mouches volantes als je naar de lucht kijktMouches volantes. Een mooie Franse combinatie van woorden; een beetje zwierig klinkt het. Toch zien we ze liever gaan dan komen, deze mouches volantes, deze 'zwevende vliegen'. Het kan namelijk knap storend zijn als ze, in de vorm van zwarte, drijvende draadjes, voor onze ogen opdoemen. Hoe je ook draait met je ogen en hoe je ook je aandacht er vanaf probeert te brengen, ze blijven maar zwemmen in je blikveld. Waar komen deze draadjes of vlekjes vandaan? Lees hierover meer in het artikel Last van mouches volantes.

Mouches volantes en voeding

Ik had zelf vroeger behoorlijk veel last van mouches volantes. Dat was in de tijd dat ik nog een bril droeg en niet wist dat ik helemaal niet goed voor mijn ogen zorgde. Vooral op zonnige dagen, als ik lekker buiten was, kwamen de storende 'vliegjes' mijn goede humeur verpesten. Als ik naar de lucht keek zag ik de zwevende sliertjes. En hoe ik ook mijn best mouches volantesdeed, uit mijn blikveld kreeg ik ze niet. Tot ik op een dag op het spoor kwam van de oogontspanningsoefeningen van dr. Bates, en bovendien overging op een andere manier van eten. Sinds die tijd draag ik niet alleen geen bril meer, maar heb ik ook geen last meer van droge en vermoeide ogen, hooikoorts en... mouches volantes. Ik deel graag mijn ideeën over voeding en de link met het ontstaan van mouches volantes. Ik schreef daarover het artikel: Mouches volantes door gebrek aan collageen.

Hoe ouder, hoe meer vliegjes

Hoe komt het dat we vaker mouches volantes gaan zien naarmate we ouder worden? Moeten we ons er maar gewoon bij neerleggen, omdat onze ogen nu eenmaal achteruit gaan? Glasvochtloslating, een oogkwaal die veel voorkomt boven de vijftig en die samengaat met het zien van mouches volantes, kunnen we volgens mij voorkomen door onszelf beter te voeden. Een andere manier van eten, in combinatie met het doen van oogontspanningsoefeningen, mouches volantes knap vervelendkan de gezondheid van onze ogen sterk verbeteren. Lees hierover meer in het artikel Mouches volantes door glasvochtloslating.

Ik hoop dat je door het lezen van de artikelen een klein beetje wijzer bent geworden? Ik zou graag met je van gedachten wisselen en meer horen over jouw ervaringen met mouches volantes. Je kunt je inzichten delen door middel van het formulier dat je onder ieder afzonderlijk artikel vindt. Ik kan daarop dan weer reageren. Alvast bedankt voor je aanvullingen.