Terugblik op een inspirerende workshop
01 november 2021 

Terugblik op een inspirerende workshop


Ondanks de regen was het een prachtige dag, op een prachtige locatie, met prachtige mensen die allemaal hadden besloten te leren wat er nodig is om moeiteloos te gaan zien zonder bril of lenzen. Op zaterdag 30 oktober gaf ik voor het eerst mijn workshop op een nieuwe locatie, namelijk in een oude, gerenoveerde stal op Landgoed Vollenhove. 

Met zijn allen hadden we de intentie gezet van droog weer en in de middag was het weer precies goed om buiten oefeningen te doen.  


leren zien zonder bril of lenzen


De bril is een ‘quick fix’

Als je problemen krijgt met je ogen en het zicht, dan is de eerste stap die je zet de stap over de drempel bij de opticien of de oogarts. Deze meet je ogen en je krijgt een bril of lenzen voorgeschreven, die je moeten helpen om scherp te gaan zien. Kijk je door de geslepen glazen heen, dan wordt het beeld inderdaad scherper. Maar je hebt niet in de gaten dat je een deel van je zicht, ánder zicht, verliest. Het zien van kleuren, diepte, contrast gaat bijvoorbeeld achteruit.

Een probleem is ook, dat wanneer je de bril later weer afzet je nog waziger ziet dan daarvoor. De bril is een ‘quick fix’, een kortetermijnoplossing, en ondertussen gaan je ogen alleen maar verder achteruit. Als je echt weer goed wilt leren zien met je eigen ogen, dan is daar echt iets anders voor nodig.

De VolZicht methode geef mensen weer hoop!

Iedereen komt naar mijn workshops met zijn eigen klachten. Niet goed in de verte kunnen zien, moeite hebben met de kleine lettertjes dichtbij, dubbel zien, een lui oog, last van de ogen zoals branderigheid of droogheid, of een echte oogziekte.


Deze workshop geeft weer hoop aan mensen. Dat ze zelf iets kunnen doen om hun zicht te verbeteren. Zeker bij ernstige klachten waardoor mensen echt de boodschap hebben gekregen dat ze zelfs blind kunnen worden, is dit super waardevol. Van slachtoffer zijn kom je weer in je eigenaarschap terecht.

Wat heb jij nodig om moeiteloos te gaan zien zonder bril?

De redenen waarom mensen meedoen zijn divers, maar het doel is altijd hetzelfde: iedereen wil goed zorgen voor zijn of haar ogen en daardoor weer goed gaan zien. Het is mooi om te horen welke resultaten er na één dag al geboekt zijn:

“Ik zie veel meer ruimte om me heen.”

“Ik merk meer rust in mijn ogen en zicht.”

"Ik voel me nu helemaal ontspannen, terwijl ik altijd gestresst ben. Heel bijzonder".

“Ik zie nu beduidend scherper dan aan het begin van de dag…”

Deze stappen kun jij ook zetten.

Op 11 januari 2023 geef ik opnieuw de workshop Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen. Op hetzelfde landgoed, een zeer mooie plek.

Leer goed voor jouw ogen zorgen

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Werken jij en je collega's veel achter de computer? Kom met je team naar de workshop toe.  Voor je baas is het ook fijn als je deze adviezen op gaat volgen. Als je goed voor jouw ogen zorgt, zul je veel efficiënter en fitter je werk doen. Stuur een mail naar info@volzicht.nl als je met je team wilt komen.

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen