Hoe kom ik van mijn droge ogen af?

Hoe kom ik van mijn droge ogen af?

"Hoe kom ik van mijn droge ogen af?" Denk jij dat ook terwijl je weer eens wanhopig in je ogen zit te wrijven, of naar het flesje oogdruppels grijpt? Sommige mensen worden gek van hun droge ogen. Ze hebben al van alles geprobeerd, maar niets helpt. Dit zijn vaak de mensen die met hun klacht bij mij komen. Soms ten einde raad. Gelukkig weet ik dat er veel dingen zijn die je zelf kunt doen aan droge ogen. Echt, ze kunnen weer vochtig worden en zacht gaan aanvoelen.

Droge ogen, neem ze serieus

Als je last hebt van droge ogen, dan kan dat grote invloed hebben op de kwaliteit van je leven. Prikkende, droge, tranende ogen maken het er niet makkelijker op als je bezig bent met een belangrijke klus op je werk, met de kinderen, of als je zorgeloos van je vrije tijd wilt genieten. Wie last heeft van droge ogen ervaart pijn, vermoeidheid en stress. Bovendien moet je de klacht serieus nemen. Als je er niets aan doet worden de problemen erger en kun je ook andere kwalen ontwikkelen.

Hoe kom ik van mijn droge ogen af?

Wil je nu eens echt van je droge ogen af? Zet de eerste stap en begin bij het begin. Het is belangrijk dat je uitzoekt hoe jij aan je droge ogen komt. Zieke ogen, ogen die kwalen hebben ontwikkeld, zijn ogen die uit evenwicht zijn. Bijna altijd ligt er een combinatie van oorzaken aan de basis.

Hoe kom ik voorgoed van mijn droge ogen af?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Wie ben ik?

Mijn naam is Karin Hogenboom en jouw ogen zijn mijn passie. Al meer dan zeven jaar help ik mensen om goed te gaan zien met hun eigen ogen. Ik heb me gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en ik weet wat ze nodig hebben om hun vitaliteit terug te krijgen. Goede zorg, aandacht en tijd voor jouw ogen, dat is waar ik voor sta.





Hartelijke groeten,


Karin Hogenboom


Specialist in Gezonde Ogen


Renee
Door

Renee

op 17 Mar 2018

IK heb sinds 2 jaar opeens droge ogen. In de ochtend zie ik oke, maar later op de dag begin ik er zelfs wazig door te zien. Geen verstopte klieren, maar maak gewoon weinig aan. Alles is onderzocht en in het ziekenhuis kunnen ze niks vinden. Ik slit elke dag omega 3 pillen, gebruik spirulina, B12 en teunisbloem olie. Op dit moment zit ik te overwegen om plugje te laten plaatsen, want ik kan niet fatsoenlijk mijn werk doen en sociale leven is lastig te onderhouden. Is er nog iets dat ik kan proberen?

Vincent burger
Door

Vincent burger

op 15 Jun 2018

Beste renee,Heel herkenbaar ik had hezelfde verhaal .. Echter ben ik er nu volledig van afgekomen! Bij mij was de oorzaak zo simpel dat ik er geen eens aan dacht.. Het kwam bij mij door stress! Zoals dat bij sommige mensen op hun spieren slaat, sloeg het bij mij op mijn traanklier. Ik maakte mij ook continu druk om mijn ogen waardoor ik als het ware in een viceuze cirkel terrecht kwam. Nu ik de oorzaak van de stress heb aangepakt, mij beter kan ontspannen en ik mij niet druk maak als mij ogen wel eens droog aanvoelen. Heb er nooit meer last van.Hoop dat mijn verhaal je verder kan helpen!

Anneke van der borght
Door

Anneke van der borght

op 04 Jan 2020

Ik denk dat ik met hetzelfde probleem zit stress. Ik probeerde ook al vanalles. Pluggen, lichttherapie, verschillende oogdruppels,omega 3,Warm brilletje. zeker al bij 10 oogartsen geweest niemand kan me helpen. Het is een wreed ongemak. Droge ogen,jeuken,standvastig knipperen, wazig zien. Ik kreeg het ineens en zit er zeker al 20 j mee. Ik moest eens een medicatie nemen Akton dat is voor angstgevoelens en dan verdween het ineens. Maar ik moest de medicatie opdrijven of het hielp niet meer. Nu weet ik geen raad meer. Ik zou mijn ogen soms willen uitnemen van de last die ik heb. Kan er me nu toch niemand helpen?? Anneke

