium 0,3% elke ochtend en avond. Geen problemen meer! Hoop dat het je nog kan helpen.


  Door Karin op 31 januari 2018

  Ik ken het product niet, goed checken wat de bijwerkingen zijn. Beter ga je met de oorzaak van de klachten aan de gang, dat doen druppels niet.
  Volgende week geef ik hier een gratis online training over, je kunt je via onderstaande link inschrijven. Als je niet op dat tijdstip kunt, schrijf je dan toch in, dan ontvang je een uitnodiging voor de replay: https://volzicht.webinargeek.com/ontspan-de-ogen-1


  Door Rob op 20 februari 2019

  Hoi Gerda,
  Heb hetzelfde , depresief , wil en kan weinig doen, word echt in mijn sociale leven zwaar beperkt .
  Visite bijvoorbeeld , geen zin omdat ok mijn ogen niet open kan Houden. Verpest echt mijn leven, en ik Ben o ok nog chauffeur . Echt een hel !!!!! Groet Rob  Door Linda op 7 december 2014

  Hallo,

  Ik ben 17 jaar en heb al ongeveer 3 jaar last van droge ogen, heb al heel veel druppels en gels geprobeerd, een oogmasker, de ogen masseren, maar niks helpt.
  Kunt u mij helpen?


  Door Karin Hogenboom op 7 december 2014

  Beste Linda,
  Ik kan je zeker helpen, je kunt veel doen aan droge ogen. Welk soort hulp wil je?


  Door Linda op 8 december 2014

  Op wat voor manier kunt u mij helpen? Ik heb van alles geprobeerd maar niks helpt.
  Het maakt niet uit hoe als het maar verminderd kan worden.


  Door Karin Hogenboom op 8 december 2014

  Beste Linda,
  Ik kan je helpen met tips en oefeningen. Ik heb goede ervaringen bij anderen dat je droge ogen heel makkelijk kunt verhelpen.
  Misschien wil je een privé sessie zodat ik je hierin kan begeleiden?


  Door Marc op 17 mei 2014

  Hallo Karin ,
  Mijn zicht is niet slecht, ‘visus’ meet 12 op 10. (d.w.z. dat ik nog kleine letters kan lezen volgens medische dienst op het werk)
  Ik draag dus ook geen bril.
  Vooral mijn linker oog begon plots te tranen sinds 2 jaar en soms wazig en jeukend. (droog maken is dan nog erger met rode wallen tot gevolg)
  Dit is dus mijn probleem.
  -Wat al een beetje denkelijk helpt, is dat ik mijn pc werkbladen op licht grijs heb gezet als achtergrond i.p.v. wit, die erg irriteert.
  -Een gesloten fietsbril wanneer het waait helpt ook al beter. (alhoewel er nog wind onder kan en dan gerichter. Ik denk zelfs dat dit de oorzaak is, ooit een grote windvlaag in mijn oog gekregen)
  -Palmeren heb ik ook al gedaan en merk dat het vocht gelijkmatiger is.
  Doch onverwachts opnieuw een linker traanbui 😉 wanneer ik gewoon met iemand aan het praten ben is nog vervelender.
  Ben al eens naar een oogarts geweest, maar de zalfjes werken maar tijdelijk.
  Zal dus blijven palmeren en ook eens uitkijken i.v.m. vitamine ‘A’
  mvg,
  Marc


  Door Karin Hogenboom op 24 mei 2014

  Beste Marc,
  Het tranen van de ogen wijst op droge ogen en een tekort aan vitamine A. Belangrijk is dat je deze op natuurlijke wijze binnen krijgt. Ook magnesium kan je hierbij helpen. Je kunt er hier meer over lezen:
  https://volzicht.nl/oogklachten/droge-ogen/droge-ogen-door-een-tekort-aan-vitamine-a/

  https://volzicht.nl/magnesium-ontspant-de-ogen/

  Goed om te lezen dat het palmeren je ook helpt, het geeft ontspanning aan de ogen, maar ook voeding aan de lichtgevoelige cellen in het netvlies, net als de vitamine A.


  Door Joke Mulder op 15 oktober 2013

  Beste Karin,

  Ik heb al acht jaar last van een droog oog s’nachts! Niet overdag, ben al bij drie oogspecialisten geweest en het enige wat ik krijg zijn druppels, gel en zalf, mijn ooglid blijft na een paar uur slapen aan mijn oog plakken, dat doet ontzettend pijn en ik zie dan ook dubbel. Dat is gewoon niet uit te houden en pomp mijn oog dan vol met gel.
  Zalf is heel vervelend de volgende morgen omdat het de halve dag wazig is!
  Nu doe ik al zeker vier jaar eerst s’avonds oogdrupels en s’nachts om de twee uur gel, dan gaat het goed met mijn oog.
  ik hoop alleen dat ik dit altijd zelf kan blijven doen want een ander kan mij s’nachts niet helpen!!
  vele groetjes Joke  Door Alyssa op 6 juni 2015

  Denk bij ernstig droge ogen en onstekingen asn het syndroom van Sjögren!!!!