Michels Ghislaine
Door

Michels Ghislaine

op 24 Feb 2020

Hey Anneke! Ik zit echt met hetzelfde probleem als jij. Heb jij nog iets ondernomen want dan hoor ik het graag

Karin
Door

Karin

op 05 Jan 2020

Ik kan je hierbij helpen, ik heb al veel mensen geholpen die last hadden van droge en jeukende ogen. Ik verwijs je graag door naar mijn korte, krachtige oogcollege voor verdere informatie.Aan het eind kun je  zien hoe je stappen kunt nemen voor een verder vervolg. Klik hier om je aan te melden voor het oogcollege: https://volzicht.nl/oogcollege/

Karin
Door

Karin

op 17 Mar 2018

Ik kan je hier heel goed bij helpen, er zijn heel veel stappen die je kunt zetten en uit je verhaal te lezen neem je helaas niet de goede stappen.

Rebecca
Door

Rebecca

op 06 Mar 2018

Ik heb sinds kort stekende, branderig en soms korrelend gevoel in mijn ogen en vooral mijn rechteroog. Mijn ogen zijn in ochtend op zijn best en niet rood. Maar in loop van de dag worden ze iets roder door adertjes en pijnlijk. Mijn huisarts zegt droge ogen en heb net druppels maar heb nog niet idee dat het werkt. Zijn dit wel echte kenmerken van droge ogen?

Karin
Quist
Door

Quist

op 30 Jan 2018

Beste, Sinds enkele weken geleden heb ik last met het zicht van mijn ogen. Ik zit vaak dicht op mijn scherm van de laptop. Sinds enkele dagen geleden kreeg ik ook last van zere ogen. Mijn moeder zegt dat ik langs de opticien moet. Zou u dit aanraden?

Karin
Door

Karin

op 31 Jan 2018

Een bril geeft wel scherp zicht, maar doet niets aan de oorzaak van je klachten. Dichtbij op je laptop zitten is niet echt verstandig. Beter kun je de ogen geven wat ze nodig hebben. VOlgende week geef ik een online training hierover, gratis. Dat is overdag, maar je kunt hem later nog bekijken. Je moet je dan wel inschrijven, dat kan via deze link: https://volzicht.webinargeek.com/ontspan-de-ogen-1

Lotgenoot droge ogen.
Door

Lotgenoot droge ogen.

op 11 Sep 2021

Een optometrist er naar laten kijken (bij een optiek) liefst eentje die is gespecialiseerd in droge ogen, helpt ook. Zij kunnen zien wat er aan de hand is. En er is een oogfonds.nl met een telefonische vragenlijn. Kunt u zelf even googlen. Die kunt u bellen met uw vragen.

josé
Door

josé

op 10 Dec 2017

Ik heb heel vaak als ik naar school fiets dat mijn ogen gaan tranen als ik dan binnenkom en dat gaat dat ong een uur zo door en dan stopt t ineens en dan kijkt iedereen me aan van gast waarom ben je aan t huilen😂

Karin
Door

Karin

op 12 Dec 2017

Wat vervelend. Deze tranen worden veroorzaakt door te droge ogen.

Ineke boomgaarden
Door

Ineke boomgaarden

op 08 Nov 2017

Ik heb alleen 's nachts erg last van mijn ogen. Als ik wakker word plakt mijn ooglid aan mijn oogbol. Gel helpt mij niet. Wat ik doe is als ik wakker word mijn ogen dicht hou en een oogspray op mijn gesloten oogleden spuit en dan na een paar tellen kan ik de ogen openen zonder al teveel pijn. Het is niet de oplossing maar verzacht wel iets. Overdag heb ik helemaal geen last maar zie elke dag op tegen het slapen gaan. Ik hoop dat er eens een echte oplossing voor komt. Ineke

Karin
Door

Karin

op 08 Nov 2017

Die oplossing is er, daar kun je stappen in nemen en ik kan je daarin helpen.

Jose
Door

Jose

op 22 Jun 2018

Dag Karin, welke stappen kan iemand hierin dan nemen als ik vragen mag? Mijn partner heeft exact hetzelfde als Ineke, ineens.

Karin
Jose
Door

Jose

op 10 Jul 2018

Dankjewel, gaan we eerst het book downloaden. Hij heeft allerlei gel, oogdruppels en zalf ontvangen. Nu wordt hij doorverwezen naar een oogarts. Best wanhopig word je ervan. Dank in ieder geval!

Karin
Door

Karin

op 10 Jul 2018

Goed om met het ebook aan de slag te gaan. Ik ben bang dat de druppels en zalf weinig zullen helpen. Ze doen niets aan de oorzaak van de kwaal. Dit is niet nodig, je kunt er zelf heelveel aan doen. Succes met het ebook en ik hoor het wel als jullie meer hulp willen.

Henk
Door

Henk

op 09 Dec 2016

Sinds gisteren een serum van mijn bloed laten maken als oogdruppels helpt wel even voor de droge ogen maar mijn hoornvlies is gehobbeld en moet weet glad worden ik zie mei 1 oog wazig moet met twee weken weer bij de oogarts komen kijken of het heeft gewerkt

Karin
Door

Karin

op 10 Dec 2016

Beste Henk, Ik kan je aanraden om mijn gratis ebook te downloaden, om te leren wat de ogen nodig hebben om weer gezond te worden. Dit telt ook voor het hoornvlies.

Lotgenoot droge ogen.
Door

Lotgenoot droge ogen.

op 11 Sep 2021

Beste Henk, Dat is van de bloedbank Sanquin toch? Helpt het? Ook de voedingstips die hier worden gegeven helpen me toch wel. En geen alcohol meer of koffie, geen haarverf permanent enz. meer gebruiken want dat droogt de slijmvliezen nog verder uit. Voor vrouwen kan het ook nog met de overgang te maken hebben. Met verminderd oestrogeen.

de smet r
Door

de smet r

op 09 Jul 2016

heb al eens gehoord dat ze na een bloedafname "iets" onttrekken in uw bloed en daar een soort serum van maken, helpt uitstekend.

Schootstra
Door

Schootstra

op 29 Sep 2015

De site ziet er goed uit, handige tips!

gerda de reus
Door

gerda de reus

op 17 Sep 2015

ik wordt ook ook helemaal gek van mijn droge ogen .ik ben er depresief van .heb al plugjes en zalf en van alles geprobeerdt niks helpt

Rob
Door

Rob

op 20 Feb 2019

Hoi Gerda, Heb hetzelfde , depresief , wil en kan weinig doen, word echt in mijn sociale leven zwaar beperkt . Visite bijvoorbeeld , geen zin omdat ok mijn ogen niet open kan Houden. Verpest echt mijn leven, en ik Ben o ok nog chauffeur . Echt een hel !!!!! Groet Rob

Karin
Lotgenoot droge ogen.
Door

Lotgenoot droge ogen.

op 11 Sep 2021

Bedankt Karin. Ik ga alles uitproberen.

Van den bossche cindy
Door

Van den bossche cindy

op 26 Jun 2016

Ik word ook gek van mijn droge ogenheb nog een bijkomend probleem. Constant viraal en bacteriële ontstekingen2016 nog niet zonder antibiotica geweest. Wie.mijn oogarts weet het ook niet meer.heb een zeer intensieve therapie. Ik heb geen leven meer. Wie kan me helpen. Lezen tv kijken lukt ook moeilijk.

Kim
Door

Kim

op 28 Jan 2018

Hoi Cindy, ik heb dezelfde problemen als jij gehad met continu ontstekingen op het oog. Sinds 3jr gebruik ik 1 druppel in beide ogen van Povidon Jodium 0,3% elke ochtend en avond. Geen problemen meer! Hoop dat het je nog kan helpen.

Karin
Door

Karin

op 31 Jan 2018

Ik ken het product niet, goed checken wat de bijwerkingen zijn. Beter ga je met de oorzaak van de klachten aan de gang, dat doen druppels niet. Volgende week geef ik hier een gratis online training over, je kunt je via onderstaande link inschrijven. Als je niet op dat tijdstip kunt, schrijf je dan toch in, dan ontvang je een uitnodiging voor de replay: https://volzicht.webinargeek.com/ontspan-de-ogen-1

Tina
Door

Tina

op 20 Jul 2016

Hoi Cindy..heb hetzelfde..ben nu een jaar bezig met van alles en nog wat. Nu ook een kappenbril, maar in plaats van dat het beter wordt, krijg ik alleen maar meer pijn. Ben de wanhoop nabij...

Karin
Door

Karin

op 22 Jul 2016

Beste Tina, Ik kan je aanraden met mijn tips uit mijn gratis ebook aan de slag te gaan, dat zal je helpen.