  Door karin op 30 september 2013

  Beste karin, ik heb al een aantal jaren erge last van droge ogen en een extreem droge en geirriteerde plek op 1 oog, zo erg dat als ik snachts wakker wordt, altijd een paar seconde een soort zwarte vlek zie. Alle drupoels gehad, zelf een lange periode in gent oogdruppels van mijn eigen ogen laten maken maar niks werkt. Snachts wordt ik heel vaak wakker ervan. Veel knipperen helpt niet. Wat ik dan doe is mijn ogen heel lang open houden tot er wat vocht kont en dan gauw weer dicht en verder slapen.Nu heb ik de laatste paar nachten als ik wakker word, dat 1 oog zo droog is dat ie amper nog open wilt. Het is geen oogonsteking, geen pus of niks, gewoon helemaal verdroogd lijkt het. Oogartsen zeggen me niet te kunnen helpen. Ik ben 27 en rook zelf niet zit ik niet in rokerige ruimtes, drink geen koffie etc. Zijn zulke droge ogen slecht voor de oogboldruk? Ik hoop dat u mij meer informatie kan geven.  Door Isa op 19 september 2013

  Hallo, ik heb dit jaar een staaroperatie aan beide ogen gehad waar ik van vindt dat het goed gegaan is,ik heb wel last van wat droge ogen mogelijk ook door mijn frequente tablet en pc gebruik.ik heb een huismijt allergie die ook mogelijk wel bijdraagt aan de oog irritatie,probeer veel te knipperen, sta dagelijks een half uur op de trampoline wat ook ontspannend werkt voor mijn ogen. Zo’n 25 jaar geleden kreeg ik een behandeling van een opthomoloog in de USA die kleine siliconen plugs in mijn traanbuis stopte om te zien of ik last had van dry eye syndrom na een aantal weken toen de plugs waren opgelost kreeg ik mijn symptonen weer terug en toen heeft hij met een laser mijn traanbuis wat smaller gemaakt.Ik droeg toen nog contactlensen dus dat hielp wel. Nu kan je dit soort plugs tijdelijk of permanent ook in Nederland krijgen.Ik zit er wel over te denken.Alhoewel ik ben voor preventie en mijn eigen moeder reeds 60 jaar geleden door middel van oogoefeningen van haar bril af kwam,zie ik niet dat gezonde voeding en de andere voorzorgs maatregels het helemaal gaan doen en lijkt me dat die plugs een redelijk onschuldig support kunnen zijn.Helpt trouwens zo’n rasterbril ook bij droge ogen? Wat ook mee speelt is de droogte in mijn huis, mechanische ventilatie,vloer verwarming, ik heb al een bevochtigings apparaat in mijn slaapkamer.Vroeg me af of U ervaring had met deze plugs of althans er van weet. Bij voorbaat dank
  Mvg Isa G.


  Door Karin Hogenboom op 19 september 2013

  Ik heb geen ervaring met plugs voor in de ogen, mijn weg is de natuurlijke manier van beter zien en de gezondheid van de ogen verbeteren. Daar hoort voor mij zeker ook voeding bij. Je kunt hier een kijken voor meer informatie:
  https://volzicht.nl/oogklachten/droge-ogen/droge-ogen-door-een-tekort-aan-vitamine-a/
  Een rasterbril kan ook ondersteunend werken bij droge ogen, hij geeft veel ontspanning en de ogen gaan er meer door bewegen. Staren maakt de ogen droog.


  Door Can op 3 september 2012

  Ik heb al zes jaar droge ogen en nog steeds heb ik klachten ,heb druppels gekregen maar steeds niet over wat kan ik het beste doen wordt gek


  Door Karin Hogenboom op 3 september 2012

  Heb vandaag een blog geschreven over knipperen, wat heel goed helpt bij droge ogen. Je krijgt droge ogen door te weinig knipperen, je traanklier wordt namelijk geactiveerd door te knipperen, kijk hier: https://volzicht.nl/knipperen-helpt-om-beter-te-zien/


  Door MARNA MULS op 2 mei 2015

  Ja maar die tranen zijn dan wel plakkerig. Dus wat kan ik hieraan doen. Dank u.


  Door Karin op 2 mei 2015

  Beste Marna,
  Ga eens met de tips die in het artikel staan beschreven aan de slag, het helpt ook voor de tranen.


  Plaats een reactie


  *