Karin
Door

Karin

op 26 Jun 2016

Beste Eddy, Ik kan je helpen, ik weet wat ogen weer nodig hebben om gezond te worden. Ik kan je adviseren om met mijn digitale cursus aan de gang te gaan: http://natuurlijkzien.volzicht.nl/

Karin
Linda
Door

Linda

op 07 Dec 2014

Hallo,Ik ben 17 jaar en heb al ongeveer 3 jaar last van droge ogen, heb al heel veel druppels en gels geprobeerd, een oogmasker, de ogen masseren, maar niks helpt. Kunt u mij helpen?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 07 Dec 2014

Beste Linda, Ik kan je zeker helpen, je kunt veel doen aan droge ogen. Welk soort hulp wil je?

Linda
Door

Linda

op 08 Dec 2014

Op wat voor manier kunt u mij helpen? Ik heb van alles geprobeerd maar niks helpt. Het maakt niet uit hoe als het maar verminderd kan worden.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 08 Dec 2014

Beste Linda, Ik kan je helpen met tips en oefeningen. Ik heb goede ervaringen bij anderen dat je droge ogen heel makkelijk kunt verhelpen. Misschien wil je een privé sessie zodat ik je hierin kan begeleiden?

Marc
Door

Marc

op 17 May 2014

Hallo Karin , Mijn zicht is niet slecht, 'visus' meet 12 op 10. (d.w.z. dat ik nog kleine letters kan lezen volgens medische dienst op het werk) Ik draag dus ook geen bril. Vooral mijn linker oog begon plots te tranen sinds 2 jaar en soms wazig en jeukend. (droog maken is dan nog erger met rode wallen tot gevolg) Dit is dus mijn probleem. -Wat al een beetje denkelijk helpt, is dat ik mijn pc werkbladen op licht grijs heb gezet als achtergrond i.p.v. wit, die erg irriteert. -Een gesloten fietsbril wanneer het waait helpt ook al beter. (alhoewel er nog wind onder kan en dan gerichter. Ik denk zelfs dat dit de oorzaak is, ooit een grote windvlaag in mijn oog gekregen) -Palmeren heb ik ook al gedaan en merk dat het vocht gelijkmatiger is. Doch onverwachts opnieuw een linker traanbui ;) wanneer ik gewoon met iemand aan het praten ben is nog vervelender. Ben al eens naar een oogarts geweest, maar de zalfjes werken maar tijdelijk. Zal dus blijven palmeren en ook eens uitkijken i.v.m. vitamine 'A' mvg, Marc

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 24 May 2014

Beste Marc, Het tranen van de ogen wijst op droge ogen en een tekort aan vitamine A. Belangrijk is dat je deze op natuurlijke wijze binnen krijgt. Ook magnesium kan je hierbij helpen. Je kunt er hier meer over lezen: https://volzicht.nl/oogklachten/droge-ogen/droge-ogen-door-een-tekort-aan-vitamine-a/https://volzicht.nl/magnesium-ontspant-de-ogen/Goed om te lezen dat het palmeren je ook helpt, het geeft ontspanning aan de ogen, maar ook voeding aan de lichtgevoelige cellen in het netvlies, net als de vitamine A.

Joke Mulder
Door

Joke Mulder

op 15 Oct 2013

Beste Karin,Ik heb al acht jaar last van een droog oog s'nachts! Niet overdag, ben al bij drie oogspecialisten geweest en het enige wat ik krijg zijn druppels, gel en zalf, mijn ooglid blijft na een paar uur slapen aan mijn oog plakken, dat doet ontzettend pijn en ik zie dan ook dubbel. Dat is gewoon niet uit te houden en pomp mijn oog dan vol met gel. Zalf is heel vervelend de volgende morgen omdat het de halve dag wazig is! Nu doe ik al zeker vier jaar eerst s'avonds oogdrupels en s'nachts om de twee uur gel, dan gaat het goed met mijn oog. ik hoop alleen dat ik dit altijd zelf kan blijven doen want een ander kan mij s'nachts niet helpen!! vele groetjes Joke

Alyssa
Door

Alyssa

op 06 Jun 2015

Denk bij ernstig droge ogen en onstekingen asn het syndroom van Sjögren!!!!

Karin Hogenboom
karin
Door

karin

op 30 Sep 2013

Beste karin, ik heb al een aantal jaren erge last van droge ogen en een extreem droge en geirriteerde plek op 1 oog, zo erg dat als ik snachts wakker wordt, altijd een paar seconde een soort zwarte vlek zie. Alle drupoels gehad, zelf een lange periode in gent oogdruppels van mijn eigen ogen laten maken maar niks werkt. Snachts wordt ik heel vaak wakker ervan. Veel knipperen helpt niet. Wat ik dan doe is mijn ogen heel lang open houden tot er wat vocht kont en dan gauw weer dicht en verder slapen.Nu heb ik de laatste paar nachten als ik wakker word, dat 1 oog zo droog is dat ie amper nog open wilt. Het is geen oogonsteking, geen pus of niks, gewoon helemaal verdroogd lijkt het. Oogartsen zeggen me niet te kunnen helpen. Ik ben 27 en rook zelf niet zit ik niet in rokerige ruimtes, drink geen koffie etc. Zijn zulke droge ogen slecht voor de oogboldruk? Ik hoop dat u mij meer informatie kan geven.

Karin Hogenboom
Isa
Door

Isa

op 19 Sep 2013

Hallo, ik heb dit jaar een staaroperatie aan beide ogen gehad waar ik van vindt dat het goed gegaan is,ik heb wel last van wat droge ogen mogelijk ook door mijn frequente tablet en pc gebruik.ik heb een huismijt allergie die ook mogelijk wel bijdraagt aan de oog irritatie,probeer veel te knipperen, sta dagelijks een half uur op de trampoline wat ook ontspannend werkt voor mijn ogen. Zo'n 25 jaar geleden kreeg ik een behandeling van een opthomoloog in de USA die kleine siliconen plugs in mijn traanbuis stopte om te zien of ik last had van dry eye syndrom na een aantal weken toen de plugs waren opgelost kreeg ik mijn symptonen weer terug en toen heeft hij met een laser mijn traanbuis wat smaller gemaakt.Ik droeg toen nog contactlensen dus dat hielp wel. Nu kan je dit soort plugs tijdelijk of permanent ook in Nederland krijgen.Ik zit er wel over te denken.Alhoewel ik ben voor preventie en mijn eigen moeder reeds 60 jaar geleden door middel van oogoefeningen van haar bril af kwam,zie ik niet dat gezonde voeding en de andere voorzorgs maatregels het helemaal gaan doen en lijkt me dat die plugs een redelijk onschuldig support kunnen zijn.Helpt trouwens zo'n rasterbril ook bij droge ogen? Wat ook mee speelt is de droogte in mijn huis, mechanische ventilatie,vloer verwarming, ik heb al een bevochtigings apparaat in mijn slaapkamer.Vroeg me af of U ervaring had met deze plugs of althans er van weet. Bij voorbaat dank Mvg Isa G.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 19 Sep 2013

Ik heb geen ervaring met plugs voor in de ogen, mijn weg is de natuurlijke manier van beter zien en de gezondheid van de ogen verbeteren. Daar hoort voor mij zeker ook voeding bij. Je kunt hier een kijken voor meer informatie: https://volzicht.nl/oogklachten/droge-ogen/droge-ogen-door-een-tekort-aan-vitamine-a/ Een rasterbril kan ook ondersteunend werken bij droge ogen, hij geeft veel ontspanning en de ogen gaan er meer door bewegen. Staren maakt de ogen droog.

Can
Door

Can

op 03 Sep 2012

Ik heb al zes jaar droge ogen en nog steeds heb ik klachten ,heb druppels gekregen maar steeds niet over wat kan ik het beste doen wordt gek

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 03 Sep 2012

Heb vandaag een blog geschreven over knipperen, wat heel goed helpt bij droge ogen. Je krijgt droge ogen door te weinig knipperen, je traanklier wordt namelijk geactiveerd door te knipperen, kijk hier: https://volzicht.nl/knipperen-helpt-om-beter-te-zien/

MARNA MULS
Door

MARNA MULS

op 02 May 2015

Ja maar die tranen zijn dan wel plakkerig. Dus wat kan ik hieraan doen. Dank u.

Karin
Door

Karin

op 02 May 2015

Beste Marna, Ga eens met de tips die in het artikel staan beschreven aan de slag, het helpt ook voor de tranen.

Rian Langeveld
Door

Rian Langeveld

op 27 Dec 2011

cd droge ogen

Reactie plaatsen